Spoiler http://www.filmskabaza.com/sa-prevodom/sherlock-holmes-a-game-of-shadows-2011-video_c9aea3bb9.html Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) ужас квалитет а за филмот да кажам дека 1виот дел ми беше 100 пати подобар ...претерале со спец. ефекти искрено Sherlock Holmes и Dr. Watson се борат против Professor Moriarty... п.с. лелеј за циганката ...не верував дека ја има таа улога но сега се уверив
White Chicks :up: Spoiler Се рботи за двајца браќа, кои се фби агенти, Кевин и Маркус Копеланд, преправени во две плавуши Британи и Тифани Вилсон.
Exam Каков Shutter Island, го провалив филмот уше у 40та минута.. Е овој филм е шитот. Седи, мисли, поврзувај си.. ма немаа човече, ме уништи психички. Не знам дали сум само јас што многу се внесувам у филмови, ама ова е еден од поретките што ги неам сфатено пред време.. Освен еден детал, за тоа кој е уствари главниот, мислам тоа и дете од 8 години може да го сфати. Не беше толку приказната, пошо и немаше нешто многу дешафки, колку што беше можда и најважниот елемент во филмот.. Прашањето. Нема везе, мене ми беше многу интересен така да препорачувам. Само, заради глумците што не ми беа нешто многу по кејф, ќе му дадам 9.9/10 In Time Очекував по различно организирана приказна со подруги дешафки, ама идејата у главно добра е. Џастин и Аманда, пар невиден, мислам дека се еден од подобрите филмски парови шо ги иам видено.
И јас го имам гледано овој филм,многу е интересен и го обожавам,но откако го гледав го барав но не го знаев насловот,инаку ти благодарам што го понуди
Филмот земав да го гледам од причина што видов збор Италија, и очекував да е нешто special,ама ајде....веќе на пола филм кога дојде сигурно ќе го догледам. Се работи за млад дечко кој е вљубен во една девојка,која живее со друг маж, а пак другарте му местат друга особа, со цел да ја остави првата.... http://www.youtube.com/watch?v=bcxUFhlPFpE
The Parade (2011) Предобар филм, денес го гледав во кино. Има смешки на кило, само на крајот ме растажи. Се работи, за педери.. ии.. незнам да објаснувам. Х) Битно филмчето е многу добро, и мислам дека вреди да се гледа. Има супер и глумци и се. Spoiler Ми се допадна дека глуми Шваба, Никола Којо, Тони Михајловски, и уште некои што ме потсетија на Сречни Људи, Фемилијарно Богатсво и тако даље.. И секако овој од Елитни Одреди.
Are We Done Yet? (2007) Интересно филмче, проследено со средна доза на хумор. х) Озбилно сега, смешно филмче, но мене некако ми беше досадно, онака. Се работи, за брачен пар, со две деца, кои се преселуваат во куќа. Којашто навидум, е огромна и прекрасна, а уствари е крш, секој ден, нешто и фали на куќата, и секој ден им доаѓаат мајстори дома, а уствари, само еден мајстор е, и бабица, и електричар, и што ти све не. И тоа е тоа. х)
Bright Star Љубовна драма од периодот на 19-тиот век. Се работи за една девојка модна дизајнерка и поетот Џон Китс чија љубов е неостварлива од многу причини. Најпрво лошата финансиска состојба во која се наоѓа а потоа поради неизлечивата болест од која всушност и умира верувајки во својот неуспех. Денес се смета за еден од најголемите поети од времето на романтизмот во Англија.
Кероловиот Божиќ Spoiler Конечно нешто арно и од македонската телевизија. Трите Божиќни духа ја прават својата стандардна посета на Божиќ. Но, овој пат одат кај погрешниот човек.... или можеби не Духовито, на моменти touching. Го пребарав филмов по интернет, не успеав да го најдам. Го даваа вечерта на 8ми Јануари. Девет месеци Spoiler Романтична комедија од 1995 со Хју Грант, Џулиет Мур, Том Арнолд, Џоан Кјузак и Џеф Голблум. Кога еден човек со фобија од посветување на една и само една особа дознава дека девојка му е бремена, сфаќа дека ќе му се смени начинот на живеење на подобро, или па на многу многу полошо. Хју, извонреден и неодоливо шармантен како и секогаш.
Warrior Прв филм годинава и тоа преубав филм. Ме остави без зборови филмот. Двајца браќа, помладиот е бивш маринец, а другиот е професор по физика, таткото е ветеран од Виетнам и излекуван алкохоличар. Двајцата браќа учествуваат во турнир за мешани боречки вештини. Но, филмот има приказна, не е само тепање . Иако е прилично долг, сепак е интересн и воопшто нема да ви биде досаден. Препорачувам! Девојки, сакам да ве замолам кога пишувате рецензија, ако го раскажувате филмот целосно или кога пишувате крајот дали е тажен или среќен, ставете во спојлер. Многу филмови кои сум сакала да ги гледам, не сум ги гледала заради коментарите овде. Пишувајте ваше мислење за филмот, ваша оценка, но не откривајте детали од филмот.
Christmas in Boston (2005) Преубав филм, многу ми се допадна. :up: Се работи, за двајца, една девојка и еден дечко, што се допишуваат со години. Меѓутоа, кога си праќале слики, праќале слики од своите најдобри пријатели, но дошол моментот, кога треба да се видат во живо......... И дознајте го крајот. х)
Духовите на моите бивши девојки (со мојот омилен глумец и глумица) Овој филм сумго гледала неколку пати, и сега пак,воопшто не ми е досаден Се работиза дечко којне верува во љубовта,дури доаѓа на подготовките за свадба кај својот роден брат и го убедува да ја откаже венчавката,но тука ја сретнува главната деверица (во која не е ни свесен дека е вљубен),истата таа ноќ му доаѓаат 3 духа на минатото,сегашноста и иднината..... http://www.youtube.com/watch?v=HqlxWZNeWNk
The Number 23 (2007) Трилер кој ми остави одличен впечаток. Вилијам Спероу (Џим Кери) е ловец на кучиња скитници, навидум смирен и обичен човек, кој откако ќе почне да ја чита книгата која му е подарок од сопругата, почнува да се опседнува со истата и да мисли дека е за него посветена. Навистина испреплетена содржина, неизвесен крај, одлична глума и можност да се види Џим Кери во поинакво издание. My rating: 8/10 IMDb review Zamunda torrent
Atonement Филмов го имам гледано и претходно доста ме има изненадено, интересна, но тажна приказна која не ме остави рамнодушна.
Georgia rule 113 min - Comedy | Drama | Romance - 11 May 2007 (USA) Глуп, туп филм. Можеби не ми беше интересен дека се лакирав додека го гледав, ај ќе му дадам уште една шанса некогаш Spoiler Лили ја остава својата ќерка кај својата мајка бидејќи многу проблеми прави, но таму ќе се дознае една тајна во врска со ќерка и и нејзиниот сегашен маж која што тајна нејзината ќерка ја криела долго време. Оценка 6/10
Mission: Impossible - Ghost Protocol Очекувано добар ако се земат во предвид и неговите претходници, но според мене заедно со првиот дел овој е најдобар. Spoiler А според завршетокот ќе има и петто продолжение
Bandslam Лимонатка лесно тинејџ филмче, ми се допадна,одлична музика и 'борба на бендови',но сепак не очекувајте нешто премногу. 6/10 Cry wolf Демек хорор.Повеќе ми беше драма и мистерија.Во секој случај ништо страшно, на моменти досадно. 4/10 Spoiler Се работи за 8 тинејџери кои од едно убиство ќе направат цела игра.
Disturbia 9 :up: Spoiler Се работи за тинејџер по име Кејл, кој е во домашен притвор.Заедно со својот другар, Рони ги шпионираат неговите соседи со двоглед.Тој станува се поубеден дека неговиот сосед, Тарнер е сериски убиец.