1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    хехехехехе :D :D :D можеби ќе ви звучи смешно,но јас штотуку гледав филм со Барби :D :D :D :rofl:
    да девојка на мои години,но не ми е срам да признаам...знам дека и многу постари гледаат цртани :D
    се работеше за нешто помодерно,за модата во Париз,како таа успеа повторно да ја издигне модната куќа...
    интересен е кој сака или му е досадно нека го погледне ;)
    аххх секогаш ќе си останам дете во душата :D http://kinoteka.mk/?p=7557

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Не смеете да го пропуштите ;)

Прикачени фајлови:

• slika.jpg
      slika.jpg
      Големина на фајлот:
      15,4 KB
      Прегледи:
      276
    На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. programerka-2nd

programerka-2nd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    53

Прикачени фајлови:

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Sleeping with the Enemy

Џулија Робертс во главната улога, заглавена во несреќен брак со нејзиниот посесивен и насилен сопруг.
    Ќе скрои план како да се ослободи од неговото психичко и физичко малтретирање...
    Неизвесен до самиот крај.
    Ми се допадна, филмчињата од 90тите имаат многу поинаква димензија, за разлика од сегашните.
    7/10

Afterwards

Започнува добро, при крајот е веќе провиден и малку досаден, како да се изгубиле во идејата.
    Наспроти сите мои надежи да не гледам филмови со оваа тематика која ме нервира, овој не го проверив и оп - се погоди таков. |(
    Филм за најголемата мистерија на човештвото - смртта и што понатаму.
    5/10
    Џон Малкович е добар, и главното типче заврши одлична работа. Само не го пишале на постеров, покрај оваа грдава.

На maca99, femina90 и JuLleE им се допаѓа ова.
  5. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    A Good Year (2006)
    Comedy | Drama | Romance

Лесно, релаксирачко филмче.
    Ништо посебно не ми остави впечаток освен виноградот, целиот имот :o Лепота :)
    Како би живеела на онакво местенце :)

Прикачени фајлови:

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.288

Midnight in Paris

Топло го препорачувам филмов, еден од подобрите филмови на Вуди Ален. Лесен филм, без многу мозгање :)

Секој од нас во некој период од својот живот смета дека се родил во погрешно време, т.е дека би сакал да биде роден во некој друг период од историјата. Колку ние можеме да живееме со реалноста и она што ни го нуди, а истовремено, желбата за одреден историски период е толку силна, што во еден момент може да се најдеме таму, во минатото.

7. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Турист
    Александар Пирс е голем криминалец кој го прогонуваат 14 држави. Човекот е доволно паметен за да ги мота сите нив. Агентите се повеќе од глупави. Феномени некои. Елис е жената која што е заљубена во Александар и прави се што тој ќе и кажи преку писма. Не знам што друго да кажам за филмов, да не откријам битни детали.
    Ништо посебно. Ако не беа Анџелина и Џони филмот никој немаше ни да знае дека постои. Но, погледнете го. Убаво е да се гледа Париз, Италија, преубавото лице на Анџелина и извонредниот Џони.

8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Многумина од вас го препорачуваа Final Destination па решив да ги изгледам сите делови. Првиот беше океј ништо посебно, но останатите се сите со иста содржина, некоја си бледа копија на првиот дел, само со различни глумци. Залудно потрошени часови од моето време, не вредеше воопшто. Не препорачувам. :) 3/10

9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    A VERY HAROLD & KUMAR 3D CHRISTMAS
    Сакам да кажам дека не треба да се залажете од краткиот клип на јубетубе кој се дава со големи шанси да ве натера да го симнете и да го гледатеее...
    (онака исто како и јас)
    Филмов е просечен - или под просечен нема ништо од она како што беше 1виот делл ...
    се прашувам до кога ке е марата основа за комедии во Америките????

Lost Christmas (2011)
    Искрено сум изненадена од Драмата и идеата со која е направен филмов ... од почеток до крај морам да кажам дека е одличен .... јас изкрено го засакав детуленцево и сконтав некаде пред крајот што всушност се случува ... и кој е каде е и зошто е !!!
    9,5/10 - моја оценка

10. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    The Bridges Of Madison County (1995)

Ликови: Мерил Стрип, Клинт Иствуд

Прекрасна романтична драма во која е претставена за огромната и "забранета" љубов меѓу фотограферот Роберт Кинкаид (човек-авантурист кој патува низ светот) и домаќинката Франческа Џонсон, по само четири изминати дена заедно, додека семејството на Франческа е на пат...

