Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194

Ова е филм што влезе директно во моите топ 5 омилени филмови, тука некаде е со Реквием за еден сон и Фонтана.

Ова е нешто неверојатно, нешто преубаво, пресилно, преемотивно, предобро!

Филм заради кој ќе почнете да го цените животот, филм кој не може а да не речете дека е добар, филм кој ќе не натера да го сакаме она што го имаме без разлика колку и да ни изгледа како ништо. Главниот глумец доживува срцев удар од кој што доживува сообраќајна несреќа. Останува парализиран низ целото тело, слеп на едното око, станува растение. Го има само другото око за да може да комуницира со околината, со помош на доктор специјалист кој ќе го научи како. И тогаш во неговото тело се магнифестираат сите емоции, љубовта, омразата, лутината, бесот...

Колку само може да постигне човек кога сака нешто?
    Колку само може да се оствари целта, кога се сака и покрај сите препреки што постојат?
    Колку го цениме животот?
    Колку ги цениме моментите со саканите?

Камерата е одлична, аголот на снимање е доста специфичен, пола од филмот гледаме низ "Oчите" на главниот глумец, можеме да ја почувствуваме неговата болка, можеме да погледнеме и да се транспортираме во неговиот дух на одредени моменти.

Музиката исто одлична - Нежни звуци кои ги галат сетилата за слух, преплетени со тажни тонови.
    Со филмов само уште повеќе ми е криво што никогаш не го научив францускиот јазик, а звучи преубаво. За сите љубители на францускиот јазик, филмов е идеален.

Оценка 10/10 (само 4 други филма ја имаат оваа кај мене)!

На Mayyya и LivingGlam им се допаѓа ова.
  2. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сите го изгледавте јас никако не стигнав до него.

Friends with benefits.

Ваквите врски во повеќето случаеви завршуваат happily ever after.
    Или како би рекла Ерика секс без рајсфершлус. Се навлекуваш еднаш, го повторуваш вторпат, и веќе без третиот неможеш.
    Како и да е интересно филмче.
    6/10

На JuLleE, Gargamel, tinkerbelll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  4. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Многу филмови изгледав деновиве, само убавите ќе ги спомнам и ќе ги препорачам.

In Time

http://www.imdb.com/title/tt1637688/

Веќе познат филм, интересен. Добра замисла, приказна и реализација. Само Џастин не ми се свиѓа и не ми се свиѓа како глумец. Филмовите му ги сакам, но не и глумата.

Flypaper
    http://www.imdb.com/title/tt1541160/

Забавен. Крајот ми беше неочекуван (уствари до некаде и да, но до толку не :D )

Ice Age - сите три дела

Што сум пропуштила јас овие години! Стомачни направив од смеење
    и цела ноќ не спиев за да ги изгледам сите делови :D
    Ах Сид, Сид... :lol:

5. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Mary and Max

Ме расплака чудово ;( .

На tigerlady, CharmedGirl и Akana им се допаѓа ова.
  6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    http://www.filmovizija.com/sa-prevodom- ... c5067.html
    /just-another-love-story-2007
    Life in the suburbs as a father of two has worn down Jonas. When a victim of a car crash mistakes him for her boyfriend Sebastian, things take a very dramatic turn as the line between truth and deception is erased.

ooooooooooooooooooooooooo ооооооооооооооооооодличен

7. Akana

Akana Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    93
    Многу е јако цртанчето :) го гледав пред една година и на крајот и јас се изнарасплачив :(

На kate89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
  9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

In time

Во иднината луѓето живеат до својата 25, а потоа започнува да им се одбројува времето од една година во која мора да најдат начин да заработат повеќе време за живот. Времето е валута. Џастин во улога на Вил, обвинет за убиство и кражба на време, пробува да најде начин да го смени системот.

Глумата на Џастин и Аманда е одлична. Има нешто кога го гледате Џастин на филм, не може да бидете рамнодушни.
    Мене некако самата идеја на филмот не ми штима. Сето тоа со времето и чудата, делува по малку наивно и глупаво. Пораката е повеќе од јасна, ама има моменти кога се запрашав, што глупост е ова. 6/10

10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    23.817
    All about Steve - со Сандра Булок, по препорака овде на Хипица мислам. Добро филмче. Оценка 7/10 :)

11. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Legacy

Comedy | Crime | Drama - 12 August 2008 (USA)

Не е нешто филмчево интересно, ама вчера го даваа на МТМ и го гледав.
    Оценка 5/10

12. SoNi55

SoNi55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    54
    Crazy stupid love
    9/10

