1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Horrible Bosses
    Предобра комедија,се утепав од смеење. 10/10

На t.i.n.k.b.e.l.l му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FashionMonster

FashionMonster Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    67
    Аbduction
    Многу убав филм.

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    A Dennis the Menace Christmas

Денис е мало слатко дете кое живее во соседство каде што неговите врсници не го многу сакаат. Сепак тоа не му го руши Божиќното расположение кое по секоја цена сака да го пренесе и на неговиот многу постар сосед, господинот Вилсон....
    супер филм :D

4. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    Претходник на My Blueberry nights кој е тотална гола вода во споредба со Chungking Express од 1994та година во смисла на тематиката обработена во приказната - естетиката не до тооолку.
    http://www.tarantino.info/wiki/index.ph ... ng_Express еве и Quentin Таrantino го сака филмов 8) .

Прикачени фајлови:

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    She's Out of My League (2010)
    Паа, што да кажам. Искрено малце така досаден, на моменти ми одеше да го исклучам. Но, го догледав, и малце ми стана интересен. И би, и не би го препорачала. Би го препорачала, само ако сакате да ја одтргнете досадата, ама и тоа незнам колку би ви помогнало. Во секој случај, филм ко филм, со предвидлив крај, но сепак океј. :)

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    6.789
    Филмов има чиста 10 ка од мене . Кетрин со својата женственост и мирољубивост уште еднаш ме освои..
    Тој што ќе се реши да го погледне филмчево обавезно до себе да си има нешто за грицкање бидејќи жената во филмов во ресторан работи :wasntme:
    Уште еден пример дека среќата секогаш ни е пред носот :mm:

Прикачени фајлови:

На marama и Hipster им се допаѓа ова.
  7. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Little Ashes

Филм кој ја прикажува врската помеѓу Салвадор Дали и Лорка, во перидот кога биле млади и на почетокот на својата слава. Искрено мене ми се допадна филмот, но би го сменила Роберт Патисон. Дали затоа што имам трауми од Твајлајт не знам, ама воопшто не ми се вклопи во улогата имав чувство дека цело време се напрега и е вештачки.

Интересен филм, но пред се за оние што се запознаени и со Дали и со Лорка, затоа што инаку мислам дека ќе се изгубат во филмот и нема да им се допадне.

солидна 8/10

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    The Fountain

Барав филм кој ќе ме натера малку да го активирам мојот затупен мозок од американскине романтични комедии, и овојпат се одлучив за The Fointain.
    Не трепнав додека го гледав.
    Одличен избор на актери и музика, и совршено склопена приказна прикажана во неколку димензии.
    Навистина не знам зошто претходно не сум слушнала за филмов. Лимонатките од типот на Friends with benefits се толку многу експонирани, што ваквите ремек дела остануваат во сенка |(
    Би им го препорачала на сите, освен на оние кои сакаат филм за опуштање на нервните клетки при чие гледање се' ќе им биде сервирано на тацна.

10/10

На Trendafilka, JuLleE, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На Trendafilka и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  10. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Midnight in Paris
    Вуду си навлегол во фантазијата, не однесе до ренесансата и си покажа како луѓето секогаш се незадоволни од сегашноста а копнеат по минатото. Чиста вистина. Филмов те тера да копнееш по Париз, прекрасно е претставен градот и сега и во минатото. Мене Овен Вилсон ми е фантастичен актер, посебно е одличен за комедии но сосема солидно се претстави во филмов. Иако јас сакам филмови чисто црно на бело, така да би сакала малку пообјаснето тоа минато, но од друга страна и очекував таков едноставен крај :) 6/10

Parada
    Фасцинирана сум! Не сум толкав југоносталгичар и да збеснувам по секој српски филм, но ова е едно одлично филмско остварување со уште подобра филмска екипа. Одлична тема, уште подобра поука. Смеа, тага, возбуда се во едно. Едно големо браво. Воедно достапноста на филмовите не сместува во креветите дома да ги гледаме сите нови филмчиња, па забораваме колку е добар филингот на гледање на еден филм во кино. Треба почесто да практикувам :) 10/10

The Ides of March
    Не очекував ваков филм, ваков расплет на настаните, можеби очекував и поинаков крај, но целата испреплетеност на приказната ме воодушеви, а воедно тече едно дејствие кое веројатно е карактеристично за сите политички кампањи, едно кажуваат, а позади кампањата што уште не се крие. Рајан веќе одамна ми е на листата фејворит актери, а се повеќе се искачува на таа листа, одлична улога. Ах боже колку е секси :lol: Филмот хммм 8че силно накај 9. Вреди да се погледне.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Зборовите ми ги зема од уста. Не очекував дека може толку добар филм да се направи на југословенски простори! 10/10 и од мене има.

