A Christmas Carol [2009] Класичната приказна од Чарлс Дикенс која ни е позната на сите. Посебно ми се допаѓа оваа верзија затоа што Џим Кери е главен лик, односно го позајмува гласот на главниот, а и на некои од споредните ликови. 9/10 има од мене.
Blue Crush 2 (2011) 113 min - Drama | Romance | Sport опуштено филмче. http://www.imdb.com/title/tt1630626/
Four Christmases Божиќно филмче Си се изнасмеав. Многу јак почеток, баш да се замислат девојките на што паѓаат
A Miracle on 34th Street! Spoiler Гледам тука сите сте во Крисмас муд, па да се надоврзам. Убаво филмче, вака да ви ја стопли душичката, да се релаксирате, значи ништо замарачко. Девојчето е срцка. Ми се допаѓа што е од старата генерација на филмови, ќе се изнагледате убави и заборавени слики, на пример, последните сцени со куќата се фантазија. Филм околу вистинитоста на Дедо Мраз, дали постои или не, што се случува кога се верува... Знаете како одат тие работи. Солидна 8/10.
Santa Baby Oнака божикно филмче за релаксација,Mери е бизнис жена,која е премногу зафатена и по малку е себична,но татко и доживува инфракт и мора да се врати во родното место и таму е изненадувањето 7\10
27 dresses Интересно филче со Katherine Heigl во главната улога. Откако поминала како деверуша 27 пати, Џејн се бори со идејата да стои покрај сестра и, гледајќи како таа се мажи со човекот во кој Џејн е тајно вљубена. 10/10
Mission: Impossible III Гледан по третпат и овој дел ми се допаѓа најмногу од сите. Приказната е скоро перфектна, возбуда од почеток до крај, Меги Кју и Џонатан Рајс Маерс во главни улоги, мх мх мх, а негативецот Хофман сосем на место. Предобра акција. 9/10 The Matrix Reloaded 2 Бев малку збунка, ќе треба да го изгледам уште еднаш. Изгледа премногу ги развлеков со првиот дел, некои важни работи сум заборавила, па само потпрашував, среќа си имав суфлер до мене. Инаку, многу добри акциони сцени, иако некои беа предолги, беспотребно. 7/10
Factory Girl Ќе влезев во монитор да ги задавам кога така сите ја зезнаа и оставија Иди. Енди исклучително одвратен Млада и преубава девојка ќе навлезе во филмскиот бизнис и моделството и буквално ќе збесне-неконтролирано трошење, дрога итн. Нешто како Gia
I spit on your grave Гаден филм. Не знам што да кажам освен дека е многу брутален. На почетокот е досаден, потоа доаѓа не толку бруталниот дел, но крајот е катастрофално брутален. Сцените со еден од момците ги скокав постојано бидејќи не можев да издржам. Не го препорачувам. 5/10
Spoiler http://www.filmskabaza.com/sa-prevodom/margin-call-2011-video_192440d6c.html Margin Call (2011) Умрев од досада Значи секогаш сум мразела филмови кој се снимани во 1на соба и плус расправаат за пари и кога еден се прави мнн паметен!!! 3/10
Сив, тмурен ... на повеќе моменти језив ... се на се не ми се допадна. 4/10 Мислам ако е наменет и за деца, промашен е ... Само крајните 10 мин се погодени ... Утнат ми е филмов.
Време за плачење на МРТ. Многу добар филм, стар, ама стварно е добар, се изнасмеав. Code: http://www.m.on.net.mk/nastan/kino/vreme-za-plachenje-vo-kinoteka-na-makedonija
http://en.wikipedia.org/wiki/All_Good_Things_(film) all good things 2010 3/10 денеска имам ужасен избор на филмови изгледа ....
Bridesmaids Патетична борба помеѓу девериците за самодокажување и придобивање на наклонетоста на невестата. I don't know how she does it Дебилно филмче за една жена растргната помеѓу семејството и кариерата. Just go with it Стандардно заљубување од едно долгогодишно познавање. Сума сумарум, да би пукнале и треснале американските љубовни комедии и трошаџии, наместо да ги нахранат гладните деца тие не тераат да го губиме времето со идиотски активности.
Chain letter 96 min - Horror | Thriller - 11 November 2010 (Russia) Spoiler Самото име кажува зашто се работи во филмот.Човек којшто ја мрази технологијата праќа по имејл порака во која пишува дека мора да ја испрати истата на 4 пријатели или ќе умре во рок од 24 часа.И нас ни се случувало ова на фејсбук, ама ги бришеме и ништо не ни се случува, ама видете овде дали не се случува. Ми се допадна филмов, додека имаше некои сцени ги покривав очите со рацете ама сепак ми се допадна Оценка 9/10
Perfect sense Филмов! 10/10 Уште сум под трауми и импресии! Ама е предобар, и поинаков од сите романси и драми ever! И пораката е преубава. Една и единствена - Љубов. Spoiler A chef and a scientist fall in love as an epidemic begins to rob people of their sensory perceptions.
All I Want For Christmas Интересно божиќно филмче со деца кои за Божиќ ке сакаат да ги смират своите разведени родители... Groundhog Day Еден од моите најомилени филмови во кој главниот лик т.е Bill Murray секој ден ќе го доживува одново и одново истиот ден. Го препорачувам на сите што го немаат гледано