Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Сликите не ги превземам од имдб ... нај нормално на Гугл имиџис ... Тоа што се потрефила од таму да е ... Мене сликата ми ја покажува не знам зашто кај вас не :?: Еве ќе кажам насловот на филмот е The Lover

На L0ve му/ѝ се допаѓа ова.
  2. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Textuality (2011)
    Глуп туп и нупотреблив.
    НЕ ми се верува дека потрошив 1 ипол саат на вакво ср*е, извинете ми на збор!
    Можеби ја претставува реалноста во глупана Америка, но дефинитвно треба да се срамат да снимаат вакви филмови. Мислам дека отупев после филмов.
    Не само што не ви го препорачувам филмов, туку и ве замолувам да не го гледате!
    0/10

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Good Luck Chuck (2007)
    Доста интересно филмче, и смешно. Највеќе го гледав, затоа што се пронајдов во ликот на Џесика Алба. Нормално не во изгледот, него во тоа колку е несмасна. :rofl:
    Се работи, за момче, коешто на него е фрлена клетва. Откако ќе спие со некоја девојка, таа после тоа да се омажи со некој друг, после него. Но, тој ќе се обидува да ја отфрли клетвата, и да биде со својата сакана, односно да не се омажи среќно со некој друг. х)

На Lepaaa и esperanca им се допаѓа ова.
  5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    White Oleander
    Драма

Ја немам читано книгата, а тие што ја читале коментираат дека книгата е далеку подобра. Не е лимонатка иако тоа си го помислив кога го видов прв пат постерот. Ликовите и приказната се комплексни и со длабочина. Мешил Фајфер уште една ме воодушеви.

Во филмов се зборува за една тинејџерка и нејзината судбина од едно семејство во друго семејство, откако нејзината мајка извршува убиство и оди во затвор.

На 1209 и sarkazam им се допаѓа ова.
  6. sarkazam

sarkazam Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    SPEAK
    Филмов е преубав ви го препорачувам на сите што го немате глдано ...
    Се зборува за случка што и се случува на Мелинда во текот на летото,потоа на училиште посакува да не зборува и онака никој не ја забележува...Така во борбата со другарките,фамилијата и училиштето таа ќе реши да ја кажи тајната што цело време ја убива ...
    Глупо раскажувам не ми замерувајте :$

Еве ви и линк
    http://www.imdb.com/title/tt0378793/

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    The game plan(2007)
    Смешно ми е многу кога некој од овие типични акциони актери-ѕверови, одлично се снаоѓаат во улоги на бебситери, наставници, татковици!
    Инспирацијата сигурно од Kindergarten Cop па и од The Pacifier не исто но слични филмови, мене ми се многу слатки и смешни.
    Добар филм за релаксација и "пуштање мозок на пасење" :)
    Малово ѕверче ме изнасмеа :lol:
    6/10

На caki.83, Alanna и sarkazam им се допаѓа ова.
  8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Ноќеска го гледав и мнооооогу ми се допадна, се работи за дете (полу бог,мајka човек татко бог Посејдон-брат на Зевс)
    Чичко му Зевс, сака да го пронајде внукот бидејќи се сомнева дека тој му ја украл молњата, и се зарекнува дека ако до 22,06, 00:00h не му биде вратена молњата, ќе има војна.И ќе страдаат и луѓето на земјата.
    Погледнето го филмот прекрасен е
    http://www.youtube.com/watch?v=xko1Mx5w4tg

На sarkazam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Season of the Witch (2011)

Обично не ни пуштам вакви филмови, ама денес му дадов шанса на овој. Просечен, ништо посебно.
    Оценка: 6/10.

Филмов е со Николас Кејџ во главна улога. Дејството се одвива во 14ти век. По наредба на црквата многу луѓе се убиваат под обвинение дека се од страната на злото. Една девојка за која се сомневаат дека е вештерка ја испраќаат во еден манастир, за да и се пресуди таму. Всушност таа е опседната со демон кој сака да украде света книга и да ја искористи за зло..

10. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Black swan
    ОУ-МАЈ-ГАД, ОУ-МАЈ-ГАД, ОУ-МАЈ-ГАД!!
    Прекрасен филм, ме остави со отворена уста. Ајм спичлес.
    После толку думање решив да му дадам шанса. Воопшто не се каам за „потрошеното“ време, со оглед на тоа дека не сум по филмовите.

10/10 :clap: :clap: :talk: :)

На LaFemina и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.442
    Допаѓања:
    17.087
    A walk to remember.
    Филмчето ептен ми се допадна и успеа да ме расплаче на крајот. :)

12. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Beastly
    Можеби е преработка на Убавицата и Ѕверот, но е добра преработка за разлика од A Cinderella story...
    Ми се допадна. Убава приказна за љубовта која е можеби слепа за надворешниот изглед, но ите како гледа во внатрешноста...
    И морам да кажам дека Кендра ми е преубава...

