Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301

И јас го гледав и морам да казам дека 10/10 е малку
    бравос и за пораката и за се тоа што има постигнато
    оваа Пустинска роза!!!
    одличноо и навистина сум бесна за се тоа што се
    случува на тие млади жени таму!!

2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421

Тим Бартон и прекрасна група актери. Интересн филм со многу фантазија. Мене ме бендисува.
    8/10

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Го изгледав. Добар филм. Мене најубав впечаток ми остави музиката ... Прекрасна. Приказната е исто изненадувачка и на моменти е потресна :x . Некои факти кои не ги знаев, а преку филмов ги дознав ме оставија со под отворена уста и тежина во себе. А глумицата е преубава.
    Од мене 9/10 ... И го препорачувам

На A-j-a и HappyOne им се допаѓа ова.
  4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Before and After (1996)
    108 min - Drama | Thriller

фамилијарна драма од 90-тите со Мерил Стрип и Лијам Нисон кога не беше уште толку познат. :)
    мал град, фино место, луксузен дом, перфектно семејство, се навидум совршено се руши во еден момент кога синот е осуден за убиство. целиот филм всушност е приказна која ја раскажува ќерката.

http://www.imdb.com/title/tt0115645/

5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105

Предобар трилер - акција.
    Глумата е извонредна, сценариото предобро осмислено, акција со damn hot момци, и расплетот е врвот!
    Многу ми се допадна, препорачувам.

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.412
    Midnight in Paris
    Убав, ми се допадна!
    Не очекував дека ќе се импресионирам од филмот, но погрешив, филмот ме бендиса.
    Типичен Вуди Аленски.
    Имам само единствена забелешка за глумецот. Никако не можам да го прифатам во оваа улога, Owen Wilson ми е лик за комедии, никако лик за писател и уметник. Некако не ми се уклапаше.

После овој филм, јас уште повеќе се заљубив во Париз, и знам дека морам да го посетам.
    Париз наутро, Париз навечер, Париз кога врне дожд!

Прикачени фајлови:

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Го избегавам филмов ради глумецот. Остај што ми е антипатичен, него неможам да ја замислам комбинацијата Вуди Ален/Вилсон. Зарем неможеше некој квалитетен глумец да најде....

Него, јас конечно го гледав Hangover II
    го немаше целово време на добра снимка, и кој чекал да знае дека го има од пред 2 дена на DVDrip.
    Обично мразам наслови без рецензии ама мора да рипнам сега. Едноставно нема што да се раскажува и опишува, знаеме што и како е :) Лудите фаци во нова авантура.
    I и II ми се единстевните понови комедии на кои паѓам од стол :D

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Црн лебед (Black Swan). Супер филмче, посебно ми се допадна музиката... :inlove:

9/10

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    The Resident
    Интересен трилер за девојка која се преселува во нов, голем апартман со прекрасен поглед. Го добива за прилично ниска цена,а во зградата живее само со сопствениците на истата. Ќе почнат да се случуваат чудни работи во станот, па таа ќе постави камери за да види што не е во ред. А што ќе види на снимките, тоа сами ќе си видите :)
    Филмов е creepy, неколку пати се извадив од памет поготово затоа што го гледав со Volume 100. Некои работи не ми се разјаснија, ама како и да е - му давам оценка 8.

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Давај линк!!! што чекаш ? ?? :rofl:

11. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Desert Flower :inlove:
    И јас го гледав филмов и се воодушевив прекрасен филм. Потполно се сложувам со тебе.Од мене има 10/10 :up: За тие што го немаат гледано, мора да се погледне дефинитивно.

