Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Момчето на девојка ми (My girlfriends boyfriend)
    Џеси е енергична и интелигентна жена која во Итан го наоѓа „совршениот“. Тоа води до ново, романтично поглавје во нејзиниот живот... со една голема компликација. Неколку мига откако го сретна „вистинскиот“, таа го среќава „совршениот“...Џеси (Алиса Милано) е енергична, интелигентна жена која го наоѓа „вистинскиот“ во Итан (Кристофер Горам), писател кој очајува откако издавачите му одбиваат уште еден роман. За Џеси, средбата нуди повеќе од шанса повторно да го инспирира уметникот во Итан. Таа отвора и ново, романтично поглавје во нејзиниот живот... со една голема компликација. По неколку мига откако го сретнува „вистинскиот“, Џеси го сретнува „совршениот“. Тоа е Трој (Мајкл Ландс), самоуверен и успешен директор за маркетинг кој речиси секој момент го прави елегантен и романтичен. Наскоро, Џеси се наоѓа пред најголемиот романтичен парадокс: што да прави девојка која го сретнува „совршениот“, а пред тоа го сретнала „вистинскиот“?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Step up

Интересно филмче за пуштање мозок на пасење. Цела содржина е веќе видена и предвидлива.

6/10

На Hipica, miljkovic и sarkazam им се допаѓа ова.
  3. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Последен филм што го гледав е In Time.
    Ме изненади оваа Аманда, на која никогаш нема да и го научам презимето. Секогаш ми била лигава и одвратна, но сега ми покажа дека има нешто во неа. Одлична и е улогата, мрачна и темна.
    А Џастин, прекрасен е. Како пејач и како глумец. Колку само страшен поглед му удри на типот во борба со раката.

Филмов сум го гледала во 4 наутро, и цели час и половина :o со отворена уста стојам. Многу ми се допадна. 10/10

На kristii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

The Descendants

Драма со Џорџ Клуни ... Не е лоша. 6.5, 7/ 10

Наводно сопругата на Мет ( Џорџ ) доживува несреќа и запаѓа во кома ... Мет е и татко на две девојчиња, целиот терет останува на него, како ќе се справува сам и што се ќе му се случи погледнете ... Се случува на хавајските острва, барем ќе гледате убавина ;)

На Doozy и teddybear им се допаѓа ова.
  5. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029

поглупав филм здравје
    содржина има ама без никакво решение
    ви го препорачувам заради убавите глум ци,но нема никаков крај

6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    No Strings Attached

15 години после летниот камп, на Адам и Ема им се вкрстуваат патиштата. Кога тој открива дека бивша девојка живее со неговиот татко, тој се опива, се јавува на секоја жена која ја има во телефонот и завршува онесвестен во дневната соба на една од нив. До сега таа е медицински жител на Л.А. а тој пробува да биде писател за една ТВ серија. Таа ги чува нејзините емоции (погребот на татко ѝ го вика “нештото”), па после брз пресврт на настаните во моментот кога таа треба да ја напушти болницата го прашува дали сака врска без обврски, само секс, без романса и компликации.

7. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Four Rooms
    Филмов е незнам чудесии. Го имам гледано и како мала али што сум гледала и зошто тогаш ми бил интересен незнам :D Ајде добри глумци има во филмов не велам не, башка Quentin Tarantino е еден од режисерите, али тоа е не е за секого филмов.

На Bunny2 и JuLleE им се допаѓа ова.
  8. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    10-7

Прикачени фајлови:

9. sarkazam

sarkazam Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    само што го изгледав

...
    Се уште сум под емоционално расположение...
    Филмот е едноставен на почетокот, но крајот како и секогаш го прави делото ...
    ... но не и за мене ... ;(
    ЕДЕН ОД МОИТЕ ОМИЛЕНИ !

:|

http://www.imdb.com/title/tt1205489/

10. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    One day

Ема и Декстер се пријатели кои се среќаваат секоја година на ист ден откако се запознале. Новните патишта после долги години се вкрстуваат, но филмот завршува со неочекуван трагичен крај.

8/10

11. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Meet the Fockers
    Го гледав повторно пред еден ден и се изнасмеав за сите пари.Од сите три дела овој ми е дефинитивно најдобар и најсмешен.Повеќето веројатно го имате гледано па знаете за што се работи.10/10

Liar Liar
    Уште една одлична и легендарна комедија си затекнав на ТВ и по којзнае кој пат го гледав.Многу ми е смешен Џим Кери,за мене најдобар комедичар.10/10.

На AnaKarenina, Chocolate.me, sarkazam и 2 други им се допаѓа ова.
  12. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    1. Food, Inc. (2008)

Многу поучен и корисен филм. Што е спремен човек да направи за профит? Очигледно се', не грижејќи се за здравјето и животот на останатите..
    Искрено го препорачувам!

2. Clash of the Titans (2010)

Ми се допадна. Многу! Одлична приказна, супер ефекти и добра глума.
    Сега гледам дека ова е продолжение. Го немам гледано првиот дел. :wasntme:

13. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    In time
    Ама уживам во вакви филмчиња ^_^ . Џастин ми е просто невероватно омилен. А и женската е баш пичица. Одлично, му давам 10че :mm:

14. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    The Lincoln Lawyer (2011)
    Crime | Drama | Thriller

Прво, го обожавам Метју Меконахи, мноооогу е секси :x
    Второ, секогаш му лежат вакви улоги на Типац :)
    И трето, јак филм :)

Прикачени фајлови:

15. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Интересно романтично филмче.
    Во филмов се зборува за дечко и девојка (не се пар) и двајцата се пред брак. Се сретнуваат во хотел во лифт и се случува љубов на прв поглед. Потоа му се случуваат уште неколку случајни средби и ќе се здружат и заедно ќе одат да купуваат потребни ствари за своите венчавки. Со тек на време дечково ќе сфати се всушност е заљубен во неа и последниот ден ќе ја покани да се возат во кочија низ градот и ќе проба да ја бакне, но таа се предолмислува во последен момент и предлага да се вратат во хотелот. Се разделуваат и по 1 година во училиштето каде што работи девојкава колешка нејзина чита книга и и ја прераскажува всушност случката нејзина од пред 1 година во хотелот. Девојкава сфаќа дека Чарли дечкото од хотелот ја откажал својата венчавка и напошал книга за неа. На крај таа ќе го најде и ќе се венчаат.
    Додека тие беа во хотелот нивните свршеници беа на слубени патувања во Европа. Исто така не се кажува дали и Ана девојкава ја откажала својата венчавка.

8/10

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    "Sherlock" The Reichenbach Fall (TV episode 2012)

Најдобар од сите епизоди досега, возбудлив, неизвесен, совршен!
    Нема изненадување само на крајот, туку низ целото дејство на филмот.
    Фантастичен глумец, приказна и режија.
    Ова е убедливо најдоброто нешто што излегло досега, врзано за ликот на Шерлок Холмс.
    11/10
    Како после ова јас треба да го гледам Роберт Дауни Џуниор во улогата на Шерлок, како, како?
    :headbang: (тука драматично забегав).

И како да се дочека новата сезона со само 3 епизоди како и оваа, дури во 2013?
    :( ;(

17. Belieber163

Belieber163 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    444
    Bring It On All Or Nothing
    Специфичен тин филм за чирлидерките и чирлидерството во Америка и колку се ценети таквите групи таму... Оценка 9/10

18. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Ај те молам ако сакаш пиши го насловот, ме заинтересира да го симнам филмов да го гледам.

19. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    го гледав No Strings Attached, поради сета фама што се крена околу филмот.. и на моменти ми се допадна, на моменти не.. има многу добри цитати и сцени, ама има и делови кои ми беа досадни.. мислам дека филмот со иста тема- Friends with benefits- беше далеку подобар.. и секако завршува типично- со среќен крај...
    сепак му давам 7/10 токму поради некои сцени и некои зборови кои актерите ги кажаа, има моменти од филмот кои нема да ги заборавам, а секако и "Adam" ми беше неодолив :D

20. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Во последно време станав зависна од филмови, само симнувам :)
    The human centipede II
    88 min - Horror
    Ооо боже не ми е јасно зашто го гледав.
    Прво многу БОЛЕН филм, второ ГНАСЕН !!!
    Не ви го препорачувам,прегаден филм !!!!
    А овој трупов колку е гнасен тој па .. :puke:
    Тоа дебелото човече од горната слика е многу болно и според првиот дел од филмот тој ќе се обиде да направи човечка стоногалка од 12 луѓе!! Дали ќе успее, шо и како не ве интересира баш :lol:
    Оценка -10/10

Siren
    86 min - Horror
    Да, како што гледате ми тргна со лоши филмчиња :D
    Глуп филм, нема никакви дејства онака да рипнеш од столче додека го гледаш ..
    Не препорачувам :!:
    Тројца пријатели со јахта ќе пловат, ќе стигнат до еден остров и ќе најдат сирена, ама секако тие незнаат дека е сирена мислат дека е некоја девојка која барала помош некое време ...И после..
    Оценка 2/10

Raising Helen
    119 min - Comedy | Drama | Romance - 28 May 2004 (USA)
    Е ова е веќе филм, за разлика од првите два :)
    Се работи за три сестри од кои едната умира и своите деца ги предава на најмалата сестра којашто незнае ништо за чување деца но ќе се навикне.
    Оценка 8/10

Are we done yet?
    92 min - Comedy | Drama | Family - 4 April 2007 (USA)
    Интересно филмче за опуштање :) Имаше сцени на кои се смеев, тоа Е ДОБРО :D
    Ник со семејството се преселува во нова куќа, која на изглед е прекрасна но има нешто што не чини.. :D
    Оценка 7.5/10

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.