1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Го симнав од замунда истиот ден откако го ставија, а сега гледам го нема веќе тој торент. Пробај на rarbg.com или на thepiratebay.se имаш повеќе кино снимки ;)

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Under The Tuscan Sun
    Симпатична приказна за жена која се обидува да го преживее разводот на нејзиниот долгогодишен брак во кој била изневерена. Заминува на патување во Италија каде непланирано купува куќа стара 3 века во едно мало италијанско градче. Со нејзините последни сили и поддршка од пријателите, ќе се обиде да ја реновира куќата и нејзиниот живот.
    Филмот изобилува со прекрасни италијански пејсажи и не учи како да ги преживееме тешките периоди од животот.

На teddybear, Strumfeta93, sanjalica и 2 други им се допаѓа ова.
  3. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    How To Lose A Guy in 10 Days

Толку пати го имам гледано филмот што веќе го научив напамет.Но никогаш нема да ми стане досаден,најдобра романтична комедија според мене.Кејт Хадсон и Метју Меконахи perfect match :inlove: .

На Srekicka, LilBaby и Mrs.Cuper им се допаѓа ова.
  4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.756
    Пред да одам за Париз, го гледав:

http://www.youtube.com/watch?v=H7e07c52VWg

Многу мил, трилерски, смешен и доста поучен француски цртан филм. Мачката, секако има главна улога.
    Препорачувам.

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.113
    Допаѓања:
    112.704
    Like Crazy

неверојатен филм, реален. За тоа дали и колку може да опстои врска на далеќина. Гледајте го нема да зажалите.

На Beautiful-Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Го изгледав вчера вечер.. Британи Марфи (Моли) е ќерка на познат рокер, и се однесува, така малку детски, и во еден момент ги губи сите пари што ги има и почнува да работи како дадилка на Дакота Фенинг (Реј) која па се однесува како возрасна.

Има лесна приказна филмов, онака за тепање време, јас се поврзав ептен со ликовите, и како што сум емотивна, пустата јас, си го исплакав пола филм :lol: :lol: :lol:

Оценка 6/10

Прикачени фајлови:

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^BlackSwan и јас исто. :)

How to loose a guy in 10 days
    Филмов благоречено 30тина пати го имам гледано. Ама само благоречено. Еден од подобрите филмови на Кејт, и Метју Меконахи во пар со нејзе. Репликите на памет се знаат, брат ми се напна, ми рече 500 пати си го гледала и 500 пати ќе го гледаш и пак нема да ти биде досаден ... Зашто, поима немам. Има нешто во Кејт што го сакам многу. :D

КОЈ НЕ ГО ГЛЕДАЛ, ВИКЕНДОВ НЕКА СИ ГО ГЛЕДА!

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      10,3 KB
      Прегледи:
      184
    На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    22.506
    ^^И јас го гледав синоќа овој филм по не знам кој пат. Ама се сеќавам убаво кога бев уште во основно, со другарките се собравме и го гледавме заедно. Секогаш кога го гледам се смеам ко нездрава :D Одлично филмче ;)

9. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Donner Pass (2012)
    Филмов е направен како продолжение на настан кој се одиграл во минатото (реален, но во филмот малку повеќе изветоперен) и имав преголеми очекувања кога решив да го симнам и гледам. И како што следи, се разочарав од очајната актерска екипа, од бедните дијалози, од предвидливоста... од сé. Добра замисла, лоша реализација.

За местото "Donner Pass" (Од Википедија)

My rating: 2/10

IMDb review
    Zamunda torrent

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Или на Extra torrent исто кино снимка ама добра е. Јас синојка го загледав и сега ќе го догледам. Онака романтична драма лајт за релаксирање. Не е лош

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Puss In Boots
    Интересна верзија на Мачорот во чизми каде гласовите ги позајмуваат Антонио Бандерас и Салма Хајек.
    Не е козјане што, ама како за опуштање го бива :)

12. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

За време на пауза мегу Оговорачките решив и јас да го гледам ВОВ
    и да кажам дека некако по ништо не ми се раликува од тхе Нотебоок .. иста глумица
    скоро иста соодржина(нели пак болно) пак типот се убива за да ја има, пак нејзините
    имаат против тоа , пак постои друг тип !! и секако на Крај се пак заедно
    хехехе
    од мене доволна е една 4ка

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    И јас го гледав, да кажам де :) интересно филмче засега последно шо го видов :D интересен беше кога возеше мотор, кога ја бркаше :D ми текна и на тој дел од филмот со Џенифер Лопез кога глумеше, истата сцена со моторот на тие двајцата, со тој другар му, пријател де, кога пишуваше „ штотуку венчани“
    :rofl: :rofl: Инаку убаво е филмчево, троа авантуристичко :D

На Beautiful-Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    DAS LEBEN DER ANDEREN

Дејствието е сместено во Берлин, каде познати писател и актерка се во долгогодишна врска. При театарска представа, Министерот за Култура ке се заинтересира за актерката и ке издаде наредба двојката да биде пратена и прислушкувана од тајната полиција на Источна Германија.

