Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Метју и Лиса се заљубени еден во друг, но некој постојано ги оддалечува.
    Одличен филм :)

2. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Horrible Bosses
    Интересен филм. Се посмеавме дури вечеравме. Топло го препорачувам.

Ratings: 7.2/10 from 49,655 users

Интересна ми е Џенифар Анистан, глуми курва :D

3. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009

Јас на сред филм во кино се расплакав и станав и сакав да си одам, не сакав да знаврши а со тоа да му кажам збогум на детството ;( Тоа ми е последното нешто што ми остана од детството :( Ми се навраќаа слики од 10 год кога го гледав првиот дел , кога со нетрпение чекав во мкд да се преведе најновиот дел од книгата, и кога за некој роденден сестра ми ми го купи 4тиот дел и плачев од среќа ... ;(

Извинете за офтопик незз што ми стана :D

На MarchelineAmaru и HappyOne им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.412
    Desert Flower
    Како и повеќето девојки и ја го гледав филмот, и исто ќе се согласам дека е преубав и трогателен.
    Биографија за сомалиската девојка-номад која станува еден од најбараните топ модели во Америка.
    Се ужаснував кога гледав за обичајот со обрежувањето, не ни знаев дека воопшто постои. Ужасно!
    Треба да сме среќни што не сме се родиле во земја како Сомалија.

Прикачени фајлови:

• Desert Flower.jpg
      Desert Flower.jpg
      Големина на фајлот:
      18,3 KB
      Прегледи:
      292
    На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105

I STILL KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER
    2 дел. продолжението

Очекував да биде иститот, зашо незнаев дека има и втор дел, нели на сител во саботна треска, но таман се спремав за спиење и ете го, 2 дел, а јас појма немав дека постое :D

Шо знам, не е хорор бе, крв си има филмот, како и првиот дел, само сега е нели, на подобра снимка, на поубави места, поживи бои, се по по, ама во глобала, ништо посебно, ми се свиѓаше многу глумата на црнкињата, срцка.
    На крај пак се изнервирав, и си реков, зошто мори го загледа, абе нели, некој мора да го униште крајот за 3 дел, аман ми е, дај нека заврше бар еден филм салам, се некој се појавува, се некој има да продолже со убиствата |(

Кој го гледал првиот дел, може и вој да го ѕирне.

Едит: Сега видов и на јутуб дека има и 3 дел :@ Али тоа веќе комотно можам да си дозволам срање да го наречам, вториот е ок, али третиот нема шанси да го гледам.

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Captain America: The First Avenger

За сите обожаватели на Марвел стриповите.
    Глумецот е многу симпатичен, глумеше и во Fantastic Four.
    Приказната солидна, крајот запрепастувачки добар (Семјуел Л. Џексон можел да не поштеди од појавување, |( а воедно улогата која ја игра на 3 секунди на крајот, во оригиналниот стрип е белец).
    Филмот е многу интересен и го препорачувам, верувам дека ќе им се допадне и на не-стрип фановите.
    Супер херој за време на II-рата светска војна. Нацисти, Хидра, љубов и еден налудничав негативец.

Подобар од последните три што излегоа: Thor, X-men first class и оној идиотскиот Green lantern. :puke:
    8/10

The Bank Job

Џејсон Статам во главната улога во овој британски филм, направен според вистинска приказна.
    Грабеж на банка од страна на ситни криминалци, замешани политичари, еден мафијаш, еден борец за правата на црнците, документи кои не смеат да дојдат до очите на јавноста, а мора да се украдат при грабежот...
    Дејствието се случува во 1970-тите години во Лондон.

Многу интересен и добар филм.
    8/10

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    И јас го гледав...и го ставам на листата мои омилени филмови.И да одамна немав гледано добар филм, овој ме воодушеви.Борбата на Варис, нејзиниот пат, нејзината слава и успех кои сепак не направија таа да се чувствува различно поради нив, пошто таа веќе се чуствуваше различно поради многу лоша традиција која ја осакатила неа како и илјадници други девојки низ светот.
    Го препорачувам и му давам 10/10.
    А и актерката е прекрасна...совршена е.

8. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Vanity Fair (2004)
    Drama | Romance

Ги обожавам филмовите од ова реме, раскошот, фустаните на девојките, традициите и се друго :)
    Риси Витерспун баш створена за оваа улога според мене.
    Опасна сиромашна девојка која се труди на секој можен начин да биде дел од високото друштво....

Прикачени фајлови:

• vanity_fair.jpg
      vanity_fair.jpg
      Големина на фајлот:
      94,1 KB
      Прегледи:
      199
    На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895

August rush

Прекрасна и нежна животна приказна, за љубовта, музиката и соништата. Препорачувам.

Се работи за малиот Еван, задоен од музиката, оставен во дом поради нечија трка по кариера. Музиката и соништата ќе го доведат до неговите родители.

На MarchelineAmaru, Smilly, IvanaIvanchica и 2 други им се допаѓа ова.
  10. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    INSIDE MAN !

Филмиште! :clap:

Ова е филм за сите, за секој кој сака да помине добри, и квалитетни 2 часа во филмските води.
    Филм кој не можам да му го дефинирам жанрот, трилер..драма..мистерија..акција... елементи од сите жанрови, но драги мои, филмот дефинитивно ќе ве освои уште во првата минута, дефинитивно!

Улоги
    Denzel Washington, прекрасен и оригинален, нема утка кај него.
    Jodie Foster опасна кучка, која одлично си ја врше работата.
    Clive Owen заводлив интелигентен маж со претерано секси глас кој глуме страшно добро!

Препорачувам!!
    Оваа недела ми се погодија се добри филмови.

На Bozica1980 и IvanaIvanchica им се допаѓа ова.
  11. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    life as we know it
    се работи за еден многу среќен пар кој има мало детенце,ќе доживеат несреќа и ќе загинат а нивното дете ќе го остават на нивните најдобри пријатели да го одгледаат..Видете што ќе се случи :)
    Оценка 7/10

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    House of Flying Daggers (Shi mian mai fu)
    http://www.imdb.com/title/tt0385004/

Продолжувам со маратонот на азиски филм. :lol:

Еден од најубавите филмови во својот жанр, со мојот нов омилен актер (Takeshi Kaneshiro). Се работи за група на бунтовници (Куќа на летечките ками) кои власта сака да ги улови. Шпиунажа, непредвидливост, и една од најубавите романтични приказни што сум ги гледала на филм - измеѓу сето тоа. Хемијата меѓу актерите е неверојатна. За разлика од повеќето кинески филмови што ги гледав досега, овој е полесен за гледање и пратење. Боите, музиката, глумата, природата - стандардно прекрасни.

Препорачувам со највисока оценка, навистина одличен филм. Цело време го гледав со напнатост и срцебиење (сериозно ова).

На Phyramide и Sparks им се допаѓа ова.
  13. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Horrible Bosses. Леле мори мајко :D :D :D вака не сум се смеела одамна. Предобар филм, многу интересен. Џенифер Анистон се докажа дека е предобра актерка која може да се вклопи во секаква улога па и како нимфомански настроена шефица во овој случај :D Дефинитивно препорачувам 10/10.
    тројца пријатели имаат неподносливи шефови и се договараат да ги убијат. :rofl:

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Трилер од 1980. Кјубрик. Џек Николсон во својата блесаво одлична улога. Но не ми остави нешто посебен впечаток филмов, ама ете да се види и нешто постаро.

Џек доаѓа на ново работно место чувар на хотел со своето семејство ... Сами со сопругата и синот во цело здание, почнуваат да се случуваат необични работи, а што поточно ... Кој има нерви да издржи 2 часа и 22 минути пред компјутер слободно нека го спушти.

15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Hangover Part II (2011)
    102 min - Comedy

κοнечно после толку чекање да искочи на добра снимка. и добар е, не е лош. точно дека се е исто и се е веќе видено, ама пак некако е смешно. ја си се изнасмеав, се изнајадов чипсче и сите среќни и задоволни. :)

http://www.imdb.com/title/tt1411697/

16. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Definitely,Maybe е последниот филм што го гледав :)
    Многу добар филм, со Abigail Breslin, најслаткото девојче на целиот свет.
    Се работи за девојчето Маја, кое живее со својот татко Вил. Еден ден решава дека сака да ја дознае целата приказна за татко и , и неговиот живот. Но за да не биде се така убаво, татко и решава да ги смени сите имиња во приказната, за сама да открие која и е мајка. Погледнете го, нема да зажалите! :!: :*

17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Е зошто де зошто го гледав???

Позната приказна, глупаво преработена. Научив дека никогаш нема да се лажам пак и да гледам филмови со Џастин, цел живот ми бил одвратно лигле и такво и ќе остане.
    Мила Кунис не знам што и текнало ваков филм да снима. За неа треба нешто храбро, содржајно, да не речам outrageous а не лимонадава ( со должно извинување кон лимонадите).

2/10 и тоа само затоа што цело студио морало да го гледа Џастин гол.

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  18. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Before Sunrise (1995)
    Drama | Romance

На IMDb има висока оцена, 8.1.
    Интересно филмче, многу дијалози, прекрасни мисли, без многу динамика, но како за прв дел, добар.
    Инаку филмов има и втор дел, тој за утре на листа :)

Прикачени фајлови:

• 140151521.gif
      140151521.gif
      Големина на фајлот:
      148,6 KB
      Прегледи:
      175
  19. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Trespass (2011)
    91 min - Crime | Drama | Thriller

од филм со вакви глумци не ни очекував нешто помалку, ама ова е стварно многу јак трилер.
    лајк, лајк, лајк!

http://www.imdb.com/title/tt1674784/

На IvanaIvanchica и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    The Disappearance of Alice Creed
    Го одбрав незнаејќи ништо за филмот, само затоа што Џема Артертон ми е неверојатно сексиповикателна, преубава, можам да и зјапам во цртите на лицето со денови.
    Многу ми е интригантна.

Филмот е чукнат и бизарен.
    Има само три главни улоги.

Џема е ќерка на богаташ, а двајца типци ја киднапираат уште на почетокот за да изнудат пари за нејзиното ослободување.
    Но, ништо не е како што изгледа.

Многу напнат, интересен, со многу пресврти, ќе ве изненади, се надевам позитивно како и мене.

8/10

На anuskaNESTLE и ludoto19 им се допаѓа ова.