Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Последен филм шо го имам гледано
    Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
    По втор пат го гледам и по втор пат не можам а да не и се изначудам на генијалноста на Tim Burton.

Злогласната приказна зa Benjamin Barker , ака Sweeney Todd, кој отвара берберница во Лондон, која во исто време претставува и база/основа за злобно партнерство со неговиот закупец, г-ѓа Lovett.
    Базирано од хит Бродвеј мјузиклот.

9/10

2. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Striptease

Со Demi Moore.
    Ми го привлече вниманието за да го изгледам до крај. Башка и прекрасни движења од нејзина страна. Мислеа дека е само обична и глупа стриптизета која ќе ја залажат на глуп начин, но не испадна баш така.

3. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Четвртиот дел од Твајлајт. Ми се допадна многу. Можеби не е толку детално како во книгата ама има толку убави сцени што едвај чекам да го видам и последниот дел.

4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Mirror Mirror

Само што го изгледав во кино. Не сум љубител на ваков жанр воопшто, ама ова за некое чудо ептен ми се допадна. Џулија Робертс станадард си ја сакам.

http://www.imdb.com/title/tt1667353/

5. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Men on a ledge

Пријатно ме изненади филмов, ми се допадна самата приказна која што според мене е добро осмислена :) Трилер кој повторно би го гледала :)

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.798
    RUSSENDISKO

Приказна за тројца најдобри пријатели кои во 1990 имигрираат од Русија во Германија, и нивното
    секојдневие после стасувањето во Берлин.
    Очекував малку повеќе комедија, па би му дала 7 од 10, но сепак го препорачувам.
    Елементи на драма, комедија и романтика.
    Главниот актер Matthias Schweighöfer е :inlove: :P :*

Прикачени фајлови:

• Russen-Disco.jpg
      Russen-Disco.jpg
      Големина на фајлот:
      504,8 KB
      Прегледи:
      114
  7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    И јас го изгледав синоќа :wasntme:
    Интересно филмче како за исполнување на саботната вечер.
    Баш ме интересираше како настанал вибраторот :lol:

8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    И јас го изгледав
    Man on a Ledge

Добар е, го препорачувам.
    Има добар избор на глумци и солидна приказна и заплет, а дејствието во филмот започнува веднаш.
    Нормално, има некои моменти "како на филм", ама општиот впечаток е дека е интересен и држи внимание цело цреме.
    Ник Кесиди е полицаец кој е обвинет на 25 години затвор поради кражба на дијамант вреден 40 милиони долари.
    Дали е виновен или не, и како ќе го докаже тоа, погледнете.
    8/10

Raising Helen

Овој го немав погледнато воопшто, се некако ми се провлекуваше низ годините, ама конечно го изгледав.
    Ми се допадна, од типот за тепање време и досадно попладне, но скалило погоре.
    Кејт Хадсон никогаш не ми била класична убавица, ама има некој шарм на екранот.
    И дечињата беа преслатки.
    Откако нејзината сестра и зет ќе загинат во сообраќајна несреќа, Кејт ќе стане старател на нивните 3 дечиња.
    Нејзиниот живот ќе започне да се менува.
    Лесно и забавно.
    6.5/10

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Hiroshima mon amour

Нарација што ми го поткреваше секое влакненце по телото уште на почетокот, без да знам зошто, а потоа со секоја одмината сцена, кога душите на ликовите се повеќе се разголуваа пред мене, јас се повеќе тонев во една чудна состоба, доживувајќи агонични емоции, како последица на силното соживевање со ликовите. Mногу ме погоди, останав занемена и со заробен плач во градите.
    Одамна немав гледано толку поинаков филм. Поинакво добар.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Shame 2011
    Животот и навиките на зависник од секс, почнуваат да се менуваат откако неговата сестра се сели во неговиот стан.
    Премногу експлицитни сцени, најавени уште од самиот почеток. Долги, бавни и развлечени мометни, потоа одвратни сцени, па потоа буквално цели односи од почеток до крај.... Премногу голи тела за во еден филм, кој патем, не прикажува никаво посебно дејствие или приказна, освен опседнатоста на ликот со сексот.
    Се чудам, буквално, од каде таа солидна оцена на imdb, кога јас немав трпение, а ни желба да го догледам.

Не препорачувам. Ама стварно НЕ!

11. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    229
    Couples Retreat
    Интересно филмче,лесна комедија. Ме опушти и релаксира,има доста смешни сцени.
    Многу познати глумци,80% беа познати и се зачудив дури. Би препорачала да го гледате,ако сакате ваков тип на комедии. Иначе давам оценка 9/10 .
    Се се работи за 4 брачни пара кои се одлучуваат да одат на остров за подобрување на врската и разни активности. Но делот "подобрување на врски" некако го забораваат и очекуваат само уживање. Откако на еден од нив ќе избега партнерката сите тајно ќе отидат на другиот остров,островот за самци каде има само журки и секс.
    На крајот,сите се наоѓаат и се смируваат токму на тој остров,островот за самци.
    На крајот им се дозволени сите активности и така среќно завршува филмот.

12. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Инсомниа - Ал Пачино, Робин Вилијамс и Хилари Свонк
    Акција - Ал Пачино е детектив од Лос Анџелес кој е пратен во мал град за да го реши убиството на млада девојка.

На IvanaIvanchica и femina90 им се допаѓа ова.
  13. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

Colin Firth e млад професор хомосексуалец во 6о тите години во Америка кој и после смртта на неговиот партнер неможе да се вклопи во секојдневието

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.798
    American Reunion

За тепање време арен е.
    Стандард актерски тим и добро позната содржина, му давам 7/10

Прикачени фајлови:

15. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    Од каде го симна? :?: Колку што знам уште не е излезен. Може линк да оставиш? :D

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.857
    The Elephant Man
    http://www.imdb.com/title/tt0080678/

Премногу болен филм, срцево ми се стега само што се присетив. Се работи за Човекот - Слон, кој е целосно деформиран и прекриен со тумори преку цело тело, па го користат во циркуз како изрод за кој луѓето плаќаат да го видат. Фредерик е хирург кој ќе се заземе за Џон и ќе го земе во болница. На почетокот се надеваат дека е идиот и не разбира ништо, затоа што така помалку би страдал, но всушност Џон е еден прекрасен човек со манири, интелигенција и уметнички таленти чие страдање поради својот изглед и однесувањето на другите кон него е невозможно да се замисли.

Она што е најтажно е што филмот е снимен по вистинска приказна, а Џон Мерик навистина постоел и во филмот е прикажан сосема исто како на оригиналните фотографии. Веројатно и затоа филмот е црно-бел, за да се долови точно како што било, а не се знае каква боја примила неговата кожа од деформитетите. Режијата на Дејвид Линч е феноменална, глумата на Ентони Хопкинс докажана. Приказната во филмот не кажува ништо за детството на Џон, кој всушност бил роден како нормално дете и почнал да добива симптоми на пет-годишна возраст, а како пристигнал во циркузот е испуштено, но тој страдал и претходно.

Ви препорачувам да го погледнете, филмот е одличен. 10/10 има од мене.
    Реален приказ на тоа колку може еден човек да биде нежен и чувствителен а сметан за монструм, додека оние што се вистински монструми во ситуацијата имаат сосема нормален човечки лик.

На Peppermint, bittersweet, Theodora и 2 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.798
    Он лине го гледав, го има на скоро сите странски сајтови за гледање филмови.

18. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Во последните два дена ги гледав
    Les Misérables и
    The Reader.
    Гладна бев за добар филм, а со овие два се нахранив.
    И на двата му давам 9/10.
    На првиот затоа што можеле да вметнат уште неколку битни детали од книгата, но јасно е дека нема никаква шанса да се сними се од неколку тома така да...може и 10/10. Мислам дека за првиот нема потреба од рецензија.
    Во вториот филм глумата е извонредна, оскарот на Кејт заслужен, исто така многу ми се допадна како David Kross го изнесе ликот на младиот Мајкал Берг, што не се однесува и на Ralph Fiennes. Се на се одличен филм.
    Мајкал е 15 годишно дете кое е болно и му помага една постара жена Хана. Откако тој ќе оздрави по неколку месеци оди кај неа за да и се заблагодари, потоа почнува да ја следи, започнуваат љубовна врска, но кога еден ден ќе оди кај неа како што вообчаено правеше неа ќе ја нема. Од тука почнува вистинската приказна која мислам дека вреди сите да ја погледните.

На miljkovic и Trendafilka им се допаѓа ова.
  19. Iv4ule

Iv4ule Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Shelter со Џулијан Мур, јак психолошки трилер, на моменти морбиден со јака порака :)

20. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    The Vow
    Топло ви го порачувам на сите :))
    10/10.

На Sanniii и Mimi123 им се допаѓа ова.