Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Милина, преубаво за добро расположение, магија 10/10

Ок ... држи во неизвесност ама не е нешто вауу ... Се гледа кој има трпение. 7/10

Просек ... 6/10

2. sarkazam

sarkazam Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    PANIC ROOM
    http://www.imdb.com/title/tt0258000/

ЕДИНСТВЕНО ШТО ЗНАМ Е ДЕКА НЕМА ДА ЗАЖАЛИТЕ АКО ВИ СЕ ЗГРЕШИ ДА ГО ГЛЕДАТЕ ;)

3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    How to Lose a Guy in 10 Days (2003)
    Претпоставувам повеќето го имаат гледно. Ама јас за прв пат го гледав. :wasntme:
    Малце повеќе трае, меѓутоа не станува досаден. Интересна романтична комедија. Препорачувам. :up:

4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Grey

Долго се чекаше на филмов. Нема разочарувања. Дефинитивно е must see.
    И овој Лијам Нисон, човече можеш некад и да утнеш и да снимиш лош филм, ќе ти простиме. :rofl:
    :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up:

http://www.imdb.com/title/tt1601913/

На Shery му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    Honey

И по не знам кој пат, преубав :inlove: , Препорачувам 10/10

6. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    The Uninvited (I) (2009)
    87 min - Drama | Horror | Mystery
    Кога почна, кога заврши филмов. :^) Не трепнав. Многу возбудлив, непредвидлив и интересен. Воопшто не ни помислував на таков крај. Многу добри елементи на изненадување има, буквално потскокнував од место на некои сцени.
    Сега гледам дека бил римејк на некој корејски филм кој го немам гледано. :worried:
    8/10

7. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Sky High

Многу симпатичен филм, онака тинејџерско-децки ама сепак сладок. Многу ме бендиса. Ефектите се предобри, актерската екипа доста добра, приказната несекојдневна - се на се Кул 8)

Приказната е сместена во свет каде што суперхероите се прифатени меѓу луѓето. Младиот Вил Стронгхолд е син на двајца врвни суперхерои Commander и Jetstream, кој се бори за баланс помеѓу нормалниот тинејџерски живот и животот на суперхерој.

Оцена 7/10

+ He is so damn HOT !

8. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    The Notebook

Претпоставувам дека повеќето од вас го имаат гледано.Прекрасен романтичен филм.Кој предизвика солзи во моите очи.Кој го нема гледано обавезно да го гледа. :)

10/10

Прикачени фајлови:

• index.jpg
      index.jpg
      Големина на фајлот:
      86,1 KB
      Прегледи:
      579
  9. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Nell- Фан на Џоди Фостер, приметивте? Џоди во едно поинакво издание, а за Лиам Нисон што да се каже? Препорачувам. :)

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.391
    Допаѓања:
    42.084
    Тhe Help

Не се сеќавам дека нешто толку добро сум гледала во последно време,ми пробуди емоции како ретко кој филм ми има пробудено.
    Ќе почнам од глумата на Emma Stone, мене актеркава ми е прекрасна, посебно во филмов, со преубавата коса и прекрасниот винтејџ стил.Одлично глуми, нема филм што го имам гледано со неа а да не помислам дека е одлична.Според мене една од најдобрите млади актерки.И улогата совршено и прилега.
    Друго времето во кое се одвива дејствието, прекрасно, таа нежност на дамите, домовите...значи костимографија и сценографија од мене 10.
    И може ова не е тема за тоа, ама ќе си кажам дека најмногу ме погоди затоа што јас ги почитувам и сакам црнците како раса, иако во живот немам запознаено никој од нив, го сакам начинот на кој зборуваат, нивните гласови и музички способности, храброста и истрајноста која ја имале и покрај тоа што се не преживеале, сакам реге, блуз и џез, нивното играње и веселеење.
    Одличем филм јас му давам 10,вреди да се погледне.

Прикачени фајлови:

• The_Help_14.jpg
      The_Help_14.jpg
      Големина на фајлот:
      38,4 KB
      Прегледи:
      517
    На JuLleE и Doozy им се допаѓа ова.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Catch me if you can
    10/10

Стариот добар, Фати ме ако можеш. 8)

Колку ми требаше да изгледам некој филм, кој ќе ми ја задржи концентрацијата и ќе ми го одвлече вниманието од секојдневните глупости, не сте свесни. Леонардо Дикаприо, Том Хенкс, мислам, треба ли уште нешто да кажам? Да, треба - Спилберг! 8)

Музика соодветна на секоја сцена, обрнато внимание на детали, милувам да речам - интелигентно направен филм.

Иако мислам дека сите знаете за што станува збор, накратко. Младо и паметно момче, Френк бега од дома на 16 години по разводот на своите родители и станува еден од најголемите измамници во историјата на САД. Фалсификува чекови, дипломи... Единствено, легално поминува на правосудниот испит! :rofl: Ми се допаѓа што акцент беше ставен и на пријателството кое некако се разви меѓу Френк и Карл, баш симпатично. :D

Кој нема гледано, под брза постапка да гледа.

На JuLleE, tigerlady и drugarka им се допаѓа ова.
  12. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Friends with Kids

Комедија ама не баш :) Друштво од 2 пара и 2 сингл луѓе и трансформациите низ кои поминуваат формирајки семејства. Одлични глумци, реална приказна, предвидлив крај. Се слагам со оценката на ИМДБ http://www.imdb.com/title/tt1720616/

Прикачени фајлови:

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Zemlja krvi i meda завчера со дечко ми во кино го гледав, добар филм,но тежок,многу крв,лош завршеток итд

14. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Once Brothers

На телевизија само првиот дел, на интернет го догледав цел. Што да кажам? Се растревожив ;( ;(
    Едно пријателство завршува заради војната! Проклета да е...

Drazen Petrovic and Vlade Divac were two friends who grew up together sharing the common bond of basketball. Together, they lifted the Yugoslavian National team to unimaginable heights. After conquering Europe, they both went to America where they became the first two foreign players to attain NBA stardom. But with the fall of the Soviet Union on Christmas Day 1991, Yugoslavia split up. A war broke out between Petrovic's Croatia and Divac's Serbia. Long buried ethnic tensions surfaced. And these two men, once brothers, were now on opposite sides of a deadly civil war. As Petrovic and Divac continued to face each other on the basketball courts of the NBA, no words passed between the two. Then, on the fateful night of June 7, 1993, Drazen Petrovic was killed in an auto accident. "Once Brothers" will tell the gripping tale of these two men, how circumstances beyond their control tore apart their friendship...

15. Vikita

Vikita Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
  16. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    In the Land of Women

Супер филмче за кога си седиш по дома и тоа во сабота зашто се плашиш да излезеш на улица да не те силуваат или упуцаат. |(

http://www.imdb.com/title/tt0419843/

17. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Ах зар само ја го неам гледано филмов :worried:.
    Ако го имате гледано на некоја страна плсс дајте ми :$

18. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Mary and Max

Анимирана драма / комедија. Девојче од Австралија и човек со пречки во развојот кој живее во Америка стануваат пријатели со допишување. Прекрасен филм, 10/10!

Прикачени фајлови:

• mary and max.jpg
      mary and max.jpg
      Големина на фајлот:
      14,2 KB
      Прегледи:
      419
    На Chocolate.me, IvanaIvanchica, Dgirlll и 5 други им се допаѓа ова.
  19. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    The Other man

Се работи за маж, кој се сомнева дека неговата сопруга го изневерува, и кога неговите сомнежи ќе се потврдат, тргнува да го прати тој друг човек во нејзиниот живот.
    Добар филм за тепање досада, одлична актерска екипа има, пред се...
    а Антонио е :inlove: :$ :wasntme:
    Оцена: 8,5/10

Прикачени фајлови:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    15 Minutes
    Дваја детективи стануваат популарни кога треба да разоткријат двојно убиство.
    Де Ниро, те обожавам :bow: