Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Chick magnet (2011)

Искрено, не го ни изгледав до крај.
    Едвај и 50тина минути издржав.
    Нискобуџетно филмче со интересна идеја но тапа реализација.
    Имено, станува збор за момци очајни да прцнат нешто. И за нивна среќа добиваат една проста, маѓепсана и демек пи*коповикателна кошула звана The pussy shirt, која кога ке ја носат - секоја женска се лепи за нив.
    И цело време се врти истото. Ја облече некој кошулата и за миг секоја женска е негова.
    Епа саат ипол не ми се гледаше едно исто.
    Би дала 3/10, чисто поради идејата и маката. :)

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.693
    Допаѓања:
    24.065
    Не знам зошто читав критики за вториот дел на филмов, кога мене и овој ми е исто добар ккао и првиот. Башка овде има многу посмешни и појаки реплики. Ми се допадна, и ме насмеа. Ако сакате филм за опуштање, препорачувам. Оценка 7/10 заради локацијата, Тајланд не ми се допадна :)

Прикачени фајлови:

3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Оцена од 1-5
    4ка
    комичен...лесен опуштувачи
    а сексипилниот

Ryan Gosling :* :inlove: .............

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      10,4 KB
      Прегледи:
      327
  4. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    492
    После едно 15 години си го пуштив цртанов пак..
    Дури ми текна како се викаше..ахах ама јако цртанче за дечина :D
    Палчица :D

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284

Последен филм што го гледав е Полноќ во Париз и сум воодушевена од истиот.
    Филм кој што на прекрасен начин ја прикажува убавината на Париз, го прикажува животот на еден писател кој не сака да биде проголтан од машинеријата наречена Холивуд, туку сака да твори нешто друго, па така додека е на патување во Париз со неговата свршеница и пишувајќи во неговиот роман за продавница за носталгија- една вечер буквално ќе се пренесе во едно друго време, време по кое тој чувствува носталгија- 20тите години во Париз- ера во која живее изгубената генерација, Хемингвеј, Ф. Скот Фицџералд, Пикасо, Гертруда Штајн, Дали и мн други.

На еден прекрасен начин е дадена, според мене, една убава поента- дека секоја генерација копнее да живее во некое друго, минато време, мислејќи дека тогаш било поубаво место да се посвети на убавините на сегашноста и колку и да има лоши моменти секогаш е убав дождот во Париз :) .

Единствена замерка наоѓам што филмот траеше кратко, го гледав цело време воодушевено и со некое чудно чувство во желудникот од што ми беше убаво, и одеднаш заврши :(

А музика, музиката е прекрасна.
    Слушнете го ова
    http://www.youtube.com/watch?v=ehPUqBlSnaI

Јас сум воодушевена.

И заборавив да кажам дека многу ми се допадна облеката во филмот- и онаа во модерното доба, и онаа во 20тите, многу добра работа завршил костимографот.

На 1209, Shana, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    The Haunting Hour: Don't Think About It (2007)

Интересно филмче, се случува на денот на вештерките (Hallowen) каде што едно девојче случајно ќе прочита една магија која ќе создаде големо грозно и страшно чудовиште...Посебно се исплашив т.е. скокнав од столче :lol: со пајакот на почетокот уффф i hate spiders :|

Е овде многу ми се допаѓа како е облечена...и имам исто долг црно-црвен шал како неа :)

Еве го и трејлерот..."The evil thing is not real, unless you think about it" :)

http://www.youtube.com/watch?v=gFPta_CQRR8

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Кул, интересно филмче. За опуштање е одлично. 8/10

На anuskaNESTLE и Trendafilka им се допаѓа ова.
  8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Law Abiding Citizen
    Предобар филм се зборува за човек чиишто жена и керка ги убиваат и решава да ја превземе правдата во свои раце. 10/10 [​IMG]
    Inside Man
    исто така предобар филм. се зборува за група која планира грабеж на банка и тоа го прави на перфектен начин. 10/10 [​IMG]
    Killers
    многу интересен филм супер комедија со Кетриј Хејгел и Ештон Качер 10/10 [​IMG]
    Crazy Stupid Love
    :puke: подосаден филм од овој нема. Не знам како некои феминки овде го фалат. Премногу е глуп и досаден. Не издржав ни пола саат да го гледам 1/10 [​IMG]

9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    може ли торент во лп....
    се извинувам на оффтопик

10. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Cyberbully (2011)

Филмов ми се допадна и верувајте нема да ве остави рамнодушни, ќе пуштите солзи...Реален филм, прекрасна драма. Во филмот се зборува за тоа какви пријателства постојат, поука: и најдобриот другар некој ден може да те зезне! Затоа заштитувајте си ги профилите на нет (имајте јаки лозинки) и се ќе биде во ред! Го препорачувам, пожелно е секој да го изгледа...сепак зборовите болат!!!

