1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. sarkazam

sarkazam Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    На Ema.Sk и Trendafilka им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.968

Секси Рајан :wasntme:
    Малце изненади со крвавите сцени, затоа што дејствието се одвиваше така некако тивко и полека, што мислам дека баш тоа му даде шмек на филмчево. Мене лично баш ми се допадна. Оцена 8/10

3. sashka8

sashka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
  4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.394
    Допаѓања:
    22.507
    Love actually - поглуп филм, здравје! Бадијала утепав 2 саати и повеќе. Воопшто не ми се допадна. Ок, ја сфатив поентата за љубовта насекаде, но многу ликови, измешани приказни.

5. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Приказна инспирирана од вистински настан за една девојка-номад од Сомалија која станува познат топ модел. Таа побегнува од дома и се труди да преживее во една за неа непозната земја. Поради обичајот во Сомалија, жените да бидат обрежувани, таа се справува со теши физичи и психички болки, но затоа кога ќе успее таа ќе се потруди да ги смени овие обичаи и да им помогне на жените таму

НАЈУБАВИОТ ФИЛМ ШТО ГО ИМАМ ГЛЕДАНО НЕКОГАШ...
    оценка 10/10

Прикачени фајлови:

• desert_flower.jpg
      desert_flower.jpg
      Големина на фајлот:
      28,3 KB
      Прегледи:
      243
    На NoellePage, 1209 и BoaVista им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.336
    Допаѓања:
    249.356
    Chalet Girl
    Барав лесен филм, за опуштање, со кој ќе се одморам.
    Овој е баш таков, лимонатка ;) .
    Нема што да се коментира, филмот не нуди ништо, може само да ве релаксира и да уживате во прекрасните пејсажи од снег.
    Единствена забелешка имам за актерката. Страшно антипатична и нешармантна девојка.
    Можеле подобра да најдат :) .

Прикачени фајлови:

• Chalet Girl.jpg
      Chalet Girl.jpg
      Големина на фајлот:
      20,3 KB
      Прегледи:
      220
    На peperutka20 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Monte Carlo :)
    Интересен филм... млада дама, нејзината сестра и нејзиниот најдобар пријател ги користат нивните заштеди за долгоочекуваното патување од соништата до Париз, кое се претвора во огромно разочарување. Кога решаваат да се одморат од нивната лузерска турнеја и да влезат во лобито на луксузен хотел, една од нив е помешана за разгалената Британска кралска наследничка. Пред да добијат шанса да го откријат нивниот вистински идентитет се наоѓаат замотани во погрешни авантури за време на нивниот одмор во Монте Карло…

Прикачени фајлови:

• monte-post.jpg
      monte-post.jpg
      Големина на фајлот:
      41,9 KB
      Прегледи:
      204
    На MissSippy, Adi888, Princess.S и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Tommy Boy (1995)
    Сум кажала сто пати, и ќе се повторам, ОБОЖАВАМ стари филмови од сите жанрови, просто ми се незаменливи, стопати пооригнални по смешни!
    Искрено се сомневам дека ќе се најде човек кој не го гледал филмов, па минимум 5 пати, јас го имам гледано 100,и денес 101 :D
    Бог да го прости Chris Farley, ама нема побудала и посмешен од него, срцка буцската :lol:
    Како може да не ти биде симпатично вакво лудо мече :lol:
    Давид Спејд не ми е нешто омилен во последно време, но порано бил позвер :)
    Ви препорачувам пак да си го гледате, а за оние кој не го гледале незнаат што пропуштаат :D
    8/10

На TinaM25 и Srekicka им се допаѓа ова.
  9. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    Dream House 7 / 10
    Peter Ward е ментален пациент кој неодамна замина во психијатриска болница. Пет години порано, неговата сопруга Елизабет и ќерките Беатрис и Кетрин беа убиени во нивниот дом.За време на нападот, Петар бил застрелан во главата и така тој нема сеќавање за убиствата. Значи тој го има заборавено сето тоа што се случило и создава свој свет во кој неговото семејство е во ред и се среќни.Во тој свет, е успешен издавач на книга по име Will Atenton, Елизабет е Libby Atenton, Беатрис е Trish Atenton, и Кетрин е Dee Dee Atenton.
    Ова е местото каде што филмот ќе почне, а вие ќе бидите наведени да верувате дека Atenton и неговото семејство се реални.

