Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520

Се работи за млада девојка која цело средно училиште го поминува во потсмев од страна на нејзините соученици, посебно од една девојка.. за неколку години таа е во шок откако дознава дека жената со која ќе се жени нејзиниот брат е истата онаа која и го загорчила животот. Предобар филм 10/10
    Интересна комедија, во која двајца млади во Лас Вегас, под дејство на алкохол се венчаваат. Утрото кога ќе се разбудат започнуваат сите перипетии :) 9/10

На викенд во Хаваи, пластичниот хирург (Adam Sandler) ја убедува неговата асистентка (Jennifer Aniston) да се претставува како негова наскоро бивша сопруга со цел да сокрие мала лага која ја кажал на девојката за која верува дека навистина му се допаѓа 9/10

Во главна улога со Хилари Даф, која се вработува во една компанија со цел да напише статија за магазинот Космо, што воедно е и нејзин сон, нејзината задача е секојдневно да излегува со мажи во костими :D

Девојка од мало гратче доаѓа во голем град за да го најде нејзиниот вереник кој што работи таму, откако увидува дека тој цело време ја изневерувал, сака да се врати дома. Но тогаш и се пружа шанса да работи во голема компанија, каде ќе биде манипулирана на некој начин. Ќе го надмине тоа, и ќе ја одведе компанијата до успех, а воедно и ќе си ја најде вистинската љубов. Филмов ме насмеа многу. :) 10/10 :wasntme:

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Блесаво, безобразно, откачена комедија. Иако нешто не ми беше по ќејф, цела ја изгледав. Има сцени на кои ќе ви се превртуваат црева, но има сцени кои ќе ве насмеат добро. Се на се може да се гледа. 6/10

Тројца другари одлучуваат да заминат во Њу Орлеанс на Марди Грас фестивалот и таму им се случуваат згоди и незгоди. Какви? Погледнете за да дознаете.

3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    The other end of the line
    Ми се допадна филмот.
    Интересна глума, фини моменти, убава музика, поучни моменти ...

Се работи за една Индијка која се преправа како американка за да може да работи во банка. Верена е присилно за богат индиец кој не го сака ... а сосем случајно ќе го запознае и совршениот американец ...

На Shana и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  4. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    The nanny diaries
    Една дадилка ќе чува дете на богаташи кои што не знаат како им изгледа можам да кажам од што се "презафатени"..Но на крајот се случува нешто.. Гледајте го мене ми беше многу интересен :)
    Оценка 9/10

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Не би откривала ништо, oсвен жанрот, Comedy | Drama | Romance, но не онаква романса и комедија каква шт се среќава кај Американците.Многу добар филм, нормално кога глуми Џек Николсон :D
    Филмов го гледав само заради М.Даглас, кој исто така нема утка.Женет е, но ќе спие со една жена која според мене е психички болна, ми одеше да влезам во монитор и да ја задавам :D

6. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Crazy, Stupid, Love.

Одамна го чекав за излезе DVDRip и конечно го гледав. Да не повторувам, убаво напишала Bright неколку страници наназад, одлично филмче.

Ryan Gosling тотално не е мој тип според ликот, ама кога ја соблече кошулата, жениииии, ке свршев на лице место :o

Прикачени фајлови:

На Phyramide и Shery им се допаѓа ова.
  7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Филмот го гледав денес, супер е се изнасмеав, ви го препорачувам на сите шо го немате гледано :D
    Оценка: 10/10

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Pay it forward

Филмов го имам гледано одамна.
    Прекрасна драма која вреди да се погледа.
    А јас како обично - плачка - се расплакав - повторно. Не ви откривам повеќе детали, вкусете го сами...
    10/10

На tigerlady, Phyramide и Shana им се допаѓа ова.
  9. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    I SPIT ON YOUR GRAVE

Добар филм да, да :clap:
    :clap: и за Sarah Butler.

Jeff Branson преубав, каков маж, но смрдено копиле во фимот.

