Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105

Хахххх :D ЖЕНИ!

Ми требаше нешто вакво во животот освен трилери и акции.
    Приказна за 4 другарки, ќе ви биде многу интересна, ќе ве насмеат, и уште еднаш нормално ќе докажат дека ние жените сме најубавото чудо на земјата!

2. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
    Faces in the crowd

http://www.imdb.com/title/tt1536410/

Еден од оние филмови кои ве држат во неизвесност до крај. Mожеби е веќе видено, но не е лош да се погледне :)

3. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724
    Зашто не ми кажавте за хорор-серијалот Saw? :D Како така јас како филмоман до сега не сум знаел за овие екстра филмчиња. :$

Само што го изгледав Saw (2004) и сум апсолутно воодушевен. Одличен хорор, не премногу крвав (добро има крв сега ама очекував повеќе :)), меѓутоа guessing game до последната сцена за да на крајот се открие кој е Jigsaw т.е. серискиот убиец.

Saw (2004)
    103 min - Crime | Horror | Mystery
    http://www.imdb.com/title/tt0387564/

Има 7 дела овој серијал, јас само што го изгледав првиот дел значи уште 6 ми остануваат. Не се смирувам дури не ги изгледам сите. :lol:
    За да ве згреам вас феминките во овие студени есенски денови, топло ви го препорачувам овој може да се каже култен хорор серијал. :)
    Еве дури и торент ви обезбедив за сите 7 дела (па нели сум закон, најмалку што барам е кафе за возврат хехе :D )!
    http://www.kat.ph/the-ultimate-collecto ... 97373.html
    Уживајте! ;) :*

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    The Killers.
    Супер филмче,баш ми пријаат во овој период вакви филмови,па такви и гледам.
    8/10 во ранг на романтичните комедии. :)

A Ashton е.... :$ :$ :wasntme:

5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Последниот филм што го гледав е Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.
    Сметам дека веќе сите знаеме што ќе се случи во последниот дел, од овој прекрасен серијал. Кој не знае, јас ќе му кажам. --- Битка помеѓу доброто и злото, во која победуваа .... Па погледнете го и ќе видите ! :*
    Феноменален завршеток на овој серијал, се расплакав на некои моменти. Немам никаква забелешка, никаква критика. Феноменално,прекрасно,најубаво,незаборавен филм. :clap:

[​IMG] :inlove:
    [​IMG] Срценца. Иако кога го изгледав Хари Потер и одајата на тајните, мислев дека она ќе биде со Хари, но пресфрт. :)
    П.С Хари, Рон, Хермиона се прекрасни родители во последниот момент од филмот. Џени исто така. Не ми се допаѓа само косата кај неа. Прекрасни се во секој поглед. :)

6. eli2622

eli2622 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11

Nicolas <3 , Angelina <3

7. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Fracture (2007)

Хопкинс! Аман бре, до кога ке те фалам човеку?! :D
    Уште една негова типична улога на убиец со брилијантен ум, кој ја убива својата жена, го признава тоа пред сите, а пак се немаат доволно докази за да биде ставен зад решетки. Си игра мајтап со сите до самиот крај на филмот. Ама и агентов мајчин, го открива на крај. :^)
    Е неќам, криво ми беше! :D

На моменти имаше малку отупувања со некои сцени и ofc...крајот беше утка за мој вкус.
    Затоа 8/10
    Солидно.

На MarchelineAmaru, trendafilova77 и tigerlady им се допаѓа ова.
  8. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)
    118 min. -Action/Adventure/Sci-Fi

Приказната во овој филм не е нешто досега невидено. Еден лош чичко ( :D ) создава оружје кое има способност да уништи цели градови.Неговата компанија продава четири боеви глави во НАТО и силите на НАТО имаат задача за доставување на главите.
    Истите ќе бидат нападнати од други војници со цел да ги украдат главите,предводени од тој лошиот чичко,кој има за цел да ги употреби за да предизвика паника кај народот и остварување на своите болни планови.
    Во моментот на заседа како засилување доаѓаат војниците на j.i.joe тимот каде што им помагаат на двајцата војници од НАТО да ги спасат боевите глави и истите тие покасно ќе се приклучат во тој тим.

Да не го тупам многу , се знае крајот каков е секогаш на овие филмови. Интересен состав на глумци,интересна акција- добрите против лошите, по некоја згодна женЦка која крши се пред себе итн..

