ONE DAY Не ми се допадна. Некако без душа, поим немам зашто. Предвидлив кон крајот, без поента (освен можеби да не се потпирате премногу на - што е мое ќе си дојде, туку со сите сили да посегнете и да го зграпчите она што го саката и сметате дека ви припаѓа, зашто секој ден е скапоцен и не вреди да се изгуби). Глумците беа добри, ова момче е многу талентирано, ми се допадна и во 21. Филмов е онака... ма ни за едно гледање не е, ме остави потполно рамнодушна. 5/10
Ми текна вчера на филмов и си реков морам да го гледам денеска. Убав, интересен детски филм, како мала знам дека плачев кога и го украдоа мајмунчето Али сепак убаво е да се потсетуваш од време на време на детството
Shakespeare in Love (1998) 123 min - Comedy | Drama | Romance интересно време. прекрасна костимографија. ама филмов не ми остави некој посебен впечаток. убав е да, ама толку Оскари, толкава галама, некако преценет ми е. http://www.imdb.com/title/tt0138097/
http://www.imdb.com/title/tt0780571/ MR. BROOKS Психолошки трилер со многу интересни пресврти. Бајаги чукнато филмче, би го гледала повторно. Глумата е одлична, а приказната е creepy. 7/10
Carlito`s Way Штотуку ослободен затвореник се труди да остане настрана од криминалот и да го оствари својот нов план. Одличен филм, а и каков би бил кога Пачино глуми
88 минути со Ал Пачино и онака , ми се допадна прикаската, ама некако ми беше слабо напбравен, али се на се ок е
Love at First Hiccup Comedy - 2009 (USA) Сестра ми запнала да го гледаме и го симнав,интересно филмче за тепање време Оценка 5/10
waiting for forever... Типот со девојката се знае уште оддамна.Биле многу добри пријатели како мали, но се отселил кај неговата тетка бидејки неговите родители умреле во несреќа и оттогаш се губи нивниот контакт.Тој нема постојана работа, нема обезбедена иднина и сигурно место на живеење и цело време ја следи неговата љубов од детството на која никогаш не се осмелил да и прозбори.Иако неговите блиски му велат дека тоа е надвор од здравиот разум, доаѓа до моментот кога треба да се соочи со девојката (која веќе го заборавила и си тера со животот, има и врска со друг) и да и каже што чувствува уште откако е роден за неа...остатокот проследете го сами
KNIGHT AND DAY прекрасен филм со Том Круз и Камерон Дијаз, всушност со нив не би ни имало промашај. Вреди да се погледа, нешто слично како невозможна мисија..
Алмодовар, феномен. Антонио Бандерас, кој те научи така да глумиш?? Живи радости бев кога земав карта за филмов и не ги жалам парите, дури се мислам малку се. Многу, многу добар филм, после со другарка ми со саати го дебатиравме. Доста необична приказна, буквално те држи цело време во неизвесност. И да сакам не можам да ви кажам што се работи, страв ми е да не ви откријам премногу. Тие што стварно ценат добар филм задолжително да го гледате. 10/10
Ај те молам кажи каде го гледаше филмов и ако имаш некој линк од каде да го симнам пиши го, оти ги превртив сите торенти и не најдов!
Само што го изгледав ... од мене 7/10 Обично и едноставно, по малку досадно сценарио, но ми се допадна скоро цела конверзација затоа што можат да се извлечат доста поуки или животни ставови. Инаку за глумците немам коментар, одлично одбрани.
Leap year Филмов го гледав вчера и многу ми се допадна . Девојкава сама по себе има интересно фацуле за гледање , некако ми е необична . Ама затоа улогата и е погодена. Цело време бара некоја сериозност во мажите а го наоѓа сосема спротивното што ни на крај памет нема да и падни дека може да и се допадне .
Го гледав во кино За торент не знам дали има сеуште, прилично е нов филмов, ама вчера спонаа нешто дека изгледа филмот ќе се дава во Милениум или Фросина па така да провери по програмите нивни. да не сум офтопик: Јас сум си во душа Џон Кјузоман, ептен ми е интересно типчето и како глумец и како појава. Ова му е постар филм и според многумина една од најдобрите улоги, иако не ми е баш јасно зошто. Во секој случај, интересно филмче за релаксација, романтична приказна ама не како денешниве лимонади. Не е возможно да не се заљубите во ликот на Кјузак, цел филмм сакаш да го гушнеш посебно на делот “I gave her my heart and she gave me a pen.” 7/10 Вреди да се гледа повеќепати. Те смее одвнатре.
Многу ми се допадна психологијата и мислењата дадени за љубовта во филмот. Очекував да е уште едно патетично холивудко шоубиз филмче ама и тоа како ги надмина моите очекувања. Му давам чиста 10ка.
Vacancy (2007) 85 min - Horror | Thriller кој го гледал The Strangers нема потреба да го гледа овој, истото е. http://www.imdb.com/title/tt0452702/
Midnight in Paris Далеку е филмот од лош но мене ми беше досаден на некои моменти.Можеби затоа што сакам филмови со повеќе возбуда,заплет,расплет а овој ми беше некако без поента а можеби и затоа што не сум баш голем обожавател на градот Париз 4/10.