Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  2. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50

Може да пишеш од каде го симна филмов? Многу сакам да го гледам. :D

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Вчера го гледавме Hysteria филмот со другаркиве, многу смеа ме фати како успеале жените на прагот на 20ти век да прават итроштињи за да добијат еден малечок оргазам! Смешен филм, со одлични кадри, го препорачувам. Целта е да се докаже како во 188и некоја, нашите сополовки биле целосно инертни и сексуално неоткриени. Еве како еден млад доктор ќе открие божество за нивните вулви! :lol: :lol:
    Гледајте го.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Еве срцка :D
    http://isohunt.com/torrents/What+to+Exp ... +Expecting

5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Mirror Mirror
    Современа приказна за Снежана и седумте џуџиња.
    Оцена: 5/10

Типкава нека си ги среди веѓите, да не и ги средам јас. На ништо не личи.
    Ми се допадна глумата на Џулија.
    Инаку, глуми оној типон од Госип Грл, на Попи Лифтон што и глумеше дечко. Не ми текнува името сега.
    Ништо посебно не е филмот, не ми се допадна. Фантазија, глупости ..
    Ма не е до филмот, туку до глумицата е. Неможев да ја гледам. :puke:

6. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    The usual suspects

Ауу ваков добар филм одамна немав гледано. Значи предобар. Кој пресврт за 3 минути :x .
    Уште сум под импресии, обавезно мора да го гледате ако несте.
    Чиста 10ка и повеќе!

“The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist”

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483

Задолжително да се гледа! :D

8. RockyAngel

RockyAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    Ти и никој друг го даваа вчера на Алфа и ми се виде интересен па решив да го гледам и не погрешив. Се работи за дечко и девојка кои ке се запознаат на планирањето на своите венчавки.... Се заљубуваат еден во друг....
    10/10

9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    The adventures of Tintin

3Д Цртан од саат ипол исполнет со многу забава, фантастика и гарантирано нема да ви биде досаден...

ако сте ги читале како мали стриповите ќе знаете дека Тинтин е млад репортер кој секогаш открива нови приказни кој може да ве остават :o се до самиот крај

Одличен звук , одлична престава одлична музика , се разбира кога Steven Spielberg го режирал

100/10

еден по друг ги гледав така да двата одеднаш ќе ги пишам

Филм претежно се работи да ја спасиш фамилијата со тоа што ќе собереш пари на брз начин (шверцување ) и ако сакате да видите како всушност се сшверцуваат дроги,пари коли и чуда овој филм све ќе ви објасни

Има акции , има неочекувани акции (иако напочеток е доста предвидлив) и блага доза забава

6/10

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    My Week with Marilyn
    Колин Кларк, момче од богата фамилија кое сонува за филмската индустрија, се вработува како асистент на Лоренс Оливие.
    Оливие е режисер и воедно главниот актер во неговиот најнов филм, покрај филмската дива Мерилин Монро.
    Опишани се сегменти од снимањето на филмот и мемоарите на Колин за таа една недела помината во друштвото на Мерилин.
    Интересна адаптација која го задржува вниманието.
    Мишел Вилијамс не ми е една од омилените, сметам дека е малку грдичка (малку повеќе), ама тука заврши пристојна задачка.
    Сепак, мислам дека можеле да најдат барем малку поубава за улогата на Мерилин.
    Впечатокот кој го добив од филмот, ако е веродостоен на реалноста од минатото, а верувам дека е, е дека филмската ѕвезда била бајаги искомплексирана, истрауматизирана жена со проблемчиња и доста лабилна, каприциозна особа, со страв од напуштање.
    7/10

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Романса, ама онака не нападна ... лајт нешто. 7/10

Се запознаваат случајно, а ќе се спојат уште по случајно и ќе се заљубат случајно, моментално и со брзина светлината ...

12. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    22.913
    When in Rome го гледав преска со дечко ми, и ми се допадна. Слатка комедија, онака за тепање време. Се насмеав искрено неколку пати дур го гледав филмов. Оценка солидна 6 :) :)

13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Perfect sense

Филмов :| незнам ни што да искоментирам. Не го очекував дека ќе биде ваков. Ме разбуди, тотално, ме збуни, насмеа, растажи, наежи...ме поремети. Предобар е! Ева Грин повторно се докажа, а сексуљава ми е до бескрај, што створење ќе беше :geek:
    Филмов ми иде во листата на фејворит, изобилува со емоции од секаков тип, сцените се феноменални, глумата совршена, приказната единствена.
    Можеби, бидејќи сум сеуште под импресии (само што го гледав), ама јас на филмов му давам чиста 10ка.

14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Sixteen Candles(1984)
    Некако ми се гледаше некое старо филмче а од дамна му се имав намерачено на овој и ете дојде редот да го погледнам.Одличен,добри глумци, интересно дејствие, смешен.Препорачувам.7/10
    Што кога родителите и сите блиски роднини ви го забораваат роденденот, и кога мислите дека денот не може да стане полош..Погледнете.

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Safe House
    Покрај таков кастинг очекував дека ќе гледам добар филм.
    И гледав.
    Дензел не греши со филмовите, а работата си ја завршува и повеќе од одлично.
    Рајан не го сакав и одбегнував филмови со него, ама овде пријатно ме изненади. Добар беше, а и не ми е толку одвратен веќе.
    Интерсен, насилен, добра акција, помалку предвидлив. Фан сум на вакви филмови, па може и затоа веќе ми се предвидливи, особено во погодувањето на „кртотот“ :) .
    Оценка, иста со онаа на ИМБД 7/10.
    Препорачувам!

Прикачени фајлови:

• Safe House.jpg
      Safe House.jpg
      Големина на фајлот:
      15,3 KB
      Прегледи:
      385
  16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Safe House

И јас го изгледав Safe House, и би му дала оценка исто како на imdb, 7/10.
    Очекував реално малку повеќе, ама филмот е шаблонизиран, малку предвидлив и на моменти досаден.
    :yawn:
    Дензел Вашингтон и Рајан Рејнолдс прикажаа одлична глума, дури вториов младич малку повеќе, пријатно ме изненадил со улогава, со оглед на тоа што поголем дел му се лимонада-улоги.
    Пристојна акција, интересно снимен, добри кадри, но ништо спектакуларно за жанрот.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Take Shelter

Волку тажен филм одамна немам гледано. И сигурно не очекував да разбуди вакви емоции.
    Главниот глумец цел филм е сам против сите, а крајот дава можност за повеќе интерпретации, во зависност од тоа како сте го сфатиле. Во секој случај, необичен филм со прекрасна глума.
    Иако пред да го гледам филмов мислев дека се работи за крај на свет и човеков сеа као нешто прави засолниште за своето семејство иако никој не му верува и го сметаат за луд, според мене приказната е многу подлабока, и главниот мотив е всушност љубовта, негова спрема сопственото семејство, и секако љубовта на жената кон својот маж.
    Глумицава има некоја таква несекојдневна убавина, не можете да и се изнагледате.

http://www.imdb.com/title/tt1675192/

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    21 Jump Street
    Одлична комедија, се пресмеав. Ете деца пазете што конзумирате во училиште за да немате такви халуцинации :D Не ми се веруваше на крај дека и Џони Деп се појавува во филмов 8)
    Препорачувам за час и половина релаксација и смеење. 7/10

Mary & Max
    E пошлакнат цртан не сум гледала :D Се пресмеав, без трепнување го изгледав и ова е едно така добро филмско остварување, на почетокот ќе речеш ненормални луѓе, ненормални идеи но сосема спротивност. Американското општество во една цртана ретардирана верзија, која ја препорачувам на секоја возрасна личност, но не и на деца, нека си гледаат они Томи и Џери.
    А ежот може да се наежи? :lol:
    9/10

The Double
    Убава приказна, малку привидно се случуваат настаните и сето ова можело многу подобро да се направи, поточно многу повеќе интригантен да го направеле. Фин трилер и фини акциони моменти во секој случај. 7/10

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "The son of no one"
    Не е лош, интересна замисла, во некои делови од филмот очекував многу повеќе... Во глобала добар. 7/10
    http://www.imdb.com/title/tt1535612/

“The Vow“
    Обично не сакам многу романтични филмови, ама овој ми се ептен допадна :) Баш очекував дека крајот ќе биде таков... Од мене 8/10

"Love, Bitter"
    Турски филм, далеку поразличен од “Сенките, Врбите, Лисјата“ и други слични серии :) Драма, која мене ми се допадна. 7/10
    Orhan, who works as a literature professor at a university in Eskisehir (a city in Central Anatolia), unexpectedly ends his relationship with Ayşe whom he was planning to marry, and comes to Istanbul where he meets Oya. After living possibly the happiest days of his life with Oya, who is a photographer, Orhan finds himself in the midst of a challenging love triangle as a result of the horrible things they encounter the first days of their marriage. Meanwhile, his new student Seda, pulls Orhan towards a point of no return. Tough days are ahead for Orhan whose life is turned upside down, torn between three women.

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Thumbelina :inlove: :inlove: :inlove: или по нашки палчичка :D
    девојчето големо колку палче, пронајдено во цветче :)

си се навратив 12тина години уназад
    10/10 значи какви цртани сме имале на времето

IF ONLY- Mене не ми се допадна нешто посебно филмов :yawn: :yawn: Aко сте јака романтична душа ок, ако не, нема да ја сфатите романтиката, зашто јас такво нешто не најдов овде, плус и некако не ми беа овие 2ца пар
    6/10

Прикачени фајлови:

• if_only1.jpg
      if_only1.jpg
      Големина на фајлот:
      28,1 KB
      Прегледи:
      318