Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.476
    Допаѓања:
    201.305

Crazy, stupid, love

Искрено, ми се допадна. Повеќе заради смешните ситуации, а најмногу поради Ryan Gosling. Типот е мрррњаауууу (смајли што гребе со ноктиња :P ). Со мажето заедно го гледавме и не му пречеше што се лигавам како ротвајлер :P :lol: на секоја сцена со гореспомнатиот дотичен актер кој и тоа како знае да глуми.

Е сега, што се однесува до филмот - разведен тип кој се враќа во шема со помош на друг, помлад тип кој решил да му помогне затоа што овој првиов му е досаден со жалопојките. И на крај пак сите си живееја среќно до крајот на животот. Добар начин да поминете зимска вечер дома, покрај камин со пуканки и вино (или пиво, кој како си сака ;) )

На rossonerka, Hipica, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Monte Carlo

Роматична љубовна комедија и која баш ми се допадна 8)
    Грејс(Селена Гомез)заедно со својата пријателка штедат за после матурата на Грејс да отидат во Париз.
    Но,мајката на Грејс и нејзиниот очув решаваат и полусестрата на Грејс да оди со неа.Кога стигаат во Париз имаат неповолни услови во хотелот и се со една група на туристи и со нив патуваат со автобус низ Париз.Еден ден додека се на Ајфеловата Кула автобусот им заминуваа и додека талкаат низ Париз почнуваа силно да врни и влегуваат во еден луксузен хотел каде Грејс ќе ја помешаат со една богаташка. Другиот ден преправајќи се декаа е таа богаташкатаа ,заминуваат со приватен авион во Монте Карло и таму започнуваа нивната авантура.

3. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    The Little Rascals
    Ништо подобро од добар филм да те потсети на детството. Го немав гледано 15 години, и конечно решив да го гледам. Тотално „шимпатично“ и слатко....
    Оцена 8/10 :)

бтв Дали го знај некој името на филмот со едно девојче и две момчиња, од кои едното му е брат на девојчето...и во филмот се дешава ова: Децата слушат гласина дека во градот нивен живеј долго изгубената принцеза, и сомневајки се дека едно богато плаво девојче, кое постојано ги игнорира и потценва, е принцезата прават се за да ја разоткријат - една од работите е ставањето зрно грашок под душекот кај шо спие....
    Постар е филмот од кај 90-та наваму, мислам ама мислам дека има 2 дела...и на Телма го имат давано поќе пати. Ако знај некој ве молам кажете се умрев од барање ! :/

На Hipica, AnaKarenina, Bunny2 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    Confessions of a shopaholic
    Уште од насловот се дознава што уствари се работи.
    Инаку, интересно филмче, глумецот е - :inlove: .
    Баш релаксира, иако е типичен американси т.е. филм со среќен крај.
    8/10

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Dinner for Schmucks (2010)
    Мене многу ми се допадна и ми беше доста интересен и смешен :D
    Стив Карел, ретко кога разочарува.
    Ми изгледаше искрено дебилен на прв поглед, но сепак изненади, далеку од дебилен!
    За разлика од многуте безпоимни комедии кои имаат само една цел, добро да ве насмеат, овој има е една поука: aко некој е различен од вас и го сметате за чудак, не си земајте за право да го исмејувате или навредувате, не сте ништо подобар или повреден од него.
    Колку треба да си болен ум за да приредиш натпревар на луѓе кои ги сметаш за фрикови само со цел за издигување на своето дебилно его :^)
    Америка, дефинитно земја на дебилите ископлексирани милионери |(
    [​IMG] [​IMG]
    7/10

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  6. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    IT HAD TO BE YOU се вика филмов

7. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    A walk to remember

По не знам кој пат го гледав сношти, ама дефинитивно е филм кој никогаш нема да ми биде досаден.
    Особено ми се допаѓа што е приказна за несекојдневна тинејџерска љубов!
    Секогаш завршувам со солзи во очи.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Baby on Board :Down:
    Комедија

Кога видов дека во филмов има улога John Corbett, мислев дека ќе биде некој добар филм, ама не испадна така. Глупости на квадрат. Филмов е навредување на човекова интелегенција.

9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Paranormal Activity 3

За разлика од претходните делови овој ми беше најитересен.
    Инаку во овој дел се открива што точно се случува.Овој пат дејството е во 1988 кога сестрите се уште малечки.
    Не е лош,ако малце сакате да подрипнете од столчето.
    7/10

Прикачени фајлови:

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Исто така мојот последен гледан филм, да не се повторувам со рецензијата,само ќе речам: на моменти многу ми паѓаше жал за човеков, колку повеќе се труди, толку повеќе му одеа работите наопаку и несакајќи му наштетуваше на својот пријател.Но на крај ми се направи меракот кога излезе попаметен од сите.
    П.С. глувчињата ги правел од љубов за жена му :inlove:

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Пингвините на г. Попер
    Г. Попер (Џим Кери) чува 6 пингвини во неговиот стан во Њујорк. Филмот е адаптација на книгата „Пингвините на г. Попер“ од Ричард Етвотер.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Како и сите други филмови со Џим Кери, и во овој имаше мнооогу смешни сцени. И затоа што синоќа бев малце уморна и го гледав полубудна, вечерва има да го гледам пак.
    И да се смеам.

На MissSippy и Elennaa им се допаѓа ова.
  12. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Bring It On: All or Nothing
    Мјузикли обожавам, многу се релаксирачки. Добар избор на актери и актерки. Hayden секогаш ми била одлична. Тука исто така. Нејзе и лежат вакви интересни улоги. А Камил, многу ми е убава. Девојката има стас, и став.

Не ми се допадна Џеси, :worried: . Грд ми е за Hayden. Другите се супер.
    [​IMG] :*

На A-j-a и firequeenn им се допаѓа ова.
  13. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Повеќе филмови изгледав овие денови. :)
    Еве кратки рецензии.
    Оф. Очекував повеќе од овој филм. Незнам, повеќе драматични моменти. Не ми се допадна глумата на
    Anne Hathaway. Мислам дека не и' легна улогата. Просечно филмче. 5/10
    Одличен почеток, заплет, но просечен крај. Леле во последно време се што прочитам или гледам ми има просечен крај. Сакам подраматични моменти. Нешто да ме раздрма на крај. :D Треба да го сменам изборот на филмови. :) Но, поради прекрасните глумци и солидна глума ќе му дадам 8/10
    Оуу не да ме релаксираше.. Ми се допадна многу. Можеби е попросечен од овие два, но мене ми беше прекрасен. Мила Кунис одлично се снајде, Џастинчо солиден, а двајцата како пар..10ка!
    Многу интересна приказна. Ме насмеа филмов. :) 9/10

14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Post Grad (2009)
    Лабаво и слатко филмче за една девојка што после дипломирањето се враќа во домот на нејзините, пробува да најде работа и љубов. Има хепи енд, нормално.
    Ако имате време да тепање, може да се погледне. 6/10

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Awake (2007)
    Не го гледам прв пат, чепкав во компјутер и случајно го најдов во нај рандом фолдер на свет!
    И морав да го гледам пак, пре, пре предобар!
    Постар е малку да но сепак не сум гледала до сега филм со слична содржина!
    И обожавам различни филмови, со нешто НЕ веќе видено!
    Алба ко алба, глумата нејзина никогаш не била посебна, ниту пак имаше некоја тешка улога, бар според мене!
    Од друга страна Хајден :clap: :inlove: секси мен-ептен :D
    никогаш не мислев дека ќе се спаси, но и сега навива да се разбуди!
    Филмов ме трогна и тогаш и сега, а уште повеќе дека тоа е виситнска случка, т.е такви случки се имаат случувано на пациенти и тоа не еднаш.
    Но мајчинската љубов секогаш е најсилна!
    8/10

На Bunny2, sarkazam, BlackSwan5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847

Big mommas like father, like son

Ништо подобар од првиот дел, ниту па нешто посебно смешен.

6/10

На sarkazam и Juicy им се допаѓа ова.
  17. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    1. 50/50 (2011)
    100 min - Comedy | Drama

Филмов е базиран на вистинска сторија. Не е лош, добра приказна. Само мене не ми се допадна глумата и актерската екипа. Да беше со други актери мислам дека ќе беше многу подобар.
    Оцена: 6/10 заради глумата иначе ќе имаше повеќе. :)

2. Fired Up! (2009)
    Го пуштив, ама после 15тина минути го исклучив. Тинејџерска комедија. Ама ептен тинејџерска, не можев ни да ја гледам. За средношколци - може! :)

3. A Lonely Place to Die (2011)
    99 min - Adventure | Crime | Thriller

Одамна некој филм ме нема раздрмано како овој. Интересна приказна, добра глума, прекрасна природа и многу, многу возбуда. Многу ситуации ме оставија без здив и буквално потскокнував од место. Посебно добар беше почетокот. Конечно добар филм! Топло препорачувам за љубителите на ваков жанр на филмови! :up:
    Оцена: 8.5/10 :)

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.338
    Допаѓања:
    249.380
    The Ides of March
    Политичка драма во која приказната се врти околу влаканите игри во кампањата и патот до фотељата.
    Американците и нивната кампања околу претседтателските избори од секогаш е била валкана, но не само таа, туку и секоја друга кампања. Колку работи се сокриваат, колку договори се склучени и се што се дава за да се дојде до глас повеќе.
    Во секој случај, одличен филм, глумата е солидна, Рајан Гослинг успешно се реализира во повеќето улоги, пред се во добро одбрани филмчиња. Џорџ Клуни добар како и секогаш.
    Морам да кажам дека покрај добриот филм, ќе се нагледате и на најзгодните (најсекси) мажи моментално во светот ^_^ .
    Рајан и Клуни, комбинација од соништата :$
    Од секој агол вреди филмот ;) .
    Оценка 7/10

Прикачени фајлови:

19. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Распустов место за учење, го искористив за гледање филмови. :tmi: Ама ако. Ке се напише домашното. :)

Гледав 4:
    Black Swan - јака драма, Натали Портман совршено ја совладала улогата. Се зборува за совршенството.
    9,9/10

Just Wright - нот бед флимче, се работи за вистинска љубов, и како еден познат кошаркар ја наоѓа.
    6/10

Step Up - најјакиот филм со танцување до сега, а плус и имаше нешто и за мојата романтична страна. :D
    9/10

A Walk To Remember - се расплакав 6 пати за време на филмот. И сега штом го спомнав, пак ке плачам. :') ♥
    15/10

20. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Colombiana (2011)
    Action | Crime | Drama

Ништо посебно, приказна веќе видена-одмазда.

Прикачени фајлови: