Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Life as we know it
    Го гледав најмногу заради Кетрин, многу ми е симпатична.
    Што се однесува до филмов - предвидлива, просечна приказна.
    Не ме воодушеви нешто посебно, ама добар е за опуштање и тепање два саати пред телевизор.
    6/10

2. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    The Parade (Serbian: Parada)

Вчера го гледав во кино Милениум :) Убаво ме насмеа но и растажи на крајот. Го препорачувам.

Комедија во режија на Срѓан Драгојевиќ, во кој главните улоги ги толкуваат Никола Којо, Милош Самолов, Христина Поповиќ, Тони Михајловски, Горан Јефтиќ, Горан Навојец, Дејан Ачимовиќ, Наташа Марковиќ.
    Хомофобичен поранешен криминалец и воен ветеран (Лимун) се наоѓа во ситуација да соработува со геј активистите и да ја обезбедува првата Парадата на Гордоста во својата држава. „Парада“ е филм кој на траги-комичен начин раскажува приказна за постојаниот судир помеѓу двата света во денешно време на овие простори, помеѓу традиционалното и хомофобично мнозинство, наспроти либералното и модерно малцинство. Претставувајќи го невозможното пријателство меѓу Радмило и Лимун – Хомосексуалец и Хомофобик, a истовремено прикажувајќи го како метафора за возможна комуникација и разбирање помеѓу луѓето без разлика на нивната сексуална, верска и национална припадност.

На парадата доаѓаат во конфликт и започнуваат борба од една страна хулиганите, каде е синот на Лимун, и од друга страна бранителите на геј парадата каде се наоѓа Лимун.

3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    When Harry Tries to Marry
    Комедија | Романса

Највеќе ми се допадна музиката во филмов.

4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

Trendafilke, мора да те обвинам за „крадење“ на истите зборови кој ги имав и јас за ФИЛМОФ
    Среамота невидена од глупа прича и секако Николас со она неговоно ништо не ми можете мисламмм , алоо дедоооо одмори малку !!! :swear:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Shutter Island.
    Те обожавам човекуууууууу те обожавам жими се. Леонардо ДиКаприо нема промашај во филм дефинитивно, како сум можела да не го гледам овој филм порано?

На mims-89, Strumfeta93, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Killing me softly

Мене ми се допадна. Неизвесност. Љубов. Секс. Опсесија. Неверство. Мистерија. Љубомора. Страст.
    Го препорачувам.

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LaFemina

LaFemina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    34
    Сенки од Милчо Манчевски

Успешен млад доктор, Лазар Перков, оженет за прекрасна жена со која има дете. Тој има сè – дури и неговите пријатели и роднини го нарекуваат „Лаки“. Но, изгледот некогаш залажува; и покрај сите земски задоволства, Лазар константно се обидува да ги задоволи своите мајка, татко и незаинтересирана сопруга. Секој ден му е ист, сè додека еден ден едвај преживува тешка сообраќајна несреќа.

По закрепнувањето, Лазар се соочува со луѓе кои наизглед умираат повеќе пати, и секогаш ја носат истата порака: „Врати го она што не е твое. Имај почит.“ Откако Лазар сфаќа дека овие негови привидувања не се само соништа, туку дел од секојдневниот живот, тој доаѓа до заклучок дека тие се изгубени души кои сè уште не нашле мир во другиот свет, и успева да открие што всушност треба да врати.

Би додала и еден од најдобрите негови филмови кој сигурно би се допаднал на љубителите на хорор/мистерија филмските жанрови, како и еден, според мене, од најдобрите балкански филмски остварувања.

На LaChiquita и Mayyya им се допаѓа ова.
  8. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Remember me (2010)

Романтична драма за двајца заљубени: Тајлер, со родители разделени после самоубиството на неговиот брат, и Али која живее секој ден во потполност како сведок на убиството на мајка си.

Режисер: Allen Coulter
    Улоги: Robert Pattinson, Emilie de Ravin и Caitlyn Rund

Преубав филм со многу тажен крај ;(
    Моја оцена 9/10

На A-j-a, LaFemina и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  9. Lady-Love

Lady-Love Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    What's your number? Последниот филм што го гледав и е многу убав.Девојки мора да го гледате.

10. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Amélie
    И по незнам кој пат го изгледав филмов. И секогаш ми е интересен. Интересна приказна за љубовта па и за секојдневието гледано од една необична девојка која ќе им помага на луѓето околу неа во најразлични ситуации, но и кога ќе ја пронајде љубовта на својот живот. :)

На figgiMK и LivingGlam им се допаѓа ова.
  11. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Многууу сакам да го гледам филмов ама не бев во МК кога одеше во кино и сега незнам како да го најдам. Ами чаре? :doh:

12. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    A christmas wedding tail.
    Ништо посебно. Обично филмче за релаксација со веќе позната содржина. 5/10

Прикачени фајлови:

13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    College (2008)
    Најискрено.. поприлично ступиден филм. На моменти ми се гадеше. И воопшто не ми се допадна, не го ни догледав. Само скокнав до крајот, и нешто ѕирнав. За џабе потрошени 50 минути од животот.

14. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    27 dresses - интересен филм, романтичен и комедија.
    Ми се допадна. :up:

А во глумецов се заљубив :inlove:

15. Queen-S

Queen-S Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13

Жанр: Комедија.
    Се работи за една девојка по име Рајден која завршува со факултетот и е принудена да се всели со нејзиното ексцентрично семејство,трудејќи се да ја најде правата работа и вистинската љубов.

16. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Филмов ме остави без зборови, од мене чиста десетка.

Прикачени фајлови:

17. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    The change up

чиста десетка.. филмче за релаксирање и трошење на времето, но сепак добро осмислен и со убава содржина, комични моменти..
    да, крајот е предвидлив, но сепак филмот те опушта.. едноставно, одличен е :D

се работи за двајца другари, едниот оженет и вработен, посветен на работата и вљубен во семејството, а другиот е ерген, кој го живее својот живот до максимум- се дрогира, постојано излегува со различни жени. видете што ќе се случи кога двајцата ќе посакаат да го живеат животот на другиот :)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Twilighter

Twilighter Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    A Cinderella Story:one Upon a Song

Филмот е многу добар.Ви го препорачувам. 10/10

19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Орелот со Доналд Сатерленд, интересно филмче, троа историски, го препорачувам :)
    Се работи за еден римски војник, легионер, кој ќе ја предводи римската војска, истовремено ќе биде во потрага по орелот ( златна статуетка) која тој ја наследил од татко му...

Прикачени фајлови:

• The_Eagle.jpg
      The_Eagle.jpg
      Големина на фајлот:
      65 KB
      Прегледи:
      174
  20. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    1.793
    The King's Speech
    http://www.imdb.com/title/tt1504320/
    Веќе неколку месеци го имав спуштено во компјутер, но никако да седнам да го гледам. Пред 2 дена се решив и се изненадив .. ова дефинитивно е еден од најдобрите кои ги имам гледано. Актерите, приказната, глумата, музиката .. се‘ беше на место. :clap:

Приказната ми остави најголем впечаток .. веројатно поради тоа што и мене ме засега истиот проблем. Ете ми ја причината поради која 4-5 пати во текот на филмот се расплакав. :doh:
    Инаку, се работи за кралот на Велика Британија Џорџ VI кој има говорна маана - пелтечи. По предлог на неговата жена, тој оди на терапија кај лекар кој му помага при пребродувањето на проблемот.

Прекрасен филм, кој од мене сосема заслужено добива рејтинг 10/10. :)