Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Inside (2007)
    À l'intérieur (original title)
    83 min - Horror | Thriller

Country: France
    Language: French

многу јак. убедливо најдобар хорор што сум го гледала во последно време.
    ако не го сакате францускиот како мене, има синхронизирани снимки на англиски. ;)

http://www.imdb.com/title/tt0856288/

2. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391

Интересно филмче. Се зборува за едно семејство каде секој е на различна страна но за Божиќ се собираат во куќата од каде потекнуваат :) 10/10

На firequeenn и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Др.Грам е универзитетски професор и психијатар кој работи за ФБИ и треба да открие кој телефонски му се заканува дека му стануваат уште 88 минути живот.Препорачувам.
    Робин Вилијамс е доктор, а Де Ниро пациент на кој прв се испробува нов лек за неговата ретка болест, а потоа и на останатите во болницата.За оваа улога Де Ниро бил номиниран за Оскар, ама кој се потресува од болници нека не го гледа :) Инаку е одличен.
    Двајца бракоразводни адвокати се среќаваат на еден случај како спротивставени страни, а дотогаш ниеден од нив нема изгубено случај на суд.Работно мораат да заминат во Ирска(прекрасни зеленила) каде ќе направат огромна грешка :) Не е лош :)
    Вдовец го ризикува сопствениот живот и поминува илјадници километри за да открие кој стои зад бруталното убиство на неговата жена.

5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Midnight in Paris 10/10 :clap: :clap:

Првото што ќе го кажам, е дека мора да се изгледа филмов. :D

Второто е дека, за да го изгледаш и разбереш, мораш да имаш барем нишка на општи познавања на познати личности од тоа време, оти ќе се чудиш зошто тој толку забега кога му се случи тоа што му се случи. И јас ќе забегам покрај Хемингвеј. :D

Прекрасна музика, прекрасни снимки, а алиштата беа фантазија! :clap:

Приказната е за тоа, како сме вечно незадоволни од сегашноста, па посакуваме да сме биле родени на друго место или во друго време. Поуката, е дека секогаш имало и ќе има незадоволни од времето на живеење, како и тоа дека, временското враќање назад не е решението. Да се искористи до фул начинот на живот и можностите кои ни се пружени сега, затоа што, ,,порано немале антибиотици,,.... :D

Ако некој знае од каде можам да ја симнам музиката, нека ме контактира. А вие гледајте го филмов, дефинитивно ќе ве замисли. ;)

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    ^^^ Феминки, пишувајте ги и имињата на филмовите бидејки често сликата не се покажува.

TERRI

Филмов е категоризиран како комедија но јас не се насмејав ниту еднаш. Напротив, ме растажи.
    Тежок филм за момче кое напуштено од родителите живее во мало гратче со болен вујко. Директорот на училиштето ке се обиде да му помогне.
    Филм со помалку дијалози од вообичаено, мачно реалистичен.

Прикачени фајлови:

• terri.jpg
      terri.jpg
      Големина на фајлот:
      15,8 KB
      Прегледи:
      271
  7. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На anuskaNESTLE и JuLleE им се допаѓа ова.
  8. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Runaway vacation

Пак овој си го пуштив вчера. Опуштено филмче што ќе ве насмее.
    Семејството планира да оди на одмор на Хаваи, но заради злобниот шеф на таткото од семејството ќе одат во Колорадо.Со што ќе одат и како ќе си поминат видете сами :rofl:

http://www.imdb.com/title/tt0449089/

9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    1-5
    SOLIDNA 4

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,9 KB
      Прегледи:
      206
  10. trendafilova77

trendafilova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
    The Hangover Part II

Две години по журката на момците во Лас Вегас, Фил, Сту, Алан и Даг летаат во Тајван за венчавката на Сту. http://kinoteka.mk/?p=3094

11. trendafilova77

trendafilova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
  12. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Red eye

Ја обожавам Rachel McAdams. Прекрасна глумица.
    Лиса се враќа од погребот на баба и. Во аеродромот сретнува дечко кој е премногу фин со неа. Се пресретнуваат повеќе пати, и на крај испаѓа дека треба да седат еден до еден во авионот. Тој на почетокот е премногу фин но потоа го покажува правото лице. И се заканува, и и вели да се јави на аеродромт каде што таа работи за да ја премести една фамилија од еден во друг апартман. Или..

На IvanaIvanchica, BlackSwan5, m2m2m2 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Red Cliff II (Chi bi xia: Jue zhan tian xia)
    http://www.imdb.com/title/tt1326972/

Вториот дел е подеднакво моќен како првиот. Ја прикажува кулминацијата на ужасната војна во која на крајот иако премиерот Чао Чао е победен - нема победник. Никој не може да се чувствува како победник после таков ужас, и токму тоа ме импресионира кај овој филм. Не се работи само за крвави сцени и политички игри - главната поента е апсурдот на војната.
    Актерската екипа е врвна, режисер е John Woo кој е познат по многу филмови од американска продукција (меѓу кои и Mission: Impossible II) но Red Cliff е дефинитивно неговиот magnum opus.

14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    6.793
    Филмов нема некоја јака содржина и не би го гледала пак..Го гледав заради Меган Фокс ама и таа не ме воодушеви во филмов .
    Повеќе би и стоела улога во акционен-криминалистички филм :)

Прикачени фајлови:

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    еден прилично постар филм, гледам преку 100 пати како мала на тв
    Dunston Checks In

Нема што многу да се прича, филмче да ве наврати во детството, лесно и смешно 8)

16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    45.677
    Vanity Fair
    Филмот го симнав затоа што ги обожавам филмовите за овој период од историјата,ја сакам облеката, начинот на живот во тоа време.Претежно гледам вакви филмови и скоро ни еден не ме разочарал до сега.Овој...некако површен ми беше.Не ми се допадна, замислата за приказната е интересна ама некако неиспланирана до крај...како составена набрзина.Рис како актерка ми е супер,а и како жена,мила нежна и женствена..ама оваа улога дефинитивно не и личеше.Јас би му дала 7/10 чисто ради тоа што кажав дека сакам филмови во ваков стил и ради костимите.

Прикачени фајлови:

• Vanity-Fair.jpg
      Vanity-Fair.jpg
      Големина на фајлот:
      450,3 KB
      Прегледи:
      296
  17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Freerunner;
    http://www.imdb.com/title/tt1579232/

Незнам зашто толку ниски оцени на ИМДБ, мене ми беше интересно, супер филмче. Можеби нема смеење ама е многу подобар од некои „комедии“. Ако сака некој да го гледа, Go for it ! ;)

Фаќаат шесторица freerunner-и и им ставаат огрлица со бомба на вратот. Треба да се тркаат за својот живот, а само еден од нив може да остане жив и да земе 1 милион долари. Неколку милијардери од светот се кладат на нив и..

p.s. Пишувајте и наслов, сликите некогаш не се гледаат!

18. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316

Unknown 2006

Онака гледаш пола саат како тутуле бале, после следува типичен крај за трилер во кој се ти разјаснуваат и.... оп, не е така како што си мислел туку нешто појако е. -Ова е рецензија од брат ми. Со него го гледав. :)

Петмина се се будат во една зграда(или што и да е), не се сеќаваат на ништо и не можат да излезат од неа. И се обидуваат да се сетат зошто се таму, кој е лош а кој добар пред да биде предоцна. 8/10

На NoellePage му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Девојки и по некој момак ;) не ставајте само слики, не сепокажуваат пишете одоздола како се вика филмот, и мислам дека саклучив дека не ги отвара сликите на ИМДБ, затоа не ги постирајте сликите од таму 8)
    и да се вратиме на темава!
    Расположена а лесни и помалце детски филмчиња, следниов ми беше
    Bedtime Stories
    Јас искрено очекував да биде понеинтересен и поглуп, но за среќа ме изненади на позитивно!
    Бен стилер нема утка во комедија,особено кога има деца, знае како да ја направи поинтересна 8)
    И незнам дали сте го видиле или не, ама нема помило суштество од ова
    [​IMG] :inlove: душичкаааа најмилаа :rofl:
    Доволно добар за да изнуди, неколку насмевки на вашето лице :lol:

20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Симпатичен филм.Двајца другари си завидуваат еден на друг на животот што го имаат.Едниот женет, со три мали деца, посветен на работата, другиот безделничар :) И така еден ден, улогите ќе им се сменат :)