Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Hall Pass (2011)
    Искрено очекував повеќе. Си помислив чим е со Овен Вилсон како и да се чита сигурно е добар. Ама малце сум се подлажала. Сепак, не е некоја комедија, но може да се извлече добра поука од филмов.
    Жените на двајцата пријатели, им даваат недела дена, на нивните мажии, надвор од бракот. Односно, да прават што сакаат недела дена, со цел за да им се вратат, односно да сватат, што изгубиле..
    И така, им поминува ден по ден, секој ден се загреваат за наредниот ден.. И нема баш да ја искористат таа недела.. Добро некои од нив.. За на крај да сватат, дека ги сакаат своите жени, и не сакаат да ги изневерат.

2. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Abduction

Филмот мене искрено ми беше многу досаден, многу работи само како да беа нафрлени без никакво внимание на нив да се обрне..
    И главните актери ми беа ужас.
    Не препорачувам.

I spit on your grave

Филмот не е страшен, ама мене приказната ми беше интересна.. Што мислам дека ипак се должи на одличната изведба на главната актерка.. Значи буквално како да бев таму со неа и да го чувствував истото што и она што кога не би било така, филмот и би немал некое значење.
    Девојката беше феноменална.
    10/10

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Филмчево "е во моја режија" :lol:
    Се работи за девојка која е опседната со шоооооопинннннг, но во еден момент ја губи својата работа, но настанува проблемот што има голем заостанат долг.Потоа наоѓа нова работа,но се случува и нешто со нејзиниот шеф.....понатаму гледајте сами :)
    http://www.youtube.com/watch?v=npFBRp716Qw

На sarkazam и A-j-a им се допаѓа ова.
  4. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Duplex

Млад брачен пар живее во нивниот дом од соништата и кога конечно мислат дека се најсреќни, се појавува голем проблем-нивната соседка која не ги остава на мира.
    Се изнасмеав со бабава...

8/10

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Water for Elephants (2011)
    Интересен филм, со различна приказна од веќе шаблонизираиве, и досадни романтични драми.
    Љубовта во еден патувачки циркуз, и сите проблеми кој тој го носи со себе....
    Ме изненади Патисон, одлична глума! Витерсупн како и обично одлична, премила и преслатка ми е, какви и улога да има!
    Имаше доста ташни сцени, на почетоткот со коњот, со слонот и сцената кога ги најде Џејкоб пријателите на шините ;(
    Јас искрено не верував дека ќе има хепи едн, нешто така ме влечеше приказната.
    Но сепак, филм вреден да се погледне, ако ништо друго барем ќе ве разнежни за миг.
    7/10

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Не е лошо филмче. Онака лесна драма ... 7/10

Тинејџерка која има илузија дека е од познато семејство и со амбиција да стане писателка ... наоѓа работа кај познат новелист и спонтано влегува во неговиот живот и животот на неговото семејство ...

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Don't be afraid of the dark
    99 min - Fantasy | Horror | Thriller - 26 August 2011 (USA)
    Фантазии воопшто неќам, ама добро е не беше некоја голема .
    Морам да кажам дека и крајот неможев да го предвидам. Интересен сепак :)
    Сали доаѓа од ЛА да живее со својот татко и неговата жена, во нова куќа штотуку купена во која се крие мрачна тајна ..
    Оценка 8/10

The caller
    92 min - Horror | Mystery | Thriller
    Искрено филмов не го сфатив :| |(
    Мери откако ќе се разведе со маж и ќе се пресели во нов стан.Еден ден ќе и се јави некој на телефон, но кој е тоа и што е ?
    Оценка не му давам не го сфатив :D

8. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.648
    Допаѓања:
    29.326
    Sorority Wars

Расположена бев за лесно филмче и се одлучив за овој.Интересна лимонатка, ништо сложено, веќе видено.Воглавно интересен филм, за тоа колку можеме сурови да бидеме ние девојките :)
    6/10

9. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Филмов го гледав сношти на телевизија и искрено очекував или среќен или барем тажен крај. Цел филм е со тројца актери. Појдени се на патување и мажот предлага едниот ден да одат на некоја река да ловат риби. Кога ќе заминат крокодил му го превртува чамецот. Се спасуваат и се качуваат на едно дрво и смислуваат начин да се спасат т.е. како да си заминат. Мажот се одлучува да слези по чамецот да го преврти и да си заминат, но тогаш крокосилот го напаѓа и умира и остануваат уште двете жени. Се решаваат тие да слезат по чамецот и крокодилот ги напаѓа пак. Едната е повредена и искрварува и умира, а другата ќе најде пиштол и ќе го убие крокодилот. И конечно го зема чамецот и ја зема во него пријателката и заминува по реката да се спаси. И така филот завршува. Не дава ни дали се спасиле ни дали умреле.

Оцена 7/10

Прикачени фајлови:

10. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    The change Up

Се работи за двајца пријатели од кои едниот, Дејв, има многу среден живот, добра рбота и три деца, преубава куќа и уште поубава жена.
    Другиот Митч, живее ергенски :D живот, јаде џанк фуд, пуши трева, секој ден со жени и бла-бла.

