Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Discussion in 'Филм и ТВ' started by LaFille, Jan 31, 2010.

1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Revolutionary Road

Прекрасен филм кој е сместен во 50 тите години на прошлиот век, кој се занимава со бракот на млад брачен пар со две деца, нивната борба со монотонијата на нивниот живот и со тешкотиите со кој се соочуваат кога им е јасно дека нема никогаш да бидаат тоа што си замислувале дека ќе бидаат кога биле млади, пред да стапаат во брак.
    Тоа што е Леонардо Дикаприо во филмот само го прави уште попривлечен за гледање :P

Jeny and Trendafilka like this.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

Баш ми се допадна. Онака фино, пријатно, вкусно и сетилно филмче. Нема да пишувам рецензија ... само ќе кажам и да сте и да не сте љубители на готвењето одвојте 2 часа за филмов, ќе ве релаксира и научи на нешто.

Tenna likes this.
  3. SexyLady

SexyLady Популарен член

Alive

Уште кога видов дека Франк Маршал е режисерот, знаев што ме очекува. :)
    Базирано на вистинска приказна, проткаено со толку силни моменти што срцето ми стреперуваше. До каде те води желбата за живот... за да преживеат мораат да се хранат од месото од задниците на погинатите и смрзнатите пријатели.
    Дали си до толку човек да го ризикуваш својот живот само за да не постанеш канибал?
    Во ситуација кога немаат друг избор...

Phyramide and BoaVista like this.
  4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Денес изгледав два филма со луѓе како продукт на амерканаското тупо општество.

1. Requiem for a dream
    Филмот има добра замисла, но мене не ми се допаѓаат некои негови ефекти. Приказната е океј. Америка, зависници се од сешто, ќе се извлечеш од една, заглавуваш во друга, лоши родители и деца итн итн...
    Може и подобро според мене. Колку и психички да ме обзеде филмот, не сум толку запрепастена.

2. Prozac Nation :clap:
    Е ова е нешто друго. Башка што ја има Кристина Ричи, женска што многу ја почитувам, има и неверојатни сцени, одлично изглумени. Се пронајдов малку во ликот на Елизабет и да повторно би го гледала :)

IvanaIvanchica likes this.
  5. Twilight

Twilight Истакнат член

Arena - Action | Thriller
    Значи филмот го гледав бидејќи видов дека во него глумат Kellan Lutz и Nina Dobrev...(инаку не сум голем љубител на овој жанр)
    *малку ме разочара бидејќи Нина Добрев се на се ја имаше првите 5 минути од филмот и толку..
    *(премногу крв и тепачки, акција... кој е љубител на вакви филмови и е фан на Samuel L. Jackson може да го погледне) ..
    *оценка : 7/10 ..

Откако Дејвид Лорд ќе ја изгуби бремената сопруга во сообраќајна несреќа, разочаран од својот живот се свртува кон пиењето и завршува во гладиjаторска арена во која луѓето се борат за своите животи се со цел да се забавуваат интернет корисниците кои се обложуваат кој ќе победи..

6. sadangel

sadangel Популарен член

Legally Blondes

Лично мене ми се допадна и баш убаво се релаксирав додека го гледав :)
    Во филмот се работи за две сестри близначки кои се преселуваат од Англија во Калифорнија а со тоа и го менуваат училиштето. Таму се наместени од една нивна "другарка" дека ги прекршуваат правилата за однесување во училиштето. Се обидуваат да го докажат спротивното пред училишниот суд барајќи докази...

Attached Files:

7. Shana

Shana Истакнат член

L'arnacoeur (Heart Breaker)

Главниот лик работи како растурач на врски, заедно со својата сестра и зет. Француска романтична комедија, одлична за опуштање :up:

Attached Files:

Magnolija likes this.
  8. SexyLady

SexyLady Популарен член

First Daughter

Го имам гледано одамна.
    Интересно филмче, ми се допадна глумата, иако Кејти на моменти ми беше како потресена, најверојатно не и бил добар момент за глума. Замислата ми се допаѓа, има тежина содржината. Мајкл Даглас како и увек - одлична глума.

9. viks5

viks5 Истакнат член

Zookeeper Филмов е одлична комедија одама ме нема нешто вака насмеано. Гифин е чувар во зоолошката кој со помош на животните ќе се обиде да ја врати својата поранешна девојка ако ова не ви е потик да го погледнете целиот филм еве ви траилер http://www.youtube.com/watch?v=CtxUxa-u3u8

10. happygirl

happygirl Форумски идол

Everybody's fine - Филм за очекувањата на еден татко од своите деца и вистинската реалност. Семејна приказна, која ми се допадна. Оценка 6.5/10

Attached Files:

11. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Вчера го гледав и искрено се насмеав на моменти но сепак не беше таква комедија да ме импресионира и да се валам од смеење.Просечно филмче,би дала 4/10.

12. femina90

femina90 Популарен член

Постар филм, Џ.Робертс иако не е мед.сестра се пријавува за работа да чува млад дечко болен од леукемија и полека се заљубуваат еден во друг.
    Филмов веќе на сите им е познат, само ќе кажам дека уживав додека го гледав :)

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Одлична драма, која те остава да размислуваш за филмот и од кога ќе заврши. Дејствието се одвива во педесетите години на минатиот век на еден тешко пристапен остров на кој е сместена душевна болница за криминалци. Леонардо и овој пат покажува и докажува дека е класа глумец ;)

IvanaIvanchica and bittersweet like this.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Истиот го изгледав и јас по 10-ти пат(јас се наоѓам во фаза на манијакално гледање на филмови со Лео)
    Секој пат кога ќе го изгледам наоѓам нешто ново во филмот, мислам дека Martin Scorsese и Leonardo DiCaprio се match made in heaven и двајцата го извлекуваат најдоброто еден од друг, секој нивни заеднички филм те става во размислување и желба за повторно гледање на филмот.

m2m2m2, JuLleE, Bozica1980 and 2 others like this.
  15. Tenna

Tenna Истакнат член

И јас го изгледав филмчево. Meryl Streep одлична како и секогаш.
    Аmy Adams ми е толку мила и како создадена ми е за улогата.
    Убава комедија-драма која ми изнуди неколку насмевки.
    2 часа храна, задоволство, релаксација и лиги течење по прекрасните специјалитети, нормално :)

16. creshicka

creshicka Популарен член

Цела недела имав филмски маратон и ке ги издвојам само филмовите кои ми оставија впечаток.
    1. Despicable me
    прекрасен анимиран филм еден од поубавите нови кои ги имам гледано, Агнес, девојчето ми беше преслатко. Се зборува за еден криминалец Гру кој ке посвои 3 девојчиња за да му помогнат да ја украде месечината.
    2. Striptease
    Филм со Деми Мур, добра приказна добра глума и танцување. Се зборува за жена која ке го изгуби старателството над керка и бидејки нема стабилна работа. За да преживее ке почне да работи како стриптизета во еден стриптиз бар и ке стане многу позната и посакувана од сите па и од еден човек кој е многу богат и може да и помогне да си ја врати керката.
    3. Case 39
    Филм со Рене Зелвенгер. Се зборува за социјален работник (Рене) која истражува зошто едни родители се однесуваат лошо со посвоената керка односно зошто сакаат да ја убијат. Таа за да ја заштити ја посвојува...
    4. Gothika
    Филм со Хали Бери. Се зборува за Миранда, психијатар во психијатриска клиника која еден ден се буди со изгубена меморија затворена во клиниката каде што работи. Сваќа дека таму е затворена под сомнение дека има проблеми со психата бидејки го убила сопругот, но таа на ништо не се секава.
    5. A Christmas Carol
    Анимиран филм со Џим Кери. Се зборува за еден богат скржав старец кој не го сака Божиќ бидејки нешто на тој ден во минатото му се случило. Му се јавуваат духови кои го тераат да свати дека има некој на кому му се потребни неговите пари повеке одколку што му се потребни нему. Интересен во секој случај.

17. julie77

julie77 Форумски идол

Романтична комедија. Нов е филмов .... За кулирање и опуштање. 7/10

18. femina90

femina90 Популарен член

Eдна сопруга е шокирана кога дознава дека маж и загинал в сообраќајна несреќа, а утредента го гледа жив како ништо да не се случило.Интересен филм :)

19. srcka55

srcka55 Истакнат член

скоро идентичен на wild child...али убав е :) :) :)

20. Angie.97

Angie.97 Истакнат член

Shrek и бебињата...нешо така се викаше. :)
    Цртан филм е , ама многу е добар. :)
    го има во Водеотека ако некој има Макс ТВ ;)
    зз. <333