Млада писателка за да ја напише својата втора книга оде во викендица на планина.Една ноќ во викендицата и влегуваат 4ица момци, сакаат да ја силуват, таа бега, во шума нелетува на шерифот,која несреќа, и заедно се враќат во викендицата каде филмот може да почне.

На MarchelineAmaru, IvanaIvanchica, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    It Runs in the Family (2003)
    109 min - Drama

глумците се цело Даглас семејство. од Кирк, преку Мајкл, па се до јуниорите. убава топла фамилијарна приказна. драма-комедија. има моменти кај што се смеев на цел глас, и некои стварно тажни. за овој жанр филмови мене ми се допадна.

http://www.imdb.com/title/tt0311110/

11. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    What's Your Number?

Една девојка, откако ќе прочита една статија, одлучува да се види со секој од поранешните 20 дечковци со надеж дека некој од нив е љубовта на нејзиниот живот.

Добра замисла, ама не сум водушевена од реализацијата. Некако улгоите ми делуваа недовршени, некомлетирани и на моменти ми беш досаден, без дејство. Ако ви е досадно симнете си друг филм. 3/10

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    На trendafilova77 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Mr. Popper's Penguins (2011)
    Comedy | Family

Неможе да биде лош филм со Џим Керри :)

Прикачени фајлови:

На Black.Beauty, Chocoholic и JuLleE им се допаѓа ова.
  14. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    School of rock

Ептен интересен. :)
    Го препорачувам за релаксација и тепање време. 9/10

На IvanaIvanchica и Black.Beauty им се допаѓа ова.
  15. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

Eве и јас ке додадам од мене мислење за филмов Man on Fire ... ВРЕДИ ДА СЕ ИЗГЛЕДА!!!! Ако сте љубител на добри филмови тогаш одвојте 2 саата за да го изгледате филмов.Оценка од мене 9/10

А за филмов Tres metros sobre el ciealo ... тинејџерски филм!!! Глумецот јес да е убав ама толку возбуди за филмов ... мислам дека немаше потреби ама тоа се тоа тинејџерски години. Оценка 5/10

На Daddy.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Prozac Nation (2001)
    95 min - Drama

по препорака на Магнолија. :)
    писателка се соочува со депресија на својата прва година на Харвард.
    мене ми се свиѓа. ептен поучен е. :up:
    глумицава е лудило и многу ми беше жал за мајката. :worried:

http://www.imdb.com/title/tt0236640/

На peperutka20 и Magnolija им се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    17.691
    Три метра изнад неба :inlove:

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613

Conviction
    Базиран врз вистинска приказна.
    Неправедно осудениот брат на Бети Ен се соочува со доживотна казна затвор.
    Поради недостаток на пари и адвокати кои би го погледнале случајот, Бети Ен решава да се запише на Правен факултет, да го положи правосудниот и да го ослободи брата си од вината.
    Но, патот дотаму е тежок и долг...

Филм кој ќе ве расплаче, ;( ќе ве разнежни, ќе покаже колку силна може да биде братско-сестринската љубов, филм за надежта и истрајноста, храброста и многу трпение...

Едноставно ќе ве трогне.
    Прекрасен филм. Предобар.
    Можеби некоја друга глумица би била уште подобра во улогата на Хилари Свонк, но и вака филмот е одличен навистина.

9/10

На peperutka20, IvanaIvanchica, MissAnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Го изгледав сега. Стандарден филм за кражба (тука се работи за НАВОДНА кражба) во банка. Од мене има 8/10
    Добар е нека дека не, но ми ја нема онаа константна акција, константна збунетост или да те држи под некоја голема неизвесност, притисок. Некаде веќе после 1 час почнува да станува малку по живо.
    Како и да е Дензел е стандардно одличен. Препорака има, може да се гледа кој е љубител на вакви филмови слободно.

20. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Desert flower
    И јас попрепорака на феминките го гледав овој ..Филмов е многу добар, мислам дека нема потреба да кажувам има се погоре кажано :)
    Оценка 10/10