Особено ме воодушеви филмот. Моја оцена е 10/10. Стварно прекрасен филм кој вреди да се види. (Уште не можам да се соземам ;( )

На Shana и LivingGlam им се допаѓа ова.
  11. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847

Valentine's day |( :yawn:

Предосаден филм. Немој да сте го гледале.

1/10

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Gamer
    Седнав да го гледам само заради Логан Лерман, пошто го обожавам. Филмот сам по себе не е нешто посебно (Пукање, акција..гејмерски работи- Научна фантастика), ама не е ни пропадната инвестиција како некој од новите филмој на Џоли, и Твајлајт....
    http://www.imdb.com/title/tt1034032/
    Оцена 5/10

Fast Five
    И овај седнав да го гледам само заради Пол Вокер :$ :* ...филмот МЕ ИЗНЕНАДИ ПОЗИТИВНО ! Не сум фан на акција и бум-диш-бау филмој, ама овај е нешто фантазија. Иако е 2 сати вреди да се гледа !
    http://www.imdb.com/title/tt1596343/
    Оцена 7/10

Bigga Than Ben
    Ахх филмот...шо да кажам?
    Го најдов тотално случајно на нет, и реков „Без трејлер без ништо...седнуваш Маро и го гледаш !“. И не ми е мака шо седнав да го гледам, кај заради то шо хотито Бен Барнс е во филмот и збора со руски акцент ( :inlove: ) туку и приказната е доста солидна. Добар е, ама за препорачвање баш и не ми е...освен ако не сте ко мене па да зјапате во Бен цел филм xD
    http://www.imdb.com/title/tt0831275/
    Оцена 4/10

The Killing Of Caroline Byrne
    Уште еден во низата добри Австралиски филмој за кој што имам одвоено време да ги гледам.
    Како голем љубител на акцентот, а и начинот на обработка на приказната мене Австралиските филмој ме фасцинират... па така и овај филм ми остај силен впечаток.
    Праен е според вистинска приказна, и вистински настани поврзани со смртта на Каролин во 1995, која долго време полицијата го водеше како самоубиство..... (за поќе информаци гледајте го филмот !)
    Исто многу ме бендиса то шо со филмот успеав да си ја дооформам сликата за фантастичната млада австралиска ѕвезда Cariba Heine.
    http://www.imdb.com/title/tt1465471/
    Оцена 9.9/10

Сега седнувам уште 3-4 да изгледам, па ке пишам пак ;)

13. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    FAIR GAME

Идентитетот на тајниот агент на ЦИА, Валери Палме ке биде откриен намерно а од кого, како и зошто, ви препорачувам да погледате бидејки филмов е снимен по вистинска приказна 8/10

Прикачени фајлови:

• fair game.jpg
      fair game.jpg
      Големина на фајлот:
      22,3 KB
      Прегледи:
      225
    На JuLleE и IvanaIvanchica им се допаѓа ова.
  14. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Не знам шо ми текна, ко мало дете некое :lol: :lol: :lol:

Мислам дека нема потреба од рецензија :D

Прикачени фајлови:

• dumbo.jpg
      dumbo.jpg
      Големина на фајлот:
      11,8 KB
      Прегледи:
      211
    На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Hide and seek
    101 min - Horror | Mystery | Thriller - 28 January 2005 (USA)
    Малку досаден, малку не ама никогаш нема да откриете кој е Чарли додека сам не ви се појави .
    Непредвидлив крај .
    Оценка 6/10

Dark water
    105 min - Drama | Horror | Thriller - 8 July 2005 (USA)
    Овој и тој горе ми беа слични малку .Сеси ми беше преслатка, срце мало :inlove:
    Далиа со својата ќерка Сеси се сели во нов град и нов стан.Но над нивниот стан во 10Ф се случило нешто порано и видете што сеа ќе се случува.
    Оценка 7/10

Trespass
    91 min - Crime | Drama | Thriller - 21 October 2011 (Bulgaria)
    Повеќето го знаете филмов, мене ми се допадна многу и крајот ми се допадна :)
    Оценка 9.5/10

16. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Case 39
    Го имав гледано уште пред многу многу време, ама не знаев како се вика...и сега случајно пак налетав и пак го гледав.
    Една жена која е социјален работник, добива нов случај за физичко малтретирање на едно девојче.Кога оди кај нив дома се е нормално, ама со текот на времето се дознава дека родителите нејзини се обидувале повеќе пати да го убијат. Ама не е се така како шо изгледа....
    Ептен ме бендиса, уште 100 пати да го гледам пак ке ми биди интересен.
    Оцена 10/10

The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian
    Се токмев едно добри 5 месеци да го гледам филмот, ама ништо...и сега конечно се решив. Филмот ни малце не ме разочара, добар е исто како и првиот дел. Не кажвам на кратко шо се дешава оти сите знајте шо се дешава во Нарнија....Само ке кажам дека добар е за гледање :)
    Оцена 8/10

The Covenant
    Оригинално го глеам по трет пат, ама прв пат да не го прескокнувам заради дремката....
    Доста оригинален, интересен, неизвесен и добар....А и плус актерите му се кој од кој Steven Strait, Taylor Kitsch, Chace Crawford :inlove:
    Четворица тинејџери (Caleb, Pogue, Tyler и Reid) се дел од еден стар договор, и делат едно старо надприродно наследство - моќ, и се принудени да се борат против петта сила која долго време се сметаше за изумрена.....
    Значи да се разбериме уште еднаш: Не го прескокнував (порано) заради то шо е досаден, туку заради то шо ми се спиеше !
    Филмот е топ, вреди да се гледа....нема да ве разочара
    Оцена 9/10

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Овој ми е последен од безвезните филмови, ветувам, од утре, тамн ќе бидам послободна и на ред ми се сите овогодишни номинации за оскар, за да можам конечено да гледам асални филмови и да ги прокоментирам :)
    Death at a Funeral (2010)
    Сра*е у боја-и тоа црна :lol:
    Овој е втор филм вака ултра црначки насторен, не дека имам против нив, напротив, но ми падна у очи и неможам да не искоментирам.
    Било римејк, сега гледам кога барав слика за да ставам тука, искрено не ме чуди, мене воопшто не ми беше смешен!
    Крис Рок го обожавам, но овде беше просечен, можеби бидејќи замислава на филмов е глупа и сценариово е бледо!
    Не му давам ни пролазна оцена,
    4/10

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    The Dilemma
    Дилема дали да кажеш на најдобриот другар и колега дека жена му го изневерува.
    Се изненадив пријатно како е добро скоцкан филмов за ваква тема-последните 15минути може да ги премотате како и во секое лесно филмче, ама во секој случај не е лош.

The Fugitive
    Успешен доктор е неправедно осуден за убиството на својата жена. Одличен филм :clap:

Beyond Borders
    Филм за гладта и немирите во Етиопија, Камбоџа, но и љубовта во такви услови. Потресен филм, за време на снимањето Џоли посвоила едно од децата :|

19. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505

Не е преработка туку комплетно ископиранји дијалози ама неможе да се спореди со англиската верзија, која е каде каде подобра. Оф тхе рекорд на тема преработки, како можеа да го номинираат холивудскиот Girl with the dragon tattoo за Оскар годинава? Оскар за што, копи - пејст? :x

Прикачени фајлови:

На figgiMK, tigerlady и LivingGlam им се допаѓа ова.
  20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Сега видов дека е римејк, или копи пејст на овој од 2007 британскиов. Ми киснеше во компјуер, кузнајод кога и решив да го елиминирам ми зафаќаше место :lol:
    И начисто се разочарав.
    Ама не е прв римејк вака лош, кога прават римејк не само што копираат, од првиот туку и потиње го прават.
    За девојката со тетоважа змај не сум го гледала, ама планирам номиниран е, веќе е на списокот, колку да видам и да споредам што срање оваа година ни пласираат како врвно филмско достигнување.
    Нема креативност, веќе тоа е, незнам по кој пат ќе речам абе и глупине филмови од 90 од типот на Клулес беа стоп пати подобри од многуте нови срања...барем беа креативни и различни.

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.