Ghost Во последно време се осврнав на филмови кои се стари повеќе од две децении. Дух е дефинитивно еден од моите омилени филмови и ретко кој не го гледал. Барем еднаш. Иако насловот делува по малку застрашувачки, всушност се работи за една прекрасна љубовна драма, зачинета со малку хумор и фантазија. Сем и Моли се љубовен пар кој има стабилна и хармонична врска. Заедно се вселуваат во прекрасен апартман во Њујорк кој ќе биде нивното љубовно гнездо. Но, кога се изгледа совршено, Сем ќе биде убиен во една улична престрелка, а неговиот дух сеуште ќе биде присутен се додека не ја заврши неговата мисија - да ја заштити Моли.
1.The King's Speech (2010) 118 min - Biography | Drama | History Многу ми се допадна филмов. Воодушевувачка приказна. Актерите се ептен погодени за улогите. Одлична глума. За англискиот акцент и да не зборувам, се стопив. Заслужени оскари. 8/10 2.Let Me In (2010) 116 min - Drama | Fantasy | Horror Не сакам многу филмови со вампири, ама овој е ок. Има приказна. Децата се слатки. 6/10 3. Barbie: A Fashion Fairytale Анимирано женско филмче. Така - така. 4.The Debt (2010) 113 min - Action | Drama | Thriller Стварно интересен филм. План за одмазда од страна на Евреите спрема еден хирург - нацист кој мачел Евреи во Втората Светска војна... Не открива се' одеднаш, туку постепено се разјаснуваат работите. Не го изгубив вниманието ни за миг. 7.8/10
За сите филмови долунаведени кои ги изгледав вчера и денес давам 10/10. Џоди Фостер е глумица каква што никогаш нема да се роди. -Flight plan -Panic room -Zodiac
D-Tox (2002) 96 min - Crime | Horror | Mystery Добар! Го гледав во друштво со дечко ми, кој воедно беше иницијатор за филмов, знае какви сакам па...не ме разочара иако кога прв пат слушнав со кој глумец е филмот бев но филмот е добар трилер мистерија, во кој дејствието е далеку од досадно, глумата одлична, и мистеријата го води целиот филм.
Memento (2000) Човек со краткотрајна меморија се обидува да го пронајде и убие, убиецот на неговата жена, а тоа го прави со помош на белешки и теоважи. Приказната оди паралелно во сегашноста и минатото, се отплеткува, за да се дојде до тоа што всушност се случило. Мене сепак ми го заеба мозокот иако доста внимателно пратев. Сцените се менуваат на секои 10-тина минути и не смее да се трепне. За љубителите на тирлери, мистерии, препорачувам. 8/10
The 40 Year Old Virgin (2005) Според насловот, можете да претпоставите за што се работи.. Филмчево е супер, во неколку наврати успеа асално да ме насмее. Меѓутоа можеби малце повеќе го одолговлекуваат, бидејќи трае 2 часа. Но, не е досаден. Би го препорачала, лесно филмче, комедија. :up:
Into the Wild (2007) Adventure | Biography | Drama Пааааааааа...очекував повеќе Јас лично обожавам авантуристички филмови, драми, но за овој филм наместо одличен како што мислев, ќе кажам добар! Пред се, детево, Боже мој, малку претерале со неговиот карактер, до толку да е алергичен на цивилизацијата, ни еднаш, бар на сестра му не се јави? Ех ех! (не дека нема такви, има секако, еден дури и јас самата лично познавам) Но толку екстремни карактери, што се однесува на полето живот општо, не почитувам. Тематиката на филмот, па како да се изразам да доловам точно Ми се допадна дел, само ради дивината, пејзажите, и луѓето околу него што му дадија посебен шмек на филмот, а дека кај главниот карактер, карактерните црти се претерани и преувеличувани не можам да дадам точна оцена на филмот http://www.imdb.com/title/tt0758758/
како што не ме разочара и во првиот и вториот така и во овој дел кучево ептен ми ја разубави ноќта.. морате да го изгледате ситеееее I LOVE THIS DOG 10/10 за BETOVEN http://www.youtube.com/watch?v=rzorsn8N ... re=related http://www.extracafe.rs/publ/filmovi_uz ... -1-0-5810(овде може онлине да го гледате)
Taken Чудо од филм. Стар,ама добар. Одличен уствари. Ќерката на главниот лик заминува на патување во Франција и е земана од трговци на бело робје. Тој е поранешен владин извршител,нешто како полицаец со одлични способности и тој заминува за Франција да ја спаси ќерка му и тука почнува интересното.. 10 / 10
Sex and the City 2 http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_and_the_City_2 Ете го гледав и вториот дел. Одличен беше. На моменти посакував да бидам таму со нив.
Филмов е многу добар, ви препорачувам да го изгледате. Се работи за 3ца другари кои одат на ски центар за викенд и заглавуваат на жичарата сами. Се гледа дека е нискобуџетен филм, ама не сум плачела волку после титаник. Го има филмот на една од македонските страни за гледање филмови.
Piranha Филмот катастрофа воопшто не ми се бендиса...кога го спуштав видов дека е комедија..ама наместо комедија се сретнав со грозни слики..ако такви слики му се некој смешни јас незнам 2/10
Хмм ќе кажам само филм со важни пораки ... 8/10 Но не секој ќе може да го сфати. Инаку два саатa и некоја минута се многу ... После 9/11 нападот на кулите близначки Оскар не може да се соочи со своите стравови и стравот дека неговиот татко го нема повеќе ... Дали ќе успее или не и на кој начин ќе проба да ја прифати загубата на својот татко, погледнете го филмот за да дознаете.
ExTerminators Комедија | Драма Улоги: Heather Graham, Jennifer Coolidge Онака, ни предосадно, ни преинтересно. 6/10 Spoiler Три жени кои посетуваат часови за како да се справат со својот гнев, започнуваат сопствен бизнис со нетрадиционални методи.
Princess and The Frog Ма сите знаеме, девојка бакнува жаба со цел да и се исполни желбата. Пресврт. Watch it. Многу ми се допаѓа. Шарлот е преубавка, посебно со татко и во ресторанот. Срцка е. Тиа е многу упорна, дури и досадна станува. Ќе видам ли јас некогаш принцеза во различен модел на фустан од овој?!
The Expendables (2010) Action | Adventure | Thriller Одличен! Актерите се сите рај за очи, глумата извонредна а целата тематика на филмот и жанрот општо се типични за мојот вкус Препорачувам оу да. http://www.imdb.com/title/tt1320253/