Папагалот Блу дознава дека неговиот вид е загрозен. Тој ја запознава последната женка од неговата раса, но неговата среќа трае кратко. Заедно ќе бидат киднапирани од трговци со папагали....
The Other Boleyn Girl (200 115 min - Biography | Drama | History Главни улоги : Natalie Portman, Scarlett Johansson и Eric Bana Снимен според истоимениот роман, ова е приказна за интригите, романсите и предавството на две сестри кои се под влијание на својот амбициозен татко. Крајниот исход е резултат на предавството и алчноста за власт,моќ и статус. Обично филмовите кои се базирани на книги се послаби но сепак давам една заслужена 10ка! Ремек дело.
Michael Clayton Филмов има убава идеја, ама можел да биде многу подобро направен. Измешани сцени, луѓе, како без душа, или не бев доволно сконцентрирана I don`t know how she does it Од толку што ми беше интересен турпијав и лакирав нокти додека го гледав. Сто пати видено, крајот го знаев уште на почеток
Девојки јас се извинувам за офтопикот ама никако да најдам асален превод за Midnight in Paris. Нека ми прати некој по лп .
Трилер ... е не јасен и тоа е доброто, па на крај се се разјаснува. Е досаден некако ама се гледа не е лош. 7/10
Forces of nature Само што го догледав.Сандра Булок не ме изненадува со својата глума, совршена е. Непредвидлив филм до самиот крај , јас очекував поинаку да заврши. Бен си остана свој на совето и го направи тоа што требаше. На Сандра Булок не и прилега ваква шминка со појаки тонови на очите. Природна ми е поубава.
Charlet Girl Со Ed Westwick. Интересно филмче. Се работи за девојка која оди во фамилија за помага со цел да заработи нешто. Фамилијата се наоѓа на планина со снег, таму таа учи да скија. И се пружа шанса да оди на натпревар и да освои многу пари. Се пријавува и..Истовремено се и заљубува. 7/10
Water for elephants Интересна и необична приказна, ми се допадна иако не сум љубител на циркузите, а и глумците нема што, поасални не можеле да најдат. Се на се му давам една 8ца на стаклени нозе .
Јас како љубител на книгите Твајлајт си ги гледам и филмчињата,иако книга си е книга секогаш подобра.Само што го изгледав и ми се допадна,убаво е направен (Ама глумицава ми е тапа ептен,ме нервира дури)Да не раскажувам за што се работи,знаете сите
Spoiler Како последица на роденденската желба на неговиот син, еден огромен ЛАЖГО ќе мора да ја кажува вистината цели 24 часа... сакал или неќел Spoiler A sex addict ќе се заколне на целибат т.е. апстиненција од секс за време на постот. Ќе му успее ли?
The Next Three Days (2010) 122 min - Crime | Drama | Romance мене филмов ми го опишуваа како акција, пукање, тепање, бркање со коли, кршење кичми, затоа и до сега не сум го гледала. благе везе немаше. јас кога некој би ме прашал би го објаснила како што се е спремен да направи еден прав маж за жената што вистински ја сака. не се осеќа дека трае 2 саати. голем + од мене, ептен ме бендиса. :up: http://www.imdb.com/title/tt1458175/
Moneyball Базиран е на вистинска приказна, нешто во стилот на Дејвид против Голијат, само во baseball Мене ми беше и интересен и досаден во исто време, интересно ми беше тоа што случува со професионалните спортски тимови, целата машинерија која ги движи, а досаден спортскиот дел, никогаш не го разбрав бејсболот,ни правилата, ни играта. Brad Pitt стандардно добар. 7/10
Letters to Juliet 105 min - Comedy | Drama | Romance - 14 May 2010 (USA) Ми се допадна филмчево Spoiler Се работи за еден одговор на едно писмо старо 50 години, кое ќе ја поттикне бабата да си ја најде љубовта од младоста Оценка 9/10
Congo Го фатив вчера на телевизија, ама веќе беше почнат. Знам дека имаше многу интересен почеток и планирам да го симнам за пак да го изгледам. Повеќето сцени сум ги заборавила. Еден од моите омилени филмови дефинитивно. Го препорачувам на сите љубители на авантуристички филмови и сите оние кои сакаат животни. Се растажив и голтав кнедли кога на крајот Spoiler Ејми се збогуваше со Питер и остана да живее во Африка
The Other Guys Посмешен е на почетокот,натаму не е до толку но сепак добро филмче за релаксација. Ако не друго поради Марк Волберк вреди да се гледа 5/10
Добар филм. Трилер, крими, акција ... Само со малку наивни и не уверливи ефекти. Агенти на ФБИ ги носат на остров поради наводен симулативен тренинг, но работите не одат по тој ред ... Зошто? Погледнете го.
My bluberry nights. http://www.imdb.com/title/tt0765120/ 8/10 Филмов е веќе погоре спомнат. Глумците ми се веќе познати. И добри, да признаам. Љубовно филмче, но не и америчко клише како и секогаш. Доста интересно, но и има многу моменти кои беа некако непотребни во целата приказна. Таман мислев дека филмов ќе заврши онака недовршено, се излажав, се пољубија дечкиве на крај. Нема некоја посебна приказна, но вреди да го погледнете филмчето.