1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    9.988
    Маријана е убава и 25 годишна девојка.На 16 години нејзината кратка љубовна афера со шефот на татко и се претворила во траума.Татко и на Маријана не направил ништо за да ја заштити...за молчењето ке добие од својот шеф прилика за брзо напредување и учествување во скапи илегални абортуси.Маријана ке го запознае Вања,скулптор од предградието...ке се заљуби во него...
    му давам 10 ...добар филм

2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    The Love Guru
    ~http://en.wikipedia.org/wiki/The_Love_Guru

Филм со содржина за опуштање. Па комедија и каква може да биде освен да те насмее. :)

На Xepp му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Гледав еден филм на тв но не видов како се вика.Содржината му беше како копија од 300, интересен беше беше како сплет на старо и ново време со тенологија интернеет американски идол и наместо борба тие практикувааборба во движење и слични такви комичнис итуации,ако знае некој како се вика нека ми каже :)

4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Ratatouille

Го немав гледано, а добра анимација не се пропушта. Оригинална приказна, типично Дизни со супер соработка со Пиксар. Очекував повеќе храна да има и малку повеќе музика, ми фалеше тоа некако. Многу смешни сцени, дома не им беше јасно што гледам. За неделно попладне совршено одговара, после ручек.

7/10

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.358
    Grown ups!

Препорачувам, добра комедија :rofl:

Прикачени фајлови:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Heat
    Постар филм за една криминална група која полицијата долго време се труди да ја фати, но и како работата може да влијае на приватниот живот.
    Глуми и Натали Портман, во филмов е девојченце, 15годишна :)

The Double
    Веќе е пишувано за филмов, моја единствена замерка е што некои работи прерано се откриваат, ама сепак и на крајот не сме останати без ништо :)

7. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.358
    A Good Old Fashioned Orgy

Не е лош, онака за опуштање.

7/10

Прикачени фајлови:

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Happythankyoumoreplease

Дејството се врти околу различни млади луѓе, пријатели, сите со различна перцепција за љубовта и среќата, сите во потрага по истата.
    Мене ми се допадна страшно многу, интересни карактери, млади актери, убави моменти и одличен развој на настаните. Некако многу реален, со приказни што допираат до гледачот.
    Од друга страна на дечко ми му беше досаден, така што , веројатно е тоа кој колку внимателно ќе гледа и ќе се внесе во приказната.
    Јас препорачувам. 8/10

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Dirty Dancing- Кој нема го гледано срамота!

На 1209, LaChiquita и thinkerbell им се допаѓа ова.
  10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Bridget Jones The Edge of Reason

Што да се каже, шарматна, помалку откачена, во свој стил исто како и во првиот дел. Една и едниствена, Бртиџит Џонс.
    [​IMG][​IMG][​IMG]

На IvanaIvanchica, Gordana10, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Election (1999)
    Добро и доста интересно филмче!
    Добра актерска екипа, Витеерспун ми е најсрцка секаде и секогаш, Бродерик никогаш не ми паднал посебно во око, но тука беше одличен!
    Филм за борбеноста и амбициозноста на една млада средношколка, која ги крши правилата уз пат до својот успех и еден збунет професор кој обидувајќи се да ја поправи и исправи неправравдата, самиот прави глупави грешки.
    [​IMG]-мало ама техничарче :lol:
    Само некако не ми се допадна крајот, или јас барем не очекував така да заврши.
    6/10

12. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Stop! Or My Mom Will Shoot!

Прекрасен филм.Акција,комедија и љубов :)

Се зборува за еден полицаец.Неговата мајка доаѓа на посета и од тука почнува целиот хаос :D
    Таа му помага за неговата девојка,но тој не сака.Потоа за поклон му купува пиштол(илегален).
    Се бараат тие што продаават илегална роба...Ептен интересен филм :)

Според мене има 10-ка :D

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    The Sweetest Thing
    ~http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sweetest_Thing

Смешен и поучен за љубовта.
    Како и секоја друга љубовна комедија има лесна содржина, релаксирачка и опуштувачка и happy ending.
    Вреди да се погледне. :)

