Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Forgetting Sarah Marshall (2008)
    Comedy | Drama | Music

Филмчето е задоволително за тепање време и тек тук да се поднасмееш, ништо посебно, лимонатка :)

Прикачени фајлови:

2. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Garfiel 1 :rock:

вчера го начекав на МТВ. Се пресмеав. Речениците што ги кажува, па фаците што ги прави. :rofl: Ептен ми беше интересен. Го имав гледано од поодамна, ама сега пак. И уште 100 пати да го гледам, уште толку ќе ми е интересен. Го обожавам Гарфилд.

На почеток не го фатив баш, ама во неговото семејство (таму кај тие што го чуваа) дојде едно куче кое што победи на избор за најкуче, бидејќи знаеше убаво да игра. Потоа стана популарно, а Гарфилд го отфрлаа. После го украдоа кучето (Оди), и Гарфилд им помогна да го најдат и со тоа стана херој. :P

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    An education
    Преинтересен. Се работи за една тинејџерка која се заљубува во еден постар човек. Се изгледа преубаво додека не дознава една тајна за него.

Coco Chanel
    Животна приказна за Коко. Интересен :) .

На MissAnn и Trendafilka им се допаѓа ова.
  4. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    аааааааа Монтевидео, Бог те видео ...спрски филм за првиот фудбалски тим после прва светска војна. со мноооогу(најдобрите) добра постава на глумци! глејте го подИТНО!

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    :) Типична приказна за Пепелашка. Во главна улога со Селена Гомез. Иако веќе до некаде видено, сепак интересно филмче :wasntme:

Прикачени фајлови:

На lolita97 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Dont say a word - Michael Douglas & Brittany Murphy ( 2001 год. )

Многу добар филм, се работи за психијатар чија ќерка ја киднапираат, затоа што тој има пациентка која претрпела тешки трауми и само таа го има одговорот на тоа што го бараат киднаперите.
    Задачата на психијатарот е да успее да ги дознае тајните броеви врежани во сеќавањето на неговата пациентка, за да киднаперите ја ослободат неговата ќерка..
    Возбудлив филм до самиот крај, нема да ви биде досаден, драма..
    Актерите се извонредни. Британи Марфи ;(

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    US Marshals

Томи ли Џонс и Весли Снајпс. Нивните имиња кажуваат се’.
    Добро организирана и смислена содржина, неочекувани пресврти и добри ефекти. Одлично! Го препорачувам.

8. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Antichrist (2009)
    108 min - Drama | Thriller

поглуп филм од овој одамна немам гледано. си се дивам како издржав да го изгледам до крај. :yawn:

нека не ве лаже ѓавол да губите време на вакви работи. :x

http://www.imdb.com/title/tt0870984/

Rest Stop (2006)
    80 min - Horror | Thriller

за аматерско нискобуџетно филмче добро се покажа.

http://www.imdb.com/title/tt0787505/

9. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Bad teacher
    Интересно филмче..... :)
    Комедија центрирана околу лошата, арогантна, негрижлива, учителка во основно која, откако ќе биде оставена од нејзиниот свршеник (кого го искористува, патем кажано), почнува да трча по богат колега (Justin Timberlake)- потег кој и го менува погледот кон работите и ја тера да се заљуби не во богатиот туку во професорот по физичко (Jason Segel) кого го презира…

На Black.Beauty и lolita97 им се допаѓа ова.
  10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.817

Columbiana Сосема ок за релаксирачка вечер. Видов дека сценаристот е Luc Besson и се возбудив. Почна првата сцена и веднаш сконтав дека да не прочитав и онака ќе знаев дека е тој, стара финта, нова будала, како и да е - камера беспрекорна :)
    Акција, одмазда, женска која е најтежок мадафака, приказна позната. Поука извлечена многу пати пред тоа. Ништо ново на западот. Не е воодушевувачко филмчево но го препорачувам за пуштање на мозокот на пасење. За мажите - нека ви е мотивација прекрасната Zoe Saldana, а за жените секако Michael Vartan, ах ах ах. Што би му правела! :wasntme:

Оценка не знам да дадам, па ќе речам скромно 5/10.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Drillbit Taylor - Owen Wilson ( 2008 год. ) - Телехранителот Бургија

Комедија.. Три деца најмуваат телохранител за да ги заштити од средношколецот насилник. :)
    Овен Вилсон е претерано шармантен, харизматичен и откачен :inlove:

12. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Breakfast at Tiffany's. Уште 1000 пати да го гледам, уште 1000 пати ке ми биде интересен. Дефинитивно еден од најдобрите филмови на сите времиња. Одри Хепбурн е ЛЕПОТИЦА во права смисла на зборот. Кој сака да виде како изгледа елеганција во движење нека го погледне филмот.

На Smilly, Belieber163, IvanaIvanchica и 4 други им се допаѓа ова.
  13. MissAnn

MissAnn Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    278
    300

http://www.imdb.com/title/tt0416449/

Гордост, чест, слава. Непокорност, машкост... Предавства.

Многу добар историски филм! 9/10 :up:

Се работи за спротиставувањето на спартанскиот крал Леонидас да се покори на персискиот крал Ксерксес, по што следува војна. Кралот Леонидас заминува со своите најдобри 300 Спартанци против 100.000-ната армија на персискиот крал ...

Прикачени фајлови:

• movies_300.jpg
      movies_300.jpg
      Големина на фајлот:
      213,4 KB
      Прегледи:
      412
  14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303

I Spit on Your Grave: Unrated

На кратко главната улога е една писателка која заминува на двомесечен одмор во една вила во шума за да ја пишува својата нова книга каде ја напаѓаат група момци и брутално ја силуваат, најинтересниот дел е кога таа ги прелажува за нејзината смртт-исчезнување и им врака дупло за нејзиното силување .
    Начинот на кој таа им враќа е врв !
    Добро филмче ;)

15. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Legally blonde,veruvam na poveketo poznat. El mi e svetska vo filmot posebno mi e interesna koga ke i svetne deka gradinarot e gej koga ke i kaze " Nemoj da mi tropas so toj minatogodisen model na prada " :D Interesno filmce za tepanje vreme,limonatka :)

Stuart little.Na kratko se raboti za gluvce koe ke bide posvoeno od edno semejstvo razlicni od nego t.e luge.Tie imaat macka koja ne go podnesuva gluvceto i od tamu zapocnuvaat negovite avanturi.Haus mi e cuden vo ovaa uloga na grizliv tatko,ne upotrebuvajki go negoviot 2nd language sarcasm :)

Jennifer's body,so prekrasnata Megan Fox,strasna e ovde patem :)
    Vo kratki crni se raboti za ucenicka koja poradi edna kletva ke bide pretvorena vo demon i ke pocne da gi zaveduva i ubiva maskite od skoloto kade sto uci.Nejzinata najdobra drugarka ke doznae i ke saka da stavi kraj na hororot sto se slucuva vo ucilisteto.. Od mene ima 6/10.
    Off izvinite za latinicata,nemam makedonski font ne mi e vo red kompjuterot.

На Belieber163 и Black.Beauty им се допаѓа ова.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

По препорака од тука решив да го гледам ... не згрешив! Одличен е! :clap: Цело време не мрднав едвај чекав да видам што следно се случува. Права српска режија, толку реална, а толку филмска, толку искрена и поинаква приказна. А која елита од глумци е собрана на едно место,вреди ... Препорачувам да го гледа секој :up:

На LoOnyD, JuLleE и tigerlady им се допаѓа ова.
  17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Млада девојка ќе се откаже од своите амбиции да се запише на Оксфорд кога ќе запознае постар маж, кој крие тајни од неа.
    Мене филмов воопшто не ми се допадна
    родителите испаднаа најнаивни во целата приказна, повеќе се затрескаа во зетот од ќерката, одеднаш се и дозволуваа, а до вчера ја легнуваа во 10 во кревет |(

18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Don't Say a Word (2001)
    113 min - Crime | Drama | Thriller

да не трошам многу зборови, ќе кажам само каков може да биде филм со Мајкл Даглас?
    He's the man. 8) :bow:

http://www.imdb.com/title/tt0260866/

19. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    По препорака од форумов, ме заинтересира и го изгледав. Филмот е супер, ептен ми се допадна, го препорчувам на сите што не го гледале :)
    Да не пишувам рецензија, има напишано погоре, а јас во потполност се согласувам со сите позитивни коментари дадени за филмот на оваа тема :)

На LoOnyD и JuLleE им се допаѓа ова.
  20. magi.megi

magi.megi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    The last song... Прекрасен филм