Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Само што го догледав Дневниците на кошаркарот на тв1000.Прекрасен филм со Леонардо ДиКаприо кој во овој филм глуми младо момче кое игра кошарка заедно со неговите другари и еден ден сака да игра во НБА.Но заедно со друштвото се решава да проба хероин и од тој ден веќе ништо не е исто.Тие стануваат крадци, убијци и дрогираши.....Другото не ви го кажувам ;) Оној кој го има гледано филмов знае колку е прекрасен а оној кој не го гледал веднаш нека го погледне.10/10
    http://www.imdb.com/title/tt0112461/

Прикачени фајлови:

На SimonLimon, Salfetka и Vikita им се допаѓа ова.
  2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    All the Boys Love Mandy Lane
    Horror | Mystery | Thriller

Во девојката се заљубив, а филмот e онака добро лесно во наводници хорорче, со добар непредвидлив крај кој ме остави :o
    Амбер љубов моја! А и тој маринецот мх мх мх!

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    ^^ Девојката е фатална ... дефинитивно има нешто во неа што привлекува опасно

Го гледав

Очекував многу повеќе, не сум баш задоволна. 7/10 Аманда секако солидна, но во приказната фали интензивитет на настаните, повеќе пресврти, неизвесност ...

Џил после нејзиното киднапирање е под терапија. Но откако нејзината сестра овој пат ќе исчезне решена е да го пронајде киднаперот и да се соочи со него, иако никој не и верува дека повторно се појавил. Ако ве интересира што е всушност содржината гледајте го.

4. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    The Vow, по препорака на некои феминки предходно дискутирале дека е добар, викам зашто да не..
    ПРЕКРАСЕН ФИЛМ :inlove: на почетокот мислев дека ќе биде еден од оние пететични љубовни ама не е така, стварно е добар.. дефинитивно го ставам на листата на мои омилени филмови до сега
    10/10 вреди да се погледне :up:

5. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Conviction (II) (2010)
    Biography | Drama

Филмот ме удри по глава дефинитивно. До каде би оделе за најблискиот, за својот брат, сестра?!
    Добра драма, а со оглед дека е биографска, плус допре до мене, на крајот пуштив солза жими се, а тоа е многу многу ретко.

http://www.imdb.com/title/tt1244754/

6. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218

Kаква приказна, па и вистинита. Трпеливоста на дечково и љубовта ме оставија со подотворена уста, ретки се такви суштества на планетава. Прекрасна приказна. Ви ја препорачувам, ако сте чувствителни имате и гратис детоксикација преку солзи.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.142
    Допаѓања:
    112.842
    денеска ми е не репертар филмот, фала богу излезе културна снимка. Викаш за плачње е а ?? Ајде ја да си најдам пешкирче зашто знаејки се себе си ќе дехидрирам!!!

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.064
    Допаѓања:
    66.817
    И јас го гледав овој. :lol:
    Интересен филм, трогателна приказна, ама не ми беше до толку за паѓање во несвест или леење солзи. :) Сепак, на романтичарите секако ќе им се допадне.

9. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Easy A
    Комедија | Романса
    http://en.wikipedia.org/wiki/Easy_A

Интересен филм со лесна содржина за тепање време.
    Не бара јака концентрација и мозгање на настаните, се изгледува брзо и држи заинтересираност.
    Се работи за една мирна девојка Олив во средно која никој не ја сака и еден ден сосема непланирано ќе ја излаже другарка и дека веќе не е девица, а таа гласина ќе ја чуе нејзина сопарничка. Следниот ден гласината ќе се прошири и сите ќе почнат да ја гледаат со други очи - одеднаш таа ќе стане Секс бомба. Еден нејзин пријател - геј, ќе ја замоли да глумат дека имаат секс за другарите да престанат да го задеваат. Полека полека, таа ќе глуми исто така со други машки (бубалици, грди некои) за да станар прифатливи од соучениците. Меѓутоа ќе се случат многу пресврти и проблеми, Олив ќе биде соочена со многу тешки предизвици и опасности.

10. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Во последно имам гледано многу филмчиња, ама најтазе од овие неколку дена што ми оставиле впечаток, ќе ги издвојам овие.

We bought a zoo

Филм сниман врз основа на вистински настан за самохраниот татко кој се труди да им овозможи нов почеток и подобар и пооптимистички живот на своите две деца по смртта на нивната мајка. Тој животот им го претвора во една мала авантура купувајќи огромен ранч кој би бил идеален за нивниот нов живот. Но, постои една интрига - на ранчот е сместена зоолошка градина. Таткото, роден авантурист во ранчот и ЗОО гледа оптимистичка шанса да го зближи повторно семејството и да им го врати оптимистичкиот дух, особено на синот. Сето тоа ќе вроди уште подобар резултат, со напорна работа заедно со тимот на ранчот ќе ја средат ЗОО, ќе се грижат за животните и по долги години пропаѓање ќе ја отворат повторно за забава на луѓето од околината...

Прекрасно, лесно филмче во главни улоги на Matt Damon i Scarlet Johansson. За мене уште еден плус беше филмов што има животни, ги обожавам...

My week with Marilyn

Колин Кларк е млад студент кој сака да работи во филмската продукција и неговата желба се исполнува кога ќе го постават како асистент на сетот. Главната звезда на филмот е Мерлин Монро, извонредна актерка, харизматична личност и секс бомба по која лудува цел Лондон кога таа допатува за снимањето на филмот. Кларк има можност да помине една недела запознавајќи ја Мерлин, да и се воодушевува на нејзината убавина и харизма, да го спознае нејзиниот карактер и да ги гледа нејзините стравови, грижи, падови и плачење.
    Всушност филмот е правен според записи на Колин кога бил млад, во кои ја опишува младата Мерлин во цутот на кариерата, брзо и непосредно пред смртта, во време кога Мерлин неможе да најде психичка рамнотежа и баланс и тивко се срушува и пропаѓа растргната меѓу внатрешното незадоволство, болка и несреќа и тој холивудски свет на илузија во кој се труди да се прикаже во најдобро светло.

За оние што ја сакале/сакаат Мерлин, добро филмче, да се види низ што поминувала. како се однесувала, како изгледала. Јас сум воодушевена од нејзината харизма, просто и на слики зрачи. Некако е специфична, единствена, интелигентна пред се. Фасцинирана сум од нејзината желба за напредок и учење, била фина, неверојатно сексапилна и обожавала книги,имала многу колекции. Жалосно што имала тешко детство, тежок живот кој полека но сигурно психички ја уништил, па нејзината депресија си го прави своето накрај, уништува едно извонредно битие...

П.С. Мишел Вилијамс навистина се потрудила да ја долови Мерлин, пријатно ме изненади.

Прикачени фајлови:

11. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Gothika (2003)
    Horror | Thriller | Mystery

Мислејќи дека ми е негледан, го изгледав по втор пат, на пола филм ми текна дека од средина некаде сум го фатила на тв.
    Добар филм.
    Хали Бери борец прав во филмот, обидувајќи се да ја состави сложувалката за смртта на нејзиниот маж, т.е како и зошто таа го убила.
    Пенелопе Круз ме изненади, и стојат вакви мрднати улоги!
    Не е хорор, само добар психолошки трилер.

http://www.imdb.com/title/tt0348836/

Transporter 3 (2008)
    Action | Adventure | Crime

Е и овие жанрови ми се омилени освен психолошките а Џејсон беше добар добар тука.
    Јас да си кажам дека гласот негов ми го растреперува телото! :geek:
    Филмот е интересен доста.

http://www.imdb.com/title/tt1129442/

На L-enna и firequeenn им се допаѓа ова.
  12. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    The help
    Многу убав филм :)
    Во филмов се работи за дискриминација на црната раса, како ги третирале тогаш и како тие прозбореле јавно за тоа.
    9/10

13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    The Vow
    Девојката играше во Notebook, дечкото во Dear John, така што - знаете што да очекувате.
    Интересна романтична приказна. Кратка рецензија е веќе дадена во темава, па тој дел ќе го прескокнам за да не се повторуваме.
    Рејчел ми е ептен слатка и го сакам секој нејзин филм.
    Па дури и Mean Girls :wasntme:

На BlackSwan5 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  14. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Еве ги филмовите што ги гледав последниве 2 недели

HUGO (2011)

За филмов читав многу коментари кои одеа од крајност во крајност.
    Некои велеа филмов бил многу глупав, досаден, и башка што трае повеќе од должината на просечниот филм (трае повеќе од 2 саати), бил да заспие човек итн. итн.
    Други пак беа воодушевени од него и даваа само пофални зборови.
    Епа јас припаѓам на оние вторите :)

Ептен ми се допадна филмот, ама ептен, супер филмче. Мистерија која ме остави заинтересирана до самиот крај, иако беше подолг, не ни приметив кога помина времето.. На крајот се дознаа сите сплетки што се беа десиле во текот на филмот.
    А и детето Хуго е ептен слатко :)

Препорачувам
    10/10

GROWN UPS

Многу очекував од филмов, ама ме разочара. Многумина велеа дека е ептен добра комедија, али ја ваква :| бев скоро во текот на целиот филм, само на 1-2 места ме насмеа..

Не препорачувам
    5/10

EUROTRIP (2004)

Филмов е една од најдобрите комедии што сум ги гледала..
    Ме расположи и изнасмеа.
    Актерите се супер избрани, се е супер немам замерки.
    Пак би го гледала :D

Препорачувам
    10/10

На A-j-a и Trendafilka им се допаѓа ова.
  15. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Confessions of Shopaholic

мноооооооогу ми се допадна, преубав филм, иако малку постар добив желба пак да го гледам!! Го препорачувам..
    Оценка: 10/10 од мене :)

Прикачени фајлови:

На peperutka20 и A-j-a им се допаѓа ова.
  16. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    The Vow
    Драма | Романса

Се работи за сообраќајна несреќа на еден пар, по која девојката ќе изгуби дел од меморијата...Приказната е инспирирана од вистински настан.

После толку фалење тука решив и јас го изгледав филмов. Уште ена потврда зошто Рејчел ми е една од најомилените актерки. Како го опишавте бре мислев дека е некој филм од кој ќе направам поплава дома. Потресителна приказна, да, исполнета со многу чувства и разбирање, прифакање на такви какви што сме, останување заедно со партнерот и давање максимална подршка и љубов дури и тогаш кога се случуваат лоши и нескани моменти...и да ако некој не знае што е и каква треба да биде правата љубов нека го погледне филмов. Ми се допаѓа што сценаристите не направиле типична бајка туку реална приказна која може да му се случи на секој.

Филмов потсетува на 50 First Dates. [​IMG]

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Баш е релаксирачко филмче ... препорачувам и од мене 8/10

18. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    дај те линк од hugo неможам да го најдам на страниве

19. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Горе доле ми се бендиса :D
    When two female strangers find common ground – their horrible relationships – they devise a plot to rid one another of their burdensome lovers. Blinded by revenge and racing against the clock, their joint missions prove seductive, bloody and shocking...with an ending they could never imagine.

20. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Повели:

http://1337x.org/torrent/304088/0/

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.