На tinkerbelll и sarkazam им се допаѓа ова.
  13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Love & Basketball
    http://www.imdb.com/title/tt0199725/

Интересно филмче, кое сепак трае предолго (2 часа), па кон крајот неминовно го затупеа,
    а заврши со типично американски хепи енд.
    Сепак, не толку лошо.
    Моника и Квинси се другари уште од детството и соседи, секој од нив со големи планови во врска со кошарката.
    Филм за нивното созревање, љубов, желби и патот со успехот.
    6/10

14. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Shutter Island

Филмов е дефинитивно поразличен од тие што досега сум ги гледала. Многу е добар, со супер ефекти и убаво организирана содржина. За жал од почеток знаев дека всушност (за оние кои планираат да го гледаат нека не го отвараат спојлерот)
    е лудак
    ама добро, пак ме држеше во неизвесност.

10/10

П.С. уште ме боли срце кога ја пукна жена му ( од памет се извадив, не за друго :D )

На Alanna и tinkerbelll им се допаѓа ова.
  15. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Стрелец :)

16. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    The Switch
    Фино филмче,ми се допадна со оглед на тоа што и многу ја сакам актеркава е +
    http://www.imdb.com/title/tt0889573/

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Obsessed (2009)
    Го изгледав конечно после долго време дремење во компјутер.
    Не ме воодушеви, бидејќи е предвидлив.
    Улогите исто така, просечни.
    Најинтересно од се беше само крајот, последните 10-15 минути од филмот, безмислосна женска борба за да го задржи тоа што и припаѓа.
    Бијонсе, океј глума, но нека се држи до пеењето, тоа фаноменално и оди, глумењето не. Неможе сите за се да не бива :)
    6/10 ептен заради тепачкава на крај инаку другиот дел ми беше доста наивен и блед.

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Grandma's Boy (2006)
    Се работи за 35-то годишен маж, којшто живее со цимер. Но, поради не-праќање кирија, ќе бидат избркани. И тој ќе се пресели кај баба му, со нејзините 2 цимерки. Работи во некоја фирма за игри, нешто. Па ќе се случуваат некои работи. И тако даље..
    Како и да е, интересно филмче, на моменти со смешни случки. За тепање време. :)

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.340
    Допаѓања:
    249.392
    Dream House
    Цело време имав чуство дека му фали нешто на филмот. Недостасуваше нешто.
    Приказната е во ред, идејата и сето тоа, ама не е добро реализирана.
    Филмот некаде до средината е одличен ама крајот е без идеја, блед и глупав.
    Очекував дека нешто ќе се случи, ама ништо.
    Просечен филм, некоја средна оценка од мене.
    Не ме воодушеви воопшто.
    За едно гледање и толку.

Прикачени фајлови:

• Dream House.jpg
      Dream House.jpg
      Големина на фајлот:
      23,2 KB
      Прегледи:
      188
  20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Made for each other
    Комедија. Забавно филмче за опуштање. Не ме импресионира нешто него кул си е онака 8)
    7/10
    Двојка во брак, немаат секс 3 месеци поради тоа што жената ставила пирс на вагината. Мажот едвај издржува. Еден ден сестрата на неговата жена го силува :lol: а потоа тој со другарите смислува план за да и најде дечко на неговата жена со кој би го изневерила па би биле еднакви.

Immortals
    За љубителите на драма акционите филмови. Мене многу ми се допадна пред се приказната на филмот, солидна глума и ефекти. Базиран на грчка митологија.
    10/10
    Херион крал на Хераклијците револтиран од боговите и алчен за моќ тргнува во војна, негова цел е девствената пророчница која може да му каже каде се наоѓа лакот на Емир со кој би можел да ги ослободи титаните. На неговиот пат ќе застане Тазиј...

I spit on your grave
    Ставен под хорори но филмот не е страшен, језив е и многу драматичен. Јас сум уште под ипресии, допира филмот посебно до жените. Има 2-3 гадни сцени но неверојатна приказна. Главната актерка е бомба :D
    10/10
    Џенифер е писателка и оди на планина за да пишува приказна. Во шумата нема ништо во близина на нејзината куќичка. Наоколу се моткаат манијаци кои ќе ја измеркаат уште на бензиската. Ќе ја силуваат и ќе ја малтретираат, потоа ќе мислат дека е мртва но ќе се врати со својата брутална одмазда.

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.