Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    School of Rock

Лесен, интересен, забавен детски филм.
    Може да си го изгледате со дечиња кога ќе имате на гости. :lol:
    Џек Блек е многу смешно човече.
    Откако ќе биде избркан од сопствениот бенд, а му се заканува и бркање од станот на цимерот, поради неговата несериозност, наоѓа работа во едно основно училиште како замена за професор на отсуство.
    Таму ќе реши да оформи бенд со дечињата.
    А дечињата се преслатки. :)
    Интересно за релаксација.
    6.5/10

На Elennaa, The.Complicated, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

Луѓе најдовте превод за филмов или така го гледавте?

3. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Нема превод, барем не на сајтовите каде јас симнувам бидејки е релативно нов филм а не е некој блокбастер па да се потрудат... Ок филм, приказна, од мене 6ка.

4. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    http://www.imdb.com/title/tt1728975/

9 луѓе се заглавени во лифт. Една постара жена во неа има бомба,но таа умира а на останатите 8 души им преостанува да се спасат.Има и едно мало девојче што уствари цела збрка ја направи и заради неа се заглавија и заради неа не успеаа сите да се спасат пошто пак нешто збрки направи.И на крајот се спасија само остана еден човек кој што за жал беше дебел и неможеше да се вметне во отворот. :| Неправда! He was the hero!

Oценка од мене 5/10

5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Beyond Borders

Гледан, ама кога нема ништо попаметно да се прави а го даваат филмов на Канал 5 плус, секако дека ќе се гледа. Џоли уопште не ми е преценета ко што имаат обичај да кажат, баш напротив, совршена ми е, и не, нема лош филм дефинитивно.

http://www.imdb.com/title/tt0294357/

Easy A

Ова ваљда сите го имате гледано, ја каснам ко по обичај. Иако не обожавам средношколски филмови, ова не може да не ви се свиѓа. И оваа Ема Стоун малце по малце омилена ми станува.

http://www.imdb.com/title/tt1282140/

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517

The Game
    Сакате филмови кои ве внесуваат во нивната игра и не ви претскажуваат веднаш што ќе се случи? Ова е еден од најдобрите филмови од таа категорија. Трилер и мистерија. Бреееееееј! :o Препорачувам!

The Prestige

Филм за тоа како опсесијата да бидеш подобар од некого ќе те уништи. Не е толку едноставен како што го опишав, но верувајте дека мора да го гледате. Во ниеден момент не е досаден. И предобри глумци глумат. Препорачувам!

На femina90 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    The Grey
    Депримирачки филм, тоа е она по што ќе го памтам филмов. Како идеја и сценарио одлично, фина реализација, многу одбри ефекти и слики. Арно ама не ме бендиса во глобала. Не сакам вакви трагични филмови. Сакам борба, сакам живот, сакам опстанок. За позитивните луѓе во светот овој филм не го препорачувам. Јас лично не сакам вакви краеви т.е мразам. 3/10

The Tourist
    Фино филмче, ми се допадна со мали исклучоци на неколку смешнички сцени, посебно сцените кога од Анџелина сите кога паѓаа на газ од нејзината убавина, толку ми беше смешно и глупаво тоа :D Не дека не е убава она, ама ова беше претерано кај помине сите лиги им потекуваат цел град по неа се врти, абе ај повеќе внимание се посветува во филмов на изборот на глумците и колку се тие божем совршени, него на приказната :)
    А за Џони сум навикната во малку поинакви филмови да го гледам но кај и да е се појави неможеш да не дадеш позитивна критика. Ова е едно интересно филмче со минималистичка акција, со љубовни смешни покрети кај што се возвишува Анџелина и со мистериозен неочекуван крај. Додуше знаев дека така ќе заврши од првата минута, со мала недоумица за личноста која беше платена да биде Александар па ме збуни на момент :P
    Плус сниман е во преееееубавата Италија, Венеција мх мх. Тоа е уште еден плус од мене.
    7/10

И морам да кажам еден цитат од филмот ме преврте од смеење

8. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    Лондон

Убаво смислена приказна за преболување на бившата и барање начини да се истата да се врати, ама претераа со употреба на Fuck на секои 10 секунди
    А да, машкото во филмот има сличен глас со Рајан Гослинг и можеби 10 пати проверив да не е тој, ама за жал не е :(
    Нешто средина 5/10

Прикачени фајлови:

• London.jpg
      London.jpg
      Големина на фајлот:
      79,9 KB
      Прегледи:
      394
  9. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    The Exorcist (1973)

Главни Улоги : Ellen Burstyn, Max von Sydow & Linda Blair
    Има добиено два Оскари

Кога едно девојче е опседнато од непознати надприродни сили, нејзината мајка бара помош од 2ца свештеници, да ја спасат.

