S1m0ne 10/10 :up: Многу добар филм! Би го гледала пак. И Ал Пачино и Рејчел Робертц се совршени за улогите. И да дефинитивно филмов спаѓа во мојата листа на одлични филмови. Препорачувам. :up: Spoiler Еден продуцент на кој му опаднала славата, одлучува да направи глумица во дигитален облик. Она преку ноќ станува сензација, додека сите мислат дека она е вистинска особа.
OUR IDIOT BROTHER Нед (Paul Rudd) продава марихуана на полицаец по што оди во затвор. Во меѓувреме, неговата девојка живее со друго момче па Нед откако ке излезе од затвор ке појде кај своите сестри. Упаѓа во нивните животи и спонтано го менува текот на работите. Прекрасен лесен филм, инспирирачки до одреден степен.
Fool`s Gold По втор или трет пат и не можат да се досмеам на сцената кога Метју и другар му го бараат бродот на небо и кога оди бос кај адвокатот Се работи за разведен пар кој прави се за да најде богатство под морето.Како за дополнителен мотив, Метју е во главно гол Филм кој ќе ве расположи
Little Miss Sunshine Се работи за едно дисфункционално семејство, секој член е посебна приказна. Ќеркичката Оливија треба да учествува на изборот на мали мисици во Калифорнија и целото семејство ќе патува со нивното старо комбе, кое пали само на гурање, за да стигнат на изборот. По пат им се случуваат некои незгоди. Комедија, но воедно и драма, интересен, смешен, на моменти и тажен....препорачувам. Faces in the Crowd По препорака на феминкиве го гледав и ми се допадна. Се работи за една девојка која ќе биде сведок на убиство, но доживува несреќа и еден вид слепело-не ги препознава лицата...
Jurassic Park Филмов сум го гледала како мала и баш пред некој ден ми текна да го гледам Интересен филм
Trespass Филмот ме разочара! Николас Кејџ и така не го сакам како актер, не знае да ми глуми, просечен, блед, речиси секогаш па и овде исто. Никол Кидман не знам како прифатила да глуми во ваков филм. Заради неа и го симнав, си мислев дека филмот е добар, обично таа нема лоши филмови. Ама овој е утка. Предвидлив, знаеш што ќе се случи и си викаш ајде некој пресврт ќе има на крај, ама не, и кога очекуваш да се деси нешто, филмот завршува. Тапа филм. Од мене има оценка 5/10, овојпат ќе се согласам со ИМДб. http://www.imdb.com/title/tt1674784/
Pride and prejudice Според „Гордост и предрасуда“ на Џејн Остин. Spoiler Совршена реализација на истоимениот роман, во кој се зборува за семејството Бенет и желбата на родителката да ги омажи петте ќерки во што подобро стоечки семејства со што би си ја осигурала својата иднина. Џејн, најстарата ќерка дели симпатии со младиот и богат г-дин Бингли, со кој најпосле им претстои убава иднина. Младата Елизабет пак, тврдоглава, мудра и толерантна, ги крие своите чувства заради заштита на својата и гордоста на своето семејство. Кога ќе дојде до пресврт на настаните и откритието за многуте лажни информации, може да биде среќна со оној кој го преставуваше со омраза, г-дин Дарси. Препорачувам за љубителите на постари приказни и историски филмови. Spoiler
Brothers со Натали Портман Убав филм,го препорачувам. Станува збор за двајца браќа едниот само што излезен од затвор, другиот во војна во Авганистан. Филмот не е типичен воен филм, повеќе е драма во која двајцата браќа се борат за љубовта на една жена. Филмот изобилува со емоции, чувства и една прекрасна приказна. Оцена 8/10 Sweet home Alabama Просечно филмче, добро за тепање на време. Романса за девојка која потекнува од Алабама, но живее и работи во Њујорк каде што започнува врска со синот на градоначалничката на Њујорк. Но таа зад себе има многу нерасчистени работи од минатото..... Оцена 6/10
Оцена 10/10 Spoiler Mи требаше ваков филм. Весел, со патувања ах Париз, Монте Карло..кога и јас! Интересна приказна, доста смеи како и преубави момци во филмов Oцена 4/10 Spoiler Дури се мислев и за оцена 4. Многу се надевав на цртанов, си викаш мачорот од Шрек, секако ке биде интерен и полн со смеи. Али типична приказна, со трите зрна, па замокот..гуската што снесува златни јајца. Само губење на време. Oценка 10/10 Spoiler Класичен филм! Кејт Хадсон ми е совршена за романтични комедии. Иако стар филм..сепак одличен. Некои од работите шо му ги прави буквално да ја откачеш уште вториот ден!
Психологија, психијатрија ... Главна тема зачинета со дијалози помеѓу Јунг и Фројд ... пропратено со терапијата на една млада девојка злоставувана од својот татко која после успешното опоравување, е дел од животот на Јунг Монотон филм но има доста да се слушне од анализите кои се водат меѓу нив двајцата, ако некој го интересира психологијата нека го гледа. Оценка 6.5/10
Spoiler The accidental husband. Шо убаво филмче.Интересна непридвидлива приказна,мене ми се допадна Препорачувам
А кај го гледаше, може линк? не можев да најдам торент а на имдб пишува дека ке излезе на 23 ноември!?
http://www.imdb.com/title/tt0976051/ THE READER Znaci filmov e prekrasen i navistina vredi da se pogledne, nesto najdobro vo posledno vreme sto imam gledano. Prosto bev iznenadena kolku dobar film e
The family stone Го симнав само ради Rachle, но ништо. Филмот според мене утка. Цело време се вртев лево десно само да ми мине времето. Се работи за многу бројна фамилија во која што најстариот син доведува снаа дома. Другите сите се запознаваат со неа, но не ја сакаат. И цело време се врти околу тоа. Таа се однесува пријатно спрема нив само да им се допадне а тие ја отфрлаат. 4/10 4 за Rachel.
Bride and prejudice По само неколку часа откако го гледав Pride and prejudice оригиналниот филм, го гледав овој индиски филм, нешто во стилот на пародија на претходниот, не толку агресивна. Интересен, можеби ќе беше и позабавен ако не го имав веќе гледано Pride and prejudice. Приказната на Невеста и предрасуда е истата со мали измени во ликовите и локациите.
Our Idiot Brother Покрај серијата од лоши филмови на кои наидувам еве едно интересно и лесно филмче. Уживав додека го гледав. Не е клише, не е веќе видено, туку нешто симпатично кое ќе ви го задржи вниманието. Кастингот е одличен, секоја улога е на место, особено сестрите. Но и Пол, кој одлично се снајде во улогата. Препорачувам!