1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    The First of May (1999)
    Како што сум не баш расположена, филмчево само ми дополнително ми ја раснежни душата, и малку навлажни очите.
    Нема многу да го тупам, детско, невино филмче, кое со сигурност ќе ме растажи и раснежни.
    Гледајте го, ќе ве дирне сигурно.
    срценце мало :inlove:
    7/10

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    10/10, филмов е нешто што мора да се гледа, задолжително, друго мислам дека се е веќе кажано.
    Џенифер е прекрасна.

На Oxymoron, Noemi, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46

Прикачени фајлови:

4. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    The Curious Case of Benjamin Button
    Не знам што ми текна да го гледам филмов.
    Некаде на средината почна досада да ме фаќа, ама како се наближуваше крајот...
    Уф, многу ми беше жал кога ја остави, кога сосема им се разидоа патиштата, си пуштив некоја солза. Па кога умре како бебето кое требаше такво да се роди се изнаплакав.
    Интересен филм, само предолг некако. Иако сигурно не би било лесно да се раскаже цел живот од наопачки во саат ипол. :wasntme:

На Page, bittersweet, Trendafilka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Albert Nobbs
    Потресна и тажна приказна, за криењето на сопствениот идентитет, за слугувањето, за еден неостварен сон и љубов.
    Филмот е солиден, можеби не совршен, но затоа глумата на Глен Клоуз... без зборови.
    Фантастична.
    8/10

На bittersweet и Hipster им се допаѓа ова.
  6. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  7. Daddy.girl

Daddy.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    81
    Ауууу, извини Tigerlady, ама ако некој филм не ми се свиѓа ВООПШТО -тоа е БАШ овој! Незнам зошто, многу идиотски ми е некако... и јас имам чуден вкус, по драми и трилери најмногу сум, ама ова е.. стар, прастар филм, незнам... Тарантино- ФРИК!
    Овој у ист кош го ставам со SCREAM! ИДИОТСКИ ми се.. имаат по некоја таква сцена.
    Без навреда, само мое мислење, што не значи дека треба да се согласите сите со мене :)

8. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    И последен од филмскиот маратон за денес :)
    Многу трогателна приказна за Варис Дири, нејзиното животно патешествие од пустината до славата.
    Кога ја обрежуваа срцето ми се скамени. :x Прекрасна жена која никогаш не заборави од каде доаѓа, не го заборави својот народ и маките кои жените ги претрпуваат.
    Филмов вреди да се погледне.

На INSIDIOUS, A-j-a, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ghost rider

Си го обожавам Николас Кејџ, нема промашен филм (освен еден :lol: ).
    Многу ми се допадна филмов. Ако сте љубители на акции.
    Џони склучува пакт со ѓаволот заради здравјето на неговиот татко. За возврат тој ќе треба да му служи на ѓаволот.Еден ден тој ќе го повика да се соочи избрканите демони од подземјето.
    8/10

The three musketeers

Сличен е како стариот дел, приказната за мускетарите е таа.
    Посебни импресии немам, супер е филмчето има што да се види :)
    8/10

Ninja assassin

Ме трогна приказната за тоа како ги третнираат нинџите и низ што се минуваат тие додека да се обучат, практично немаат свој живот, живеат само за кланот. Многу ми се секси нинџите 8)

Службеничка открива убиство на агент и од неговите документи открива постоење на кланови за нинџи и за нивните брутални обуки преку кои тие стануваат најопасните убици, сето тоа е финансирано од владите или мултимилијардерите, а нинџите ги вршат убиствата за нив. Еден дечко е излезен од кланот и ќе проба да ја заштити службеничката и воедно да го уништи кланот.
    Погледнете, малку е крвав ама не е страшно.

10/10

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    The Change up

Двајца пријатели посакуваат да си ги заменат животите,едниот е женат и има деца,а другиот е сингл и живее за забава и жени...желбата им се исполнува па гледајте како се снаогаат во новите животи :D
    7\10

На Elennaa, mysterious и Black.Beauty им се допаѓа ова.
  11. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Девојката со тетоважа на змеј
    Претходно го имав прочитано истоимениот роман на Larsson и навистина верував дека режисерот Fincher направил успешна филмска адаптација.
    Очекувањата во поголем дел ми се остварија.
    Дејството на романот е одлично преточено во 150 минути филм. Тензија, мрачната атмосфера надополнета со соодветен soundtrack и секако феноменална глума.
    Е сега, она што ми беше too much и во романот и овде - гнасните сцени, сексуалната бруталност, инцест...премногу, премногу за мојот желудник.
    Во секој случај го препорачувам. Од мене една деветка и тоа најмногу заради глумата. А впечатокот ќе ми биде покомплетен кога ќе ја изгледам и шведската верзија.

Прикачени фајлови:

На Buttterfly и Srekicka им се допаѓа ова.
  12. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Sydney White

Одамна го немав гледано, лесно и интересно филмче нешто како римејк на Снежана и седумте џуџиња :)

Flypaper
    Ми се допадна филмов. Интересен е, многу добра и луда комедија која раскажува за грабеж во банка. :D

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Broken Embraces

Колку убаво ми легна ова филмче, насмевка, драма, тага, се' спакувано со прекрасни кадри и многу солидна глума.
    Интересна и возбудлива приказна, просто сакам кога се одвива на две паралелни нивоа, а потоа се сплотува во едно.
    Пенелопе Круз, една од моите најантипатични глумици на времето, уште од Ванила Скај ми премина во најомилените и најрафинираните актерски ликови.
    Има толку допадливо лице и прекасни црти, можам да ја зјапам со часови.
    И да се разбереме - ретко која девојка може толку добро да спроведе шишка ала Одри Хепберн.
    Сметам дека Алмодовар е сјаен режисер.
    Го имам изгледано само Volver и овој, но во план сум да погледнам уште неколку негови филмови.
    Интересно ми беше од прва до последна минутка, единствен филм последниве месеци што не го ставив на пауза додека гледав.
    8/10

На tigerlady, Shana, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    Chalet Girl со Ed Westwick :)
    Типична романтика.. не би го внесла во категорија на мои омилени филмови. Единствено што вреди во цел филм е Ed. Иако улогата во Gossip Girl повеќе му одговара и го прави посекси. :$

15. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Вчера го гледав I little bit of haven и се изнаплакав.Многу е тажен на крајот, иако глумицата е препознатлива по комедии.И овој пат правеше се да изгледа на шала но на крајот не издржав и се изнаплакав : :sweat: Ви го препорачувам но и ве предупредувам да си земете палома до вас!

Прикачени фајлови:

На DigY, Shana и LilBaby им се допаѓа ова.
  16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    La vita è bella/Life is beautiful

Прекрасен култен филм со прекрасниот лик на Роберто Бенини.
    Како мала филмов ми остави впечаток по познатата реплика на Гвидо: Buon giorno, Principessa!
    Прекрасна улига на Гвидо, пожртвуван татко и сопруг, но имал една маана во тоа време за Германците, тоа што бил Евреин. Тогаш нивниот убав живот се претвора во ужас, го праќаат него и неговиот син во логор. Но и неговата соруга решава доброволно да се качи во тие возови, само за да биде поблиску до нејизното семесјтво.

Од IMDB оценка: 8.5
    Од мене: 10+

Прикачени фајлови:

На Bunny2, Shana и Srekicka им се допаѓа ова.
  17. Elika

Elika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    46
    Хотел за кучиња :inlove:.
    Иако го гледам втор пат :wasntme: Преееубав еее :)

18. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Барав нешто лесно за релакс па вниманието ми го привлече Mrs.Cuper со FLYPAPER.

Во банка истовремено влегуваат две различни банди за да ја ограбат. Трип (Patrick Dempsey) ке се обиде да ги искоординира. Интересно филмче до самиот крај, ала Херкул Поаро, кој, каде, зошто и со кого :D

Откако видов кој е број 3 на листата на барани криминалци, знаев за кого станува збор. Сепак Агата Кристи ми беше омилена за читање у млади дани :rofl:

Прикачени фајлови:

• flypaper.jpg
      flypaper.jpg
      Големина на фајлот:
      17,1 KB
      Прегледи:
      339
    На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Page

Page Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    359
    2 ПАТИ ГО ГЛЕДАМ ЦРТАНОВ :) препорачувам со цело срце ... освојува приказнава .... :inlove:

На IvanaIvanchica, Chocolate.me, Trendafilka и 5 други им се допаѓа ова.
  20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    The Rum Diary
    Деп глуми новинар, обожавател на рум, кој се преселува во Порто Рико.
    Има сцени што ќе ве изнасмеат како оваа
    :D
    но филмов можел да биде многу, многу подобар.

Final Analysis
    Психијатар се заљубува во мажената сестра на своја пациентка. Интересен филм.