Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Discussion in 'Филм и ТВ' started by LaFille, Jan 31, 2010.

1. Kasha

Kasha Популарен член

Wrong Turn 4 (2011)
    Action | Horror | Thriller

обично не си дозволувам да гледам филмови што уште во старт осеќам дека нема да ми се свиѓаат, али дечко ми ептен изрази желба и викам ај. и што да видам. чим некоја вика чекај да се вратам заборавив нешто а позади ја брка човек со хебла одма се гледа што филм е. глуп, глуп, преглуп, најглуп. поаматерски снимано не може. повеќе е комедија него хорор. жими се повеќе се изнасмејав него нешто да ми биде гадно или не дај боже страшно пошо нели ``хорор`` гледав. штета, а баш симпатично почна. тешко дека ќе гледам пак некој хорор со група глупи млади у брзо време.

http://www.imdb.com/title/tt1865567/

2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

What Dreams May Come (1998)
    Drama | Fantasy | Romance

Филмот е базиран на истоимениот роман на Richard Matheson.
    За време на одморот во Италија, др.Кристофер ја сретнува Ени, за многу брзо време се раѓа љубов меѓу нив и стапуваат во брак...

Attached Files:

3. Shana

Shana Истакнат член

HOME

Документарен филм направен со цел да не освести кои сме, каде сме и дека нема да бидеме уште долго доколку работите не се променат. Прекрасни слики од преубавата ни планета која за жал безмилосно ја уништуваме, а немаме друга.
    Целиот филм е направен од воздух и нема ниту еден статичен момент. Според мене филмов е must see, дури би го ставила како задолжителен во средно 10/10

I LOVE YOU, MAN

Дечко кој работи со недвижности има девојка на која ке и предложи брак. Веднаш ке започнат со свадбените подготовки. Идниот младоженец нема другари па ке се даде во потрага по ново другарче кое ке му биде кум на венчањето.
    Лесно филмче за убивање време кое не ме воодушеви. Ако почнам да пишувам што не ми се допадна, ке ви го раскажам филмот па нема да кажам ништо :) Добра екипа, можеле да извлечат повеке од овие глумци.

CYBERBULLY

Девојка ке добие лаптоп на подарок од мајка си за својот 17 роденден и ке направи профил на една социјална мрежа. По извесно време нејзиниот профил ке биде хакнат и тука почнуваат проблемите...
    Филмчево е од многу слаба продукција (abc). Како за мои години не ме воодушеви |( но има порака и младината би требало да го погледне :D
    TRUST е со слична тематика и тој многу повеке ми се допадна.

Attached Files:

Hipster likes this.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Епа јас искрено не знам што очекувате и од некој ваков филм :D
    филмов е аматерски глумците беа далеку од глумци,поготово овој дел како и 3тиот ама за љубителите
    на крвишта е добар т.е одличен :)
    инаку во право си супер почна, а и можеби не си навлезена во филмот, демек ова е почетокот, нешто како нивните почетоци :D

последната сцена да бидам искрена ја враќав 5786 пати и толку пати се смеев ко улава :rofl:

да не бидам офф јас го гледав
    Трик ор трит

TRICK 'R TREAT

онака за ноќ на вештерките, комедија хорор се во едно
    не беше лош, 7/10 и пак за љубителите на крвишта

MandyLane likes this.
  5. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Taking Lives
    Интересен трилер за сериски убиец со Анџелина Џоли. Иако на моменти е доста предвидлив, сепак го задржува вниманието до крај :) . Оцена 7/10

Lovewrecked
    Го пуштив филмот надевајќи се дека е лесно филмче, а интересно за гледање, ама гадно се зафркнав. Филмот е ужасен, мислам дека нема да пројде ни кај 12 годишни деца. Залудно потрошено време :(
    Оцена 2/10

6. ines.h

ines.h Популарен член

Што сакате мислете дали сум детинеста или филмов е мала вода ,јас пак си го гледав после толку години кога излезе одма го симнав еве сега пак с и го гледав ..импресионирана сум од снаодливост ана BEKI BLUMVUD (кирилица е ова ) од нејзината глума од креативноста од стилот и од тоа како опишува што значи да купуваш и што значи д анаогаш задоволства во малите нешта .

Attached Files:

LaChiquita likes this.
  7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Super 8

Интересен филм, трилер-мистерија, привлекува внимание до крај и добар е за тепање време.
    Накратко се работи за деца кој што снимаат филм и случајно во кадрите ќе фатат нешто...

8. Kasha

Kasha Популарен член

American Beauty (1999)
    122 min - Drama

не ми е прв пат да го гледам, ама сум била малечка и ништо не сум знаела.
    е дури сега ја сватив поентата на филмов и неговиот успех.
    што друго да кажам освен дека спаѓа во оние задолжителни филмови за гледање кои никако не смеете да ги пропуштите зашто многу ќе научите.

http://www.imdb.com/title/tt0169547/

anuskaNESTLE and LivingGlam like this.
  9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Leap Year
    По не знам кој пат... :)

Ана очекува дека наскоро нејзиното момче со кое е во подолга врска, ќе ја побара за жена. А откако тој не го прави тоа, таа решава да го изненади и самата да му понуди брак. Патува се до Даблин, Ирска каде тој отпатувал поради работни обврски, со план да го побара за маж на 29ти февруари, бидејќи според ирската традиција тоа носело среќа. Но, наидува на пречки на патот до Даблин, притоа запознавајќи го Деклан, шармантен Ирец со саркастична смисла за хумор и секси акцент :lol:
    http://www.youtube.com/watch?v=Etm4VMLrSnc

firequeenn, Tenna and IvanaIvanchica like this.
  10. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Вчера на Прва Српска го гледав Miss Congeniality 2 со Sandra Bullock и најискрено се изнасмеав :rofl: И првиот дел е закон, но и овој е доста добар. Баш добро и прилега улогата на Sandra Bullock, а дека навистина ќе се насмеете, тоа е загарантирано. Одлична забава! Не верувам дека некој не го гледал, но ако има такви, обавезно нека го погледнат. Еве и trailer. Позз!
    http://www.youtube.com/watch?v=8cQoOuBnMK0

11. julie77

julie77 Форумски идол

За чудо ми се допадна. Мешавина од сајнт фикшн, акција, драма .... 8/10

Само ќе кажам кратко за што се работи ... Во идно време, луѓето се раѓаат со програмирано време на живот. Поделени се во зони, нормално сиромашни и богати. Првиве добиваат време ден за ден за живот, додека богатите столетија. Главна глума е Џастин Тимберлејк, одличен е тука ... ќе ја поремети цела оваа животна стратегија ... Што поточно се работи во приказнава погледнете го

talentirana likes this.
  12. figgiMK

figgiMK Популарен член

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Kung Fu Panda 2

За разлика од првиот дел, овој не ми се допадна воопшто.
    Ретко да кажам за некој цртан дека е лош, овој беше близу очаен.
    Хуморот беше глупав и здодевен.
    Два пати заспав додека го гледав, буквално зевав од досада.
    3/10

Enemies Among Us
    Страшно.
    Страшно е колку е лош филмов.
    Од приказна и заплет, до глумата која е запрепастувачки аматерска и очајна.
    Бедна.
    Филмот е невидена утка, од секој можен аспект.
    0/10

14. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

13 going on 30 - 2004
    Интересна приказна, лоша глума. Се работи за романтична комедија, 13 годишна девојка која сака да биде постара, да порасне. Сонот и се остварува, а со остварување на тој сон ќе успее да промени некои работи во животот како дете, односно кога пак ќе биде 13 годишно девојче. 7/10

Bean the movie - 1997
    Британско Американска комедија. Бин не е сакан од своите колеги, па затоа го испраќаат во Америка каде донесува многу проблеми, но на крајот ќе ја оправи работата. Интересно филмче за опуштање. Има многу смеење во него. 10/10

Monte Carlo
    Романтична комедија. Се работи за три девојки кои треба одат на патување во Париз, а на крајот завршуваат во Монте Карло уживајќи во нечии пари. 10/10

Triple Dog - 2010
    Драма за група тинејџерки кои играат игра на предизвици. Со помош на играта ја откриваат вистината за поранешно самоубиство. 9/10

Тhe devils wear prada - 2006
    Koмедија, драма. Се работи за девојка која завршила со факултетот и наоѓа работа сосем различна од тоа што се обидува да најде. На некој начин станува роб на својата шефица, заборава на пријателите и дечкото. Се губи во светот на модата, убавите алишта. Не ми се допаѓа крајот на филмот. 9/10

Casper - 1995
    Koмедија, фантазија. И самото име кажува се работи за духови. Ги има и добри и лоши и луѓе кои имаат среќа да налетаат на нив. Сепак Каспер успева да си најде другарче и ќе се откаже од својот сон заради него. 8/10

From Prada to nada - 2011
    Романтична комедија. Се работи за девојки кои ги губат своите родители. По нивната смрт ќе излезе и трета личност која ненамерно или намерно ќе направи да останат без ништо. Од беверли хилс се селат во јужен Лос Анџелес. Едната од сестрите добро се снаоѓа, а другата тешко се навикнува на таквиот живот. На крајот си ја наоѓаат љубовта на својот живот. Интересен филм. 10/10

firequeenn likes this.
  15. figgiMK

figgiMK Популарен член

Celine Dion - The Movie
    Ми тргна мене со овие Вистинити или Биографски филмови...
    http://www.youtube.com/watch?v=I6l0bMWChrQ&feature=related

butterfly.93 likes this.
  16. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Crazy stupid love. Како обожавателка на ваквите романтични комедии,што би се рекло лимонатки ептен ми се допадна филмот. :) Нема да го раскажувам само топло ќе го препочарам,особено на обожувателките на лесните романтични комедии. А и да после овој филм дефинитивно ми се засвиѓа Рајан :D
    Какво тело ]:)

Bunny2 likes this.
  17. Bunny2

Bunny2 Популарен член

И јас овој пред некој ден го гледав,многу добар филм.Ама мислам дека само Рајан ми остана во глава :D

18. starfish

starfish Популарен член

Нешто како High school reunion, поранешниот штребер пробува да и пристапи на симпатијата од средно.
    Имаше смешни моменти, ама самиот факт што приказнава е клише ве тера да ги превртувате очите. 5/10

Благо кажано, умислен, тотално безсмислен филм.
    Една студентка по дизајн ќе стане шефот на мафијата откако нејзиниот дедо поранешниот шеф, наводно умира.
    Барем да имаше добри парчиња облека. Вака е само ЛЕЈМ! 2/10

19. bofi

bofi Истакнат член

TRES METROS SOBRE EL CIELP ...mmmm super film mnogu dobar odamna nemam gledano vakov dobar film.a i glumecot ne e los.

20. Daddy.girl

Daddy.girl Истакнат член

не дека Леонардо ДиКаприо ми е ОМИЛЕН глумец, ама со овие два филма ми докажа дека е ИНЗВОНРЕДЕН АКТЕР!!! во текот на целиот филм бев напната, а крајот на ниту еден не го сфатив :)) од различни режисери се филмовиве, ама сепак слични во жанрот. трилер, драма, мистерија. двата филма имаат 10/10 од мене. едноставно се MUST HAVE kind of movies :) or here - MUST WATCH :)

Attached Files: