Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    јас го гледав токму поради Даниел.
    срцето ми има потскокнато на сцената со прозорецот.
    никогаш нема да ми текне да го гледам пак.НИКОГАШ!

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Morning Glory
    Беки е паметна, убава, амбициозна и работи како продуцент на мошне популарна утринска емисија. Но, откако телевизијата ќе ја отпушти поради немање финансиски средства, нема да може да најде пристојна работа, па е приморана е да ја води најнепопуларната утринска емисија во етерот.
    Има проблеми со водителите, со вработените, со шефот и со рејтинзите. Но, таа е упорна да ја направи емисијата популарна и не се откажува.

Симпатична приказна, лесна за гледање, со многу интересен спој на актери - Рејчел отсекогаш ми била преслатка, а Дајан Китон и Харисон Форд во комбинација ми се ептен смешни.
    Некои сцени си ги враќав неколку пати за да ги изгледам :)

На teddybear и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Jack ( 1996 )
    Зошто не се прават вакви филмови повеќе?
    Толку искрена, несекојдневна приказна, исполнета со хумор, невини чувства и одлична глума.
    Заслужена десетка.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Шана, бидејќи толку многу настојуваше за филмов сигурна бев дека е ептен добар. Не го симнав пошто протестирам месецов - не симнувам ништо од интернет, ама сепак го најдов и тукушто го изгледав. Сега го разбирам твоето воодушевување. Уште средувам впечатоци, ама филмов е нешто досега невидено. Ме изненади, растревожи, расплака, разгневи.. Се' одеднаш.. Не кажувам ништо повеќе, не сакам да откријам нешто. Само ќе кажам дека без размислување му давам 10/10 и препорачувам да го погледнете.

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218

Фино филмче, по малку монотоно, цело време една де иста приказна, без никакви игри низ неа. Србиве со право не отидоа на премиера, прикажани се како крволочни животни, како племе што коли и беси. Иако (да не мешам политики) од моја гледна точка, беше обратна ситуација, оччигледно дотичната Џоли ги помешала народиве и случувањава.

6. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    LOL (Laughing Out Loud) 2008

Доста забавно, и интересно француско филмче. На неќење го најдов на нет, и не се покајав шо седнав да го гледам. Приказната е интересна, актерите се кој од кој поубав...особено Jeremy Kapone :inlove:

Оцена 8/10. Препорачвам !

И како и секој успешен Европски филм, и овај заврши со амерички римејк. И најголема голема штета, и глупост, е то шо американците напраја римејк, со Мајли Сајрус :puke: .

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Turn Me On, Dammit! (2011)
    http://www.youtube.com/watch?v=eySFZRVcHYM&feature=player_embedded
    http://www.imdb.com/title/tt1650407/
    за една 15 год теен заблудена со се* и како таа вика напалена!
    In Skoddeheimen, Norway, 15-year-old Alma is consumed by her hormones and fantasies that range from sweetly romantic images of Artur, the boyfriend she yearns for, to daydreams about practically everybody she lays eyes on.
    4.5 моја оценка

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Dr Seuss the Lorax

Ново анимирано филмче ... има да уживате во анимацијата, посебно боите и ќе ве насмее. Одлично.

На bittersweet и Trendafilka им се допаѓа ова.
  9. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    [​IMG] Тажен филм и еден од многуте за 11.09. Го опишува животот на едно семејство после година од настанот. Филмот одблиску ја покажува измешаноста на емоциите, мислите и слично, општо на луѓето после таков настан.
    Филмов е Ок но мене веќе стварно ми е здосадено од вакви филмови. На ИМДБ е оценет со 6.6 па и јас најверојатно толку би му дала.

10. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    http://www.youtube.com/watch?v=NerHJqENCvs
    добар филм за опуштање, лесен, и воопшто не е досаден :) за сите што во душата се уште деца задолжителен е :lol: од мене има 9/10

11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Because I Said So
    Јас си продолжив со филмчиња на Дајан Китон :)
    Овојпат игра мајка на три ќерки, од кои две веќе ја пронашле љубовта на својот живот и имаат среќен брак. Но, најмалата нема среќа во љубовта. Затоа таа решава да и помогне и да го најде вистинскиот маж за неа. :)

На Dgirlll, miljkovic, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Flipped
    Прочитав комедија, но според мене нема к со комедија. Вака е занимливо да се погледне, но не е ништо special. :?:

13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Last Kiss

Не го препорачувам за оние со долги врски, може депресивно да делува. :)
    Инаку вака фино филмче. ;)

http://www.imdb.com/title/tt0434139/

14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748

The Core is a 2003 American disaster film loosely based on the novel Core by Paul Preuss. It concerns a team that has to drill to the center of the Earth and set off a series of nuclear explosions in order to restart the rotation of Earth's core.

