Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    Sweet november
    Нелсон (Кијану Ривс) е воркохолик, сосема случајно се запознава со Сара (Шарлиз Терон) која му понудува да биде нејзиниот ноември, цел месец да живее кај неа , да се откаже од дотогашниот живот, а таа му ветува дека ќе му го смени животот на подобро. Нелсон смета дека е откачена, но во меѓувреме го отпуштаат од работа и девојката го напушта...нема што да изгуби...го прифаќа предлогот...
    Интересен, романтичен, ме расплака (ама добро јас и онака сум плачка :lol: ), трае околу 2 часа, ама мене воопшто не ми беше досаден.

Friends with benefits
    Романтична комедија за двајца пријатели кои постепено сфаќаат дека не се само пријатели....клише, веч виџено ама мене ми се допадна, на некои сцени и на глас се смеев, супер за релаксирање и пополнување слободно време :)

2. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    http://www.youtube.com/watch?v=DsMIPqm4cPw&feature=related
    What Color is Love?

УСА/Канада продукција..
    искрено сакам вакви филмови кои покажуваат колку е убаво да си го следиш својот сон ..
    да се бориш за она што го сакаш...
    Препорака за веЌе видена темата...но сепак има интересна порака

3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Кунг Фу Панда, вториот дел.

Многу сладок и истовремено морално поддржан филм. Иако е цртан, гласовите на животинките ми го прават целосниот впечаток уште поубедлив.

Целта во цртанов е да се зачува внатрешниот мир, да се најде способноста да се остават нештата во минатото, да не се граба иднината, туку да се почитува сегашниот миг, подарокот.

Убав и за плачење е. Јас си се изнаплакав :$ :lol:

4. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    http://www.youtube.com/watch?v=oltpVqiwTkg
    Duplex.
    Пресмешен филм, дефинитивно го заслужува епитетот добра комедија. Се работи за млад брачен пар кој конечно ке си купи свој совршен дом... But theres just one little thing. Имаат комшивка што живее над нив, навидум мила старица. Само навидум. Гледајте го за да дознаете за што се работи, нема да згрешите зошто јас се пресмеав. :)

На IvanaIvanchica, sesilija и A-j-a им се допаѓа ова.
  5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Додека го гледав се сетив дека го имм веќе гледано, ама би го гледала и трет пат.Прекрасен филм :clap:
    Ерин е самохрана мајка на три деца, без работа.Но, ќе успее да се вработи во адвокатска канцеларија каде ќе истражува еден случај поврзан за многу моќна фабрика која испушта отровни супстанци и цела околина заболува од канцерогени болести.
    Базиран на вистинска приказна.

На IvanaIvanchica, LadyNN, sesilija и 2 други им се допаѓа ова.
  6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    One True Thing
    "Renee Zellweger" "Meryl Streep" и уште некои други познати глумци ..
    интересен е и го препорачувам за да се потроши малку време
    ...поставено прашање на Рене е СЕБИЧНОСТ или не ?!...
    вие што мислите ?
    6/9
    http://www.youtube.com/watch?v=zVwPqC9qhy4&feature=related

e
    kolku ubavo kazhano za brakot

7. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    The United States of Leland

Рајан Гослинг во главна улога, вистинско крцкалче, суптилно специјалче.

Филм за Лиленд, едно навидум обично дете, кое секогаш гледа реално, но темелно на работите кои го опкружуваат. Обвинет е за убиство на братот на неговата љубов.
    Филмот изобилува со прекрасни фрази кои вредат да се слушнат и прочитаат уште многупати. Суштински и поучни.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Трилер. Со Британи Марфи (Бог да ја прости) ... но просечен. Може некому ќе биде над просек ... Ама се гледа. од мене 7.5/10

Алис изнајмува куќа за одреден период на престој, останува сама ... После лошите случувања со бившиот е и под терапија. Во куќата почнуваат да се случуваат чудни работи ... Случајно наоѓа мали видео касети и од нив веќе почнува да се појаснува се ... Што точно, вие откријте.

9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129

Without men
    Не знам дали воопшто да пишувам колку е филмов глупав?!
    Приказната е за едно мало градче, во кое пробуваат да опстојат само жени. Дел од нив стануваат лезбејки, останатиот дел....
    Да не се мачам да ви раскажувам, немојте да го гледате. Не знам ни јас како го догледав. 1/10

10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    My Name Is Khan 10/10 :up: :up: :up:

Ова не е филм туку ФИЛМИШТЕ! Филм вреден за секоја пофалба и препорака. Ако сакате да погледнете уште еден филм, али баш филм тогаш ви ветувам дека ќе погледнете филм од рангот на филмишта како Desert flower, Memoirs of a Geisha, Titanic.....Ќе плачете, ќе сочуствувате......ќе останете со подзината уста. Филм кој нималку нема да ве остави рамнодушни.

Нема да ви го раскажувам за да ви биде поинтересен, само ќе кажам пораката е дека сите треба да се сакаме, прифатиме и почитуваме без разлика од која вера сме.

Еве линк од филмов, кој сака да го погледне има и српски превод на филмот.
    http://www.filmovizija.com/sa-prevodom- ... d13ec.html

На Shana, anuskaNESTLE, Dgirlll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Insanity

Insanity Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    59
    HOT TUB TIME MACHINE
    Ако ви е досадно вечерва, одлична комедија со Џон Кјузак! :inlove:

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    Trespass
    Николас Кејџ во филмов е трговец со дијаманти, во неговата куќа упаѓа вооружена банда со намера да го ограби. Целото семејство го држат во заложништво и го тероризираат....постепено се појавува сомнеж дека и сопругата (Никол Кидман) е вмешана...
    Дали е вмешана, дали го изневерила и предала сопругот, кои тајни ги кријат, кој ќе преживее...погледнете... неизвесност до самиот крај :)

Chloe
    Кетрин (Џулиен Мур) се сомнева дека сопругот ја изневерува, ја изнајмува Клои која е придружничка да го заведе нејзиниот сопруг (Лијам Нисон) за да се увери во неговата верност...

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    CHASING LIBERTY

Лесно лимонадесто тинејџерско филмче во кое Ана (Менди Мур) е ќерка на претседателот на Америка и се соочува со обезбедување поради нејзина заштита на секој чекор, неможејќи да ужива во нејзиниот живот, се додека не се реши да избега од нив за време на еден концерт во Прага и да тргне на Love parade во Берлин...

Многу сличен со First Daughter, тематиката е горе-долу таа...
    Онака, за пополнување време е ок.
    Менди Мур е слатка, а и типот во филмот не е лош.
    5/10

На Maca-BT и JuLleE им се допаѓа ова.
  14. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    204
    Вчера го гледав A little bit of heaven. Романтично филмче, ако ви се плаче слободно гледајте го :D

15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    леле од кога не сум пишала во темава. ова учењево ме уби :tmi:

Out of Time (2003)
    105 min - Crime | Drama | Thriller

премногу добар. саат и 45 минути ми поминаа како 15. најискрено.

*го убија од давање на Телма еден период, ништо чудно да сте го начекале, али ја се од средина негде го фаќав и сеа конечно го изгледав саглам. :)

http://www.imdb.com/title/tt0313443/

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Across the hall

Трилер, 7/10 ...

Приказната е помеѓу двајца другари и вереницата на едниот од нив. Нејзиниот вереник се сомнева дека го изневерува, така да ја следи во хотелот во кој таа престојува. Во меѓувреме му се јавува на својот другар и му кажува што му се случува, каде е и што планира ... Каква е всушност вистината и што се случува во хотелот, ако ве интересира гледајте го.

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.203
    Џули како се вика филмот? Не ја покажува сликата...

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Не ти ја покажува?? :?: Насловот е Across the hall :)

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  19. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    "Speak" movie with Kristen Stewart

Such a beautiful movie. It made me cry like crazy though, it's so heartbreaking, but happy at the end, but so sad. It gives people who have gone and are going through the same thing she has and has to go through for the rest her fictional life, a message, obviously to tell someone and do not give up.
    Или девојката од Вампирскиот филм
    Сакам да кажам дека улогава и е супер погодена...секако незнае нешто мнн мнн да збори
    МЕ воодушеви филмов
    вредеше секоја минута
    и секако ТОПЛА ПРЕПОРАКА
    за оние кои сакаат да гледаатт филм со малку збореЊЕ
    би рекла дека едно 15 год девојче е силувано и има тешки трауми и последици од тоа ..се труди да биде невидлива но не успева!! на крајот ...ај ке видите

На Maca-BT му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Final Contract: Death On Delivery
    Филмот е акција, ама има доста добра приказна а и актерот е ТОП...и е премногу интересен !
    Кратка содржина:
    Дејвид Гловер е млад американец кој работи како курир во компанијата на вујко му. Тој е заљубен во својата колешка Џени, која исто така има чувства за него. За време на една достава, атрактивна девојка по име Лара, која тврди дека е полицајка, се качува во автомобилот на Дејвид и бара помош. Дејвид е подготвен да и помогне на Лара, и и помага се до моментот кога дознава дека таа е професионалниот убиец по кој полицијата трага поради големиот број на убиства, и сваќа дека е искористен како мамец за да се навлече полицијата во потрага по погрешен човек.......