Liya Kebede преубава девојка која била и една од ангелите на Викториа Сикрет.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На figgiMK и julie77 им се допаѓа ова.
  12. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    "Таа се викаше Сара". Прекрасен француски филм за животот на едно 10годишно девојче кое успева дури и да побегне од концентрационен логор само за да го спаси своето помало братче, на кое му вети дека ќе се врати по него откако го заклучи во плакар за да не го земат и него. Дејството се одвива во Париз, јули 1945год.
    Прекрасен филм и одлична глума. За тие што ќе се одлучите да го гледате, не седнувајте без палома :)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    White chiks
    http://www.youtube.com/watch?v=mo26inW4jdY
    Лудила сее и порано го имаф гледано ама не ми текнуваше како се викаше..Па денес го откриф и пак го гледав :)

На Beauchamp и IvanaIvanchica им се допаѓа ова.
  14. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    Исто и јас го гледав филмов вчера по препорака на феминките. Нема што да се зборува за филмот , највисока оценка ! Само моја препорака да го гледате обавезно .

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Еве линк http://zamunda.net/catalogue.php?search ... log=movies
    Јас баш сега го симнав да го гледам :)
    Полна маса солени и благи грицки + капучино + дечко ми = совршена саботна вечер :lol:

16. trendafilova77

trendafilova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Прекрасен завршеток на феноменалниот серијал

На HappyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    HERO
    http://www.imdb.com/title/tt0299977/

Приказна за обидот за атентат над кралот на моќна кинеска провинција што има за цел да ја обедини Кина и да ја направи империја (инспирација е вистинската историја на Кина).
    Планот на Безимениот (Џет Ли) е да добие дозвола за да се доближи на 100 стапки до кралот, за што треба да убие 3 кинески херои кои се барани поради обид за атентат над истиот крал.

Прекрасна приказна за моќ, чест, љубов, цел и жртви потребни за нејзино остварување... Крајот е преемотивен.
    Има многу симболика во филмов - ветерот, колебањето на свеќите, паѓањето на лисјата, боите на есента, погледите, музиката... секој кадар и секој збор има значење, што го прави малку комплициран за гледање, но не ми е проблем да го гледам уште еднаш за целосно да ги доловам деталите, затоа што навистина уживав во исклучителното чувство за естетика на Кинезите.

Ако планирате да го погледнете - ве предупредувам дека ги има оние сцени со борба во летање (иако повеќето од нив се кога прават визуелизација на борбата). Ако не сте љубители на такви филмови, ве предупредувам, да не ме пцуете после. :lol:
    Ако сте љубител на апстрактни филмови, со беспрекорни визуелни ефекти, подлабока филозофија во приказната и оооодлична глума - препорачувам. Актерската екипа е исклучителна, глумата е совршена. Вистинска филмска уметност.
    Ми остави многу силен впечаток.
    И еден заклучок - Џет Ли не би требало да го троши својот талент во американски клише филмови.

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Resident evil 2 :) 8/10

A Mоментално го глеам на Oбн THE GREAT RAID преубав филм
    за американски воени заробеници во Jапонија,кои се држени и користени како работна сила повеќе години. Mногу јапонци скришно собираат лекови за да им носат, но, ако војската ги фати ги стрела веднаш!

за цело време еден заробен војник (Joseph Fiennes)ќе си праќа писма со една девојка... на крај ќе видите што ќе се случи

Hадвор пак, нивните колеги заедно со филипинската армија ќе склучат пакт за нивно спасување

работен по вистинска приказна
    пре пре убав филм, штета што не е многу познат

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.412
    Crazy, stupid, love
    Повеќето го имаат гледадно и веќе имаат дадено рецензија, па затоа јас нема да се повторувам.
    И мене ми се допадна филмот, интересен е, одличен за во пмс :lol: . Се шалам, интересен е кога и да го гледате ;) .
    Ако има уште некој што не го гледал, ви препорачувам да го изгледате.

Прикачени фајлови:

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    ^^ Го гледав прееска и не е лош, за релакс е ок.

Сега го гледав

Исто фино филмче за опуштање. Женски филм ... 8/10

Се работи за жена која е сопруга, мајка, кариеристка и за начинот на кој успева да да балансира помеѓу сите овие нејзини животни улоги. Сара Џесика е одлична во вакви рољи.