1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    Barbie: A Fashion Fairytale

Се префрлив јас на анимирани ама мн ме бендиса :inlove:
    10/10

2. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Tomorrow When The War Began

Актери: Caitlin Stasey, Rachel Hurd-Wood (Венди од Петар Пан), Lincoln Lewis :inlove: , Deniz Akdeniz, Phoebe Tonkin

Овај ми е еден од омилените Австралиски филмој, и тотално се изненадив кога пред еде сат го начекав на OSN Cinema. Накратко:
    Приказната ги следи животите Ели, Фиона, Кори, Кевин, Хомер, Робин, Крис и Ли кој по случајност остануваат едни од ретките жители на Wirrawee, кои не се заложници на странските војски кои ја окупираат Австралија...како и нивните храбри обиди да му се спротистават на окупаторите.
    И покрај акцијата има доста доста смешни (не смешни, пресмешни) сцени....

Од критичарите има висока 7, а то дека е доста добар покажват и 10 награди кои ги освоија на 3 фестивали. Ви препорачвам, ако го немате гледано, да го гледате обавезно зато шо ставрно вреди !

Моја оцена: 9/10

Плус She's so fucking adorable !

3. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517

10/10 ! Преубав филм (драма+романса) :inlove:

Многу убава глума, хумор, порака, сцени... и не е приказната клише.

Се прикажува животот на пријател и пријателка во период од 20 години. Се прикажува Лондон во 80тите до сега. Тие се сретнуваат секојa година на 15ти јули. На тој ден си кажуваат до каде се во животите. Понекогаш двајцата се со други партнери, некогаш тие двајцата се заедно, а некогаш едниот има партнер а другиот не.

4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Од Спаркс ги заредив.

The Notebook

Сите го знаеме филмот. Прекрасен е. Рајан е неодолив, многу згоден.
    Рејчел е многу убава, и лежи улогата. А заедно - пар од соништата. Иако се караат, пак се сакаат.
    Љубовта не познава години, места, статуси .. Не бираш ти во кој да се заљубиш, неможеш.
    Доказ за една искрена љубов, обестрана, поддржана со многу почитување,искреност, верување... Се што треба за добра врска.
    Просто го обожавам. По 100 пати да го гледам повторно ќе ми биде интересен.
    Најсцена: Ное и втрелешката и сцената со патките или шатките. Незнам ги мешам.

Втор од Спаркс.

A Walk to Remember

Знаеме кој е.
    Незнам што е со филмовиве. Во секој филм секси глумец, да неможеш да се одлучиш.
    Лендон - одлична глума, мислам дека тело не му видовме. Устата му е многу убава.
    А Џејми, срцка. Кога им рече ,, Тенкју ,, цела се наежив. Нежен глас, а и таа е нежна. Тоа па шишките како и одговараат. Неможам да поверувам како го смени Лендон.
    Прекрасни се.
    Најсцена: Сцената со Тенкју и кога му кажуваше дека е болна.

Трет од Спаркс.

Dear John

Го знаеме и овој.
    Глумецов ми се допадна уште во Таа е машко. Многу добро граден беше. Да неможеш да му одолееш. Тука е некако постар. Поинаков е. Пак го сакам. Добро глуми. Ми се допаѓа баш.
    А оваа Аманда, на почетокот многу ме нервираше. Многу ми беше лигава, или такви и беа улогите. Незнам. Но во Ин Тајм, докажа дека ја бива за нешто. Тука има добра улога. Ама они како пар не ми одат мене. Незнам. Чудни ми се. Овој крупен, оваа не.
    Најсцена: Типот кога се изгоре и кога се скокоткаа.
    ;(
    Боиве на филмовиве се од нешто специјално од нив. Првиот е од тоа езерцето, вториот е од џемперот, и третиот од паричките.

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Мислам дека нема кој не го гледал,филмов го имам гледано мнооогу пати.
    Во кратки црти,се работи за 2 сестри со спротивни ставуви и нивниот школски живот. :)

7. glenn

glenn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    43
    Deconstructing Harry од 97ма
    https://encrypted-tbn3.google.com/image ... Hh6JeZkJnH

очекував малку повеќе од Вуди...можеби и навистина имал писателска блокада додека го правел проектов :)
    филм за писател кој почнува да ја губи креативноста и се сеќава на своите дела и како вистинските случки и ликови од неговиот живот ѓи модифицирал и преточил во бестселери

8. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    Bridesmaids
    http://www.imdb.com/title/tt1478338/

Најдобрата другарка од невестата ќе биде одбрана за кума, на што газдарицата од зетот ќе љубомори и ќе прави секакви напори за да ги скара другарките :lol: проба на фустани, патувања, изненадувања! :D интересен многу, вреди да се гледа :lol:

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Inglourious bastards

Многу ми се допадна филмов, многу е добро осмислен, ехх стварно да имал Хитлер таков крај ... :D
    Втора светска војна, Хитлер ги пркоси евреиите, една девојка успева да се спаси, подоцна ќе им се одмазди. Неславни копилиња е група на американски евреи кои убиваат германски војници. Бред Пит во главната улога, вреди да се погледне филмов.
    10/10

На BlackSwan5 и JuLleE им се допаѓа ова.
  10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    Одлична глума, Перфектно
    Том Круз, лепота :inlove:
    10/10

11. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Го гледав заради Лејтон, но не е лош филмот. Не е нешто ново, позната приказна овие се 3 провинционални девојки кои одат да го посетат Париз, на почетокот се е лошо се додека Грејс (Серена) не ја заменат со Клаудија (истата актерка само божем оваа богата и позната фаца) и на таму знаете, почнуваат да живеат како богаташки, секој си наоѓа сродна душа, се додека не ги откријат. Но потоа остануваа со љубовниците и како ништо да не било.

На Adi888 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  12. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    http://www.imdb.com/title/tt0245844/
    Добар филм, ми се допадна. Го препорачувам.
    Приказна за „пријателство“ базирано врз корист и личен интерес, предавство на блиските, одмазда , добивање на заслуженото и потсетување дека вистината секогаш излегува на виделина.

13. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    All Good Things

Дејвид, кој потекнува од богато семејство од Њујорк, се запознава и започнува живот со млада убава девојка, која не е воопшто запознаена со неговото минато и психолошката траума која ја поминал при самоубиството на неговата мајка. Пресвртот се случува кога девојката наеднаш изчезнува...

Солиден. Интересна приказна, фина актерска екипа и добар развој на настани.
    Рајан е одличен, а Кирстен по дифолт не можам да ја сварам.
    8/10

14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Tomorrow, When the War Began

Тука го видов на темава, па го изгледав ноќеска.
    Не е лошо филмчето, тинејџерско, ама не и глупаво.
    Има добра идеја, да се замисли човек што ако навистина би се случило такво нешто.
    Во секој случај, за ваков жанр е добар, многу подобар од Твајлајт и слични глупости.
    И девојката која е главен лик и наратор во приказната е многу погодена во кастингот.

На Maca-BT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    22.506
    Head of State - со Крис Рок, се згазив од смеење. Интересна комедија, ја даваа синоќа на Канал 5 мислам. Препорачувам на секој кој сака да си направи стомачни од смеење :D

Прикачени фајлови:

16. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    The Proposal и Definitely, maybe.
    Рајан Рејнолдс ми беше многу антипатично човече и одбивав да гледам филмови со него, го гледав Крејзи, ступид лов и не ми се допадна Рајан, но другарка ми ми го донесе The Proposal и морав да го гледам за да не ја навредам. Ми се допадна филмот многу и Рајан е одличен. 7/10. Препорачувам.
    Се започнува кога шефицата треба да биди депортирана во Канада и со тоа е спречена да си ја работи работата која ја обожава, но ќе најди начин да остани во државата. Ќе го запроси својот асистент, кој како и останатите во компанијата не ја обожава баш многу. Што ќе се случува понатаму, гледајте...Крајот е многу предвидлив, но има сцени кои се интересни и кои ќе ве опуштат и насмеат.
    Definitely, maybe не е толку добар како првиот, но не е ни лош. 6/10.
    Кога едно мало девојче во школо ќе има предавање за сексуални односи ќе се заинтересира за љубовниот живот на нејзиниот татко, кој се разведува од мајка и. Ќе одлучат да биди цела вистина кажана, но имињата на девојките да бидат променети, така што малата Маја треба да погоди која од тие девојки е нејзината мајка.
    Филмчињата се за пушташе мозокот на пасење, значи ништо посебно, но за филмови од овој жанр се океј.

17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

Не се работи за истиот Рајан. :)

18. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Лелееее стално ги грешам овие два филмови, оти ги гледав едно по друго. Мислев на The change up, а не Crazy, stupid love :D. Инаку сеуште не сум до толку изветреана, да ги згрешам Рајан Рејнолдс и Рајан Гослинг. Вториот ми е меѓу омилените актери. :) Каша фала што ми укажа на грешката. :)

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Tower Heist
    Група вработени, откако остануваат измамени од газдата, смислуваат план да го ограбат. Потешкотиите доаѓаат кога ќе сфатат дека богатството е всушност колата-антиквитет во неговиот апартман на 59 -от спрат, за која ќе мора да најдат начин да ја изнесат од зградата.

Не би рекла дека е изузетно смешна комедија, ама има интересни и смешни моменти.
    Еди Марфи го спасил филмов од пропаст, тоа дефинитивно. Бен Стилер е стандард во секој комичен филм.
    За слободно попладне е супер, забавен за гледање.
    7/10

20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    The End of the Affair
    Љубов за време на војна, изневерување, љубомора...филмов ме натажи.

Days of Heaven
    Филм од `78 :) Дечкото ќе ја натера својата девојка да се омажи за богатиот газда каде што работат за да живеат од неговите пари.
    Не е лош, ама сепак сум за понови филмови :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.