Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Transporter 2 (2005)
    87 min - Action | Crime | Thriller

Џејсон го сакам јас па затоа и еве со дечко ми синоќа по втор пат го гледав овој.
    Глумата негова ми е врв во вакви акции. А за гласот негов аи аи аи.

Инаку во филмот тој е Френк, платеник со добри вештини за возење и пренесување работи без да поставува прашања. Но во овој дел тој е возач на мало дете, од богато семејство, кое ќе биде искористено заедно со него за проширување на вирус, a кој вирус, за кого посебно и што се случува гледајте.
    Не е 10ка, едно 6че и пол еве :)
    Аудито мх мх мх

http://www.imdb.com/title/tt0388482/

На JuLleE и Trendafilka им се допаѓа ова.
  2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.252
    Денес беше ден за Joseph Gordon-Levitt.

50/50
    Филм со емоции како 500 days of summer, реален, баш како што и очекував.
    Се работи за дечко кој се бори со рак и сите случувања околу него.
    Филмот е работен според вистинска животна приказна на еден писател.
    Оценка 9/10.
    Заборавив да додадам, музиката во филмот е на Рејдиохед. Уште една причина плус да го погледнете ;)

3. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.034
    [​IMG] EURO TRIP

Нема што да се каже за филмот,више се е кажано,го немав гледано од пред 6-7 години,па си рековме со моето чупе малце да се посмееме на истиот.Мислам дека може да му дадеме 10/10 :D

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    A Beautiful Mind

Значи филмов е предобар. Првиот пат кога го гледав мислам дека се мрднав (добро не баш како ликов) :D

5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  6. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Хм, од кај го симна второво филмче, го чекам со нетрпение... Торент? (Частам пиво) ;) :wasntme:

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    можам да замислам колку ке се јаки на колеЏ и дали ТАМУ
    КЕ ИМ ДОЗволат да имаат односи хихихих ихи хих

преддддоооообааар е коне4но една нормална комедија!!

8. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    A Little Bit of Heaven (2011)
    106 min - Comedy | Drama | Romance
    Марли(Кејт Хадсон) е млада амбициозна девојка која дознава дека има рак кој е веќе во крајна фаза и не може да се лекува. Го прифаќа фактот дека ќе умре и се труди времето што и останува да го искористи најдобро што може..
    Не ме воодушеви баш. Приказната е веќе видена и предвидлива, а од друга страна нереална. Не верувам дека некој вака би се помирил со ситуацијата.. Па дури и журка на крај, абе ајде.. |(
    И мора ли во секој ваков филм главниот женски лик да има по дефолт една чудна сингл пријателка, друга среќно мажена и обавезно еден геј френд.. Мислам стварно! |(
    Кејт Хадсон е добра во улогава. Gael García Bernal во улогата на доктор не баш. Стварно е симпатичен ептен, ама многу лигаво одглумено, ми се повраќаше од него.. :puke:
    И што со блиц појавувањето на Peter Dinklage? Глупо ми беше..
    Исто и Вупи Голдберг во улога на Бог. Дебилно..
    3/10

Tower Heist (2011)
    104 min - Action | Comedy | Crime
    Кога група на чесни работници откриваат дека се измамени од страна на богат бизнисмен решаваат да му се одмаздат и да си ги вратат парите..
    Ништо посебно. Очекував многу повеќе хумор од комбинацијата Бен Стилер и Ед Марфи.. :^)
    Првата половина е ептен досадна. При крајот само успеа да ме насмее..
    Не би го гледала по втор пат.
    4.5/10

The Skeleton Key (2005)
    104 min - Drama | Horror | Mystery
    Многу налетувам на филмови со Кејт Хадсон во последно време. Порано ич не ја сакав, сега почнувам да го менувам мислењето кон подобро.. :wasntme:
    Млада медицинска сестра прифаќа работа во дом на стар брачен пар, да се грижи за парализираниот старец. Ќе почне да открива мистерии од минатото на куќата и сама да се заплеткува во нив..
    Филмов не е класичен хорор со крвишта туку е психолошки, со језиви сцени кои не се многу страшни..
    Приказната се развлекува малку и бев убедена дека знам како ќе заврши. Дури мислев да не го ни догледам до крај, ама сепак не го исклучив. И видов дека сум била грешка. Тотално непредвидлив завршеток. Ме изненади ептен. Крајот ми го направи филмов поубав дефинитивно..
    Заради него давам оценка 5.5/10 иначе ќе беше многу, многу пониска..

9. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    И јас барам снимка од филмов. Секаде е камера :?:

10. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    ^^^ 21 Jump street е како продолжение од исто имената серија од 1988 година со која Џони Деп си ја доби
    својата слава
    Ќе го гледам, само да излезе со добра снимка

Да не бидам офф последно гледав ни повеќе ни помалку Норбит

И сум спиела како бебе од толку смеење :D Со Еди Марфи очекував баш вакво нешто
    Кој е за добра комедија, нека го погледне

Прикачени фајлови:

• Norbit.jpg
      Norbit.jpg
      Големина на фајлот:
      53,4 KB
      Прегледи:
      343
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Прекрасен акционен филм, се работи за човечка крешка на машиновозачот,кога тој излага,возот тргнува...возот е теретен со многу штетни хемикалии и има ризик да излета од шините и да се случи еколошка катастрофа....поентата е како да се запре... :clap: ја гогледав вчера и се воодушевив,дефинитивно срце ќе ми застанеше,го препорачувам :up:

12. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    3.142
    Sleepover

Изгледа сум ги поминала ваквите филмови, па не ми беше нешто посебно интересен :D. Сум требала кога излегол да го гледам, а не сега :D. Како и да е, интересно детско филмче, се смеев на некои делови.

7/10

Тhe vow

Го гледав и јас филмов, прекрасен е. Рејчел МекАдамс ја обожавам, а и Татум ми е баш ок :D, и неговите филмови скоро сите ги имам изгледано и супер ми се ко пар.

10/10

Lady and the tramp

Мојот омилен цртан :D. Си го изгледав пак и мислам дека никад нема да ми се здосади.

10/10

Colombiana

Конечно и на девојка да и дадат некоја ваква улога :D, а не само машките да тепаат некој. Интересна акција, ми се допадна и актеркава, иако прв пат ја гледам во некој филм.

9/10

Never back down 2

Изгубив саат ипол на филмов за џабе ... Првиот дел беше супер, а овој нема ни 1/5 од првиот дел. Се ми беше некако нејасно, не знаеш кој е добар, кој лош, никаква приказна за типциве, 5 души се тепаат заедно, па после излегува еден од нив психо - ептен глупо направено.

3/10

Прикачени фајлови:

• sleepover.jpg
      sleepover.jpg
      Големина на фајлот:
      63,5 KB
      Прегледи:
      267
    • 220px-The_Vow_Poster.jpg
      220px-The_Vow_Poster.jpg
      Големина на фајлот:
      26,7 KB
      Прегледи:
      267
    • lady.jpg
      lady.jpg
      Големина на фајлот:
      28,2 KB
      Прегледи:
      267
    • colombiana.jpg
      colombiana.jpg
      Големина на фајлот:
      9,5 KB
      Прегледи:
      267
    • nbd2.jpg
      nbd2.jpg
      Големина на фајлот:
      21 KB
      Прегледи:
      267
    На sarkazam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  14. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    10/10.
    Преубаво филмче за едно "совршено" семејство во кое мажот многу напредува, но заради швалерката преку ноќ ќе му се урне светот.

Прикачени фајлови:

• poster.jpg
      poster.jpg
      Големина на фајлот:
      173,6 KB
      Прегледи:
      177
    На LaChiquita и peperutka20 им се допаѓа ова.
  15. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Brothers (2009)
    105 min - Drama | Thriller | War

Озбилно 7.2 оцена им дале? Хах!
    Јас би дала една 6ка ор 5.5.
    Досадно, досадно до пола филм некаде т.е мешавини од сцените, поголем дел ми беа досадни.
    Пред се да кажам дека Натали мене ми е убава како жена, но пуста таа ич не ја сакам како глуме, ама ич!
    Мажот и умре, а таа ни грам емоција не ми покажа, освен кога се загледуваше како опседната и правеше некои ретардирани фаци.
    Вој, Сем, маж и, од каде го нашле, погрд амин!
    Брат му ок, тој подобар беше, а глумата заслужна за дискутирање ја заслужија само двете ќеркички кои се преубави и шармантни!
    Целата тематика на филмот е добра не викам не, но глумата ич неми се допадна, немаше доволно емоции според мене па за да се занесам и соживувам со филмот.

16. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    ПАРАДА

Прекрасен филм со прекрасни пораки.... Се работи за организација на прајд парадата во Белград во 2009та година. Се надевам дека филмов ке биде гледан масовно и дека ке има влијание на свеста на луѓето, дека се се сведува на следново:

https://www.youtube.com/watch?v=ZrXGnwhZ58c

Прикачени фајлови:

• parada.jpg
      parada.jpg
      Големина на фајлот:
      11 KB
      Прегледи:
      146
    На booba му/ѝ се допаѓа ова.
  17. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Парада

10/10

Филм говори о групи геј активиста који покушавају да организују параду поноса у Београду. Када полиција одбије да обезбеђује скуп, они се обраћају групи криминалаца из бивше Југославије, међу којима је и Лимун (Никола Којо), власник агенције за обезбеђење и ратни ветеран. Филм је сниман у Србији, Хрватској и Македонији, а неколико кадрова су и оригинални снимци са Београдске параде поноса из 2010. године.[2]

The Vow

9/10

Прикачени фајлови:

18. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Sex is Zero

Корејски, комедија филм.
    Некако имам одбивност кон овие филмови. Поради јазикот, зошто кога гледам сакам барем и да разберам нешто иако има превод. Но му дадов предност на овој и не се покајав.
    Си направив стомачни од смеење. Кој го гледал знае, а кој не нека го гледа. Го препорачувам. Може и на моменти малку да ви се згади, но тоа се дел од сцените кои ќе ве насмеат.

19. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The Art Of Getting By

Си викам ај да го изгледам и овој филм одамна ми стои во компјутер. И некако на почетокот ми беше досаден, бавно се одвиваше приказнава, после си викам ајде чим сум почнала да го гледам ќе го изгледам. Има предвидлив крај филмов, но не би го гледала повторно :)

Bicentennial Man

Филмов го изгледав по втор пат. Интересна драма, многу тажни моменти посебно на крајот и не верувам дека филмов некогаш ќе ми здосади да го гледам :)

На Ana.100000 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Elevator (2011)

Девет души се затекнуваат во лифт. Две од нив се виновни за трагедијата што следи: разгалената и арогантна 10 годишна внука на шефот и депресивна 70 годишна старица која на себе има активирана бомба која може да експлодира секој момент. Останатите ќе направат се’ за да излезат живи.
    Сцените при крајот може да се малку вознемирувачки и самиот крај е тотално нефер за дебели. |(
    Концепт доста сличен со Devil од 2010, па кој го гледал, нема да му е ништо ново. Онака..не е претерано импресивен, ниту пак лош. 6.5/10