Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.453
    Допаѓања:
    250.854
    21 Jump Street
    Channing Tatum се почесто го гледам и ми се допаѓа како глуми. Jonah Hill или Schmidt, како појава ми е смешен.
    Кастингот е одличен, а овие двајца ќе ве насмеат дефинитивно.
    Многу убаво филче. Комедија, акција, мераци :D .
    8/10
    Препорачувам!

Прикачени фајлови:

На Chocolate.me и ludoto19 им се допаѓа ова.
  2. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    Beyond Borders 8 / 10
    Интересно филмче со Анџелина Џоли во улога на Сара, млада американка која живее во Лондон во брак со Хенри - син на богат индустријалец. Таа се соочува со Ник- лекар, кој се моли за помош, за поддршка во војната и на гладните во Африка. Како резултат на тоа Сара застанува на пат на одкривање кој води до опасност......

Прикачени фајлови:

3. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Српски филм.(така му е името ).
    Пакет од крв , изгубен осет за морал , педофилија , некрофилија , психопатија во сите облици.
    Ги помести границите на ненормалното , тоа е се што имам да кажам. :x

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Очигледно дека и јас ќе се вбројам во девојките кои вчера вечер го гледале
    This means war
    Многу интересно филмче, смешни ситуации. Просечна романтична комедија нема некои страшни патетики, некои плачења. О мај гад! каков маж е овој Chris Pine кога ќе те погледне со неговите плави очи се топиш!
    7.5/10
    Пред некој ден го гледав V for Vendetta
    Ова е прав филм девојки.Еден од подобрите во последно време. Се зборува за човек кој сака да се одмазди на владата за тоа што му е направено, во меѓувреме се запознава со Иви. Топло ви го препорачувам ако сакате да видите нешто несекојдневно, ова е филмот. Не би зборувала повеќе зошто мора да се види и да се доживее филмот за да знаете за што зборувам.
    10/10

На Belieber15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Last Sign

Го даваа ноќеска на Телма и го загледавме. Уопште не е лош како оценчево што му го залепиле.

http://www.imdb.com/title/tt0381361/

6. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Horsemen
    По неколку убиства извршени на речиси идентичен начин, инспекторот Бреслин ја следи оставената порака „Дојди и види“ за да се соочи со библиското учење за четирите јавачи на Апокалипсата и поднесувањето жртви.
    Имено, филмов накратко е поука за родителите кои ги запоставуваат децата. |(

На ludoto19 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  7. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    како што гледам сите сни го гледале овие дена овај филм ,супер е вреди да се погледне

Прикачени фајлови:

8. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    ^ И јас го гледав вчера. Арен е за тепање време, но ништо посебно. Сигурна сум дека ако беше некоја друга актерка многу подобра од Рис тогаш филмот ќе беше подобар.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.439
    Допаѓања:
    22.860
    И јас го гледав, и не ми се допадна затоа што Рис беше во главната женска улога. Инаку, не е лошо филмчето.

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Ги изгледав. Хуух кои ефекти ... филмов е константно движечко моќен. Иако нешто не сум по ваквите филмови дефинитивно добра продукција е. Има и опасно комични моменти :D. А Халк, Капетан Америка, Ајрон мен итн. се ... што да се каже? Опасни и забавни. 9/10

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Mirror Mirror
    Патетично очаен.
    Ниту беше интересен, ниту смешен, како што очигледно им била замислата.
    Греота е што така добри глумци се собрале на едно место (Џулија Робертс, Шон Бин, Лили Колинс) и решиле да прават циркус.
    Џуџињата беа антипатични и одвратни.
    Оваа адаптација и приказна мислам дека ќе им биде досадна и на малите деца.
    Ужасен филм.
    3/10 - само заради убавината на главните актери.

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483

Колку што е смешен толку е и глуп. Сепак според мене Самрак е солиден филм за тинејџери. На моменти типката што ја глуми Бела (Бека) ми идеше на живец, јес да стварно Бела редовно правеше некоја гримаса со устата ама оваа го претера. Али па на некои моменти така се смеев што не знам...не можам ради тоа оценка да дадам. :D

13. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847

This Means War

НА секоја страна го имаше, па ај викам да видам што е толку посебен и не ми беше посебен :D
    Дечките се ок, ама зошто Рис? Ич некако не ми беа пар, ни со едниот ни со другиот тип. Содржина позната, крајот превидлив од мене 6-ица.

14. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Само што го изгледав ништо посебна содржина очекував повеке сцени со Alexander Skarsgård (во главно и ради него го симнав филмов) ама ми го утепаа уште на почеток. :envy: :envy:
    Научна фантастика Земја v.s Вонземјани, бродови на американската поморска флота се борат со нив.
    ОД мене 4/10 само ради ефектите.
    Глумци :Taylor Kitsch -Lieutenant Alex Hopper
    Alexander Skarsgård-Commander Stone Hopper
    Rihanna -Petty Officer Cora 'Weps' Raikes
    Liam Neeson-Admiral Shane

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.453
    Допаѓања:
    250.854
    Hugo
    Толку топол, убав филм немам гледано веќе подолго време.
    Филм кој ќе ве стопи како мало детенце пред сините очи на Хуго, кој е толку сам и осамен.
    А најлошо и најтешко е да си осамен.
    Во филмот толку добро се доловени емоциите што се пренесуваат и на гледачот. Со солзи го гледав.
    Јас не сум ги гледала уште дел од филмовите кои беа номинирани за Оскар, но дефинитивно мислам дека Хуго требаше да го добие.
    Детето глуми одлично. Скорсезе е маестрален. Нема утка човекот. Допира со секој негов филм.
    Мојот омилен режисер.
    Уште сум под импресии, уште ми е Хуго пред очи.
    Оценка не 10 туку 11!

Прикачени фајлови:

• Hugo.jpg
      Hugo.jpg
      Големина на фајлот:
      23,9 KB
      Прегледи:
      324
    На Sanniii, Chocolate.me, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    The Avengers

Премногу долг, 2 часа и 15 минути, некои сцени беа непотребни, но во основа ок филм.
    Не е најдобар од класата адаптирани стрипови на Марвел, но го задржува вниманието.
    Ајрон Мен, Тор, Хулк, Капетан Америка и Црната вдовица ги здружуваат силите против братот на Тор, Локи, кој се заканува да го покори светот и човештвото, до негово уништување.
    Мене и Тор во принцип ми беше прилично лош и смешен филм, можеби и најслаб од Марвеловците, па затоа и не сум му наклонета на овој филм, што решиле приказната да се врти околу брат му. |(
    Мислам ајде. :^)
    Солидна акција, одлични визуелни ефекти, кастингот е ок, ми недостигаше Едвард Нортон во улогата на Хулк, но и Марк Руфало добро се снајде.
    Единствена утка ми е Семјуел Л. Џексон, толку ми е станат антипатичен и тиквар во последниве години, тоа чудо едно. |(
    Плус, во оригиналниот стрип Ник Фјури е белец. И сега?

Најблескав момент - Стен Ли (креаторот на Марвел стриповите, кој задолжително се појавува во секој филм, макар и на секунда), овојпат при крајот... Super heroes in NY? Give me a break.
    :D
    Добар, но не и најдобар.
    7/10

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Happening

Од режисерот на Шесто сетило и мислам дека се е јасно.
    А да, и морам да си најдам друга меродавна страница за филмски рецензии, овие од имдб за ништо не ги бива, колку јаки филмови сум пропуштила заради нивните ниски оценки...

http://www.imdb.com/title/tt0949731/

18. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.977
    Филмот не беше нешто посебен, освен што имаше некои смешни делови ( Нели со Вил Смит, секако дека ќе има)
    а од 3Д ме заболеа очите. Имаше некои ефекти ( како луѓето стојат по напред од цела слика и слично ) Сепак, заради некои ефекти, и смисла,и секако ради Вил му давам 10- /10 :)

19. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    The Help
    Многу очекував од филмот, многу е фален башка номинации за Оскар, но воопшто не ми се допадна...Некако многу ми беа вештачки ликовите, не се сродив со ниту еден од нив, некоја бледа патетика, сцени кои треба да те расплачат кобајаги пренесуваат некоја длабока порака, али бледо, многу бледо...Слугинка си, не смееш да користиш туѓо wc, не смееш да крадиш или одиш во затвор, не смееш да упаѓаш дрско каде и кога ти е волја...што не е јасно? ...Разбирам што им е поентата ама барем да ставеле сцени каде вистина се гледа угнетеноста на црнците, а вака гледам само мобинг :lol: кој и денес го има, и нервозни и пречувствителни женишта...Имам гледано многу филмови со слична тематика кои биле далеку подобри, а овој едноставно не ме натера да застанам на страната на црнците...

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    What to Expect When You're Expecting

Закон :D