Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Project X - стварно забеган филм ...не очекував дека тоа ке се деси.... Родителите на детето одат надвор од градот да слават годишнина а детето тогаш ке прави 17 години и еден негов другар го наговара да направат забава ионака им е празна куќата. детето не е популарно, повлешено е добро, и од мене на тебе кој нема да дознае за забавата и ке се соберат 200о души...... за останатото - во филмот 8)

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Sanctum
    Стварно не знам зошто филмов има 5.7 оценка на imdb, мене не ми беше толку лош.
    Дејствието се случува некаде во Папуа Нова Гвинеја, каде една експедиција ќе истражува пештера за која се претпоставува дека е најдлабоката во светот. Членовите на тимот нуркачи поминуваат повеќе и од десетина дена во пештерата без да видат сонце, и со посебна опрема ги истражуваат длабочините на пештерата за да откријат од каде водата се слева во морето.
    Но, откако во тој дел од земјата ќе надојде силно невреме, пештерата ќе почне да се полни со вода од поројните дождови, па тимот ќе мора да бара начин да се спаси.

Интересен филм, мене на моменти ми беше многу језив, затоа што од секогаш сум се плашела од бесконечноста на морето, па и затоа не сакам да нуркам. А такви сцени во филмов има многу.
    Освен тоа, обидот за преживување нема да им успее на сите, па некои сцени ми беа малку морбидни.

Инаку филмов е базиран врз вистински настани.

3. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    A tres metros sobre el cielo
    Значи никогаш не гледам филм кој моментално е актуелен.
    Ептен бев скептична за овој. Сите го фалеа, плачеа по него, но сега ниту јас останав рамнодушна.
    Колку и да си резистентен ќе ја погоди и најдлабоката емотивна жичка и ќе пуштиш макар една солза.
    Е затоа се мразам себеси кога гледам вакви филмови. Ми треба цела ролна тоалет.
    Како и да е, иако веќе видено, ми се допадна филмот. Башка и што беше на шпански.
    Не сум потресена од убавината на глумецот, туку од неговата харизма. Знаеше да ја натера да се заљуби во него.

На LittleBadGirl666 и JuLleE им се допаѓа ова.
  4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

This means war (2012)
    Агенти на CIA ќе се залетаат по иста девојка, притоа употребувајчи разни трикови и методи да ја освојат.

Филмчето е за тепање време, кога навистина нема да имате што да гледате, зошто е крајно предвидлив, нереален и приглуп. Има неколку смешни сцени, а Рис сеуште не можам да сфатам дека ја декларираат како секс симбол. :|

5/10

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Иако мислев дека нема никогаш да го изгледам претпоставувајќи дека станува збор за типична тинејџерска приказана-лош дечко, добра девојка, хормони, страст, лудило, лигавење...ама ете му дојде редот оваа досадна вечер...И веројатно ќе бев многу повоодушевена или потресена ;( да го гледав пред десеттина години, сега поинаку гледам на вакви ствари и цело време си велев-бегај ма Баби, утре и тебе ќе те тепа :D Искрено има неколку сцени кои дури и за мене се ваууу да се растопиш бе :inlove: ... Ок не е лош, ме потсети филмот на дел од мојата младост лудост :emo:
    Стара сум сега за вакви филмови :smoke:

На si.exs и Trendafilka им се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Chalet Girl

Не е којзнае што, онака филмче за неделно попладне што би се рекло, исполнување на времето.
    Се работи за девојка,која по загубата на својата мајка,некако целосно се повлекува, сакајќи да помогне на татка си, оди да работи како слугинка во една куќа но таму покрај тоа што ќе се зањуби, повторно ќе и се роди желбата за спортување.....останатото поопширно и детално погледнете го сами.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.624
    The Immortals

Приказната можела да добие и подобра екранизација. Старите цивилизации, начинот на живот и нивните верувања се богат извор на идеи за филмови. Ама не секој знае како што треба да ги преточи во приказна. Тезеј и Хиперион, битката помеѓу боговите од Олимп и нивните вечни противници Титаните - оставиле место за продолжение, ама не знам ни дали ќе го има. Се потрудиле недостатокот на приказна да го надоместат со уверливи, да не речам морбидни сцени на битки. Ако имате слаб стомак, не го препорачувам. Инаку, може да му дадете шанса.

Моја оценка 6/10.

8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Конечно да најдам време за филм, па и од 2ипол часа
    Mystic River
    Тројца другари од детството повторно стапуваат во контакт откако едниот од нив ќе ја изгуби ќерката, но никој не може да ја заборави трагедијата што се случила додека биле мали.
    Препорачувам :up:

На 1209, Vikica.cuci, Dushica-sk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Devil Inside

Тема: Егзорцизам. И сигурно многу подобар од оцената на имдб. Според мене 7/10.

http://www.imdb.com/title/tt1560985/

10. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    И јас конечно седнав и го изгледав филмов.Ова ми е прв филм после едно две недели пауза и морам да кажам дека ме воодушеви и јас го препорачувам

11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Something's Gotta Give
    Јас малку бев напната периодов, па синоќа ми требаше некое релаксирачко филмче и го одбрав ова, иако сум го гледала.

Дајан Китон ми е ептен срцка, а овојпат игра разведена писателка која живее во прекрасна куќа покрај морето. Пресврт во нејзиниот живот се случува кога нејзината 30 годишна ќерка, ќе го донесе нејзиниот 60 годишен дечко и ќе ги запознае.
    Интересно филмче, со многу убава комбинација на актери - млади и убави, постари и харизматични.
    Филмот изобилува со преубави сцени, како од ентериерот на куќата, така и од плажата и морето.

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Gone

Толку ука бука, а сосема просечен филм. Цело време очекуваш нешто да се деси и завршува. Многу блед, слаб филм.

http://www.imdb.com/title/tt1838544/

13. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Lilo and Stitch (1)
    Всушност, ова е анимиран филм (цртан). Иако со голема фантазија - филмчево ме освои. Немам појма колку плачев.
    Филм за Лило, девојчето кое ќе биде одземено од нејзината сестра од страна на социјален работник. Таа ги губи пријателите, а ги има загубено и родителите. И кога оди да си купи куче - таму го наоѓа Ститч. И од тогаш се неразделни. Но, Ститч и донесува многу проблеми... за на крај приказната среќно да заврши. Барем овој (прв) дел.
    O'hana means family. Family means nobody gets left behind or.. forgotten.

Just go with it
    Просечно филмче. Ништо посебно, ама интересно е. Не се каам што го гледав, оти си сакам филмчиња со среќен крај. :lol:

16 Wishes
    Типично тинејџерско, со големки примеси на фантазија, филмче. Но, сепак на крај ми се допадна пораката дека иако девојчево стана она што сакаше (возрасните да ја разбираат, популарна, сите да ја сакаат, да ги има најубавите алишта..) сепак, пак се врати на својот поранешен живот. Онаму каде што мислеше дека е губитничка. И ги поправи нештата. Барем сфати дека го сака најдобриот другар, повеќе од оној снобот.

Monster in law
    Интересно. Глумецот е „wow“ . :lol: Типично американско филмче со среќен крај, но ми се допадна. Не многу, но ми се допадна. Смешни ми беа деловите со Џенифер и свекрвата, кога останаа сами.

Wild child
    Конечно и јас го гледав. :lol: Ми се допаѓа. Тинејџерски просечен, ама ме расплака. Алекс ми е - :rock: , исто и Ема Робертс. Пак би го гледала. :)
    [​IMG] :lol:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Iron Man (2008)

Се чудам како до сега го немам гледано. :o
    Закон филм, ама ЕПТЕН закон!!!
    Ахх Тони Старк :inlove: :lol:
    Ако сакате сајнс фикшн, тогаш филмов е задолжителен!

Препорачувам
    100/10 :)

Сега во план ми се да ги гледам и следните делови, Iron Man 2, The Incredible Hulk.... пред да го гледам последниот, The Avengers :devil: Одвај чекам :rock:

15. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    One day (2011)

Романтична драма со малку комични елементи.Совршено е за тие што сакаат да гледаат како се развива една љубов, како два сосема различни карактери се спојуваат и разделуваат повеќе пати во текот на 20 години.Плачењето е обавезно...
    Јас бидејќи не сакам љубовни патетики (немојте да ме нападнете за ова), не би му дала висока оценка.Ама, ајде да бидам објективна...9/10

П.С.Глумецот е....лепота :inlove:

16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.414
    Допаѓања:
    22.725
    I hope they serve beer in hell - Филмот е комедија и не е лош. Се работи за пријателство меѓу 3 мажи, и како секој од нив го разбира истото. Онака за тепање време е добар.

17. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    John Tucker Must Die
    Се работи за еден многу популарен дечко по име Џон кој има навика да има повеќе девојки истовреме. За жал, тие ќе контактираат меѓу себе и ќе дознаат се. Решаваат да му се одмаздат.

Глума на Џон : Добар е, не е лош.
    Оцена : 7/10
    Еве ги јаките.
    [​IMG] [​IMG]

18. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    13 going on 30
    Се работи за едно девојче, кое не е популарно во училиштето, и ја искористуваат. На една забава, таа посакува да биде 30 години и тоа се остварува.

Оцена : 4/10
    Актерине кај ги нашле незнам. Врска си немаат.

19. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Abduction
    Се изненадив што ми привлече толку многу внимание. Глумата е одлична, очекувано. 9/10

На vaga95 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Stuart Little
    Се работи за маж и жена кои сакаат да посвојат дете, па во центарот за посвојување се запознаваат со малиот Стјуард. Но, за жал тој не е тоа што тие го бараат.

Оцена : 10/10
    Ме врати кога бев малечка, многу го сакав филмов, па ја терав мама ми посвои братче.
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.