8/10

10. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Тhe silence of the lambs - Kога јагнињата ќе стивнат

Младата студентка Clarice Starling (Jodie Foster) , идна FBI агентка треба да ја придобие наклонетоста на манипулативниот, крволочен убиец и психијатар Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) да ја добие неговата помош за фаќање на друг сериски убиец кој ја дере кожата на своите жртви.
    Нема потреба да објаснувам повеќе, верувам дека повеќето од вас го имаат гледано :)

Со љубениот решивме да го гледаме целиот серијал, и вчера почнавме од првиот дел се разбира!
    Феноменално филмско отстварување, со феноменална актерска екипа.
    Џуди Фостер ми е прекрасна, неможев да и се изнагледам во текот на филмот, Хопкинс тотално погоден за ликот на Ханибал кој тотално ме плени со неговата психологија. Филмов можам да го гледам уште 10 пати дефинитивно.
    Од мене има 9/10

11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Psychotherapist Claire Summers (Hathaway) is called upon to treat a group of five survivors of a recent plane crash. One of the survivors, Eric (Wilson), exhibits symptoms that suggest he is disguising his true feelings about the crash by making major life changes. As Claire and Eric grow closer, Claire's patients begin to disappear. She forms a theory that the airline is targeting them to prevent knowledge about a mechanical failure from spreading. Claire visits her estranged sister's house after Eric suggests that she make peace with her.
    There, her sister is absent but she is greeted by an official from the airline who has been advising her not to investigate the crash. He reveals that all of the plane's passengers died in the crash. He leaves behind a suitcase that contains a ledger of passengers' names. Claire discovers that she too was on the ill-fated flight, and remembers everything that happened. Claire goes to the docks to meet Eric on his boat.
    She realizes that everyone she came into contact with over the last few weeks was actually dead; "ghosts" of friends and family who were trying to help her come to terms that she, and the other passengers, have died. As the movie ends, Claire's sister, Emma, and her husband are let into her now-abandoned apartment by the landlord, where she discovers a note Claire was planning to send to make peace with her.
    7/10

12. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Life Is Beautiful

Предобар филм според мене, убаво и реално прикажан, но доста тажен, посебно крајот. И мислам дека филмов никогаш не би ми здосадил :)

13. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    The Hunger Games

Кога се решив да го гледам, мислев дека ќе биде многу здодевен и дека веднаш ќе го исклучам.
    Сепак поминав два и нешто саати гледајќи го филмов, а ни малку не ми го одвлече вниманието.
    Накратко, се работи за една игра наречена "Игра на гладта" во која натпреварувачите се борат до смрт се додека на крајот не остане еден победник.

10/10

На JoxyTheFreak и Maca-BT им се допаѓа ова.
  14. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Mean Girls

Веќе видено. Се знаеше каков ќе биде крајот. И пак ќе повторам, го пуштив ради Rachel. Башка и не сум ја видела во ваква улога.
    За филмот: Nothing special.

16. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Stranger Than Fiction
    Филмов има интересни сцени. Но малку е и досаден. Три пати го изгледав и никако да сватам што е поентата на филмот и после отворив интернет и прочитав што било. Една жена пишува книга за некој си Харолд што не постои. Но всушност тој постои и се што пишува жената, секој збор доага во неговата глава и само тој може да го слушне гласот никој друг. Потоа ќе дознае кој пишувал книга за него и тој ќе оди кај неа и бла бла бла бла. :D

7/10

17. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Finding Nemo
    Прекрасен, прекрасен !
    Целосно ја опишува мојата личност. Тврдоглава, инаетлива, но сепак послушна и упорна. Ете тоа е Немо, тоа сум јас. Одлична креативност е доловена со филмов, прекрасни сцени.
    Дори е прекрасна, Немо е срцка...

Па овие па , разграканиве.
    Mine, Mine, Mine !

18. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    2.949
    Решив да го гледам, ама не беше ништо посебно.
    Чиста фантазија. И секако, среќен крај.

Само, Сани ми беше интересна со тие нејзините грицкања.

2/10

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.405
    Допаѓања:
    22.623
    Филмот е прекрасен, ме разнежни и натажи.
    Сепак има среќен крај и одлична порака за соништата кои ги имаат луѓето и на крај се остваруваат.
    Препорачувам!

Прикачени фајлови:

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    The Hunger Games, добар филм. :) Претпоставувам дека ке има и втор дел.

На Maca-BT му/ѝ се допаѓа ова.