Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    John Tucker Must Die
    Интересно лесно тинејџерско филмче. Го препорачувам.

Џон е главен фраер во школото и во исто време искача со повеќе девојки. Кога девојќите ќе сватат дека во исто време искача со сите нив, кројат план како да му се одмаздат.

На Maca-BT му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Првенствено филмов го симнав зошто Одри Хепберн глуми во него, ама тоа нејзино појавување е само 3 секудни. Сепак вредеше да се изгледа филмчето. Трае релативно кратко околу 80 мин, и е интересно. Приказна за човек што цел свој живот е принципиелен решава во еден момент да си ја смени судбината и да украде злато, па затоа се здружува со уште неколкумина.
    Стварно убаво филмче, 8/10 од мене.
    После долго време конечно го изгледав. Мене ми е баш Тарантино стил, не знаеш дали треба да се смееш или да плачеш. Вреди да се погледне.
    Што акцент му дадоа на Бред Пит, се заакав јас без субтитле да го гледам, па се мачев да сфатам што збори :D
    8/10
    Е овој ич не ми се свиѓаше. Не знам зошто ама со маки го догледав. Кирстен Данст свака и част за глумата ама освен неа и преубавите колачи во филмов ништо друго не ми се допадна. Не ми ја долови убаво поената на Марија Антоанета, буквално без врска ни беше. 2/10

На Phyramide и LivingGlam им се допаѓа ова.
  3. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    587
    Единствен филм каде што 3тиот дел не е упропастен.
    Обавезно да го гледате ви ветувам добро смеење :D

Прикачени фајлови:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.817
    Drive - одличен!!! Ryan Gosling е едноставно неверојатен во филмов, и да не беше тој сигурна сум дека филмот немаше да биде толку добар. Одлично осмислен филмски лик.
    Го пуштив со предубедување дека е типично машки филм, акција, крвишта, коли. Не беше. Односно и покрај сета акција и напнатост предизвикува некое убаво чуство и главниот лик не можете а да не го засакате веднаш и покрај тоа што на моменти страшно многу иритира со неговото не-зборување :) Но токму во тоа е убавината, затоа што можете комплетно да се препуштите на визуелното кога аудиото веќе забушава :lol: Секоја емоција ја гледате и ја чуствувате. Навистина моќно.
    И нешто што апсолутно најмногу ме воодушеви тоа беше музиката во филмот. Како дрога си ја пуштам постојано, преубав саунд типичен за 80те години. Ве враќа назад во времето, а и целиот филм ми беше со таков некој тон на 80те, боите, камерата, атмосферата која ја создава...еден од оние филмови кои едноставно ве пренесуваат во друго време, на друго место.

Го препорачувам а саундтракот уште повеќе - особено ако сте деца на 80те години, сигурна сум дека ќе ви се допадне ;)

http://www.youtube.com/watch?v=-DSVDcw6 ... ture=share

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Stop! Or my mum will shoot. Интересно филмче,за досадно неделно попладне-идеално.
    П.с Мама е светска :D

6. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    Beauty & the briefcase

Филмчето е романтична комедија,2010 год е...со една од омилените глумици мои....
    Во филмот се работи за девојка која има направено список за дечко кој треба да ги има потребните работи за тој да биде принцот од бајките....
    А во меѓувреме и бара работа(таа е слободен писател)работа добива во Космополитен(на тајна задача-наоѓање на љубовта на работно место)...па така се вработуба во една финансиска корпорација како асистент на генерланиот директор....
    Таму флертува и манипулира со сите вработени....за да може да ја реализира својата приказна во Космоплитен......На крајот филмот има пресврт бидејќи за целиот престој во корпорацијата списокот нејзин со потточки за потенцијален принц останува празен лист, бидејќи се заљубува во генралниот директор кој нема ни една допирна точка со нејзините барња.... Всушност нели спротивностите се привлекуваат....
    Освен тоа Хилари во филмот употребува тактики за манипилација на спротивниот пол кој може да се употребат :lol: поучно и забавно е да се изгледа филмчето....