Аииииии филмчевоооооо :o :o :o Драма која има добиено Оскар во 2007ма година за филм од неанглиско говорно подрачје, уште 64 други награди и 22 номинации. Работава е што филмот ја прикажува вистинската состојба во Источна Германија пред падот на Берлинскиот ѕид.
    Уште многу би пишала за филмот но ке оставам да го погледнете, доживеете на сопствен начин и извлечете поука, посебно помладите генерации 10/10

Прикачени фајлови:

15. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    9.987

Бенџамин Бери е маркентиншки менаџер кој за да добие голема кампања,се обложува дека може да направи некоја девојка да се вљуби во него за 10 дена.Енди Андерсон работи на рубриката"како да"за списанието "Компоужр" и има задача да напише статија "Како да го изгубите дечкото за 10 дена".

16. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    MEMENTO

Ми се погоди денов со добри филмови! Уште еден постар одличен филм кој некако сум го пропуштила до сега.

Млад човек има проблеми со помнењето кои настанале кога непознат човек упаднал во неговиот дом, ја убил неговата сопруга а нему му нанел удари во главата. Филмот се случувања прикажани преку краткотрајната меморија на момчето, кое правејки фотографии и запишувајки си пораки се обидува да го најде убиецот на својата сопруга. Која е вистината?

Одлична драма, 10/10

ЕДИТ: Дури сега видов дека Фемина90 и Старфиш веке го препорачале во темава, незнам како не сум го забележала

Прикачени фајлови:

• memento.jpg
      memento.jpg
      Големина на фајлот:
      16,3 KB
      Прегледи:
      156
    На figgiMK и femina90 им се допаѓа ова.
  17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    3.127
    Подолго немам ништо пишано на темава па се собраа повеќе филмови :D

One day

Многу добар филм. Предобар. Али немам желба да го гледам повторно. Еднаш беше доволно. Актеров е предобар, многу трансформации имаше, а исто и Хатавеј. Супер ми се ко пар.
    Сите го знаете филмов, нема потреба да пишувам за што се работи.
    Не ми се допаѓаат вакви филмови, сепак, сакам да гледам среќни краеви, а овој не само што ме растажи туку и ме замисли малце за мојава ситуација, која што е донекаде слична :tmi:

10/10

A time to kill

Прво фала на девојките што ми дадоа линкови од филмов, али јас сепак си го симнав на крај :D
    Уште еден препредобар филм, иако трае 2 ипол саати, вреди да се погледне.
    Плачење првите пола саат, па последните 20 минути, па еднаш или двапати измеѓу ... :doh:
    Црнец е обвинет за убиство на двајца ретардирани морони што му ја силуваат 10-годишната ќерка и ја претепуваат.
    Доста потресна драма, одличен кастинг.

10/10

Taken

Му дојде време и на Taken :D. Стварно добра акција, најдобра од последните гледани.
    НА Лиам Нисон му ја киднапираат ќерката трговци на бело робје и овој бидејќи е поранешен таен агент, тргнува да ја бара ...
    Но, после филмов се прашував само - Што со девојките кои имаат иста судбина ко ќерката негова, а немаат агент за татко? Ќе бидат ли тие спасени? Hell NO!
    И имаше премногу гадни сцени за мој вкус, кои очигледно не се за мене да ги гледам :tmi:

Ради сцените, 9/10

The notebook

И којзнае по кој пат ... The notebook :D
    Мислам не мора да се зборува за филмов .... 11/10

Прикачени фајлови:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    22.506
    Uptown girls - слабо. Во последно време тешко да загледам некој добар филм, па макар и некоја романтична комедија. Не ми се допадна. Џабе потрошено време. :)

19. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419

Дејв е женет човек со две деца и жена, а Мич е еден човек кој е владее со својот сексуален живот. Една судбоносна ноќ, додека Мич и Дејв се мочкаат :lol: во фонтаната, ќе удри гром и тие ќе си ги сменат тела.

па интересен е али не е нешто воодушевувачко.

20. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    P.S I LOVE YOU решив ете така да го глеам. досаден и тажен, 5/10