Интересно филмче :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Последнава недела ми беше недела на ЕУ филмови + еден руски ... и искрено кажано сум задоволна од она што го гледав со исклучок на филмов од вчера...
    Chromophobia (2005) -
    доста познати имиња учествуваат.. опцијата посебни животи и посебни проблеми кои на самиот крак ке се спојат со заедничка судбина...
    6,0 е на ИМБД и плус
    Every family has its secrets and tries to hold them hidden within domestic walls. However, those of the family of Marcus Aylesbury are in order to become public because of the family's long date friend Trent, a journalist faithful to his ideals who, put under pressure by his editor, is looking for a "sexy-scoop"...

Vykrutasy 2011-Lucky Trouble
    Лесна руска комедија со Мила Јовович за свадбата која треба да ја направи со еден учител на кој ке му го земат пасошот точно за време на најубавиот ден...И секако неговата задача и забавните лаги кои ги измислува за да на крај сепак има мнн мнн насмеани главчиња и плус свадба...
    п.с. мнн мнн се златни дечињата - не ви откривам повеќе
    убава 8ца од мене за Филмчево

Mia Fora Kai Ena Moro / Имало едно бебе (2011) Грчки филм
    и пак една интересна комедија за едно неуспешно самоубиство, неуспешно трагање по мајката на бебето... неуспешно наоѓања на мажот со порака дека се самоубива... и секако НОв чичко- со титула мајка на прекрасното бебуле ...
    Топла препорака ... типичен балкански комедичен филм
    8,5ка оценка од емне

16. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    The fighter
    - Биографија за животот на боксерот Мики Ворд како и неговиот брат кој му помага и го тренира пред да стане професионалец. Тука се појавува и девојката на неговиот живот. :)
    Иако има многу повисока оценка јас не би му дал повеќе од 6.5

Прикачени фајлови:

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.394
    Допаѓања:
    22.507
    Because I said so - по препорака на АнаКаренина :) Го изгледав филмчево и ми с еодпадна, лесно е, нема некоја тешка проблематика за сфаќање. Онака, за опуштање е супер :)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The Pianist

Филмов го гледав по втор пат и исто како и првиот пат така и сега останав просто воодушевена. И никогаш и не би ми станал здодевен, едноставно прекрасен филм :)

На AnaKarenina и glow им се допаѓа ова.
  19. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Incendies (2010)
    http://www.imdb.com/title/tt1255953/
    текстов е коментар или критика за самиов филм која ја најдов на странава ИМБД...
    Ке додадам само дека е мнн мнн потресна драма за која јас лично останав без текст и морам да кажам дека мислам дека нема да сум единствена !!!
    Затвореник 76-жената која пее !!!
    и 1+1 = на 1( знам дека звучи глупо но кога ке го изгледате филмов ке ви стане јасно зошто ја има силата точно во тие 2 нешта.
    и дефинитивно чиста/заслужена 10ка од мене
    Stuff happens and you'll be like NO WAY and then the film goes even further and you'll be like WHOA OKAY WHAT and then even further and you'll be like OH MY GOD and then even further still and you'll be like HOW CAN THIS BE HAPPENING OH MY GOD PLEASE and then it'll just keep going even further and further and further and by the end of the film you'll just be a steamy, shattered mess like I was.

Characters and events throughout are depicted with the subtlety and prowess of a master filmmaker. I don't want to spoil anything, but there were numerous moments in the screening that I attended when the audience was vocally reacting to moments on screen that were extremely visceral and affecting.

Beautiful, powerful film.

На peperutka20, glow и Shana им се допаѓа ова.
  20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    http://www.youtube.com/watch?v=Hzs_uDZUYzY
    се заљубив во глумецот(Heath Ledger) :lol: филмот е многу убав, и фустаните што ги носат аххххх прекрасни се 10/10
    п.с. ако ти си Казанова, тогаш јас сум твојата Франческа :lol:

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.