На Maca-BT и Emma89 им се допаѓа ова.
  7. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    587
    Пак јас со анимираниве филмови :D
    Денеска го гледав и ич не е лош филмов.Се работи за еден човек кој ќе ја изгуби жена му,а куќата е единствено нешто што уште го држи врзан за неа,но тој се одлучува да направи една лудост :)
    Оцена 9/10

Прикачени фајлови:

• Up_Poster.JPG
      Up_Poster.JPG
      Големина на фајлот:
      16 KB
      Прегледи:
      207
    На TinaM25, Mrs.Cuper и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    G.I. Joe: The rise of Cobra;

http://www.imdb.com/title/tt1046173/

http://www.youtube.com/watch?v=MaNs64k_2xw
    Содржината баш и неможам да ја раскажам затоа ќе ставам трејлер, ама мене ми се свиѓаше, и беше доста интересен, а и имаше и смешни сцени.

Captain America: The First Avenger;
    http://www.imdb.com/title/tt0458339/
    Капетан Америка, на кого му го забораив името зашто ми беше досаден филмот, од мало човече го прават херој, и оди на повеќе дестинации, убива, убива ..
    Очекував повеќе од филмов, зашто на трејлерот не изгледаше лошо, ама кога почнав да гледам.. :yawn:

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Reality Bites

Винона Рајдер е преслатка, а за Итан Хоук во младоста немам зборови.
    Интересно и ненападно филмче, за самооткривање и љубов.
    7/10

На Phyramide и LivingGlam им се допаѓа ова.
  10. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Вчера го гледав Панкот не е мртов!
    Со Тони Михајловски и Јордан Симонов.
    Оцена: 8/10
    Многу добар филм!!

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Најнова верзија и е интересен. Да не кажувам содржина, горе доле сите знаеме за што се работи ... само ова е модернизирана верзија со ефекти и има добра доза на хумор. Од мене 8.5/10

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
  13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Contagion
    Филм кој реално прикажува што се случува за време на светска епидемија, со познати глумци, но ниеден главен лик.

14. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Предобар филм . Нема пари туку само време и луѓето буквално убиваат за месец или неколку дена живот.
    Морам да признаам дека Џастин добро ја одиграл улогата . Препорачувам :)

На Mrs.Cuper и esperanca им се допаѓа ова.
  15. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Може торенче во ЛП?
    или линк за онлине гледање?
    позз и благодарам

16. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553

The Little Rascals Што е убаво кога ќе се потсетиш на детството :) Едноставно најубав и најдобар детски филм :rofl:

На trendafilova77, Don-Huan-DeMarco и kelly.r им се допаѓа ова.
  17. MorticiaAddams

MorticiaAddams Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    139
    За сите љубители на психолошки филмови, филмот е бизарен. Прикажан е животот на Бенџамин, кој е роден како старо бебе, и како што расти, тој омладува, додека сите околу него стареат. За да не го уништувам интересното, гледајте го. Мене ме воодушеви :)

Прикачени фајлови:

На Neytiri, bittersweet и JuLleE им се допаѓа ова.
  18. Don-Huan-DeMarco

Don-Huan-DeMarco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.205
    Beauty & the Briefcase
    Сакав да гледам некое лесно филмче од типот си биле една девојка и еден дечко и се заљубиле и го сметнав овој филм, ама останав без коментар.
    Не, не, не сум без коментар. Глуп е филмот.
    Досаден е, веќе видено, а имаше некои сцени мислам |( , американски нели, без нив кај се може, па и тоа со списоци, ово оно, приказна за насловна страна, а темата права љубов. Интересно, нема што.
    Па трагаедијата да е поголема, двапати го симнував филмот, првиот пат сум го симнала со бугарска синхронизација. Залудно си трошев интернет :@ .

Туку оваа Хилари остај што снима ретко глупи филмови, туку ги има и најодвратните раце. Дебели бе, а она уште си ги и рекламира.
    И не само рацете, ами у телото е жива катастрофа, ко трупче ми е:lol: .

Прикачени фајлови:

На MorticiaAddams му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Mindhunters
    Crime | Mystery | Thriller
    Филмот е прејак !
    Кратка содржина: Агентите вклучени во тренингот за креирање на психолошки профили во FBI, мораат знаењето да го претворат во практика. За таа цел се однесени на еден напуштен остров, кој што е база на Нејви, а исто така е и тренинг центар за агенти. На островот треба да го пронајдат злосторството (исценирано со кукли) и според некои сознанија и испитувања од местото на злосторството да го откријат убиецот. Но наместо тренинг, тоа се претвора во серија на масовни убиства, во кои непознат човек, ги користи слабостите и талентите на агентите, со цел да ги убие, а пред секое убиство им остава скршен часовник, со точно време кога некој од нив ке умре.

На anuskaNESTLE и Trendafilka им се допаѓа ова.