Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Ana.100000

Ana.100000 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    KAKO MOZAM DA GO GLEDAM FILMOV ? I KADE...KADE DA GO SIMNAM ?

2. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
  3. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Добро филче :)

4. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.034
    [​IMG] GUESS WHOO

Приказна слична како на Meet the parents.Сакале да ги имитираат и добро им успеало тоа.
    8/10

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    The Reader

Приказната се случува во поствоена Германија каде тинејџерот Мајкл Берг ќе се разболи, а помош ќе најде кај Хана, необична туѓинка што е двојно постара од него. Мајкл закрепнува од болеста и ќе тргне да ја бара Хана за да и се заблагодари. Тие двајца ќе бидат вовлечени во страстна, но тајна љубовна афера. Мајкл открива дека Хана сака да слуша додека и читаат...

:up:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Прекрасно анимирано филмче
    За желката која сака да го обиколи светот,воедно ја ноѓа својата љубов :) relax film

7. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    koj e filmov ne se gleda slikta

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^Филмот се вика les aventures de samy

9. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Колумбиана. Интересен трилер за една девојка чие семејство ке биде убиено пред нејзини очи кога била мала. После долги години омраза и тренинг, успева да ги најде сите и да им се одмазди

Прикачени фајлови:

• colombiana.jpg
      colombiana.jpg
      Големина на фајлот:
      97,6 KB
      Прегледи:
      363
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.399
    Допаѓања:
    22.558
    Raising Helen - обожавам филмови со Кејт Хадсон, многу ми е позитивна типкава :)
    Семеен филм, има слична приказна како и претходниот кој го постирав тука. Се работи за несреќа во која умираат родителите на 3 деца, и Хелен(Кејт) треба да се грижи за нив од тој момент. Со тоа, и самата таа пораснува и се уозбилува. Препорачувам ;)

Прикачени фајлови:

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Истиот :) Ми требаше еден ваков филм и морам да кажам дека ваков крај не очекував што го направи филмот многу по интересен и пред се многу по реален. 10ка од мене :) П.С. Неможам да го гледам Channing Tatum како плаче,многу е жален :D

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.756

Ratatouille - сладок цртан филм за глушец што ќе стане мастер шеф во еден познат француски ресторан и така ќе ја спаси животната приказна на еден изгубен млад дечко...
    Многу мил цртан филм, особено дека е со пејсажи од Париз, срце ми наполни вчера додека го гледавме со мачорокот мој.

На JuLleE и sesilija им се допаѓа ова.
  13. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.034
    [​IMG] MISSION IMPOSSIBLE (Ghost Protocol) 4

Интересно филмче,би можело да се оцени со некое 8/10 ,само да траеше малце помалце,2 саати и 5 минути се многу,за приказната нема што многу да се зборува,светот го спасуваат,хаха :D

14. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    Sex and Death 101 http://www.imdb.com/title/tt0497972/ Романтична комедија, оцена 6,5/10
    Станува збор за Roderick Blank кој треба да се жени, но добива чуден мејл : листа на жени со кои спиел, хронолошки подредени. Чудно е тоа што неговата идна жена е на 29 место а листата е до 101 :)
    Филмот нема кој знае колкава логика и нереален е, ама сепак интересен за гледање
    Главни улоги Simon Baker :inlove: и Winona Ryder

The Affair of the Necklace http://www.imdb.com/title/tt0242252/ историска драма (испирирано од вистинска приказна), оцена 7,5/10
    Време пред француската револуција, Jeanne е аристократка на која како дете, Круната и го убила татко и, ја оставила без пари и нанела голем срам на нејзиното семејно име. Подоцна таа се мажи со гроф да добие титула и да може да има пристап до дворецот, за да бара подршка од кралицата Marie Antoinette, но кралицата не сака ни да ја погледне а камоли да зборува со неа. Jeanne се спријателува со дворскиот жиголо кој ја упатува кој е кој во дворецот и како функционираат работите. Таа со измама му се доближува на кардиналот за да избави од него финансиска подршка и ќе го вовлече во голем скандал...
    Филмот ми беше доста интересен за гледање, бидејќи сакам историски драми.
    Главни улоги Hilary Swank, Adrien Brody, Jonathan Pryce, Simon Baker и Christopher Walken

Something New http://www.imdb.com/title/tt0437777/ романтична комедија, оцена 7,5/10
    Kenya McQueen е црнкиња која не може да си го најде својот совршен маж. Другарка и ја мести да оди на состанок на слепо каде што го запознава Брајан, но има еден мал проблем, тој е белец, а таа е малку расистички настроена...
    Филмот е предвидилив како и секоја романтична комедија, само што главнипт женски лик иритира со нејзините ставови, али сепак добар филм за опуштање
    Главни улоги Sanaa Lathan, Mike Epps, Simon Baker (заглибав со неговите филмови, имам уште и за гледање ама срцко ми е глумецов)

Прикачени фајлови:

15. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Ангелски Очи со Џенифер Лопез.
    Се на се добро филмче романтика, комедија. http://www.imdb.com/title/tt0225071/
    6,5/10

Прикачени фајлови:

16. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391

Dolphin Tale
    Прекрасен филм според вистинска приказна :)
    На сите љубители на најпрекрасните суштества на планетава, а и оние кои помалку ги сакаат, им го препорачувам филмчево.

17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    25.032
    The disappearance of Alice Creed
    Се работи за двајца типци,кои ќе киднапираат една млада девојка со цел нели,да заработат добра сума пари. И до тука изгледа класична приказна за киднапирање and stuff..
    Но! Едно големо но.. во филмов има САМО три лика, а милион заплети. До последна секунда не знаев како ќе заврши. Секоја наредна сцена ме шокираше на свој начин.
    Вреди да се гледа, солиден трилер.

18. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    The grey :)
    После падот на еден авион во Аљаска седум луѓе се обидуваат да се извлечат и да преживеат но волците ги прогонуваат на секој чекор...
    Искрено очекував далеку повеќе од филмов со оглед на тоа какви критики слушнав.
    5/10

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      2,8 KB
      Прегледи:
      414
  19. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Сакам кога гледам филмови инспирирани од вистински сл.Не кажувам ништо оставам да го погледнете добар филм.

Прикачени фајлови:

20. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517

105 min - Drama | Fantasy | Romance - 1990

Потинејџерски ми е филмов, но сепак ми се допадна. Интересна ми беше приказната, имаше нешто готско, sci-fi, во креацијата на Edward. Има смешни реплики и сцени, околината е во стилот на 60ти и ми се допадна едноставноста. А Џони Деп и онаков ми е убав. Особено кога срамежливо ќе се насмее :lol:

На LivingGlam и Noemi им се допаѓа ова.