1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    22.506
    Just Wright - не е лош филмов. Одамна го имав симнато, ама дури сега го изгледав. Така, за тепање време е добар. Предвидлив е, од почеток се знае што ќе се случи.

Прикачени фајлови:

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Ultraviolet

Па може слободно да се каже дека ова е една од полошите реализации на филм базиран врз стрип.
    Приказната е слаба и по малку бесмислена.
    Единствено ако ви се гледа згодната Мила Јовович во тесни, секси парталчиња... па...
    4/10
    Не го препорачувам ниту за тепање досада.

Puss in Boots

Не очекував ништо посебно од цртанот и така и испадна.
    Не знам ни зошто му посветија цел цртан филм на ликот, освен да направат пари.
    Па и главната улога покрај мачорот е.... јајце???!!! :^)
    Единствено неколку интересни сцени кога мачињата ќе танцуваат.
    Мило ми е што Пиксар не се нафатиле на цртанов, сега гледам дека е дело на Дрим Воркс.
    Слабо.
    6/10

3. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    The darkest hour (3D)
    Бев вечерва да го гледам и многу ми се допадна.
    Целиот свет останува без електрична енергија и настанува хаос. Некој вонземјански вид има контрола и влијание врз електричните мрежи. Неколкумина луѓе пробуваат да преживеат и како и во секој филм не преживуваат баш сите :)

4. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847

Friends with benefits

Bored!!! :yawn: Не вреди да се гледа и да се губи време. Џастин ми е како лигуш, не го бива за глумење, а Мила е онака...

1/10

5. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    ONE MISSED CALL

Интересен филм. Очекував среќен крај, но девојката си остана сама. Во секој случај Препорачувам.

8/10

6. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
  7. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Rouge River - 2012

Моронски филм...НЕ препорачувам :!:
    1/10

Една девојка оди надвор од градот кај некоја река, за во неа да ја истури пепелта од својот починат татко. Додека таа плаче се појавува еден постар човек, ја теши и’ прави муабет...Во тој момент и’ го крадат автомобилот,па човекот и’ нуди престој кај него дома, додека да помине ноќта, ветувајќи и’ дека наутро ќе ја однесе дома. Ја носи дома кај него, ја претставува со т.н.жена (која всушност му е сестра) и по вечерата таа открива дека тие се психопати, ја врзуваат, малтретираат, во подрумот открива други тела, ја тераат да има односи со еден тип(со покриена глава) кој подоцна излегува дека и’ е брат... |( Бегајќи во шумата по грешка си го убива братот... На крај ги уби и лошите и остана сама... после некое време ја даваат - бремена...од брат и’ |( И така...глуп филм!

8. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    Баш и јас пред некој саат го гледав филмот... Содржината - веќе видено... :?: Но, според мене Џастин многу повеќе ми се допаѓа како актер, отколку како пејач... :)

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    All About SteVe (2009)
    Лудо филмче, откачено. Токму за, пуштање на мозокот да пасе трева. Мене при крајот, ми стана по интересно. Иначе, ретко кој би издржал Мери, да ја слуша. :wasntme:

На LilBaby и A-j-a им се допаѓа ова.
  10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    A Lonely Place to Die (2011)
    Група планинари ќе пронајдат киднапирано девојче и ќе бидат гонети од нејзините киднапери. Филм кој на почетокот ветува премногу, но при крај акцијата некако губи од својот интензитет.

My rating: 7/10

IMDb review
    Zamunda torrent

11. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    The Count of Monte Cristo

Немам зборови со кои навистина би го опишала филмов. Извонреден! Одличен! Огромно браво за перфектната глума! Никогаш не сум давала оцена за изгледан филм како што прават повеќето од вас, но за овој ќе дадам без размислување: чиста 10ка.
    И штета што е споредуван со турската „хит“ серија Езел. Едно вакво маестрално дело тоа не го заслужува.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Терминал, со Том Хенкс и Кетрин Зета Џонс, интересно филмче, така троа комично :rofl: Се изнасмеав што се не правеше човекот само за да јаде :rofl:
    Се зборува за еден човек од Русија, кој ќе отиде во Америка, арно ама ќе заглави на аеродром, па ќе си има проблеми со обезбедувањето на аеродромот...
    Го препорачувам :)

Прикачени фајлови:

На feferona, Shana и A-j-a им се допаѓа ова.
  13. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847

Alpha and Omega

Кејт е алфа женка која се заљубува во мажјак омега. Тоа е неприфатливо за нивните чопори, но се знае на крај сепак остануваат заедно и сите среќно си живеат...

6/10

14. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Мене искрено не ми беше воопшто смешен..премногу гнасен ми беше и не можат такви сцени да бидат смешни.

15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Raising Helen
    http://www.imdb.com/title/tt0350028/

Срцката моја во филм претпознатлив за нејзе. Иако не е апла комедија, сепак има на моменти funny stuffs.
    Тука ја глуми Хелен Харис. Млада девојка вработена во модна агенција, ужива во нејзината работа, забава, слободно време. Но, нејзината најстара сестра и нејзиниот маж умираат и ги оставаат нивнитее 3 деца на Хелен. Како оваа млада девојка ќе се снајде со 3 деца и нивните навики и карактери, погледнете си сами. :D
    Јаооо како реклама звучам.

Оценка на ИМДБ - 5.7
    Јас ради Кејт давам - 6.4 :P

П.С: Еве песна од филмот, ако ве намами бујрум. :D
    http://www.youtube.com/watch?v=Xbt30UnzRWw

Прикачени фајлови:

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Драма мјузикл сценарио веќе познато, но добар да се одмори некој саат со него ... Интересно ми е што направиле необичен спој на Доли Партон и Квин Латифа во дел од главните улоги :) И двете се добри на свој начин ... 7/10

17. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Интересен е во главно, за тепање време супер еее :D :D
    Се работи за бебе кое треба да го чуваат неговите кумови, по смрта на неговите родители, ама како ќе се справат со сето тоа видете сами :lol:

Прикачени фајлови:

18. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Red Riding Hood.

Валери е убава млада жена која е заљубена во другарот од детството Петар, но нејзините родители и договориле венчавка со Анри кој потекнува од богато семејство. Валери и Петар планираат да побегнат од селото за да да бидат заедно, но дознаваат една страшна вест која ги руши нивните планови. Постарата сестра на Валери е убиена од волкот-ѓавол кој ги напаѓа жителите на секоја полна месечина. Жителите во селото со години се обидуваат да ги смират односите со ѕверот принесувајќи му секакви жртви, но откако почна да се зголемува бројот на жртвите…

Ептен е добар!!!!

19. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Horrible Bosses
    Во главните улоги се тројца другари кои се малтретирани од своите шефови и кои бараат начин да се ослободат од нив. На еден од нив му текнува да смислат план за да ги убијат и тука почнуваат нивните незгоди. Истражуваат и ги шпионираат со цел да дознаат повеќе за нив и полесно да ги извршат убиствата.
    Не ми се допадна многу. Има далеку подобри комедии. Очекував многу повеќе...

Прикачени фајлови:

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    1. Love and Other Drugs (2010)
    112 min - Comedy | Drama | Romance
    Се одвикнав од вакви филмови. :worried: Просечна и предвидлива приказна.
    Anne Hathaway е прекрасна како и секогаш. Jake Gyllenhaal не го сакам баш.
    Малку повеќе разголеност има за мој вкус. :$
    И не ми се допадна тоа што главниот женски лик боледува од Паркинсонова болест.
    Очекував да се релаксирам со филмов, а ме потресе малку сцената со обраќањето на болните. :(
    6/10

2. Just Go with It (2011)
    117 min - Comedy | Romance
    Го сакам Adam Sandler. Да не беше он немаше да го гледам филмов.
    Многу нереална приказна и тапа хумор. |(
    Конечно да ми се допадне глумата на Jennifer Aniston. Во сите играни филмови досега ми беше патетична.
    6/10

3. I Am Number Four (2011)
    109 min - Action | Sci-Fi | Thriller
    Горе-доле позната и веќе видена приказна за вонземјани. Типично тинејџерски филм, не верувам дека некој возрасен ќе издржи да до гледа, јас едвај го изгледав. Глумата не е на завидно ниво. Ефектите се очајни. Има простор за продолженија, само мислам дека не би ги гледала..
    4/10

4. Red Riding Hood (2011)
    100 min - Fantasy | Horror | Mystery
    Веќе познатата приказна за Црвенкапа, овојпат на филм. Очекував повеќе.
    Глумата-слаба. Сценографијата ми се допадна-снежно, бело..
    До самиот крај не ми текна кој е волкот. Де еден-де друг, на крај испадна трет.. :D
    Во секој случај, за едно гледање и за тепање време не е лош..
    6.8/10