Хахххх ЖЕНИ! Ми требаше нешто вакво во животот освен трилери и акции. Приказна за 4 другарки, ќе ви биде многу интересна, ќе ве насмеат, и уште еднаш нормално ќе докажат дека ние жените сме најубавото чудо на земјата!
Faces in the crowd http://www.imdb.com/title/tt1536410/ Еден од оние филмови кои ве држат во неизвесност до крај. Mожеби е веќе видено, но не е лош да се погледне
Зашто не ми кажавте за хорор-серијалот Saw? Како така јас како филмоман до сега не сум знаел за овие екстра филмчиња. Spoiler Само што го изгледав Saw (2004) и сум апсолутно воодушевен. Одличен хорор, не премногу крвав (добро има крв сега ама очекував повеќе ), меѓутоа guessing game до последната сцена за да на крајот се открие кој е Jigsaw т.е. серискиот убиец. Saw (2004) 103 min - Crime | Horror | Mystery http://www.imdb.com/title/tt0387564/ Spoiler Има 7 дела овој серијал, јас само што го изгледав првиот дел значи уште 6 ми остануваат. Не се смирувам дури не ги изгледам сите. За да ве згреам вас феминките во овие студени есенски денови, топло ви го препорачувам овој може да се каже култен хорор серијал. Еве дури и торент ви обезбедив за сите 7 дела (па нели сум закон, најмалку што барам е кафе за возврат хехе )! http://www.kat.ph/the-ultimate-collecto ... 97373.html Уживајте!
The Killers. Супер филмче,баш ми пријаат во овој период вакви филмови,па такви и гледам. 8/10 во ранг на романтичните комедии. Spoiler A Ashton е....
Последниот филм што го гледав е Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Spoiler Сметам дека веќе сите знаеме што ќе се случи во последниот дел, од овој прекрасен серијал. Кој не знае, јас ќе му кажам. --- Битка помеѓу доброто и злото, во која победуваа .... Па погледнете го и ќе видите ! Феноменален завршеток на овој серијал, се расплакав на некои моменти. Немам никаква забелешка, никаква критика. Феноменално,прекрасно,најубаво,незаборавен филм. Срценца. Иако кога го изгледав Хари Потер и одајата на тајните, мислев дека она ќе биде со Хари, но пресфрт. Spoiler П.С Хари, Рон, Хермиона се прекрасни родители во последниот момент од филмот. Џени исто така. Не ми се допаѓа само косата кај неа. Прекрасни се во секој поглед.
Fracture (2007) Хопкинс! Аман бре, до кога ке те фалам човеку?! Уште една негова типична улога на убиец со брилијантен ум, кој ја убива својата жена, го признава тоа пред сите, а пак се немаат доволно докази за да биде ставен зад решетки. Си игра мајтап со сите до самиот крај на филмот. Ама и агентов мајчин, го открива на крај. Е неќам, криво ми беше! На моменти имаше малку отупувања со некои сцени и ofc...крајот беше утка за мој вкус. Затоа 8/10 Солидно.
G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) 118 min. -Action/Adventure/Sci-Fi Приказната во овој филм не е нешто досега невидено. Еден лош чичко ( ) создава оружје кое има способност да уништи цели градови.Неговата компанија продава четири боеви глави во НАТО и силите на НАТО имаат задача за доставување на главите. Истите ќе бидат нападнати од други војници со цел да ги украдат главите,предводени од тој лошиот чичко,кој има за цел да ги употреби за да предизвика паника кај народот и остварување на своите болни планови. Во моментот на заседа како засилување доаѓаат војниците на j.i.joe тимот каде што им помагаат на двајцата војници од НАТО да ги спасат боевите глави и истите тие покасно ќе се приклучат во тој тим. Да не го тупам многу , се знае крајот каков е секогаш на овие филмови. Интересен состав на глумци,интересна акција- добрите против лошите, по некоја згодна женЦка која крши се пред себе итн.. Оцена : 6/10
aaa супер филмче! Spoiler Откако жена му ќе му побара развод после 25 години брак (бракот фатил удолница, се сплеткала со колагата од на работа), мажот тотално ќе се разочара. Во меѓувреме еден womanizer ќе го здогледа така во патетична состојба и ќе му пријде и му вели дека од него ќе направи маж за кој жена му ќе зажали што донесла таква одлука. Мажов, немајќи што да изгуби, прифаќа. Бидејќи е просечен маж со лош аутфит, типов ќе го средит цакум пакум. И.. одат во потрага по други жени, помалиов го учи на поголемиов што како.. и многу јаки и смешни фори паѓаат! и така натака... на крај заедно ќе се со жена му. Меѓувремено се случуваат паралелни приказни за децата од мажот. Watch it!
Девојки кога пишувате рецензија не откривајте ја содржината, или доколку ја откривате, скријте ја, а не вака, па и крајот го пишете. Јас како последен го гледав Материјални девојки, на Канал 5 го даваат по 100 пат, и ете за прв пат го изгледав цел. Филмот е сличен со From Prada to Nada. Ај да беше некој квалитетн филм, ама овој бе, па двапати на ден , што е многу, многу е .
И јас го фатив тој "Материјални девојки" но како и секој пат кога го даваат не издржав да го изгледам до крај.Колку пати и да пробам да го загледам,не ми привлекува внимание.Многу површно и глупо филмче,да не кажам дебилно и онаа Хилари Даф ама ич не ја поднесувам,лигава ми е. Ај ке го ставам како гледан.
МОНТЕВИДЕО-БОГ ТЕ ВИДЕО! Јас мислам дека вие мои феминки доволно кажавте за филмов да не се повторуваме јас само топло би го препорачала на оние кои сеуште не го гледале 10/10
The Number 23 Интересно филмче (мистерија) со Џим Кери во главната улога (му лежат и озбилни улоги ) http://www.imdb.com/title/tt0481369/
Mr Popper's Penguins Солидно филмче ,интересно како и сите филмови со Џим Кери ,според мене вреди да се погледне
National Lampoon's Senior Trip Иако е филмов од 1995 година, јас повторно го гледав бидејќи е многу интересно филмче онака ми текна на филмов пред некој ден и си викам морам пак да го изгледам и се скинав од смеење
Law Abiding Citizen-Крими,трилер и акција Прекрасен филм кој ве остава без зборови,едноставно морате да го гледате. Откако ќе му ги убијат жената и детето,решава сам да ја доведе правдата во ред.
ау браво сте се изнагледале филмови викендов, а ја таман сакав да апелирам за поактивно да се пишува во темава да не бидам оф, ја последно што гледав: Birth (2004) 100 min - Drama | Mystery | Romance чудна приказна, психолошка драма со Кидманка. И умира мажот и после 10 години на врата заѕвонува дете кое што се претставува како него, а она се спрема да се мажи за друг човек, овој прави се за да ја спречи во тоа. Знае се што како се случувало помеѓу нив, дури и најинтимните детаљи. Никој не знае што се случува, сите се во шок. (ништо не раскажав, сето ова се случува во првите 5 минути од филмот) Ќе кажам само дека крајот е нејасен и целиот филм секој може да си го толкува како што сака на свој начин. http://www.imdb.com/title/tt0337876/