Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    The Ring 2

Шест месеци после среќавањето на Самара и нејзината видео касета, Рејчел Келер и нејзиниот син Ејден го напуштаат градот затоа што мислат дека ќе живеат посигурно во некое друго мало место. Но по доаѓањето, Рејчел дознава за студент, кој умрел гледајќи ја познатата касета на Самара. Тогаш сваќа дека нејзиниот син Ејден е сеуште во опасност....
    Супер филм. За разлика од првиот дел, овој е далеку подобар и пострашен!
    Оцена: 9/10

Прикачени фајлови:

• images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      4,2 KB
      Прегледи:
      307
  2. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Law Abiding Citizen (2009)
    109 min - Crime | Drama | Thriller

цело време се мислиш и чекаш да видиш кој му е соучесник, и на крај... :)
    предобар филм!
    :up:

http://www.imdb.com/title/tt1197624/

На IvanaIvanchica, anuskaNESTLE, Shana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    The Ugly Truth
    Иако го имав гледано, го изгледав пак. Симпатични ми се актерите.
    Интересно филмче како за тепање време.

И немам поим зошто, ама сценава ја вратив 4 пати за да ја изгледам.
    http://www.youtube.com/watch?v=1OUYM04VwlI

На glow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    http://www.stepheniemeyer.com/img/movieposter2.jpg

многу добар филм јас првапат на телевизија го загледав ме маѓепса флимов дури сакам да ги гледам другите делови од филмов сега овој филм е еден од мојте омилени филмови :D <3

5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Само да кажам имам долга листа :)
    Miss March
    Случајно го пуштивме со другарка ми и неслучајно го исклучивме пред да го догледаме. Ептен, ептен глуп. Обично ваквите американски лимонадии имаат по некој смешен момент кој за филмот е rocket science.
    0/10
    Serendipity
    Традиционално го гледам секоја зима. И ептен си го сакам. Ми нема поента да ви ја раскжувам приказната, а мислам и дека има тема за него. Убав филм, дал за во женско друштво дал за во машко друштво. 7/10
    How the Grinch stole Christmas
    ТВ 1000 всушност имаат многу добри филмови. Овој ми е исто еден од омилените Крисмасни филмови и тоа најмногу заради Антони Хопкинс. Боже, каков глас! Ако може цело време да го слушам, ќе си умрам среќна. И Џим Кери супер си ја има изиграно улогата. Патем ви се верува дека мало девојче е Џени од Госип Гирл :o
    7/10
    The Terminal
    Си удирам клоца затоа што не сум го гледала филмов до сега. Одлична приказна, искрено не сум видела ништо слично на ова. Том Хенкс, феноменален те остава без зборови.
    9/10
    Се радуваше уште некој кога Виктор зборуваше на мајчин јазик и го разбираш :)
    Memoirs of a Geisha
    Книгата уште не сум ја прочитала но верувам дека е добра. Филмот мислев дека е добар и искрено ме разочара. Сите ми го испофалија, ама мене не ми се допадна. Приказната ми е некако многу фантазерска. Не ми остави никаков посебен впечаток, при крајот веќе одвај чекав да заврши.
    2/10

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Accepted
    „Примени“ со Blake Lively и Justin Long. Иако го гледав многу касно, и по долго убедување...не зажалив што воопшто го симнав, и се решив да го гледам. Доста е несекојдневен, интересен....
    Приказната на филмот се врти околу болната вистина, во Америка а и кај нас, за потценувањето и предвремено преценување на учениците поради материјално богатство, средина во која живеат, стил на облекување и начин на живот; нивно прифаќање односно не прифаќање во добри Колеџи и забранувањето на хобите и желбите на младите со безкорисни правила.....
    Премногу ми се допадна и ви го препорачувам да го гледате...нема да зажалите !

Big Momma's House 1
    Од порано се убедвав да седнам да го гледам првиот дел од филмот, затоа што 2 и 3 веќе ги имам гледано и доста ми се допаднаа. За жал, овај дел многу ме разочара...нема некои претерано смешни сцени како во другите 2 дела, нема интересни моменти....едноставно НЕ Е ТО ТО !

Dude Where's My Car ?
    Fucking awesome ! Колку повеќе го гледам толку подобар и посмешен станува...Едноставно речено ЦАРСКИ ФИЛМ !

Fertile Ground
    Хорор доста сличен со Хоророт од Амитвил, ама и доста различен. Бидејќи обожавам хорори, а посебно оние кои што се со духови и тие работи, претерано многу ме бендиса !
    Го препорачувам на сите, не само заради тоа што е добар, туку заради тоа што е со Gale Harold (Хот !)

One Missed Call
    Го класифицираат во хорор, а мене ич не ми личи за таков. Било како било, филмот е предобар !
    Доста интересна и неизвесна приказна се до самоит крај. Мислам дека треба да го гледате, затоа што стварно вреди...

Scary Movie 1, 2 и 3
    По 34932840923840923 пат ги гледам, и уште ми се закон !

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

И двата филма промашај ... 3/10 нема што да се препорача. Ни ти пак хуморот е на место.

8. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Г. и Г-ѓа Смит . баш интересно филмче . да се откриете себеси
    Живеејќи еден покрај друг во идиличен брак, веќе 6 години, Џон и Џејн не ни сонуваат дека и на обајцата вистинската професија им е платен убиец, се додека еден ден не добијат наредба за ново убиство. А целта е непозната и за двајцата. :inlove:

9. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506

Прикачени фајлови:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    I don't know how she does it

Имав некое очекување дека барем за малку ќе се идентификувам со главниот лик. Но, не..
    Можеле да бидат пооргинални. А глумата на Сара Џ. Паркер е посебна приказна, со тие веќе карактеристични за неа невротични движења. Не знам дали некогаш ќе успее да излезе од сенката на Кери.
    6/10

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      9,1 KB
      Прегледи:
      119
  11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Одамна се спремав да го гледам, ама искрено некако немав г* ... и конечно прееска викам море ајде мечко една седнувај ... и :x стварно остава спичлес.

На JuLleE и ViktorijaMari им се допаѓа ова.
  12. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    Unknown. Интересен е, можеби и малку збунувачки. Се на се, оценка 8.

13. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Dolphin Tale

Бре едно делфинче ме расплака во неколку наврати гледајки го филмов :)
    Преубава приказна, вистинита што е најбитно, а толку поучна, ќе ве трогне, ќе ве разнежни, ќе посакате да ги гушнете тие суштества, приказната ќе ве подзамисли.
    Не само љубителите на животни, туку сите бидејки ова е една вистинска приказна која во себе вклучува приказна за делфинче кое ќе го изгуби опавчето, но и приказна за американските војници, приказна за банкротот, приказна за природните непогоди, приказна за вистинска љубов кон животните и семејството.

Па и ќе ве трогне последната минута кога ќе ги покажат снимните од вистинската Зима, вистинскиот делфин чија приказна се раскажува. Сигурно исто како мене веднаш ќе ја кликнете страната www.seewinter.com и ќе ја погледнете Зима :)

А и феноменална актерска екипа.
    10/10

На Sanniii и teddybear им се допаѓа ова.
  14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Accepted (2006)
    Па јако филмче, морам да признаам, на некои сцени убаво се насмеав. Иако малце и не е возможно, но мене ми се допадна. :)

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    "Sherlock" A Scandal in Belgravia
    И благодарам на Шана што го напиша Шерлок Холмс. :hai:
    Ја изгледав првата епизода од втората сезона и е предобра.
    Филмот е одличен.
    Глумецот, приказната, новиот сплет на настани, почетокот даде сосем поинаков тон на новата сезона.
    За сите љубители на Шерлок Холмс, препорачувам.
    http://www.imdb.com/title/tt1942612/
    10/10

Втората епизода/филм излегува на 8 јануари, третата на 15.
    И не можам да дочекам.
    ^_^

На Shana и rossonerka им се допаѓа ова.
  16. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    STRANGER THAN FICTION

Гледано ми е филмчево и повторно го гледав минатата вечер на Телма. Даночен ревизор кој живее осамен монотон живот, одеднаш ке започне да слуша женски глас, кој до најситни детали ги раскажува неговите постапки и мисли. Гласот влијае на неговиот живот и на неговата иднина. Несакам да откривам повеке ама филмчево е задолжителна лектира! Оргинална комедија, одлична актерска екипа (Will Ferrell, Ema Thompson, Dustin Hoffman, Queen Latifah). 9/10

Прикачени фајлови:

17. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    12 Dates of Christmas (TV 2011)
    Comedy | Drama | Romance

Солидно филмче, ме расположи, дека глумецов бонбонче, не за друго :lol:

Прикачени фајлови:

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Somewhere
    Тешко ми беше да поверувам дека некој направил волку глупав филм :tmi: Дејство? Па и нема баш, се што видов е како некоја си холивудска звезда средува по дома и поминува време со ќерка му :^)

All the Pretty Horses
    Двајца другари заминуваат од Тексас во Мексико со коњи, а по пат им се приклучува и едно дете. Се вработуваат на еден ранч, каде Дејмон се вљубува во ќерката на сопственикот, но ништо не е така едноставно.

Cruel Intentions
    Двајца тинејџери-Себастијан и Кетрин се кладат дека тој ќе успее да легне едно невино девојче.

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.327
    Допаѓања:
    261.359

Одлично филмче за одмарање мозок пред тв баш ко за празнициве. Комбинација на акција и комедија и на Ентони Хопкинс и Крис Рок. Од мене има висока оцена иако глеам на IMDb има само 5,4 :?:

20. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Добра комедија веќе видено но барем солиден хумор

Прикачени фајлови: