Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    In Time научно-фантастичен трилер со Аманда Сејфрид и Џастин Тимберлејк
    УТРЕ е луксуз кој не можеш да си го приуштиш.
    Футуристички трилер каде времето е пари а богатите се вечно млади.
    Покрај двајцата кои веќе ги спомнав погоре, во филмов играат и Оливија Вајлд и Силијан Марфи. Се работи за човек (Тимберлејк) кој е обвинет за убиство кога еден богат странец му ги остава во наследство неговите останати часови живот. Откако ќе го земе карактерот на Сејфрид како заложник, тој мора да пронајде начин да си го исчисти името и да го сруши системот.
    Во филмот, човечкиот живот трае околу 25 години и луѓето мораат да купуваат, крадат или да питаат за екстра време откако ќе наполнат 25. Часовите живот што им преостануваат им се жигосани на подлактиците, и бројот постојано се намалува освен ако не соберат повеќе време.
    http://www.youtube.com/watch?v=fdadZ_Kr ... r_embedded
    [​IMG][​IMG]
    Ми се допадна, навистина. Не осетив кога помина. Воглавно ми се допаѓаат филмови со вакви футуристички теми, а ми се допаѓа и изборот на актери: Сејфрид ми е преслатка, а Џастин уште еднаш се покажа дека и за глумец го бива.

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601

The Grey

Добар филм.
    Интересна приказна, добро реализирана.
    На прв поглед трае долго и делува малку развлечено, ама кога ќе помислам подобро, не би извадила ниту една сцена. Нема ништо вишок.
    Глумата на Лиам Нисон е одлична, а порака којашто ја носи филмот е силна.
    Малку е напнат и језив во одредени делови, но вреди да се погледне.

Откако авион со патници ќе се урне на Аљаска, неколкумина преживеани остануваат завеани во снегот, на неподносливо ниски температури, со уште неколку локални "другарчиња" кои преживувањето им го прават уште потешко.

7.5/10

На bittersweet и Artemission им се допаѓа ова.
  3. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134

Едно навидум совршено ''семејство'' во одлично соседство од чии семејства треба да извлечат што е можно поголем профит. До каде ќе успеат да стигнат во реализацијата на планот и по која цена?
    Најмногу го изгледав поради Деми Мур и Дејвид Духовни,на филмот би му дала 7/10. Го препорачувам чисто онака за релаксација :)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Columbus Circle (2012)
    4 од мене
    интересна ми беше приказнава но некако веке видена сторија !!
    за тепање време не е лош - сепак за што станува збор нешто повеќе од ИМБД

Abigail Clayton lives alone. Very alone. In fact, the attractive heiress has not left her Manhattan loft apartment for almost two decades. The famous daughter of a wealthy industrialist, Abigail disappeared from the prying eyes of the press and the intrusiveness of her family on her 18th birthday, the day she received her massive inheritance. During years of self-imposed isolation, Abigail has had contact with only two people-her building's Concierge, Klandermann, with whom she communicates via notes-and Dr. Raymond Fontaine, a longtime family friend and her sole confidant for most of her life. When the death of her elderly neighbor prompts NYPD Homicide Detective Frank Giardello to launch an investigation, the agoraphobic Abigail is distressed to find him outside her door, asking to question her. Having tried to acquire the dead woman's now vacant apartment to ensure her privacy...

5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Пријатно за гледање за релаксирање и да се научи по нешто за животните ... 8/10

6. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Изминатиов викенд го посветив на анимираните филмови.

1) Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)
    Според мене еден од подобрите анимирани филмови. Визуелно богата снимена авантура која има добра приказна. Оцена 9/10

2) Alpha and omega (2010)
    Приказната е веќе видена по не знам кој пат. Анимацијата е лоша. Помалку интересен од првиот, али за тепање време не е така лош. Оцена: 5.5/10

Прикачени фајлови:

7. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    WE BOUGHT A ZOO

Само што го изгледав и јас :) Предвидливи дејствија но сепак на крајот не жалите за потрошеното време. Убаво фамилијарно филмче, базирано на вистинска приказна. Од мене 7/10

Прикачени фајлови:

8. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Филмов многу ми се допадна, искрено. Очекував дури многу помалку ама пријатно ме изненади. Приказната е поинаква не е некое веќе видено Холивуд филмче. А и крајот е непредвидлив, плус од мене за тоа. А и морам да ја пофалам музиката која беше одлична. Од мене 10/10.
    Се работи за девојка која живее на планинско село. Но постои приказната за врколакот со кој е склучено примирје... Но, една вечер тој повторно напаѓа и не убива било кого туку сестрата на Валери (Amanda Seyfried). Селаните се договараат да го убијат, но излегува дека ова суштество е посилно од што претпоставиле. Но според царот Соломот, врколакот не било кој. Врколакот живее во селото...

А за ова филмче пак очекував повеќе но ме разочара некако. Цело време погледнував на саат, за колку ке заврши. Некако се' се одолговлекуваше и не се внесов во приказната. Се на се, ништо особено според мене. Оцена: 6/10

9. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Friends with Benefits

Да, да, дури сега. :)
    Избегавам да гледам филмови што во тој момент сите ги гледаат, и си патам поради тоа.
    Не дека од овој нешто ептен поучно извлеков, ама па убаво филмче е, што си е право право си е. :)

http://www.imdb.com/title/tt1632708/

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Isabelle 2011
    http://www.imdb.com/title/tt1609132/
    таму дале прилично голема оценка но морам да кажам дека јас едвам 4 давам ...
    Холандски филм кој што расправа за една „убава“ глумица( ова убава е во наводници
    зош мене не ми беше) и една осакатена личност - физички и психички...
    Интересна ми беше хемијата која се вроди, но сепак лажна
    очекував да има повеке лез афинитети- некако за тој дел од европа ништо не би ме чудело

Dream house 2011
    генерално гледано просечен филм 3ка од мене за коментари и секако рецензии веке горе има... затоа и не ставам сликичка плус..

незнам зош ама овој глумец јас ич не го варам :swear: никаков ми е !! катастрофа невидена , цело време се една иста фаца прави и ништо не менува ...според мене не морале да се мачат со сторија можеле цело време да го остават него само лошо да те гледа и тоа е тоа

Martha Marcy May Marlene (2010)
    Драма- трилер и плус ИМБД вика 7.2 а јас би кажала заслужена 8ца...
    Значи неможам да се вратам од тоа УСА страње од секти и такви работи !!!
    Мразам што морам така да се изразам но сепак мнн ме ненервира ситуацијата и тој Патрик и Зои и се она што се случуваше на „фармата“!!!
    И начинот на регрутирање на нови лица исто така ужас невиден !!!ОДнос на Семејство и решавање на проблем - „ бесценето“( колку само ние му ја мислиме и се „замараме “ за фамилијата!!!
    Martha has run away from an abusive hippie-like cult where she was living as Marcy May for two years. She turns to her sister and brother-in-law who take her in and want to help her. The problem is Martha is having a hard time separating dreams from reality and when haunting memories of her past keep resurfacing, she may need more help than anyone is able to give her.

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Село на сенките - Le Village des Ombres -
    http://www.imdb.com/title/tt1183307/
    Мислевме дека е некој хорор, плус и не е американски па очекувавме нешто поинакво. Со вереникот мој 4 пати го прекинувавме филмов, од што беше досаден, глупав, не интересен. Во рок од три дена некако го изгледавме, едвај, за да видиме што е на крајот, за да го избришеме од PC.
    Цело време во некое село Руфлек во Франција, група млади, исчезнуваат, одат низ темница, се бркаат, убиецот ги слика со ужаснати лица, а убиецот дете што за време на војна му ја убиле мајката некои си осуммина, па тоа сега секоја година на 08.август убива по 8 души, абе глупост до глупост. Цело време филмов е во темница, можеби во една соба и на едно место снимале, ништо не се распознаваше. Сакале нешто да направат ама не им успеало, приказната веќе видена само што не успеале да се изјаснат како што треба.Од 1 до 10 би му дала оцена 2 на филмов, заради минималниот вложен труд и финансии.

12. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Grown ups

Одлична комедија за опуштање.10/10

The hot chick

Ако страшно ви е досадно добро филмче за "тепање" време, иако е многу старо.6/10

Hangover

Филмов пријатно ме изненади.Очекував многу помалку.Филмот е предобар.И 100 пати да го гледам нема да ми се здосади.100/10

Hangover 2

И двојката е добар, но првиот дел е многу подобар.10/10

Прикачени фајлови:

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Midnignt in Paris

Kога почна филмчево интересно ми се виде,но на крај како недовршен ми беше,значи крајот ме разочара :|
    7\10

Drive

Cе чудам како сите го фалат филмов,мене воопшто не ми се допадна.
    Mногу досаден,едвај го до гледав :worried:
    Mажот ми го гледаше в кино и кога се врати беше разочаран и ми препорача да не го гледам,лош бил,и е :|

5\10

14. sarkazam

sarkazam Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Jack and Jill
    Комедија

Џил оди да го посети нејзиниот брат близнак и неговото семејство за денот на благодарноста. Таа првенствено треба да остане само неколку дена, но ќе реши нејзиниот престој да го продолжи на подолго...

Не е комедија на годината, добар е но не одличен. Не е лошо, забавно но не кој знае што. Инаку во филмов покрај Адам Сендлер и Кејти Холмс се појавуваат и Ал Пачинио и Џони Деп на кратко.

16. sarkazam

sarkazam Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    На figgiMK и Trendafilka им се допаѓа ова.
  17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Love and other drugs
    За филмов прочитав најразлични коментари - на едни им бил убав, на други им бил предвидлив, а мене ми беше одличен.
    Ен Хатевеј ми е едноставно прекрасна, секогаш уживам да ја гледам.
    Овојпат ја игра Меги, откачена девојка која ужива во својата слобода и не дозволува никој со ништо да ја врзе. Неочекувано, таа ќе најде свој двојник во Џејми, маж кој буквално заведува девојки на секој чекор и со својот шарм успева да покори се во светот на фармацевтските продажби. Меги и Џејми се впуштаат во љубовна авантура, која што на нивно големо изненадување прераснува во врска. Но, како проблем во тоа се јавува болеста на Меги.

На Chocolate.me, nela.oh, Dgirlll и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Something Borrowed

Мислам дека поодвратен филмски љубовен пар од овие двајцава не сум сретнала. Типов ќе ви се свиѓа физички и се тоа, али полигава улога не можеле да му дадат. А и женсково па, глумење другарка цел живот, леле како ме нервираше, би ја обесила. Да ти се плукнам у ваквата другарка. :puke:
    Морав да се истурам, ме напињаше цел филм. :D
    This movie feels like a MIDDLE FINGER to friendship.

http://www.imdb.com/title/tt0491152/

На EleMental и Trendafilka им се допаѓа ова.
  19. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    Парада и тоа пред неколку недели во кино. Бев многу против за да идеме да го гледаме, бидејки не сум љубител на српски филмови и незнам како се наканив да отидам, но за среќа ми остави само позитивни впечатоци.
    Се работи за група на луѓе кои се поддржувачи на геј парови и сакаат да одржат парада.Главната улога во сето тоа ја има еден геј пар од кој едниот е организарот на свадби и ја организира свадбата на бивши српски мафијаш Лимун.Во меѓувреме идната сопруга, го напушта Лимун поради што тој не сака да ја направи нејзината свадба од соништата и тука доаѓа до спогодба: Да Лимун (бидејки е бивши мафијаш, газда е на агенција за обезбедување и има доста негови луѓе) ја заштитува парадата, а за возврат сопругата му се врати и да ја организираат свадбата онака како што таа сака.Бидејки Лимун неможе да ја направи екипата за обезбедување во Белград, тргнува низ соседните држави, да ги собере луѓето со кои некогаш војувал.Филмот е мноооогу смешен.Гледајте го и заклучете самите :)
    http://www.youtube.com/watch?v=ZAfmn-9j ... r_embedded

20. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748

Филмов е за една експериментална школа за клонирање деца. Поентата на експериментите е да се покаже дека клоновите или како што ги викаат донаторите, не се разликуваат од обичните луѓе. Клоновите всушност се направени за да подоцна од нив ги земат органите.

Во центарот на филмот се Кети, Рут и Томи. Тие израснуваат заедно.
    Тројцата се вплеткуваат во љубовен триаголник.

Кога Кети и Томи ќе сакаат да го одложат донирањето на органи поради тоа што се сакаат, тоа нема да им биде дозволено бидејќи тоа одложување всушност и не постои. Тие и за тоа се створени, да ги донираат органите и после да умрат.
    На крај умираат Рут и Томи откако ќе ги дадат органите, а после месец дена и Кети ќе започне со нејзините донации
    .

На irena-10, 1209 и Dgirlll им се допаѓа ова.