Прикачени фајлови:

13. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    http://www.filmovizija.com/zene-bez-cov ... 3801e.html
    Women Without Men (2009):Against the tumultuous backdrop of Iran's 1953 CIA-backed coup d'etat, the destinies of four women converge in a beautiful orchard garden, where they find independence, solace and companionship.
    Просечен

14. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Ice Age: A Mammoth Christmas
    Изненадена сум. Се повеќе поубави анимирани филмови, од обични. Ова мини-филмче, трае околу половина час, но ветува добро расположение и забава. Гласот на Пичес, прекрасно. :*

На tinkerbelll и kelly.r им се допаѓа ова.
  15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847

The twilight saga breaking dawn part 1

Добро луѓе, филм ли е ова? |(
    Залудно потрошено време, со сета почит спрема Твајлајтките али филмов би го оценила со 1/10

На figgiMK и Trendafilka им се допаѓа ова.
  16. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    This Is England (2006)
    Ovo je Engleska
    Пре сладок ми беше Шон и морам да кажам дека мн мнн му се чудам како тоа се што не прави дете од 12 години!!! дали нашето пос. е извртено или е нормално????//
    aјде да не давам со мојте прикаски.. Интерерсен УК филм со дозза на насилство..сепак е со СКинси!!

http://www.filmovizija.com/ovo-je-engleska/this-is-england-2006-video_9aee8ba47.html
    This is England: Mods, New Romantics, and Skinheads are the major youth sub-cultures of this very English summer of 1983 and young 12-year-old Shaun is left wandering aimlessly alone and lost during the start of his school holidays, until his chance meeting with Woody and his fun and friendly Skinhead pack. Finding a new lease of life; girls, parties, Ben Sherman shirts, Doc Martin boots and shaven hairstyles young Shaun is welcomed, life during this summer holiday has got a whole lot better. That is until Combo arrives on the scene bitter, dangerous, racist, militant and psychotic life for young Shaun has just approached his first major crossroads. This is England is a look back at the early eighties of British working-class life through the eyes of young Shaun and his new gang, and dealing with the bitterness of outside influences such as racism and xenophobia, of mass unemployment and the fall out of the Falkland's War; Thatcher's Britain: Did we ever have it so good? When you see Shaun, ask Him.

17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    figgi мислам дека треба да ја олабавиш темава. и ставај слика или барем текст на македонски.

18. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Да не бидам и мислам дека не бев оффтопик... Филмовитѕе се и 2та последователни кои ги гледав.. мозхеби нема сликица како другите но убедливо е дека НАСЛОВ и година и плус во последно време пошто ги гледам онлине ИМА и ЛИНК каде да се гледаат...
    Описот го земам од официјални страни пошто некако не сум расположена за „РАСКАЖУВАЊЕ“
    Ако не ке се вратам на старата опција со коментар го БИВА или не го БИВА...И сликичка од нет која може нема да можат да ја видат сите....и бројчана оценка
    коментар кој е без наслов на филм...слободно избришете ако сметате дека не му е место тука

19. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653

По препорака на Каша :)
    Само тоа момчето ме нервираше! Има некоја фаца како за глупава американска комедија, а можеби и сум го гледала некаде :^)

Филмот е океј, ми се допадна и приказната и глумата. Хелен Мирен форевер!
    И плачев на крајот. Чим ме трогнал филмот значи е добар :D
    Имаше некои оригинални, јаки сцени, а и местото каде е сниман филмот многу ми се допадна. :)

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    3.161
    Twilight Saga Breaking Dawn Part 1

Очекував дека филмов ќе биде нешто подобро, но очигледно се разочарав. :^)
    Воошто не ми се допадна и на пола филм ми идеше да заспијам.

Едвард и Бела прават свадба и по свадбата заминуваат на меден месец. Таму спијат заедно и цел филм поминува во меден месец. |( Потоа после неколку дена, Бела ќе поврати и бла бла, ќе примети дека е бремена. По тоа, веднаш се враќаат дома. Таму Џејкоб и Едвард се караат за детево, но Бела се одлучува да го роди. Како што поминува времето стомакот се побрзо и побрзо и расте, а таа огрдува и цела е помодрена. После некое време, Бела има болки и се породува, а потоа умира. Едвард, немајќи друг излез, ја каса за да стане вампир, но не оживува. Во меѓувреме вампириве се борат со волците. Потоа и го чистат телото на Бела за да ја погребаат, но филмот завршува до тоа што таа ги отвора очите и тие и се црвени.

Глупости во боја. |(
    Крајна оценка 5/10.