10/10

[​IMG] [​IMG]

Еве го и трејлерот

http://www.youtube.com/watch?v=XLuO0F0qE-Q

11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Cresicka баш ми е мило шо си го изгледала Inside man, предобар филм.
    Исто и за Julie за The women.
    :)

Jас денеска го гледав H A N G O V E R 2.

Добар е бе, Тајланд јас го сакам, имаше смешки тоа сигурно, ес оллвејс заглавуваат со секаков народ, познато ви е, ама пак не ми беше тоа тоа, сори нема 10ка. Може едно 7че, и секако Тајсон на крајот беше јагодчето на шлагот :)

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

Lele filmot imase sceni na horor ama jas se zgaziv od smeenje... Dzek e ludilo...Lele ama koi faci gi pravese... :D Mene mi se dopadna filmot... ocenka davam 6,5/10 ... moze da se izgleda!! :)

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    I Spit on Your Grave (2010)

9/10
    ce работи за девојка која се сели привремено надвор од градот, т.е на планина
    и неколку психопати ќе и дојдат и ќе ја силуваат хард кор :x :x
    Таа преживува, и им се одмаздува на истиот начин- хард кор

На m2m2m2 и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  14. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    The Lost Valentine

Една жена по испраќањето на својот маж во војна оди на железничката станица секоја година на ист датум да го пречека. И, нели нормално, тој никогаш не пристигнува а поминуваат многу години. Млада репортерка го истражува тоа и пишувајќи ја приказната дознава многу работи кои влијаат на нејзинот живот.

На имдб има оцена 7.3 но јас не би му дала повеќе од 4. Дежа ву. Предвидлив е
    но глумецот во главна улога е бонбона :P

15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Онака. СЏП ми беше интересна, ги владее женава штиклите, а овој што го глумеше маж и ич не му го знам името а многу си го љубам. Фино за пуштање мозок на пасење. 5/10
    Ептен интересен. Прва работа ептен sверска ретро мода. Главната актерка ми беше како камелеон, те е девојче те жена.
    Одличен филм, треба да им го пуштаат по школи на децава па да сфатат дека треба да се образуваат. 8/10

16. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    THE OTHERS

Филмчево ми е гледано одамна но сега се сетив на него :)
    Драма, мистерија, трилер според ИМДБ, но јас ке додадам и лесно хорорче. Никол Кидман е мајка на две фотосензитивни деца и живеат во куќа каде секогаш треба да е темница. Не кажувам повеке :)
    Крајот е :o :o :o , искрено го препорачувам.

Прикачени фајлови:

• the others.jpg
      the others.jpg
      Големина на фајлот:
      14,7 KB
      Прегледи:
      164
    На firequeenn, Daddy.girl, MarchelineAmaru и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Crazy, stupid, love. 6/10

Наах, малку малтретирање ми беше да го изгледам, хемороиди фанав од фотелјана. Два часа, не се случи нешто посебно, цел филм чекав да се случи, ама, очигледно нели.... :D

Станува збор за пар, кои се во брак од 17 години, па имаат мид лајф крајсис. Жената го изневерила и сака развод. Овде се вмешува еден женкар, кој ќе го учи сопругот како да ,,фаќа,, женски, синот е заљубен во дадилката, дадилката во таткото.... Ако некој го интересира, нека го погледа. Требало барем пола саат да го скратат. :D

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Mother's Day (2010 film)

http://3.bp.blogspot.com/-YJLE6QpUkUM/T ... Poster.jpg

луд филм :x :x

семјество оди во куќата во која предходно имаат живеено и ги тероризираат новите станари, заедно со нивните пријатели
    уз пат ќе се десат уште 100 болни работи

од мене 8/10 вреди да се погледне :)
    добра глума пред се ;)

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Една жена се запишува на Право само за да стане адвокат и да го извлече брат и од затвор, кој е таму повеќе од 15 години и е невин.Базирано на вистинска приказна, преубав филм.Хилари Свонк одлично глуми.

20. Daddy.girl

Daddy.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    81
    Man on Fire !
    филмов навистина е прекрасен! обавезно да го гледате ако некој го нема гледано, можеби е постар, ама е предобар! Со Denzel Washington и Dacota Fanning во главни улоги. Тој ќе биде најмен да е телохранител на малечково девојче во Мексико, и она ке биде киднапирана... Неможам да го опишам, само земете пакетче палома, и под ќебенце со топло нескафе и филмов! и така е ладно надвор :)
    Моја оцена-9/10 !!!

друг филм-кој верувам дека милион пати е предложен, ама ме мрзи да читам назад :$ -
    Tres metros sobre el ciealo :) :) :) со најсекси глумец :) :*:*:*

На peperutka20 му/ѝ се допаѓа ова.