Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    We Bought a Zoo (2011)
    124 min - Comedy | Drama | Family

Oдамна немам гледано ваков преубав филм! Го чекав од декември до сега да излезе на убава снимка!
    Еве торент ако некој сака да го симне http://kat.ph/we-bought-a-zoo-2011-dvdr ... 47819.html
    Од мене има 10/10!
    Rosie ќе ве насмее, пејсажите ќе ве опуштат, драмата што се случува во семејството е нормална не е ништо преувеличено и невозможно,а особено го препорачувам за љубителите на животни!

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На Hipica, JuLleE и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    I don't know why she did this movie.
    Досаден филм, без заплет и се што иде понатаму, Сара е толку грда и безживотна...
    Не препорачувам, дури ни за тепање време.

На WomanInRed и A-j-a им се допаѓа ова.
  4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522

Lord of the rings: The return of the King

Kaко предходните 2, така и овој дел: 10/10.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Не е баш последен, пред неколку месеци го гледав во кино, но ми остави стварно голем впечаток.

Јас најголемиот противник на француски филмови, филмови со елемент на драма или снимани по вистинит настан признавам дека овој деф. не смее да се пропушти.
    9.5

Прикачени фајлови:

6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    10.042
    The Muppets

Го чекав многу време за добра снимка и без странска синхронизација, не сакав да го гледам на кино зошто и таму го синхронизираат.
    Перфектен филм, романтичен и поучен, смешен и забавен, еден од подобрите што сум ги гледала во последните неколку месеци.
    Мапетите се собираат за едно шоу после многу години со цел да го спасат студиото.
    10/10
    П.С. Кермит и Пиги се среќаваат после долго време....

Like crazy
    го гледав по ваша препорака и освен што и јас како danichap си ги преживував моментите од одење по амбасади и проблемите од врската на далечина, не ме остави нешто посебно воодушевена.
    Ама ми се допадна што е реален.

7. sarkazam

sarkazam Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
  8. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Легенди за есента, предобар филм, музика, приказна, актерите, се е според мене чиста 10. И нормално Бред Пит со долга коса :* :*

Прикачени фајлови:

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Интересен филм, за убаво неделно попладне
    Се работи за замена спермата на донаторот-за нејзината бременост, и таа мислејќи и барајќи го, не е ни свесна дека била направена смена, и дека тој е премногу блиску до неа-човек од кој не очекувала.

10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Koizora или на англиски sky of love
    Драма | Романса
    9/10

Станува збор за јапонски филм. Реалистична тинејџерска романтична приказна, која нема да ве остави рамнодушни на искрената права љубов и ќе ве натера да заплачете. На кој му се допадна три метри над небото мислам дека ќе му се допадне и филмов. И не немаат иста приказна. Освежување беше да се слушне јапонски и типацот е ептен фраер со тоа белата коса. :inlove:

Кој сака да го гледа еве линк со англиски превод.

http://www.youtube.com/watch?v=A6Vh43qcHhw

На MissAnn, booba и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ништо посебно, ама океј е :)
    Perfect Sense is a love story between playboy chef Michael (Ewan McGregor) and guarded epidemiologist Susan (Eva Green). The two are drawn together just as peculiar events sweep the globe. Within days, everyone on the planet has a tremendous bout of grief followed by a complete loss of smell. Officials tell everyone not to worry and that their sense of smell will return, but soon after it happens again. This time it is an overwhelming terror and then ravaging hunger that forces the person affected to eat anything in sight, be it sticks of lipstick or gallons of olive oil. Upon recovery, the victims realize their sense of taste has disappeared as well. People go on with their lives, adapting to a world with fewer senses - learning to enjoy the things like the textures of foods. Still, people live in fear of what it all means - and what will happen next. For Michael and Susan, it is this uncertainty that propels their burgeoning relationship. With no guarantee of a future, they must try to enjoy every moment together to its fullest, even if it runs counter to their solitary nature.

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Тhe Artist
    Приказната е да не речам и потпросечна, да не беше различен со тоа што е нем и црно-бел, веројатно немаше ни да да биде номиниран, а не пак победник на Оскар.
    Сепак пофалба за глумата и на двајцата главни актери.

Hereafter
    Не ми прават мерак филмовите каде добар дел од филмот има неповрзани дејства кои се спојуваат на крајот, но не е лош.
    Дечко, кој како мал бил многу блиску до смртта, има талент да комуницира со починати луѓе со само еден допир на нивен близок.

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

ок е 7.5/10

глупости 5/10

чуден но не е лош 7.5/10

така така ... 7/10

просечен 7/10

14. Bubachka

Bubachka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    41
    Another Earth ( прекрасен филм, дури ке ве остави со чудно чувство после гледањето... ) : )

Прикачени фајлови:

15. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    He's Just Not That Into You..

прво ја прочитав книгата и откако ми го промени животот, се решив да го гледам и филмот..
    Го препорачувам :)

оценка: 9/10

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    A Little Bit of Heaven

Многу, многу убав филм, и нималку сличен на илјадниците романтични комедии.

http://www.imdb.com/title/tt1440161/

На DigY и A-j-a им се допаѓа ова.
  17. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Премногу фантазија не ме баш, а од друга страна онака за RELAX е ок една солидна 5 ца од 10

Прикачени фајлови:

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129

The Girl with the Dragon Tattoo

Интересна приказна, мистерија за една девојка која е изчезната 40 години, а задачата да ја пронајде му е препуштена на еден новинар. И да не раскажувам...
    Не очекував дека филмот ќе биде со ваква тематика, многу ми се допадна, напнат, драматичен, на моменти брутелен и одвратен.
    Препорачувам! 9/10

На peperutka20 и Dpokahontas им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Се извинувам што се мешам, ама пак почнаа само слики да се постираат низ темава и се губи смислата.
    Не сакам да отворам овде и да гледам постери од филмови, туку сакам да прочитам дали има нешто во филмот што би ми се допаднало.

Последно го гледав Hakuchi - филмската верзија на Идиот од Достоевски, режирана од генијалниот Куросава. Ми се допадна тоа што Куросава се држел до оригиналната приказна и освен имињата не е многу изменето. Интересно беше да ги видам ликовите во јапонска верзија, Мишкин е секогаш плавуша во мојата глава, но интересно беше како ликовите се точно како што ги замислував - во очите, погледите и однесувањето. Станува збор за една од моите омилени книги и искрено не очекував адаптацијата многу да ми се допадне, но од друга страна станува збор за еден од моите омилени режисери и да, Куросава одлично ја доловил поентата на Идиот. Глумата е исклучителна! Ако не сте го читале Идиот мислам дека приказната ќе биде малку тешка за следење затоа што иако филмот е долг сепак не е возможно да ги долови сите впечатоци од книгата. Мојата оценка е солидна 8/10. Не ми е омиленото од Куросава, но ми е омилена адаптација на книга од класиците досега.

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Catch me if you can
    Незнам зошто не сум го гледала порано филмов, доста интересен филм ме изненадуваше на моменти и најинтересен момент ми е тоа што овој филм е базиран на вистинска приказна :)

На Dpokahontas, glow и Trendafilka им се допаѓа ова.