Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Последен филм што го гледав е Frozen.За филмов читав многу негативни критики, а и другарки кои претходно го имале гледано ми имаа кажувано дека ич не бил убав, па затоа јас го гледав без многу очекувања.Кога почна филмов беше по малку досаден.Но малку потоа стана премногу интересен и мислам дека го изгледав во еден здив.Авантура, неизвесност кои ве држат до самиот крај.Го препорачувам на сите.од имдб има 6.3 од мене чиста 7

Прикачени фајлови:

• frozen.jpg
      frozen.jpg
      Големина на фајлот:
      12,4 KB
      Прегледи:
      289
    На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.114
    Допаѓања:
    258.665

Парада
    Не сум голем љубител на српски филмови но овој топло го препорачувам. Комедија со фина порака и стомачни од смеење!

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    малце закаснив ,али вредеше чекањето за добар торент,филмов е супер ;)

Прикачени фајлови:

4. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    The Descendants (2011)
    115 min - Comedy | Drama
    Очекував многу повеќе од филмов, ме разочара.
    Освен преубавите пејсажи од Хаваи и Џорџ Клуни кој сеуште ми е секси :wasntme:, ништо друго не ме бендиса. Многу развлечен и досаден. :yawn:
    2/10

The Muppets (2011)
    103 min - Comedy | Drama | Family
    Преубаво филмче, ме потсети на Muppet Babies кои отсекогаш ги обожавав. Добар хумор има.
    Предобро е изработен, ме изненади. Не ми се допаднаа само деловите со пеење и играње, бидејќи не сум некој љубител на мјузикли. И многу, ама многу ми е чудно да ги гледам омилените ликови од сериите во други филмови. Посебно ме изненади појавувањето на Џим Парсонс(Шелдон). :D
    Се' на се', супер филмче за обожавателите на Мапетите. Препорачувам! :)
    9/10

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    IMMORTALS

За сите љубители на грчката митологија, верувам дека филмов ќе им се допадне, иако има неколку работи сменети од оригиналната приказна.
    Филмот ги прикажува богот Зевс, кој го одбира Тезеј, човекот кој треба да се бори против суровиот крал Хиперион, кој сака да ја покори Грција и да го пронајде оружјето кое може да го уништи целиот човечки род.
    Филмот не е лош, но сепак на одредени делови мене лично ме потсетуваше на видео игра. :lol:
    Има многу крвишта, нормално, и кастингот за Зевс беше прилично утнат.
    Очигледно сите пари ги потрошиле за двете главни ѕвезди Мики Рурк (кралот Хиперион) и Фрида Пинто (Пророчицата).
    Се' на се' интересно и го задржува вниманието.
    6.5/10

JOYFUL NOISE

Квин Латифа и Доли Партон во главните улоги.
    Очекував да биде поголема катастрофа, но беше прилично добро за мрзливо неделно попладне и за опуштање.
    Црковен хор, две ривалки, Латифа толкува моќна улога на ригорозна и религиозна мајка, додека хорот се труди да освои награда на националниот натпревар.
    Има и една романса, неколку клише предвидливи сцени, сепак не толку патетично.
    Доколку сте љубител на филмчиња со госпел песни ќе ви се допадне.
    Има навистина пеење, и тоа не одредени делови, туку буквално цели песни, од А до Ш.
    :D
    6/10

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Или го има и под наслов Lying to be perfect

За опуштено попладне е ок. 7/10
    Со порака бидете она што сте и прифатете се себе онакви какви сте.

Нола која работи во магазин поради својот изглед(фино пополнета) си измислува уште еден идентитет на "совршена" писателка и колумнистка, на тој начин ги советува жените и им помага во проблемите и под ова име е обжавана и популарна. Но за нејзиното второ јас не знае никој ... Дали ќе се дознае и како ќе и се смени секојдневието ако ве интересира гледајте го.

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    И јас го изгледав вчера и да кажам дека мнн ми беше -ВЕЧ ВИДЕНО!!
    4/10 е мојата оценка

8. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644

Премногу ми се допадна. Глумата на Бијонсе е неверојатна. Навистина ја обожувам, ама дека волку добро глуми...
    Малку се притресував додека го гледав, на некои нагли движења, но најважно на крајот ми беше најинтересен кога се тепаа. :lol:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Trust 2010
    Тинејџерка четува со еден дечко подолго време, а кога ќе одлучи да се сретне со него, излегува дека е 30+ годишен манијак, педофил, кој на крајот од средбата ја силува.
    На девојчето ќе му треба многу време и сила да се соочи со тој факт и повторно да ја врати нормалната комуникација со родителите.
    Liana Liberato е во улогата на тинејџерката, и пријатно се изненадив од нејзината глума.
    Clive Owеn, во оваа улога, на татко на злоставувана тинејџерка, некако не ми се покажа најсјајно.

Филмот е реален, а приказната е потресна, но за жал не ретка во денешно време.
    Би било добро да го погледнат тинејџерките.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Последен филм што го гледав е

Despicable Me (2010)

Прекрасно фамилијарно анимирано филмче кое верувам на секој ќе му се допадне. (иако сите веќе сигурно сте го гледале, јас секогаш каснам :lol: )
    Филмот има порака на крајот. А тие жолтките се преслатки, како и дечињата секако :)

Препорачувам!
    10/10

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Mirror Mirror- толку е глупав, досаден, и со многу лоша глума римејк на Снежана и 7-те џуџиња, што само прашање на време беше кога ке заспијам од досада. Џулија Робертс е одлична актерка ама ова и е голем промашај. Не препорачувам, залудно губење на време. Глупости до глупости. 0/10

12. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Triangle (2009)
    99 min - Horror | Mystery | Thriller
    Група пријатели сакајќи да поминат мирен ден на море, ги фаќа невреме кое им го уништува бродот. Барајќи спас се качуваат на првиот брод што наидува, несвесни за тоа што ги чека..
    Интересен филм, не ти дава да трепнеш. Бара многу размислување, сконцентрираност и запазување на сите детали. Повеќе прашања отколку одговори имав на крајот, остава место секој да си даде свое објаснување и гледање на работите..
    7.7/10

Like Crazy (2011)
    90 min - Drama | Romance
    Британска студентка се заљубува во Американец. Започнуваат врска која ќе биде ставена на тест после забраната за влез во Америка поради злоупотребување на визата..
    Многу ми беа погодени актерите за улогите, не само главните туку сите.
    Хемијата помеѓу студентите ми разбуди желба за романса. :$
    Пуштив и по некоја солза на неколку наврати..
    8/10

If Only (2004)
    92 min - Comedy | Drama | Fantasy
    Иан(Paul Nicholls) е многу посветен на работата и не и' обрнува доволно внимание на својата девојка Саманта која ја глуми Jennifer Love Hewitt. Една трегедија ќе го натера да ја стави љубовта пред работата и да ги смени своите приоритети во животот..
    Ме потсети на Premonition.
    Многу добра изведба на Џенифер, прекрасна беше.
    Поучен е филмов ептен, поттикнува на размислување за вистинските вредности во животот и правилното искористување на времето.
    Си поплачав и на ова филмче..
    8.5/10

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    дајте ми линк да го симнам?

15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  16. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    102
    Taтко му на Том (Џим Кери)..Бил капетан,и по неговата смрт му ги испрака пингвините што ги уловил,и само збрки му прават дома.. :rofl: :rofl: Па тураше снег низцела кука за нив ладно да му бидело..

На Elennaa и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  17. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Последно го гледав Rum diary се израдував кога излезе зошто Џони Деп ми е омилен ама искрено ме разочара . Имаше моменти кога стварно ке се изнасмееш до плачење ама во се кој случај од 1 до 10 - 6
    http://www.youtube.com/watch?v=0YUx36yLLug

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Love actually 2003

Во Лондон, на месец пред Божиќ, 8 различни парови, поминуваат низ секакви различни ситуации.
    Има преубави сцени, тажни и неколку смешни, и доста солидна глума, која нема шанси да разочара некој.
    Просто го обожавам Хју Грант, не постои филм со него што не ми се допаднал!

Иако го утнав малку тајмингов за гледање, го препорачувам.
    8/10

На Elena69221, Doozy и Trendafilka им се допаѓа ова.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Леле филмчево :$ ќе ве разнежни и расположи. 8/10

Брачен пар се решава да посвои дете ... И случајно или не доаѓа пред врата 7 годишниот Илај. Каква е приказната гледајте ...
    Малиот има да ве растопи од што е сладок. :angel:

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980

На македонски незнам како се вика,го гледав преѓе во автобус,ама не го догледав.Почетокот ми се бедиса и сега си го симнувам.Се работи за група млади танчери што ќе се решат да си ги пробаат шансите и ќе се склопат како група за да играат на Бродвеј.Знам само дека преубаво танцуваа,а јас такви филмови сакам,иако се знае како завршуваат :D Пак е како со битки и победа сигурно :)
    Кој што сака танцување и мјузикли го препорачувам :)