Оцена : 6/10

Прикачени фајлови:

9. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522

aaa супер филмче!

Откако жена му ќе му побара развод после 25 години брак (бракот фатил удолница, се сплеткала со колагата од на работа), мажот тотално ќе се разочара. Во меѓувреме еден womanizer ќе го здогледа така во патетична состојба и ќе му пријде и му вели дека од него ќе направи маж за кој жена му ќе зажали што донесла таква одлука. Мажов, немајќи што да изгуби, прифаќа. Бидејќи е просечен маж со лош аутфит, типов ќе го средит цакум пакум. И.. одат во потрага по други жени, помалиов го учи на поголемиов што како.. и многу јаки и смешни фори паѓаат! и така натака... на крај заедно ќе се со жена му. Меѓувремено се случуваат паралелни приказни за децата од мажот. Watch it!

На Shana и JuLleE им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.257
    Допаѓања:
    124.658

Одмна не ме расположил филм како овој :) Го препорачувам. 10/10 :)

11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Интересно филмче, добра приказна (да не речам во 90% вистинита :D )

8/10

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.399
    Девојки кога пишувате рецензија не откривајте ја содржината, или доколку ја откривате, скријте ја, а не вака, па и крајот го пишете.

Јас како последен го гледав Материјални девојки, на Канал 5 го даваат по 100 пат, и ете за прв пат го изгледав цел. Филмот е сличен со From Prada to Nada. Ај да беше некој квалитетн филм, ама овој бе, па двапати на ден |( , што е многу, многу е ;) .

13. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    И јас го фатив тој "Материјални девојки" но како и секој пат кога го даваат не издржав да го изгледам до крај.Колку пати и да пробам да го загледам,не ми привлекува внимание.Многу површно и глупо филмче,да не кажам дебилно |( и онаа Хилари Даф ама ич не ја поднесувам,лигава ми е.
    Ај ке го ставам како гледан.

14. PRINCESS-A

PRINCESS-A Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    8
    МОНТЕВИДЕО-БОГ ТЕ ВИДЕО! :D Јас мислам дека вие мои феминки доволно кажавте за филмов да не се повторуваме јас само топло би го препорачала на оние кои сеуште не го гледале :) 10/10

15. WinnieFoster

WinnieFoster Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    [​IMG] Раката која ја лула лулката е раката која управува со светот.. 10/10 :)

16. trendafilova77

trendafilova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
    The Number 23

Интересно филмче (мистерија) со Џим Кери во главната улога (му лежат и озбилни улоги :) )

http://www.imdb.com/title/tt0481369/

На MarchelineAmaru и Shana им се допаѓа ова.
  17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Mr Popper's Penguins
    Солидно филмче ,интересно како и сите филмови со Џим Кери ,според мене вреди да се погледне :)

18. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    National Lampoon's Senior Trip
    Иако е филмов од 1995 година, јас повторно го гледав бидејќи е многу интересно филмче онака ми текна на филмов пред некој ден и си викам морам пак да го изгледам и се скинав од смеење :)

19. PinkPanterka

PinkPanterka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    155
    Law Abiding Citizen-Крими,трилер и акција
    Прекрасен филм кој ве остава без зборови,едноставно морате да го гледате.
    Откако ќе му ги убијат жената и детето,решава сам да ја доведе правдата во ред.

Прикачени фајлови:

На MarchelineAmaru, professoressa и Shana им се допаѓа ова.
  20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    ау браво сте се изнагледале филмови викендов, а ја таман сакав да апелирам за поактивно да се пишува во темава :)

да не бидам оф, ја последно што гледав:

Birth (2004)
    100 min - Drama | Mystery | Romance

чудна приказна, психолошка драма со Кидманка. И умира мажот и после 10 години на врата заѕвонува дете кое што се претставува како него, а она се спрема да се мажи за друг човек, овој прави се за да ја спречи во тоа.
    Знае се што како се случувало помеѓу нив, дури и најинтимните детаљи. Никој не знае што се случува, сите се во шок.
    (ништо не раскажав, сето ова се случува во првите 5 минути од филмот)
    Ќе кажам само дека крајот е нејасен и целиот филм секој може да си го толкува како што сака на свој начин.

http://www.imdb.com/title/tt0337876/