Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.256
    What women want
    После една незгода, Мел добива способност да слуша што жените размислуваат.
    Како тоа ќе му помогне со жените, во работата и односите со ќерката.
    Интересен филм од 2000тата со квалитетна глума.
    Само Мел Гибсон може да е лигаво романтичен без да е лигав :D

На LaChiquita и femina90 им се допаѓа ова.
  2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601

The Hunger Games

Претпоставувам (иако се' уште ја немам прочитано) дека книгата е многу подетална, поинтересна и повозбудлива од филмот.
    Филмот не е лош.
    Јас би му дала солидна 8/10, со тоа што најмногу бев разочарана од костимографијата.
    Патем, паралелно го гледам реалното шоу Face Off, за визуелни и мејк ап ефекти и шминка, и откако видов дека Ve Neill и победникот од првата сезона биле одговорни за овој дел, благо се разочарав. Очекував многу повеќе инвентивност, знаејќи што може се да сторат.
    Крајот е исто така малку беден и блед. Мене ме фати смеа. Се надевам и останатите ќе го забележат моментот на пресврт, во рок од 5.8 секунди. :D

Капитол е на некој начин главниот град, опкружен со богатство, луксуз и сјај.
    Секоја година се избираат по едно момче и девојче на возраст од 12-18 години од околните 12 области - дистрикти.
    Принудени се да учествуваат во т.н. Игра на гладните, борба за опстанок, будно следена од окото на целиот свет, се додека не се испоубијат меѓу себе и не остане само еден победник...

Не велам дека филмот не го задржува вниманието. Кастингот е солиден, девојката ми се допадна, момчето исто, Елизабет Бенкс одигра одлична улога и Лени Кравиц беше награда за суви очиња. :)

Прашањето ми е - како може да се крева општо толкава фама, и за книгата и за филмот, кога ова воопшто не е нов концепт?
    Приморани да се испоубиваат меѓу себе, додека остатокот гледа и се забавува?
    Видено и чуено веќе илјада пати.
    Тегне конци од времето на гладијаторите, па се до Death race, Battle Royale, The Running Man, Escape from New York... значи не нуди апсолутно ништо ново, стара тематика, обликувана со тинејџери, за да стане следната моќна франшиза за печатење пари, ко Хари Потер и Твајлајт.
    Многу кадри беа лошо снимени, веројатно намерно, филмот е првенствено наменет за помлада публика, па со цел да бидат лишени од сето касапење и bloodbath, и да си дозволат PG-13.

Еве и торент за заинтересираните, многу добра (9/10) кино снимка.
    Поднослива, звукот е добар, се гледа значи без проблем, со исклучок на еден мочко од публика за некоја секунда.
    http://thepiratebay.se/torrent/7137693/ ... XViD-sC0rp

На MissAnn, Bozica1980 и LittleMonster8 им се допаѓа ова.
  3. LittleMonster8

LittleMonster8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    7
    Последен беше Mr. Popper's Penguins. Мн е смешен и навистина интересен! :)

4. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Jodaeiye Nader az Simin ( A Separation)

http://www.imdb.com/title/tt1832382/

Брачен пар во Иран донесува одлука за се раздели поради несогласување. Сопругата сака да замине од државата а мажот несака да го остави својот болен татко.

Филмов е добитник на Оскар годинава за филм од неанглиско говорно подрачје. Има освоено уште 52 други награди. Драма која мене ми се виде како да е снимана во мојот град.... 10/10.

Прикачени фајлови:

• a separation.jpg
      a separation.jpg
      Големина на фајлот:
      17,5 KB
      Прегледи:
      278
  5. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    The Roomate.
    Језив. Алал да и е Лејтон што може да одигрува вакви улоги.
    Искрено, не би го гледала повторно. На моменти досаден.
    6/10

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Дали ке може линк од Парада, на јутјуб го имало цел филм? Неможам да го најдам не е фер :(

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    http://kat.ph/parada-2011-dvdrip-xvid-t6268185.html
    Го симнав, снимката е супер.
    :)

На figgiMK и creshicka им се допаѓа ова.
  8. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Последни филмови шо ги гледав се сите делови на Scary Movie.Иако ги имав гледано многу одамна сепак знаев шо ќе се случи во секој дел, но сепак се измочав од смеење :D :D :D значи предобра комедија.Од мене има чиста 10.

Прикачени фајлови:

• s4.jpg
      s4.jpg
      Големина на фајлот:
      424,2 KB
      Прегледи:
      356
    • s3.jpg
      s3.jpg
      Големина на фајлот:
      90,8 KB
      Прегледи:
      356
    • s2.jpg
      s2.jpg
      Големина на фајлот:
      53,1 KB
      Прегледи:
      356
    • s1.jpg
      s1.jpg
      Големина на фајлот:
      21,3 KB
      Прегледи:
      356
  9. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    The Hunger Games

Како голем фан на книгите, можам да кажам дека филмот тотално ме изненади...и то позитивно :clap:
    За прв пат кога го видов кастингот мислев дека ке биди тотален промашај, особено со Џош Хачерсон како Пета Маларк (зато шо мислев дека ке ми го запусти омилениот лик од книгата) и Џенифер Лоренс како Катнис Евердин (за која шо искрено незнаев ни дека постој и дали воопшто знај да глуми), ама кога седнав да го гледам тотално се воодушевив од предобрата глума во филмот (на сите не само на тие двајца). Исто многу ми е мило шо во 95% се држат до физичкиот изглед на ликојте, настаните и воопшто до приказната, а и то шо на многу добар и интересен начин е прикажано. И е единствен филм кој 2 сати и 10 минути успеа целосно да ми го задржи вниманието.
    - Овај е еден од РЕТКИТЕ филмој, праени според книга, кој е всушност ПРЕДОБАР за гледање и НЕ РАЗОЧАРВА ! (заедно со: Lord Of The Rings, The Help и Tomorrow When The War Began)

Оцена 9.99/10 xD

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.073
    Допаѓања:
    66.840
    ^И јас сакав да го гледам, ама сепак ќе почекам асална снимка, сигурно ќе излезе кај и да е. :)
    Овој го гледав, ама некако глупичок ми беше, а и веќе видена приказна. Башка некако ич не му прилегаше улогата на Марк Волберг, толку некако ми беше едноличен...
    5/10 за филмов.

11. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  12. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Тема чисто клише, амнезија вечна филмска инспирација НО емоциите се така доловени што јас се утепав од плачење. Супер филм :clap:

13. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    И јас го изгледав конечно Парада и и благодарам на Трендафилка за линкчето...
    Јас мислам дека имав преголеми очекувања за него и дека мојата оценка е 6-ка

Малку покасно ке си ја пишам мојата седмична база на филмови - ги заборавив имињата а дома усште ми се на ПЦ

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    ^^ Само што го догледав филмов Парада. Од мене солидна 8/10 ... Само поради одличните глумци како Којо, Тони, Горан итн. И добро познатиот српски хумор. Некако приказната и не ми направи ќејф ... Имаат многу подобри филмови.

15. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Заборавив дека го имам гледано филмов и по втор пат си го изгледав :D

На peperutka20 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Се опуштив со филмов. Лежерно, лесно и приемчиво филмче, но и ќе ве допре на моменти. Музиката релаксира...
    Солидна 8/10

Стандардна приказна за богат магнат кој има се од совршен живот но не е среќен. И под некои поинакви околности запознава млада жена која секој ден едвај го преживува со својата ќерка ... Е, како се одвива приказната ќе дознаете од филмот ако го гледате.

17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.605
    http://www.imdb.com/title/tt1389137/

Вчера го гледав... We bought a Zoo...

Драма, лабава... по смртта на мајката во фамилијата, таткото прави се за да ги задоволи децата и да се справи со настанатата ситуација. Дејностите се секако инспирирани и од неговиот авантуристички дух... Емотивен филм. Морам да напоменам, дека девојченцето ми остави најсилен впечаток... :)

18. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ме немаше на темава бидејки Трендафилка и одлични коментари на други членови ме заразија со:

Sherlock
    Модерната адаптација на Шерлок Холмс на 21 век.

Двете сезони ги симнав, па долг период не го гледав филмов бидејки мислев час и половина се предолго за епизода. Али штом ги пуштив дефинитивно не се покаав :lol:
    Фантастична серија.
    Овој лик на Шерлок ме воодушевува.
    Mногу интересен избор на глумци. При првите 30 минути се смеев дома и викам од кај нашле ваков распар. Но убаво рекле не давај предвреме заклучоци, совршено си одговараат и многу ми се интересни двајцата. Посебно Бенедикт т.е. Шерлок многу многу интересен и специфичен глумец.
    Првите 2 епизоди од првата сезона беа просечни. 3тата епизода која продолжи со 1вата епизода од втората сезона беше одлична. Втората епизода од втора сезона ме остави без спиење, до последен момент навистина не знаев што се случува навистина. А последнава епизода ме остави во илјада прашалници. Најдобра епизода без двоумење. Моријати е одличен лик. Но што навистина се случи.
    Сеа чекам 3та сезона. Неможам да најдам информации кога ќе започне таа?
    Иако на некои моменти се претерува во серијава, јас си мислев CSI претерувале, ама тие биле топ :)
    Една од подобрите серии во последно време во секој случај. Одличен тим работи на серијава, алал да им е.

На karmenka, Grunge и Trendafilka им се допаѓа ова.
  19. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.034
    [​IMG] [​IMG] TRANSPORTER 1

Третиот дел го имав глеано,но првиве два не,незнам зошто,па си реков сеа да ја исправам таа грешка :D Оцена 8/10 ,ќе го изглеам уште вториот,па ќе можам да заклучам кој е најдобар од трите :D

20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

The Wicker Man 2006

Го фатив случајно на тв од почетокот, па решив да го гледам.
    Полицаец оди на еден остров, отцепен од цивилизација, по покана од неговата бивша свршеница. Таму треба да го разоткрие исчезнувањето на едно мало девојче....

Искрено, залажувајќи се дека Николас Кејџ нема утка, истрпев час ипол до крајот. Филмов е глупав, дури и за 2006. Заплетот е лош, и некако целата замисла има дупки.
    Не го препорачувам, за мене најлош филм со глумецов, кој инаку ми е одличен. 3/10