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Coyote Ugly
    Многу интересен филм според мене, интересна приказна, многу згоден дечко глуми и добри песни се вртат во филмов :D

She's the Man
    Малку да се потсетам на тинејџерските денови морав. Али глумецов Channing Tatum ауу срцка ми е :inlove: :lol:

15. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Tangled
    Уште еден феноменален цртан на Дизни.
    Се работи за принцеза која ќе биди украдена од нејзиното семејство поради нејзината коса, која свети кога ќе запее, но има и моќ да лекува, да подмладува...Лошата старица што сака да остани вечно млада ќе ја укради принцезата и ќе ја затвори. 18 години принцезата нема излезено од таа напуштена кула, но еден ден желбата да го види светот и лампионите кои се вивнуваат кон небото на нејзиниот роденден ќе надвладее и ќе ја напушти кулата...што се случува понатаму гледајте за да дознаете :)
    Мене многу ми се допадна и му давам 10/10
    Препорачувам :up:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    1.Limitless
    105 min - Mystery | Sci-Fi | Thriller
    Многу моќна најавна шпица, мислев дека филмот ќе е УАУ.. Кога почна ме симна на земја - ништо посебно, за после некое време да ми го привлече ептен вниманието и да ми стане интересен. Се работи за писател кој немајќи инспирација ќе зема еден нов вид на дрога за да си ја зголеми продуктивноста..
    btw каква работа би ми завршила таа дрога да ја имам.. :lol:
    Оцена: 8/10.

2.Priest
    87 min - Action | Horror | Sci-Fi
    Филм за борба помеѓу свештеници и вампири. Некакво чудно вклопување на стар век, sci-fi и хорор се' на едно место. Ама ми се допадна. Крајот само како да не беше крај. Мислам дека е голема веројатноста да има продолжение.
    Оцена: 7/10.

3.Mr.Popper's Penguins
    94 min - Comedy | Family
    Што да кажам, Џим Кери и се знае дека ќе биде комедија која ќе ве опушти и насмее. :D Многу ми годеше, ми се гледаше баш ваков филм и многу ми се допадна. Пингвините се ептен слатки. Сакам пингвин за домашно милениче. :wasntme:
    Оцена: 8/10.

4.A Serbian Film
    104 min - Crime | Drama | Horror
    Ужас. На почетокот кажуваат дека ќе биде прикажано општеството преку овој филм. Мене толку ми се згади филмов што не сакам да размислувам за неговата порака. Некои сцени едвај ги изгледав. Многу експлицитност, бруталност, кршење на табуа и преминување на сите можни граници. :x
    Оцена: 1/10.

17. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Seeking Justice
    105 min - Action | Drama | Thriller

За сите љубители на трилери,неизвесни до самиот крај, им го препорачувам филмов.

Главната улога му припаѓа на Nicolas Cage. Кога неговата сопруга ќе биде нападната, еден човек му приоѓа и му нуди "исплатлива" освета,која ќе биде почеток на неговото вовлекување во матните игри на таа група на луѓе. Дали правдата ќе биде пронајдена оценете сами...

Расплетот го очекував некако повозбудлив и малку ме разочара.

Како и да е му давам оцена 8/10.

Прикачени фајлови:

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Hugo

Ух два саати, ни одличен ни просечен ... но сепак има некаква приказна. Од мене 7/10

Малиот Хуго останува без татко му како единствена потпора ... па вујко ми кој патем е пијаница го зема со себе да живеат каде што работи, во внатрешноста на големиот часовник на железничката станица. Е прикажани се доживувањата на Хуго ... А симболиката со металното човече е проткаена низ филмот. Да не раскажувам ако имате нерви 2 саати да гледате филм, може слободно

19. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Благодарение на некои феминки шо го препорачаја филмот...го гледав...можам да кажам дека е одличен...но за тие шо се плачки како мене не е уште плачам филмот е доказ како некогаш судбината знае да си поигра со нас...
    Remember.Me 9/10

Прикачени фајлови:

• D1006032.jpg
      D1006032.jpg
      Големина на фајлот:
      25,1 KB
      Прегледи:
      299
    На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на: