1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  2. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.262
    Fool's Gold
    Се раскажува за една брачна двојка која што повторно ќе ја разгори страста, додека се во потрага по изгубеното богатство.
    8/10 :)

3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.394
    Допаѓања:
    22.507
    The boy in the striped pajamas - Не знам како до сега не сум го гледала филмов. Останав без зборови. Одличен е, му давам чиста 10ка! На крајот не можев а да не се расплачам. ТОлку реална приказна, толку тажна и жална. Навистина не ми се верува како така постапувале Германците со Евреите. Има една реплика во филмот која отприлика вели вака: Тие не се всушност луѓе и се однесува на заробените во логорот. Кој не го гледал, обавезно да го симне ;)

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    The River Wild- 1994 година со Meryl Streep во главна улога.
    Синоќа го даваа на Сител и го изгледав. Добро филмче, го задржува вниманието.
    Гејл (Meryl Streep) ќе го води своете семејство на авантуристичко патување низ брзаците на реката, но тие немаат претстава дека планираната авантура ќе им се претвори во кошмар. На патувањето наидуваат на двајца криминалци, на кои ќе им го спасат животот незнаејќи дека се криминалци и од тука ќе започнат сите проблеми. Освен тоа што ќе станат заложници на криминалците, ќе се соочат и со опасноста од брзаците на дивата река. Ова е воведот, останатото погледнете го сами :)

На teletabis4e и Mrs.Cuper им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Elevator

Ок е ... се случува во лифт цел филм скоро. Ситуации со пресврт ... 6/10

6. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    И јас го изгледав филмов вчера на Сител и на мене ми се допадна :)

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  7. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Jumper- Добар филм, за тепање време, не е нештo вау. :)

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Hugo
    Прекрасен, емотивен филм за сираче по име Хуго кое живее во железничката станица.
    Вообичаено одбегнувам филмови кои траат малку подолго, ама овој го изгледав без да трепнам!
    Музиката е прекрасна, а сцените се одлично доловени.

Го препорачувам :)

На glenn и rossonerka им се допаѓа ова.
  9. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Bereavement

Класична хорор приказна, ништо спектакуларно, дури и премногу развлечено и на крај досадно.

http://www.imdb.com/title/tt1100051/

10. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    3.136
    Freedom writers

Мислам оти филмов беше вистинска приказна ... Бар мислам :?:
    Како и да е, приказната е тоа што учителка во средно училиште почнува да предава во училиште каде што учат Црнци, Латини, Кинези, а белите ученици се малцинство. Сите се во некои банди, сите се мразат меѓу себе, и задоволни се ако го преживеат денот без да бидат ранети или убиени. Меѓутоа Хилари Свонк ќе ги обедини.

10/10

21

Кевин Спејси го глуми професорот на факултет, кој ги регрутира тие најпаметните студенти, ги учи да ги бројат картите на блек џек и викендите ги носи во Лас Вегас, каде ги чистат казината.
    Спејси, иако отсекогаш ми бил малце морничав онака ко појава :D, одличен актер е. Кејт Босфорд е просек, а детево што го глуми Бен, не е нешто посебно, али сепак добро се покажа во филмов.
    Препорачливо за гледање.

9/10

John Tucker must die

Не пишувам што се дешава во филмов, оти на повеќето ви е гледан. :D
    Али сепак, просечно тинејџерско филмче според мене, не е нешто смешен, сепак има добра поента ако ништо друго.
    Актериве ... Оваа плавава главна улога што беше, ко ептен лигла ми изгледаше, а во исто време со таа невината фаца, ко да појма нема што се случува во реалноста. Неварлива ко појава за мене.

7/10

Footloose 2

Пред да го гледам филмов, и кога ги читав вашиве критики за филмов, мислев дека само време ќе си утепам ако го гледам.
    И мислев оти Кевин Бејкон во оригиналот никој не може да го замени. За второво, си го задржав мислењето. :D
    Детево што го глуми некако мене ми нема шмек, не е некако за улогава. Али типката ... :o Аууу, ретко некоја да кажам дека е комплетна лепотица, али типкава е богами :tmi:

8/10

Прикачени фајлови:

11. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    3.136
    Listen to your heart

Момче се заљубува во глува девојка. Секако и таа во него. Љубов на прв поглед. Вистинска љубов, искри летаат. Момчето е сирак, а девојката има мајка која и го контролира секој дел од животот. Се разделуваат, па се смируваат ... Момчето добива рак ... Итн ...

Ме нервираат вакви филмови, не дека не се реални, туку дека јас кога гледам филм сакам да си се утешам од реалноста, а не пак да ме тераат филмовиве да плачам :doh:.

Се на се, добар филм.
    8/10

The river wild

Сношти од саботната треска на Сител. Конечно им текна на тикварите да дадат некој добар филм, а не само некои трилер-хорор-војна-крв филмчиња |(
    Интересно филмче, добар кастинг, повеќе ради Стрип и Бејкон го гледав, али имаше и добра приказна.

9/10

Fanfan - La tulipe

Два-три пати сум го гледала филмов и секогаш ме смеел :rofl:
    Винсент Перез, може има човекот сега скоро 50 години, може играл некои чудни ликови, али мене ми е прекрасен уште од филмот со Рејчел Вајс, каде се разболува на крај и умира. Дури и во Гавранот, каде е ишаркан и лицето не му се познава, уште го има тој шмекот бре! :D

За смеење е наменет филмов, и бидејќи ја врши функцијата :D, 10/10

Прикачени фајлови:

12. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    http://www.youtube.com/watch?v=V02lqEpbk2Y
    добар филм, малку е нејасен на почетокот, и малку е избеган од реалноста, али за девојки со бујна фантазија како мене одлучен е за гледање, (препорака не плачете пред време :lol: ) има дел во филмот што ќе сакате да го извртите, но само така изгледа се е битно да се гледа и заради крајот што го има би му дала 9/10... нели како мали не учеа дека љубовта сите граници може да ги помини, ;) изгледајте го не е грешка

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    925
    Just Wright! Мх, мх, мх, ем кошаркари, ем црнци :D Интересно, лесно (again) филмче, за одмарање :)

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. glenn

glenn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    43
    И јас го гледав вчера :) Одличен филм. Заслужено ѓи доби 5те оскари, можеби требаше уште некој :)
    Она што особено ми се допадна беше тоа што говори и за животот на Georges Méliès, еден од првите луѓе во филмската индустрија. Баш ме заинтересира дали приказната за него е вистинита и пријатно бев изненадена, настаните успеале да ги доловат сосема добро :)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    P2 (2007)
    Crime | Horror | Thrillel
    Една девојка заглавува на Божиќ на паркингот од фирмата каде што работи и си има работа со типот од обезбедувањето. 5/10

One for the Money (2012)
    Action | Comedy | Crime
    Ја засакав многу Кетрин Хејгл, забегана е стварно :D Филмчево ми се допадна многу, поштено си се изнасмеав. 7/10

Прикачени фајлови:

16. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Jack and Jill
    Интересно филмче со Adam Sandler и Al Pacino.
    8/10

17. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    INCENDIES

http://www.imdb.com/title/tt1255953/

Прекрасна канадска драма која нема да ве остави рамнодушни. Станува збор за близнаци кој откако ке почине мајка им, по нејзина желба ке отидат во Иран да го пронајдат татко си. Заслужена номинација за Оскар, 10/10.

MACHINE GUN PREACHER

http://www.imdb.com/title/tt1586752/

Вистинска приказна за Sam Childers, поранешен дилер на дрога кој откако ке се посвети на црквата, ке започне мисија за помош на деца без родители во Уганда. 7/10

Прикачени фајлови:

18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Carnage

Немам мислење за филмов. На моменти ми беше досаден, на моменти ме иритираше секој лик по малку, на моменти имаше сцени кај што не можеш да не се насмееш... Завршен збор: не ми се допадна.

http://www.imdb.com/title/tt1692486/

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Possession-2009

Драма трилер ... интересен филм. 8/10

20. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Shooter
    Слободно може да кажам еден од најдобрите акциони фиомови што сум ги гледала воопшто. Цели 120 минути акција, неизвесност и борба за докажување на правдата.
    Содржински се работи за еден од најдобрите стрелци кој ќе биде неправедно обвинет за обид на убиство на претседателот.
    10/10

Прикачени фајлови:

На TinaM25 и m2m2m2 им се допаѓа ова.