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Machete
    На сите љубители на акциони филмови и многу пукање им го препорачувам филмов, прилично е возбудлив и непредвидлив. Со Роберт Де Ниро, Џесика Алба, Стивен Сегал и други познати ѕвезди :D
    Стивен е нарко бос кој го убива семејството на човекот мит кого го викаат мачета, после некое време го најмуваат да заврши некоја работа за нив и тој открива голема завера во политички избори како би се затворила наводно американско мексиканската граница, емигрантите ќе кренат бунт и....

Cairo Time
    Да не бидам вулгарна ама филмов е с*а*е |( Предвидлива и досадна романтична драма. Главната улога е една од оние жени кои се толку смирени и принципиелни или да кажам оние испод мира триста вира, што мене ужасно ме иритираат. Таа заминува во Египед за да се сретне со својот сопруг кој работи за ОН, него го задржуваат во логор подолго време од очекуваното па му ја доверува својата сопруга на својот египетски пријател во кого таа ќе се заљуби.

Percy Jackson and the olympians the lightning thief
    Авантура со грчка митологија, мојот омилен жанр. Ги обожавам ко мало дете оваквите филмчиња :D Од режисерот на Хари Потер.
    Перси е син на бог и обична смртничка од земјата но тој не го знае тоа. Некој ја краде молњата на Зевс и тој го обвинува Перси за тоа кој всушност е син на неговиот брат Посејдон. Тогаш Перси дознава дека е полубог и започнува да го бара вистинскиот крадец на молњата.

Law abiding citizen
    Филм што ме остави без зборови. Трилер во главна улога со Жерард Батлер.
    Се случува грабеж во неговата семејна куќа и брутално пред негови очи се убиени неговата жена и дете. Следува процес на судење на сторителите, надевајќи се дека и убиецот ќе ја добие заслужената смртна казна а неговиот соучесник доживотен затвор доаѓа до голема неправда при што јавниот обвинител прави спогодба да едниот од нив т.е. соучесникот добие смртна казна, а убиецот 10 години затвор. Поминуваат 10 години, а Жерард започнува со одмаздата против правниот систем во САД. Филм кој вреди да се погледне, неверојатен заплет и неизвесен до самиот крај.

13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Кум.
    Немам зборови, се знае класика си е класика, првите два дела фсеноменално добри, третиот малце лош, ама сепак 10/10.
    Кој не го гледал обавезно да го гледа ;) .

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Spy Kids All the Time in the World in 4D
    6/10

Ги сакам Кармен и Џуди назад како главни улоги во филмов, а не како споредни. Тие го направија филмов популарен и успешен, а не Алба.

15. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Good luck chuck

Интересно фимче. Ми се допадна. :up:
    Со цел да ја задржи жената од своите соништа, да не падне во рацете на уште еден дечко, Чарли Логан мора да го скрши проклетството, коешто го направи многу популарен кај слободните жени: Спиј еднаш со Чарли и следниот маж што ќе го запознаеш ќе биде твојата вистинска љубов.

16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Red riding hood
    Па не е нешто посебно филмот, ама добар е за тепање време. Додека го гледав цело време ме потсетуваше на Твајлајт, за да на крај видам дека е режиран од истиот режисер :) Оцена 6,5 :)

What's your number
    И овој филм е ок за тепање на време и убивање на досада. Малку е подолг, ама ок е. оцена 6 :)

17. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644

Помутав филм неам глеано мнооогу досадно

0/10

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.965
    Допаѓања:
    45.646
    Просечен филм, онака за опуштање.Има смешни сцени, интересна приказна одиграна од страна на две прекрасни актерки.Се работи за две девојки кои се здружуваат за да ги одмаздат татковците со тоа што ги ограбуваат сите банки во Мексико кои ги поседува личноста виновна за смрта на таткото на едната девојка и за лошиот живот на граѓаните на Мексико.Смешни се овие две но воедно се и прекрасни, посебно Салма.Јас би му дала 7/10.

Прикачени фајлови:

• 129688.gif.jpg
      129688.gif.jpg
      Големина на фајлот:
      140,7 KB
      Прегледи:
      186
    На dryad му/ѝ се допаѓа ова.
  19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129

The September issue 2009

Нешто како документарец за Ана Винтор и спремањето на септемвриското издание на Вог 2007.

Интересен е, посебно за тие што се заинтересирани за мода.
    7/10

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    The Notebook
    Денес видов една симпатична слика од филмов, и си реков: ќе го гледам.
    Па како во хор со Ноа и Али си ги кажував моите омилени фрази, голтајќи гнедли на тажните сцени...

На Strumfeta93 и teddybear им се допаѓа ова.