Една вечер тие двајца излегуваат заедно и посакуваат за момент да си ги заменат животите и мочајќи се во фонтаната разговараат за тоа како Дејв сака да живее како Митч и обратно. Наеднаш згаснува струја низ цел град и тоа и се слуува, се заменуваа со животите т.е. Митч влегува во телото на Дејв и Дејв влегува во телото на Митч.

Остатокот гледајте го... Интересно филмче. :)

9/10

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092
    Monte Carlo

Интересно лесно филмче ... 5/10

Bride wars

Две другарки на коишто им се поклопуваат соништата и понатака насловот кажува се :) 6/10

и за на крај да си се изнаплачам, си го гледав пак The Notebook ... епа ова е според мене една од најдобрите драми

10/10

12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    Мислам дека се е кажано, пола од вас го имат гледано по 1000 пати,
    Мене ми е преубав и преинтересен :D

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Miracle on 34th Street
    Се работи за едно девојче на 6 години, чија мајка му ја кажала вистината: Дедо Мраз не постои.
    Тоа верува со зборовите на мајка и се додека еден ден не го сретне Крис Крингл или Дедо Мраз...
    Интересна семејна драма која зборува за тоа дека ако нешто навистина го посакуваш ќе ти оствари.
    И секако, чуда се случуваат, можеби навистина Дедо Мраз постои. ;)

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (2008)
    Јако филмче. Дефинитивно филмче за кикотење. :rofl:
    Се работи за двајца, што сакаат да ја уништат венчавката на девојката на едниот. Меѓутоа, запаѓаат од една глупост, во друга, па во трета, четврта.. и така натака.. И секако на крајот расплеткувањето.
    Но сепак, мислам дека вреди да се гледа. :)

15. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Hangman's Curse
    Случајно налетав на филмот, и за чудо решив да го гледам. Цело време очекував да е нешто еби ветар, ама филмот ми го докажа спротивното и позитивно ме изненади. Приказната НЕ Е она америчко „веќе видено“ и е тотално непредвидлива, и цело време те води во спротивна насока со заклучоците...which is a good thing зато шо неможиш да го предвидиш крајот.
    Приказната се врти околу натприродниот случај во едно средно училиште, превземен од фамилија обучени истражувачи кои се дел од „the Veritas Project“. По многу години од самоубиството на Абел Фреј, (кој постојано бил малтретиран од страна на играчите од училишниот фудбалски (амерички фудбал) тим), играчите од фудбалскиот тим на училиштето, еден по еден, почнуваат од неоправдани причини да губат свест и завршуваат во болница, откога ,како што тврдат тие, ке го видат духот на Абел Феј.......То се само првите 2 минути за поќе информаци гледајте го филмот ! :)
    Оцена 9/10 , само заради шо имам фобија од пајаци и шо вечер тешко дека ке заспијам...

16. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    American Beauty
    Пак го фатив од средина.Инаку извонреден филм и на некаков циничен начин прикажува едно наизглед нормално американско семејство.Колку е реален и колку важна порака носи филмот мислам дека не е потребно да зборувам,мора да се изгледа за да се сфати.Инаку се сеќавам дека еднаш кога бев мала го гледав филмот и си велев колку е глупав и досаден овој филм.Но нормално малечка сум била,не сум ја разбирала суштината.Еден од подобрите филмови 10/10.

Fatal Attraction
    На оние филмските канали на кабелска го гледав повеќе пати и вчера го затекнав повторно на канал5.Одличен трилер за болната опсесија на една жена по оженетиот маж со кој ќе помине една вечер.Единствено лошо во филмот е тоа што не можеш да стекнеш симпатија за ниту еден од главните ликови.А глумата е одлична.7/10

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Stolen Lives

Одлична крими драма.

Прикачени фајлови:

18. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Џони Инглиш 2. Што би рекла за филмов, штом глуми Мистер Бин :)

19. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Stardust

Филмче лудница. Патетично забавен, вреднат со познати ликови, измислен, налик анимиран филм.

Тристан е дете на еден патник кој го преминал Зидот и ќерката на кралот. До 18-та година живее со татко си, непознавајќи ја мајка си, за во потрага по доказот за љубовта кон Викторија ја сретне и мајка си и својата вистинска љубов. Ивејн е паѓачката звезда која е доказот за неговата љубов, како и сопственичката на срцето потребно на трите вештерки за одржување на нивната младоликост, воедно и чувар на каменот потребен за власт на кралството, за кое се борат 7-те синови на кралот, вујковци на Тристан.
    Тристан и Ивејн се заљубуваат, а по смртта на 7-те браќа, единствен наследник на кралството станува Тристан со својата сопруга.

На sarkazam, Mayyya и A-j-a им се допаѓа ова.
  20. sarkazam

sarkazam Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Последен филм што го гледав е
    The Heartbreak Kid
    Филмот е многу интересен. :rofl:
    Ви го препорачувам на сите што го немате гледано.
    Не ви откривам ништо но еве ви линк за да ѕирните ако сакате ;)

http://www.imdb.com/title/tt0408839/

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.