Прикачени фајлови:

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    The Italian Job

Оригиналната верзија од 1969 год. со Мајкл Кејн и Бени Хил во главните улоги.
    Ми се допадна, но не колку римејкот со Марк Валберг и Шарлиз Терон.
    Многу малку филмови од овие времиња ми фаќаат окце, јас сум повеќе за модерното време. :)
    Овој има интересни моменти, британски хумор и мини морисите се преслатки.
    5/10

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    5.085
    Awake

Ау. Не очекував вакво нешто
    Филм кој дефенитивно ќе ве замисли за вашето здравје, сигурноста во докторите и вербата во личноста до вас

Накратко:
    Станува збор за младиот Клеј кој има проблеми со срцето и неопходна му е трансплантација. Живее со својата мајка и има скришна врска со нејзината асистентка Сем.
    Една вечер решава да се венча со својата девојка и веќе наредниот ден добива повик од болницата дека најдено е срце за трансплантација.

Прикачени фајлови:

• Awake.jpg
      Awake.jpg
      Големина на фајлот:
      137,6 KB
      Прегледи:
      421
    На Hipica и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  12. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    The Sender.

Би му дала 8.

13. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Taken. -Зарем треба да се каже нешто? 100/100 Предобар филм.

На izaaaaa, MissSippy, karina8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Sophie's choice

По толку изгледани филмови не мислев дека филм може да ме потресе толку како овој. Трае прилично долго, 2 и пол саати и после првиот пола саат некако и ми стана досаден. Но после, о после. Филмов е приказна поттикната од Втората Светска војна, поточно соочувањето со минатото по војната. Прво бев збунета што е всушност изборот на Софи и на крај кога сфатив, во 3 и пол ваква бев :o :o .

Немам зборови за да го опишам филмот. Мерил Стрип, Кевин Клајн, Питер МекНикол ви влегуваат под кожа. Искрено не би можела пак да го гледам филмов, бар не во блиска иднина од тоа колку ми удри на психа. Кој сака филмови со содржина, без циле-миле драматургии нека го гледа.

Висока 10,

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Triler 6/10 ... I se gleda.
    Izvinete za latinicava ama me zeza netov nesto

16. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    213

најубавиот филм што досега сум го гледала,дури сакам пак да го гледам :D :l:

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Two weeks notice
    Интересно филмче за опуштање.

Cold prey
    Обожавам вакви филмови !! :D
    4ца пријатели ќе одат на зимување,еден од нив ќе ја скрши ногата и ќе мораат да одат до најблиското место каде ќе може да легне и така го наоѓаат Хотелот на злото кој е напуштен уште пред многу години.. Но дали е сосема напуштен? :?:
    Оценка 10/10

Final destination 2
    Уште првиот дел од мојот омилен филм ми остана :) Сите сте гледале барем еден дел и знаете за што се работи, нема потреба да објаснувам.
    Оценка 10/10

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Toast
    Базирано врз вистински настан, доловува дел од детството на познатиот британски шеф Најџел Слејтер.
    Интересно филмче, устата ќе ви заклокоти од сите убави јадења. :)
    Фино и лесно.
    6/10

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    во друга тема пишав дека ќе постирам само филмови што ми се допаднале, па така...

Паранормална активност 3

сите ги имам гледано и за разлика од првиот дел кај што имаше само една страшна сцена, во вториот ниедна, е ова е веќе нешто друго. :)
    цели 90 минути си напнат и во исчекување.
    дефинитино добар!

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one.
    1408 (2007) хорор/трилер со Џон Кјузак, Семјуел Л. Џексон и Мери МекКормак
    Ниту убаво, ниту многу страшно искуство.
    Сценариото е напишано врз основа на еден краток расказ од Стивен Кинг. Се работи за еден реномиран писател на хорор-романи, Мајк Енслин (Џон Кјузак), кој верува само во она што ќе го види со свои очи.
    После низа на бестселери преку кои ги дискредитира паранормалните појави во најозлогласените опседнати куќи и гробишта во светот, тој се исмева со концептот за живот после смртта. По многуте долги и осамени ноќи на Енслин во кои не успеал да детектира ниту едно фантомско привидение, животот засекогаш ќе му се промени откако ќе се смести во соба 1408 во озлогласениот хотел Делфин поради неговиот најнов проект, Десет ноќи во проколнати хотелски соби. Не слушајќи ги предупредувањата на хотелскиот менаџер г. Олин (Семјуел Л. Џексон), авторот е првата личност која после многу години ќе престојува во собата за која се зборува дека е проколната.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Are you ready to checkout? :)
    Ок е филмов, солиден, добра приказна има, добра хорорска тематика. Страшен баш и не беше, иако признавам дека кога потоа одев во вц (сама бев во станов), трчав со брзина на светлината до најблискиот електричен прекинувач :D
    Го препорачувам.
    Башка, паѓам на Џон Кјузак и на неговата налудничава глума.