1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Mrs.Winterbourne
    Искрено, јас сум огромен фан на филмовите од 80-тите и 90-тите, оние смешно-смотани романтични филмчиња кои немаат 15-Д ефекти, а се стопати подобри од денешниве.

Епа филмов е една од тие лимонади. Откако дечко и ќе ја забремени и ќе ја исфрли од дома, Кони случајно се качува на воз каде запознава млад брачен пар. И жената е трудна и овие две си се дружат, ама се случува несреќа каде паров умира. Ама сите мислат дека Кони е всушност жената и така таа завршува кај фамилијата на мажот која е богата и многу ја засакува. И после драми и перипетии сите си живеат среќно до крајот на животот.

Едноставно филмче, со интересна приказна баш онака за релаксација. Плус Брендон Фрејсер на млади години... ;)

2. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    Еден од најдобрите филмови што ги имам гледано досега. Дефинитивно вреди да се гледа. Оцена 10/10

На LadyNN му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    BROTHERS
    Драма за двајца браќа од кој едниот е маринец и ке биде испратен во Авганистан. Другиот брат тукушто излезен од затвор, ке се грижи за семејството после веста дека хеликоптерот во кој бил неговит брат е срушен. Тежок филм полн со емоции 9/10

DRIVE
    Крвава драма со малку дијалози. Возачот (Ryan Gosling) работи како дублер во Холивуд а навечер е возач на крадци при грабежи. Без подлабоко развивање на ликовите, нема минато, нема иднина а сепак нема да ве остави рамнодушни. Прекрасна музика во стилот на 80ите години, веднаш го симнав саундтракот 9/10

Прикачени фајлови:

• Brothers.jpg
      Brothers.jpg
      Големина на фајлот:
      11,5 KB
      Прегледи:
      376
    • drive.jpg
      drive.jpg
      Големина на фајлот:
      13,2 KB
      Прегледи:
      376
  4. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    IN TIME
    Некои феминки веке пишуваа за филмов па нема да се повторувам со содржината.
    Глумата на Џастин е далеку од Оскар, едноставно не му прилега ликот. Ми се допадна идејата но реализацијата е неуверлива, без разлика што се работи за научна фантастика. Некаде на половина почнав да си погледнувам уште колку има до крајот, деј лост ми 6/10

Прикачени фајлови:

• In time.jpg
      In time.jpg
      Големина на фајлот:
      7,1 KB
      Прегледи:
      346
  5. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    10-9

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      9,5 KB
      Прегледи:
      343
    На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Само што го гледав анимираниот Megamind... Се изненадив, генијален цртан. Испратен на оваа планета уште како бебе, Мегамајнд уште како мал е отфрлен од околината и покрај неговата генијалност. Засенет од обожаваниот Метроман, Мегамајнд ја зазема улогата на најголем негативец во малиот град, обидувајќи се да го порази "херојот". Но што понатаму? Без објект на омраза, која е причината за да продолжи....
    Добра анимација, супер хумор, и кога најмалце очекувате ќе се јави некој bad ass хит :D
    10/10

7. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    My Future Boyfriend искрено мене ми се допадна филмов, баш ме насмеа, ликот на Barry Watson кој патува низ времето од 31 во 21 век да дознае што е љубов, страст, секс... Оцена 6,5/10
    http://www.imdb.com/title/tt1747924/

8. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На Happyinlove и WinnieThePooh им се допаѓа ова.
  9. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    All good things
    Ни погледнав траилер, ни ништо. Мислев љубовна приказна е ама не, тешко трилерче испадна. Многу добро осмислена приказна. Се работи за еден човек кој е осомничен за исчезнувањето на неговата жена. Ми се допадна, нема да изгубите време ако го погледнете :) .

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.099
    The boy in the striped pyjamas

Пред малку го гледав и сеуште не можам да се соземам од филмов. Благодарение на тоа што се соживувам со филмовите, не можев да дишам на одредени сцени.. Ви го препорачувам на сите што сте љубители на драма!

10/10

На Lily-Love, gwen, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Никаде без ќерка ми е уште подобар филм доколку книгата е веќе прочитана. Многу потресително, тоа дефинитивно.

Мене последен гледан филм не знам кој ми е, меѓутоа за 1 час ќе биде Case 39. Си правам постојано паузи од што се мочам од страв. Језив ми е. Претпоставувам добар да се погледне, јас сакам вакви филмови меѓутоа за плашливи луѓе како мене, не е сам да се гледа. :)

На WinnieThePooh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    STICK IT
    Лесно и лежерно тинејџерско филмче.
    Нема некое чудо и измислување топла вода, ама не е ниту патетично како некои други од жанров.
    Доволно фино да се утепа едно мрзливо попладне.
    6/10

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Го гледав Number 23 и Marley and me .
    Ме трогна вториов па сонував како ми го украле кучето и сум го барала. Се разбудив и отидов да си го гушнам кучето :tmi: :D
    А за 23 како што кажаа другите, стварно не може да се предвиди што е следно. :)Ми се допадна :)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970

Basic Instinct (1992)

Бев расположена за нешто еротско, па според тоа што прочитав на гугл се решив за овој филм. Ми се допадна тоа што не беше цело време само ду*ење, туку имаше интересна приказна проткаена со еротски моменти. Тензичен со опасни глумци и за разлика од новиве филмови што сите се бледи копии едни на други, овој ми беше полн погодок. 9/10 од мене.

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    American Pie
    Викендов ги изгледав сите делови, од прв до последен. Воглавно содржината е горе-долу иста, ама има некои урнебесни сцени што по 5 пати ги враќав :rofl: Најдобри ми беа првиот, вториот и шестиот дел :)

На glamour-lady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Исто и јас, Американска пита. :rofl:
    Само што, јас ги изгледав 3те дела. Ми остануваат уште 3 за другиот викенд.
    Ама како и да е, се изнасмеав, а на некои делови, ми доаѓаше да повратам. :rofl:

17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Geek Charming, филмче на Дизни продукција, па можете да претпоставите дека не е ништо посебно, колку за тепање време.

Се работи за една популарна девојка која што се натпреварува за 'кралица на пролетта', и еден обичен гик, кој што се натпреварува за најдобар документарен филм.Како ќе им се спојат судбините, погледнете.

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    SALT

Се решив да му дадам втора шанса, зашто првиот пат го гледав на ужасна кино сминка и не ми беше којзнае што.
    Ок е, сепак малку преценет, веројатно заради Анџелина Џоли.
    Ми имаше некои нелогичности, но фина акција и глума.
    Сепак, не е најдоброто од жанрот акција.
    6/10

На firequeenn, elcezelce, ceca-1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Christmas with the Kranks

Surviving Christmas

Вчера што убаво си ги изгледав филмовиве :) Готово почнав и јас со божиќниве :D Како и да е многу интересни приказни :)

На Karanfil1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Karanfil1

Karanfil1 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Closer (I) (2004)

The relationships of two couples become complicated and deceitful when the man from one couple meets the woman of the other.

Ratings 7.4