Harold & Kumar Go to White Castle (2004) Е така е тоа кај мене. Прво се гледа, втор дел, па прв. Бај д веееееј. Супер филмче, супер комедија. Се работи за двајца, коишто гледаат реклама за хамбургери, и им се пријадува и сакаат да одат. Меѓутоа по пат, ќе видат се и сешто, упаѓаат од една невоља, во друга невоља, трета..
Mr. Popper's Penguins Мене ме трогна филмов.Обавезно да го гледате ако го немате досега. Џим Кери во улога на Попер,како наследство од татко му добива пингвини. На почеток е малку досаден но дајте му шанса. Се смеев на глас на некои делови Spoiler E ова малечко животинче ме расплака кога им свика на другите да не се залетуваат по рибата.Многу ми беше убав тој момент
10/10 Филмов дефинитивно го препорачувам, низ цел филм бев буквално ваква Приказната е како тројца млади луѓе заглавуваат на жичара, а никој незнае дека се таму, и бараат секакви начини за да преживеат.
Johnny English Reborn Филм со Мистер Бин . Лесно филмче, предвидливо, ама смешено. А каков би и бил филм со Мистер Бин .
A WALK TO REMEMBER го имам гледано неколку пати, постар филм, прекрасен, обично го гледам кога имам потреба да си се исплачам . . .
Мојата листа е малку подолга затоа што овие денови само филмови гледам. 1.The double! Нема да ви кажувам за што се зборува ќе оставам сами да откриете. Овој е акција и многу е добар. 10/10 2. When in Rome! Лесна љубовна комедија. Глумецот е предобар. 9/10 3. What's your number! На овој најмногу се измасмеав. Исто љубовна комедија. 10/10 4. One day! Долго време се мислев дали да го гледам или не и на крај го изгледав и не се разочарав. Одлична романтична драма. Единствено крајот Spoiler што не ми се допадна беше смртта на Ема. 9/10
The heartbreak kid 116 min - Comedy | Romance - 5 October 2007 (USA) На канал 5 го гледав и се газев од смеење Оценка 9/10 Friday the 13th part II 87 min - Horror | Mystery | Thriller - 1 May 1981 (USA) И овој на канал 5 го гледав, им тргна вчера со добри филмови За жал не го догледав до крај ептен беше касно и ми беше страв
Паранормална активност 2 . Paranormal Activity 2 Spoiler Не е ништо посебно , само обичен хорор 12+ Мислев дека ке биде нешто од што ке добиам "напад" ама то е ...
The devil wears Prada Прв пат го гледав филмов иако е постар. Претпоставувам дека сите веќе знаете што се случува... Дефинитивно ми се допадна, многу! Доказ дека животот на вработените во Runway не е воопшто лесен и едноставен и дека за таа работа треба навистина љубов. Можеби ликот на Миранда е малку преувеличен, но ако нема некоја Миранда во тие списанија, тоа не би било ни толку успешно... Енди ми беше како изгубена во времето и просторот, но сепак е лик кој потврдува дека независно во каква средина работиш, ако не сакаш да се промениш внатрешно-тоа нема да го сториш.
Spoiler http://www.filmskabaza.com/sa-prevodom/the-chaperone-2011-video_a21111a1f.html the chaperone 2011 стандардна приказна направен лош чекор - или лош избор ..и соочување на последиците после тоа ... лесна комедија и да кажам дека Реј Реј можеле да го одујат малку ...хиххиихи бар ме насмеја 7/10
Beastly (2011) Искрено да кажам слабо, многу слабо, а незнам зашто очекував повеќе. Го гледав пред некој месец но не целосно, и сега решив да му дадам уште една шанса. Залудно Не дека е катастрофа, ама ни е добар. Средно жалосно. Сакал да каже писателот ама не се доискажал. Вреди да си исплакнете очи со типчево, и тоа дури посекси беше како звер Наивен детски филм. Само ме изненади улогата на Mary-Kate Olsen, не сум научена да ја гледам во вакви изданија, отскок од нејзините типични лигави комедии. Овде не беше лоша. Другото бледо и веќе видено. Кога прават римејк на некој филм, цртан било што, не би било лошо да вметнат нешто ново, различно, не веќе видено. Ако е копија на стариот само со нови глумци и сценографија, нека не се трошат залудо. 5/10 и тоа одвај
Heart breakers (2001) Интересно филмче, на кое не можеш да му го предвидиш крајот, постојано изненадува од мене 9/10 Spoiler Мајка и ќерка здружени „оперираат“ богаташи, мајката се жени за некој, за подоцна да му ги земат парите. Нема потреба да раскажувам, интересен е многу
Midnight in Paris Романтична комедија,и не е ништо посебно очекував многу повеќе но сепак за тепање досада добар е Spoiler Иначе Гил е писател кој е верен со Инес и заедно со нејзините родители ќе отидат во Париз за да се припремаат за свадбата и како и секој друг нормален човек Гил се вљубува во Париз и сака таму да се пресели.И една вечер додека шетаа низ сокаците на Париз и застануваа да се одмори точно на полноќ поминуваа една кола со мажи и жени и заминува со нив и така секоја вечер го собира таа кола и патува низ минатото сретнувајќи се со големи научници,писатели,сликари дури со Пикасо во љубовницата негова ќе се заљуби ....... Spoiler Можи малце нејасно и глупо го раскажав филмот ама навистина не знам да го раскажам па се потрудив барем малку од малку да сватите што се работи
Spoiler тука го гледав -супер квалитет на снимка http://www.filmskabaza.com/sa-prevodom/ ... 5abd2.html http://en.wikipedia.org/wiki/Post_Grad пошто никогаш не ме бидувало во раскажување post grad-2009 од мене оценка 6/10 некако девојкава ми е само за Лумунадки
Friends with Benefits Слабо!Очекував нешто многу по интересно. Spoiler Нема што да раскажувам кога насловот кажува се.Пријатели со бенифиции кои на крај се заљубуваат и така среќно си живееа сите
Знаете што е најголемиот проблем?? Што многу луѓе не знаат што е реценција. Фала не ми треба да ми го прераскажете целиот филм, има имдб кратка содржина имам очи ќе прочитам. Кажете ако ништо друго ми се допадна заради......, а не ми се допадна бидејќи тоа и тоа, а вака ми делува како да пишуваат мислења само за да пополнат број, и за ништо друго. И се нериврам кога некои на секој втор филм му даваат 10, јас сум пре критична знам, но не ми оди на секој филм кој ми е симпатичен да му дадам 10. Но сепак се работи за вкус и за вкусови не се дискутира. СПОЈЛЕР- Spoiler за секое главно дејство во филмот
The Thor (2011) Сношти го гледав. Не беше којзнае што филмот ама главниот актер беше толку секси што неможев да му одолеам и го изгледав до крај. А и Натали Портман ми беше многу слатка. За оние кои сакаат Science fiction e супер филмчето. My rating: 8/10
Девојка т.е. сестра која за да ја задржи својата работа, се преправа дека е бремена, но истовремено тоа го крие од својата сестра.Филмот е доста интересен. http://www.youtube.com/watch?v=fNvvZ7Bi4es
One day Во секој случај интересен филм кој ќе го задржам во компјутер. Сценографијата беше фенонална, изборот на музика исто добар. И Ен Хатавеј и Џим Стургес беа одлични, буквално мерак ти е да ги гледаш. А плус Џим, Џим , Џим да можам под кревет би те чувала. 10/10