Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    The client list

Убава реална приказна за жртвувањата на една мајка за да го извлече семејството од сиромаштија.
    Убаво се вклопила Џенифер Лав Хјуит во приказнава
    Има истоимена серија според филмов, нова ама лично јас го препорачувам филмов.
    7/10

Прикачени фајлови:

На feferona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Breaking Wind -Пародија на Twilight
    Саат и некоја минута скоро залудно потрошено време,другата верзија Vampires Suck ми беше многу повеќе смешна,само на крајот имаше смешни сцени.
    Сума сумарум смотани глумци и смотан филм
    4/10

3. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576

Станува збор за акција, која и не ми е вообичаено во омилените жанрови, меѓутоа одредени сцени ме натераа да се смеам до солзи... Инаку, дејствието се случува на британско тло, каде настанува збрка помеѓу крупните риби од имигрантските криминално ориентирани структури и ситните рибчиња со голема желба за брзo обогатување...

Мислам дека на мажите филмов далеку повеќе би им се допаднал отколку на женскиот пол...

Оценка 6/10, иако на хуморот му давам и повисока оценка (да не се разбереме погрешно не станува збор за комедија ни за континуиран обид цело време да бидете анимирани, туку има неколку такви сцени и реплики кои мора да се видат, за да се разбере што зборувам)...

4. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    The Shunning
    Драма
    9/10

Кејти одсекогаш чуствува дека нешто недостасува во нејзиниот амишки начин на живот. Се доека во местото кај што живее не дојде една жена која со себе ја носи и тајната од минатото помеѓу потполно различни света (начини на живот).

Прекрасен фамилиарен филм на Hallmark. Одличен кастинг. Инаку филмов има и книга ама што читав некои коментари дека филмов и не ја следел баш книгата. Ви го препорачувам.

5. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351

Можеш да ми дадеш торент да го спуштам, никако не можам да го најдам :)

6. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
  7. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

Торент-Кино Рамстор. :)

8. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Project X
    Типично тинејџерски филм. Добар за трошење на слободно време. Језда не е ништо посебно, всушност има и досадни моменти, неколку пати имав желба да отидам еднаш на таква забава. Во секој случај никогаш не би се нафатила да направам ниту слично толку голема забава, со толку многу непознати луѓе.

8.5/10

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  9. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Trust

Многу добар филм. Покажува колку е всушност наивно детското срце. Да сум на местото на девојкава не би постапила така, ама се е до домашно воспитување. Дадена и е преголема слобода и со само едно притискање на тастатурата прави грешка што доживотно ќе ја измачува. Ви го препорачувам на сите, особено на девојките со моја возраст, филмов не е на одмет да се погледне.

10/10

Прикачени фајлови:

• Trust Poster.jpg
      Trust Poster.jpg
      Големина на фајлот:
      34,7 KB
      Прегледи:
      360
  10. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633

Навидум личи хистеричен, но за мене е премногу расистички настроен.
    Иако е направен за смешка, мислам дека содржи многу непотребни фрази...
    Исто така има и ГАДНИ сцени, не сакам да опишувам.
    Е сега, да не бидам негативна, има смешни сцени кои се добри за релаксација.
    Пишува 12+... Да знаете дека би требало да е 16+, според мене. :tmi:

Јас давам...
    4-5/10

11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Mr. Popper's Penguins
    Јас си продолжив со филмчиња на Џим Кери.
    Овојпат игра бизнисмен кој од неговиот татко добива во наследство 6 пингвини.
    Оттогаш неговиот апартман станува вистинска ледина :)

Интересно филмче, како за љубители на комедија и животни.

12. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Пред 1 недела во Милениум

Ептен бев возбудена за филмов и многу ми се допадна! Репликите и самата идеја на спојување на супер херои! Iron Man & Thor :inlove: Има некои работи кои не ги обработиле убаво (на пример не е целосно снимен во 3D, зошто на Hulk некаде може да го исконтролира бесот, а некаде не (на крајот), зошто баш толку многу ги погоди на хероите смртта на помошникот од Nick Fury..)
    Сакам и друг дел!

Сонцето изумира, единствената надеж за нејзино обновување е препуштена на група научници кои ќе одат на мисија за да го запалат сонцето. Оваа мисија е втора по ред, предходната група не успеала да ја исполни задачата. Една грешка води кон друга... некои се излудуваат на психичка база, некои даваат се‘ од себе.
    Мене ме потресе филмов, крајните сцени се... ! Препорачувам!

13. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Chloe
    Кетрин (Julianne Moore) е успешна докторка, но со текот на годините станува несигурна пред се во себе, па во нејзиниот маж (Liam Neeson). Кетрин наивно ја најмува Клои (Amanda Seyfried) да го доведе во искушение нејзиниот маж. Ова е само вовед, а потоа продолжува невообичаен расплет на настаните.
    Мене ми се допадна филмот, имаше неколку добри еротски сцени, и приказна која ве држи во неизвесност. И посебно ми се допадна стајлингот на Клои.

http://www.imdb.com/title/tt1352824/

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Последен филм шо го гледав е August Rush.Предобар филм во кој се зборува за момчето Еван Тејлор(Аугуст Раш). Приказната почнува многу одамна кога Лелја и Луис се среќаваат на забава и веднаш се привлекуваат при што поминуваат незаборавна ноќ. Од таа ноќ тие повеќе нема да се видат поради таткото на Лелја кој ќе направи се за да ги раздели при што се селат во друг град незнаејќи дека таа е бремена. После следува заплетот кој нема да ви го кажам и ќе оставам самите да го видите филмот кој навистина е прекрасен 10/10.

Прикачени фајлови:

На xxx-ba и Miss-Angie92 им се допаѓа ова.
  15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Margin Call

Иако е можеби малку монотон за мој вкус, ни во лудило не можам да се дрзнам да кажам дека не е добар трилер. Добар филм, пред се.

http://www.imdb.com/title/tt1615147/

16. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Mirror mirror
    http://www.youtube.com/watch?v=K3sOFuNCo7k
    интересен филм, современа верзија на Снежана и 7те џуџиња, 6/10

8 below
    http://www.youtube.com/watch?v=NXkoGlxVbLY
    е ова е веке филм, додека го гледав и се смеев и плачев, чудо е премногу емотивен филм, за кучињата оставени сами на себе на јужниот пол, се додека нивниот газда после 177 денови не се врати по нив, но ??? изгледајте го :) 10/10

17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Heathers
    http://www.imdb.com/title/tt0097493/

Ми тргна деновиве со Винона Рајдер. :)
    Аууу ама чукнат филм. :x
    Црна комедија која ја прикажува плиткоста на американските тинејџери во осумдесеттите, и општествени и семејни околности кои создаваат психопати. Секако, после неодамнешните случувања со убиства и напади во училишта со цел да се докаже некоја "виша поента", овој филм веќе не би можел да биде класифициран како комедија. :worried:

18. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038

Ballet Shoes. Преубав филм! Навистина вреди да се погледне. 9/10

Дејството се случува во првата половина од минатиот век. Се работи за три сирачиња, девојчиња донесени од различни краеви на светот. Кога ќе стигнат на тинејџерските години мора да почнат да настапуваат за да успеат да ја одржат старателката и да не ја продадат куќата. Секое девојче има различен талент. Филмот е за колку некој може да биде пожртвуван за блиските, за љубовта кон сцената. Толку, другото самите погледнете. :)

Pan's Labyrinth.
    Па во ред беше филмов, ама не ме воодушеви многу. Некако сцените на кои требало да им се посвети внимание беа избрзани а некаде се одолговлекуваше. И како приказната да не беше доволно разработена. Сепак не беше толку лошо филмчево, а fairytale for grown ups. 7/10

Се работи за девојче кое открива дека е принцеза од другиот свет и дадени и се три задачи кои мора да ги исполни ако сака да ја вратат меѓу своите. На втората задача прави грешка и билетот за месечината и е одземен...

19. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    WRATH OF THE TITANS

Многу симпатично филмче со елементи од Грчката митологија, со полубогот Персеј, па Зевс останатите богови, меѓусебното предавство и конфликтот со нивниот татко кој се враќа после илјадници години заробеништво, бесен ко рис.

Лиан Нисон, Ралф Фајнс и Сем Вортингтон го издигнуваат филмчево малку над просечното сценарио.

Има препорака од мене

BATTLESHIP

A must see филм за љубителите на акциониот жанр.
    Приказната е инвазија на вонземјани и соочувањето со Американската Морнарица. Од читање звучи евтино, но филмот добива на содржина и со следењето на заедничкиот живот на двајца браќа и романтичната врска на едниот од нив со ќерката на адмирал од Морнарицата.

Повторно се појавува Лиам Нисон, глумец со многу силно присуство на филмското платно, барем според мене, има eye candy девојките

eye candy за машките

Да да, Ријана е. Енџој

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    13 Going on 30 (2010)
    Само што го изгледав. Убаво филмче.
    Топло го препорачувам. :wasntme:
    Само на моменти, и мене ме копкаше што се случило со неа, од каде она ваму-таму.
    А овој Матт, ми е ужасно познат од негде, а не знам од каде. Видов во кои филмови глумел, ама ниту еден од нив не сум изгледала. :devil:
    http://www.imdb.com/title/tt0337563/